Fokustema
Bergsåker
Läs senare

V86: ”Vill inte byta häst med någon”

Som halvbror till två miljonärer och med en påtaglig segeraptit drar Oktan Håleryd blickar till sig.
Under onsdagskvällen har han chans att bärga karriärens hittills största seger inom V86-spelet på Bergsåker.
– Det här blev ett bra lopp med tufft motstånd, men jag vill inte byta häst med någon, säger Robert Dunder.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Dunder har fullt upp under onsdagen med starthäst såväl under lunchen som på kvällen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Robert Dunder har fullt upp under onsdagen med starthäst såväl under lunchen som på kvällen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Hemmatränaren tycks ha en talang i Bold Eagle-valacken Oktan Håleryd som inlett karriären med fyra segrar på sex starter, men i årsdebuten fick han nöja sig med en andraplats.
Det trots att han gjorde ett topplopp på ledarens utsida och rekordsänkte närmare fyra sekunder.
– Han var bra. Det här blir en fin häst även om jag tycker att han är bra redan nu för klassen, men det är alltid saker och ting de behöver bättra på eftersom. Bli starkare, snabbare och orka springa längre, men jag kan inte gnälla på det han gjort hittills, säger Robert Dunder.

Fakta

Visste du att...

Oktan Håleryd (e. Bold Eagle) ingår i en syskonskara där fem av sju avkommor i startbar ålder har tjänat över 500.000 kronor. Bland dem finns miljonärerna Isor Håleryd (e. Ready Cash) *1.12,5al/1.670.300 kr samt Delux Håleryd (e. Jag de Bellouet) 1.13,0ak/1.062.850 kr.

Gnälla kan han däremot göra på onsdagens startspår då Oktan Håleryd inleder från spår tolv.
– Det är nästan som att starta från 20 meters tillägg. Jag har absolut inte gett upp hoppet och vill inte byta häst med någon. Hästen tål dessutom att göra jobb om det blir läge för det så vi ska köra om det.

I samma lopp syns stallkamraten Västerbo Victorius (e. Mister J.P.) som inlett karriären med två segrar på åtta starter och som aldrig missat prispallen.
– Jag tycker att det här är en ganska fin häst. Han har inte heller gjort många fel och dessutom mognat psykiskt kontra fjolåret. Hästen är otroligt snabb och om han får sitta på rulle länge så är det inte säkert att han alla kan svara honom.

Det låter som du vill varna lite för honom?
– Ja, det är en fin häst, ingen av mina två hästar ska vara iskalla på något vis i det här loppet. Det finns dock tufft motstånd, jag tycker att det här blev ett bra lopp för klassen med hästar som Real Scotch och Load Master för att nämna några.

Innan kvällens tävlingar hemmavid hinner Dunder även med en avstickare till Bollnäs lunchtrav. Jämngamle Lavicii Boko (e. Yarrah Boko) är ensam representant från stallet på Hälsingebanan.
– Han gjorde ett skapligt lopp senast och det skulle vara kul om han får vinna nu när det är sista starten för oss. Hästen köptes nämligen av Bert Pettersson i Skellefteå i lördags på Travera-auktionen så han lämnar vårt stall efter det här loppet, avslutar Robert Dunder.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12.00.