Fokustema
V75 Bergsåker
Läs senare

Vilken uppvisning!

Ingenting talade för Fabulous Pellini under vägen, men hon kunde ändå defilera hem segern i ett försök i Diamantstoet på Bergsåker idag efter en slutrunda under 1.12-strecket ute i tredje- och fjärdespår.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Wäjersten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Daniel Wäjersten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Det var mycket strul från början idag och hon hetsade upp sig väldigt mycket när hon kom in i volten. Jag såg en ny sida av henne och efter första omstarten var jag väldigt orolig. Är det inte hemmaplan får vi nog undvika voltstart i fortsättningen, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Fakta

Fabulous Pellini

Brunt sto 5 år e. Ready Cash-Caddie Dream e. Viking Kronos
Rekord: 1.14,5m* – 1.13,0am
Prissumma: 481.500 kr
Resultat: 14 st: 4-5-1
Ägare: Stall 15
Uppfödare: Pellini Breeding AB, Bromma
Tränare: Daniel Wäjersten, Bergsåker
Körsven: Daniel Wäjersten, Bergsåker
Skötare: Tilde Eliasson

Expandera

Det toppstammade stoet hamnade illa till från början och Daniel Wäjersten fick backa sist innan han valde att styra ut i tredjespår dryga varvet från mål. Kort efteråt fick Fabulous Pellini (e. Ready Cash-Caddie Dream) rygg på Iceland Radio innan Daniel Wäjersten valde att ta sats ut i fjärdespår 600 kvar.

Nytt rekord

Genom slutsvängen bet det väldigt bra och Quarcia hade inget att sätta emot när Fabulous Pellini avgjorde på nya rekordet 1.14,5/2.160 meter.

Fabulous Pellini övertygade idag på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Det var andra raka segern för Fabulous Pellini sedan hon bytte tränare till Daniel Wäjersten. Readly Express lillasyster har kapacitet som kan bära långt och Wäjersten är inte orolig för att det ska börja ”brinna” för den femåriga Ready Cash-dottern.

– Hon är avlad för att vara framåt och hon vill iväg. Däremot vill jag inte kalla henne för besvärlig. Idag hade vi trots allt lite tur, men hästen var också riktigt bra, konstaterade Wäjersten.

Fabulous Pellini är inte bara helsyster med Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express, 1.08,9ak*/24.711.565 kr, utan också med unghäststjärnan Caddie Lisieux, 1.10,6ak*/3.705.600 kr, och det finns således mycket att kapacitet att hämta i den här stammen.

***

Noteras kan också…

…att det var en härlig duell i ett silverförsök mellan Phoenix Photo (e. Super Photo Kosmos-Glittra C.D.) och Eddy West där den förstnämnde drog längsta strået efter ha gått utan rygg sista 1.100 meterna ute i tredjespår. Eddy West skuggade bakom Svante Ericssons häst, men Phoenix Photo var starkast för Örjan Kihlström på 1.11,8a/1.640 meter vid sin andra raka försöksvinst i silverdivisionen i år.

…att Bank Blow (e. The Bank-Ursula Knick) gick in i ledningen på upploppet, men höll på att ställa till det ordentligt för sig i ett klass II-lopp.

– Hon satte mitt hjärta i halsgropen när hon tog ett par galoppsteg 150-200 kvar, sade Claes Sjöström.

Nu lyckades Sjöström få sitt sto på rätt köl igen och höll säkert ifrån sig Scarybeary Lixarve sista biten, vilken fått fritt från rygg ledaren drygt 300 meter före mål.

Fakta

V75 Bergsåker

Rätt V75-rad:

4-4-9-8-3-2-4

Utdelning:

7 rätt: 10.032 kr
6 rätt: 96 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 91.904.031 kr
Antal system: 1.214.272 st

Expandera

…bortglömd, var tränaren Lars Wikströms kommentar efter att Ellis Pride (e. Love You-Elin’s Pride) inlett V75-omgången för Henrik Svenssson.

– Varvet kvar kändes det inte bra, men på upploppet kändes han bara starkare och starkare, sade Henrik Svensson.

Han lyfte ut den åttaårige valacken från andra utvändigt och hade inga större problem att ta hem ett klass I-försök på 1.14,1/2.140 meter.

Bellfaks (e. Järvsöfaks-Bellinga) räknade in tredje raka segern i Alf Jonssons lopp för kallblod. Jan-Olov Persson körde till täten 1.550 meter före mål och hade uppvisning på 1.23,4/2.140 meter.

….ett perfekt lopp i rygg på ledaren serverade Magnus A Djuse Devs Definitif (e. Infinitif-Spring Skandal) som inte hade några problem att plocka ner ledande Djokovic i spurten trots att den sistnämnde fått bestämma efter 1.17,7 första 2.000 meterna.

I sista sväng försökte Mika Forss skaka av Devs Definitif, men den Mattias Djuse-tränade femåringen var starkast till slut och avgjorde bronsförsöket på 1.16,2/3.140 meter.