Fokustema
Solvalla
Läs senare

”Vi trodde att han gjort sig riktigt illa”

Blott tredje starten och andra segern. Rocket Tile gjorde sitt jobb från ledningen i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker på Solvalla ikväll.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Rocket Tile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Rocket Tile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Jag har matchat honom hårt, men det är en häst som jag tror på och som det finns mycket kraft i. Nu tar vi hem honom och det finns lopp i höst. Kriteriet och Breeders Crown, sade tränaren Reijo Liljendahl efter segern värd 300.000 kronor.

Det var en vinst som värmde. Rocket Tile (e. Muscle Hill-Moonbeam Hanover) var med om en olycka och det var nära att det gick åt skogen…

– Vi blev påkörda av en turistbuss bakifrån på hemväg från Örebro och vi trodde att Rocket Tile gjort sig ordentligt illa, men han klarade sig, sade Reijo Liljendahl i vinnarcirkeln.

Prisutdelning efter Rocket Tiles vinst i Margaretas Tidiga Unghästserie. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport

”Lite valpig och vinglig”

Per Lennartsson hittade till ledningen 1.550 kvar och Rocket Tile blev aldrig utmanad någon gång efter 1.11,5 sista 700 meterna. Segertiden skrevs till 1.14,1a/2.140 meter.

– Lite valpig och vinglig, men blev lite intresserad när hästar kom närmare honom. Annars sprang Rocket Tile och sparade på krafterna. Det är precis så man vill ha en häst, sade Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Rocket Tile kostade 800.000 kronor som ettåring på Sweden International Yearling Sale. Han är undan Moonbeam Hanover (e. Cantab Hall-Mink Hanover), som startade endast som tre- och fyraåring med sju segrar på 21 starter som resultat. Hon tog segerrekordet 1.12,9ak som treåring och var ett år senare tvåa i Stosprintern på 1.13,0. Hon sprang in 820.000 kronor.

Första avkomman Luxury Tile (e. Muscle Hill) är sex år och har sprungit in 776.626 kronor.