Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Vilken svepning!

Kristina Larsson-tränade Lysjö Kasper övertygade stort då han dundrade runt sina konkurrenter under tisdagens lunchtrav på Romme.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lysjö Kasper övertygade på Rommetravet. Foto: Skärmdump Youtube.
Lysjö Kasper övertygade på Rommetravet. Foto: Skärmdump Youtube.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Den sjuårige valacken skulle ha startat tre dagar tidigare i Örebro, men hela den tävlingsdagen blev inställd på grund av att en tät dimma lade sig över Närkeovalen och vägrade ge vika.

Därmed blev det fem veckor mellan starterna för Lysjö Kasper (e. Bork Odin), men någon ringrost gick sannerligen inte att skönja.
– Jag tycker att jag haft form på honom, men det har varit dåligt att träna på och blivit dåligt med snabbjobb. Men hästen var nog sugen på att springa, sade Kristina Larsson i Rommetravets intervjumikrofon.

Fakta

Lysjö Kasper

Sjuårig gulbrun valack e. Bork Odin–Lysjö Docka e. Braute

St: 29: 5-5-6, 1.26,7am, 289.200 kr

Ägare: Stall Lysjö KB, Rottneros.
Uppfödare: Kristina Larsson, Rottneros.

Tränare: Kristina Larsson, Årjäng.

Om den saken rådde ingen som helst tvivel! Från tredje utvändigt trampade Larsson gasen i botten när 800 meter återstod i ett nafs svepte Bork Odin-sonen runt fältet.
Resterande del av loppet blev en transportssträcka och det var med spända linor som hästen vann på 1.29,1/2.660 meter vilket gav 35.000 kronor i betalning.
– Det här var mer än vad jag egentligen trodde att han kunde i det här tempot och i det här sällskapet, sade Larsson.

Speedrace-tvåa

Segern var hästens femte i karriärens 29:e start och den andra för året. Lysjö Kasper är en renodlad Kristina Larsson-produkt. Modern Lysjö Docka (e. Braute) 1.29,9ak/183.450 kr har sju avkommor vilka samtliga kommit till start och bland dem har fem tjänat över 150.000 kronor.

Bäst har det gått för Lysjö Mocca (e. Moe Odin) 1.23,9k/676.256 kr som varit en ytterst stabil tävlingshäst och som bland annat slutade tvåa i fjolårets upplaga av Speedrace för kallblod på Solvalla under Elitloppshelgen följt av Lysjö Wilda (e. Tangen Scott) 1.24,7k/426.435 kr.

Lysjö Kasper stamtavla på BreedersBible.com