Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Varit säkerheten själv”

Anders Eriksson är i allra högsta grad i ropet under Solvallas onsdagstävlingar.
Segervane Chitchat (V86-4) blir storfavorit i sitt lopp trots att han inleder från ett tolftespår.
– Jag har inget negativt att säga om den här hästen som har levererat varje gång, säger hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Anders Eriksson ser fram emot att starta flera fina hästar under årets avslutande dagar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anders Eriksson ser fram emot att starta flera fina hästar under årets avslutande dagar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Att Maharajah-sonen blir klar favorit i sitt lopp är inte så överraskande med tanke på det sätt han har inlett karriären på.
– Han har varit säkerheten själv och levererat varje gång. Han blir betrodd vart man än startar med honom med tanke på resultatraden så jag är inte överraskad över att han är favorit, medger Anders Eriksson.

Tanken var dock att Chitchat skulle ha vintertränat vid det här laget, men en oförutsedd händelse gjorde att höstens tävlande uteblev och den nu blir en tävlingsperiod på vintern för Chitchat istället.
– Han gjorde sig illa i hagen efter starten i Bollnäs. Han trampade sig på en kota och fick stå på box i en vecka. Tyvärr fick han ett oplanerat break i det skedet, men det kunde ha slutat värre.

Comebackloppet efter tre månaders frånvaro togs hem utan större problem.
– Han hade bara gått ett banjobb på Solvalla inför comebacken och då var det sex veckor innan det loppet. Han var inte vässad inför det loppet utan att han ska få ett par lopp i kroppen och komma igång igen. Hästen bör gå framåt med loppet och jag har bara bra saker att säga om honom. Det är en väldigt positiv och härlig häst. Han gillar sitt arbete och det är alltid kul att köra honom, säger Eriksson som tycker att tolftespår går att leva med i voltstart.
– Framförallt när jag har en bra häst och vi dessutom tävlar i en ganska låg klass alltjämt.

Reklamhäst mot storlopp

Även Global Blessing (V86-6) kommer från seger på Solvalla och tilldrar sig spelarnas intresse från ett bra framspår.
– Global Blessing var riktigt bra senast. Det var ett ganska klent lopp i och för sig för att vara på Solvalla, men hon tappade 20-30 meter på startgalopp. Sedan fick hon jobba sig ikapp, gå utvändigt ledaren i 1.200 meter och var verkligen tapper.

Global Blessing började karriären lovande, men under hösten följde ett par sämre insatser.
– Jag har haft högre tankar om henne, men nu visade hon senast att hon är på rätt väg igen. Jag tror att hon trampar iväg bra från spår tre bakom bilen och kliver hon bara iväg felfritt så öppnar hon dessutom bra. Det är inte typen man börjar backa ner med…

För stallets reklamhäst Gaylord Am (e. Ready Cash) var den initiala tanken att det skulle bli vinterträning, men här har Eriksson tänkt om.
– Han fick två veckors träning efter tredjeplatsen i Klass I-finalen och har känts minst lika bra efteråt. Hästen har start i många långlopp med voltstart för mig och jag finner ingen anledning att inte gå för Sylvesterloppet på Axevalla under Nyårsafton. Kombinationen av distansen, hur fin hästen känns och prispengarna som det ska tävlas om gör att det känns som ett naturligt val, avslutar Anders Eriksson.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12:00.