Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Unik tävlingshäst”

Absolut kulltopp som fyraåring, men i någon mån ett mellanår som femåring.
Sourire Frö tillhör den högintressanta skara hästar som gör comeback i onsdagens Nuncios lopp på Solvalla.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sourire Frö och Magnus A Djuse vid försöksvinst i Sprintermästaren år 2022. Under onsdagskvällen gör sexåringen årsdebut på Solvalla. Foto Lars B Persson
Sourire Frö och Magnus A Djuse vid försöksvinst i Sprintermästaren år 2022. Under onsdagskvällen gör sexåringen årsdebut på Solvalla. Foto Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Tillsammans med 2021 års Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) utgör Wishing Stone-sonen Sourire Frö en comebackduo i onsdagskvällens tionde och avslutande lopp på Solvalla.

Det står 100.000 kronor på spel till vinnaren, men hade sett till startfältet lika gärna kunnat vara det tredubbla och en final i Gulddivisionen.

Så pass hög klass är det på loppet och bland de mer intressanta korten finns Ulrika Wällstedts Sourire Frö.

Efter en lysande fyraåringssäsong med andraplats i Breeders Crown-finalen som russinet i kakan hade hingsten i någon mån ett resultatmässigt mellanår som femåring även om det blev tre fullträffar på dussinet starter.
– Många tycker kanske att han inte gick som man kunde förvänta sig, men det är tufft att växa in i eliten som femåring. Han gjorde många bra prestationer och visade att han är en bra häst som hänger med i alla sällskap. Det är ett stort steg att ta att möta de bästa, äldre konkurrenterna, säger Ulrika Wällstedt.

Grundplanen var att Sourire Frö skulle ha fått starta på under vintern, men den tanken fick avstyras.
– Han har haft lite bekymmer med sina hovar. Han kan inte hantera det här med brodd i skorna och stumma banor utan vi fick ta en paus. Nu har han gått mycket tryckvagnsträning i lugnt tempo och är sig lik i stort, men… ja, han är inget träningslejon så. Däremot vet han när det är tävling, det är en unik tävlingshäst verkligen. Ska jag säga något som skiljer sig nu så är det att han är mer framåt i räningen, men jag vet inte hur det ska tolkas.

Två banjobb

Två rejäla banjobb har Sourire Frö i kroppen inför återkomsten, men någon tro på att det ska utmynna i seger i onsdagens lopp har inte Wällstedt.
– Jag sade även inför fjolårets årsdebut att han var svårbedömd. Då vann han, men det var i ett annat typ av sällskap den dagen än vad han möter nu. Det är en unik tävlingshäst som sagt, man vet aldrig vad som döljer sig i den lilla kroppen.

Holy Ground kostade 1,3 miljoner när han ropades in av SRF Stable på Wenngarn Yearling Sale år 2018. Numera är hästen utleasad till hästägare hos Ulrika Wällstedt. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Wällstedt startar även Holy Ground (e. Father Patrick) inom V86-spelet och där låter det än mer påslaget kring formstatusen på den forne auktionsdyringen.
– Jag tycker att hästen har knallform. Det finns nog ingen häst man lider så mycket med som den här herren, han är så värd att få vinna ett lopp igen. Hästen har en autoimmun hudsjukdom som gör att han har kala fläckar och tappar päls. Det kommer i skov och den här perioden då det är geggigt ute är som sämst, men ändå har han gjort kanonprestationer gång på gång. Dessutom tappade han balanssinnet i höstas och kunde inte stå på benet så det är fantastiskt att han ens kommit tillbaka till tävlingsbanan. Vi får hoppas på lite stolpe in nu för det här är en hjälte som är värd att få stå i rampljuset, avslutar Ulrika Wällstedt.

***

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck