Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Vilken lady!

Tvååringsdebutanten Lady Kei'em såg ut som en flygmaskin när hon debutvann på 1.15,5/1.640 meter vid gårdagens tävlingar på Sundbyholm.
– Jag visste att hon var bra, men sluttiden blev snabbare än vad jag trodde, medger hästens tränare Diedrik Meilink.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Diederik Meilink presenterade en fin tvååringsdebutant på Sundbyholmstravet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Diederik Meilink presenterade en fin tvååringsdebutant på Sundbyholmstravet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När Sulkysport ringer Solvallaproffset och låter meddela att man sett en fin tvååring på Sundbyholm under gårdagskvällen så nappar han direkt.
– Då såg vi nog samma häst! Jag har hållit på i många år och vaskat fram några bra hästar så det kom inte som en chock att hon skulle kunna prestera, men exakt hur bra de är vet man aldrig med säkerhet. Det här är en häst som det inte har varit raka spåret med, säger Meilink och utvecklar sig:
– Hon har varit väldigt besvärlig i uppträningen och varit svår att hantera. Hon visade tidigt riktigt bra fart, men fart hon blev alldeles för besvärlig och het. Hon förpassades till skogsträning här på Taxinge tills hon lugnade ner sig mer och mer.

Fakta

Lady Kei'em

Treårigt mörkbrunt sto e. Maharajah–Ima Regina e. Super Arnie

St: 1: 1–0–0, 1.15,5k, 25.000 kr.

Ägare: Stall Kei’em – Easy.
Uppfödare: Henriksson Kenneth & Mona.

Tränare: Diederik Meilink, Solvalla.

Efter hand kunde man addera träning på milebanan och vad det led så var hon till och med lat när hon gick i rygg i träning.
– Jag kände hela tiden att det var en fin, snabb häst som tålde att träna med bra hästar. Hon fick gå i dödens i kvalet och stod distansen, men då återföll hon tyvärr i gamla synder och agerade för hetsigt.

”Tidiga treåringsloppen”

Därmed stod Meilink i valet och kvalet om han skulle göra någon start under tvååringssäsongen eller låta stoet pyssla med träning hemmavid.
– Jag körde henne på banan här hemma igen. Om hon var för skarp skulle vi ta en paus, men då var hon helt lugn så jag tog beslutet att det var bra att hon fick starta istället och lära sig vara med.

Ett beslut som han inte ångrar såhär dagen efter loppet. Från springspår öppnade Lady Kei’em småputtrigt, men togs ner i banan per omgående av Petter Lundberg och hamnade vad det led som tvåa i andraspår. Attacken sattes in 400 meter före mål och det var med raska ben som stoet avgjorde loppet på 1.15,5/1.640 meter via 1.12,5 sista 700 meterna.

Lady Kei’em stamtavla på BreedersBible.com.

Segern var värd 25.000 kronor och nu ska Meilink ta sig en funderare på om det ska ges en möjlighet att fylla på bankboken ytterligare innan året är slut eller hur planerna ska läggas upp.
– Jag ska kolla hur hon tog det här loppet. Är hon fin så siktar jag på att starta henne en gång till i år och sedan ta sikte mot de tidiga treåringsloppen nästa år, avslutar Diederik Meilink.