Fokustema
Bergsåker
Läs senare

V86: ”Verkligen hittat rätt igen”

Snart Solvallatränare, men först övningar hemma på Bergsåker.
Det är ett blivande proffs som ska försöka göra god reklam för sig inom onsdagens V86-spel med tre starthästar.
– Det känns verkligen som vi har hittat rätt igen efter foderbyte på våra hästar, säger Lina Tallberger.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lina Tallberger startar Balotelli Crown på Bergsåker och som vanligt är det Hanna Forslin som sitter i sulkyn. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Lina Tallberger startar Balotelli Crown på Bergsåker och som vanligt är det Hanna Forslin som sitter i sulkyn. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det börjar dra ihop sig mot en flytt söderöver för Lina Tallberger. Vid årsskiftet tar hon plats på travcampen Julmyra och blir Solvallatränare.
– Vi kommer ha tillgång till 22 boxar och ett par lösdrifter. Det kommer finnas plats så det räcker till. Jag vill vidga vyerna och känner att Julmyra är en klassig anläggning där jag kan vara stolt över att dra igång en proffsverksamhet, säger Lina Tallberger.

Ja, det enda som kvarstår för Tallberger innan hon kan titulera sig A-tränare är fem dagar på proffstränarkursen på Wången med tillhörande examensuppgifter, men innan det kan hon alltså göra god reklam för sig inom onsdagens V86-spel.

Ny balans

Trion från Tallbergers stall startar samtliga på Bergsåker och hon inleder med två hästar i samma lopp. Katalonia (V86-3) ser ut att bli favorit i sitt lopp från ett smaskigt utgångsläge ihop med Ulf Ohlsson.
– Katalonia har jag varit jättenöjd med fram tills senaste loppet. Då var hon märklig och tog aldrig tag i grejerna. Hon sprang bara och såsade i loppet och efteråt hade hon låg puls, det var som att hon inte hade brukat sig. Vi har gjort ett kraftigt foderbyte på våra hästar och nu har hon tränat bra igen. Jag har kört två jobb där hon känns som hon ska göra.

Julmyra Horse Center är platsen där Lina Tallberger ska träna sina hästar från och med årsskiftet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Och om hon presterar som hon ska så…?
– Då ska hon ha bra chans. Hon är dessutom startsnabb och när hon vann på 1.14,7 på Umåker i augusti så var det mycket krafter sparade. Jag tycker att hon ska kunna rekordsänka rejält. Dessutom har hon tillräckligt med hov nu för att kunna tävla barfota fram för första gången; jag känner mig jättetrygg med att det kommer fungera bra.

”Inget tyder på annat”

Den treårige Timetosaygoodbye-vaacken Åcknes Elliot startar i sammma lopp i lag med Hanna Forslin.
– Det var en stor skillnad på honom senast. Han klättrade över dem i mål och hade vunnit med lucka. Den här hästen är däremot inte så startsnabb, men jag skulle inte bli jätteförvånad om han slår till om det blir rejäl överpace.

Avslutningsvis startar Balotelli Crown (V86-7) från spår 14 i en spårtrappa. I karriärens hundrade start satt han fast med rubbet sparat i Silverdivisionen.
– Det var jättekul att se att han var tillbaka igen. Hästen var lugn och sansad i både omstart och giltig start och uppträde fint. Han gick i mål med mycket sparade krafter och jag tror att han kan ha mått gott av det, men utgångsläget är givetvis jättejobbigt.

Att det pekar uppåt för Tallberger råder i vilket fall ingen tvekan om. I fredags kom första stallsegern sedan den 30 september.
– Det märks på alla hästar hemma att de är väldigt pigga och smidiga. Foderbytet har blivit rätt och det finns inget som tyder på annat än att hästarna ska prestera bra, avslutar Lina Tallberger.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12:00.