Fokustema
V86
Läs senare

”Vill helst inte att han får dödens”

Solvalla och Bergsåker delar på kvällens V86-tävlingar.
Skellefteås Gabriella Laestander startar två intressanta hästar på banan i Sundsvall.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Nolimitjimmit har bytt Skåne mot norra Västerbotten. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Nolimitjimmit har bytt Skåne mot norra Västerbotten. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Digital Asset (V86-5) har gjort tre starter i nuvarande regi. Hästen inledde med ett andrapris och har följt upp med två segrar. I senaste loppet vann fyraåringen busenkelt från ledningen.
– Jag har varit nöjd med alla insatser han gjort för mig. Hästen har varit fin och utvecklats för varje start. Det känns som att Digital Asset tar loppen bra och jag har inget negativt att rapportera efter förra starten. Nu blir det första gången över lång distans och det är kanske ett frågetecken, men å andra sidan är hästen inte het i loppen och han har inte varit trött i mål på sistone, berättar Gabriella Laestander.

Hur passar innerspår?
– Han tog ledningen bakom bilen och släppte näst senast utan att Ove körde något från start, men jag kan inte bedöma om Digital Asset spetsar ikväll. På sistone har han fungerat fint i ryggar och hästen är i alla fall garanterad bra resa på innerspår.

Fuxen Nolimitjimmit (V86-7) hon gjort två starter hos Laestander. Sexåringen vann ett breddlopp i regidebuten och följde upp med en mersmakande andraplats efter offensivt upplägg gången efter.
– Hästen vann på bra sätt näst senast och i förra loppet höll han storstilat. Han känns stark och rejäl i träningen och kort är hans distans. Jag tror att han är allra bäst i ledningen, men spåret blev väl långt ut på vingen och jag vill helst inte att Nolimitjimmit får dödens igen. Nu blir det barfota bak, kanske runt om, och jag hoppas att han blir ytterligare lite effektivare med den balansen, säger Skellefteåamatören.

Här är startlistor till V86-omgången.

V86-tips: Många plus – jag spikar!

Fokustema
V75 Östersund
Läs senare

Nyförvärv får stanna hemma

Björn Goops italienske nyförvärv Unoicsdue Gnafa’ skulle ha gjort debut på svensk mark i klass I-försöket i Östersund på lördag, men sjuåringen får stanna hemma på grund felaktiga programuppgifter.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fokustema
Solvalla söndag
Läs senare

V75-tips: Chansspik i öppen omgång

Väntan har varit lång – men idag ska årets Elitloppsvinnare koras.
Solvalla bjuder även på V75-tävlingar och här kan ni ta del av Sulkysports matiga tips till omgången.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon är toppseedad i sitt Elitloppsförsök. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon är toppseedad i sitt Elitloppsförsök. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sulkysports V75-paket i pdf-format.
Nio sidor med startlistor, ranker, analyser och intervjuer.

Sju rubrikhästar

 • 6 Josveis (V75-1) är tipsetta i Sulkysport och vi hoppas att Mika Forss laddar rejält mot ledningen.
  – Josveis fick spår långt ut bakom vingen och kan behöva tur. Han var förbättrad senast och vi var nöjda med hästen, men det här blev ett tufft lopp. Det blir barfota bak på nytt och jag hoppas främst på en bra placering, säger Antti Ojanperä.
 • I en öppen omgång chansspikar vi 10 Golden Tricks (V75-2). Kort distans är ett plus och vi tror att hon fäller samtliga.
  – Golden Tricks har tränat fint efter senaste starten och vi väntar på att hon ska få till det lite bättre i loppen i Sverige. Vi vet att hon har stort kunnande och egentligen går hon lika bra bakifrån som i tät, det har hon i alla fall visat i USA, men just den här gången var vi sugna på att, så att säga, låta henne löpa ut hela vägen med barfotabalans. Spåret i sig är inte dåligt, men det blir svårt att köra på den ursprungliga tanken. Det är säkert några riktigt bra hästar med i loppet och vi hoppas att Golden Tricks sköter sig och håller sig lugn, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

Han har en otrolig speed med rygglopp så det hade varit intressant att se ett sådant upplägg

 • Nio starter. Nio segrar. Lyckas 8 Ecurie D. (V75-3) förlänga segerraden från spår åtta?
  – Med tanke på den insats Ecurie D. gjorde senast är han omöjlig att räkna bort trots spår åtta. Han har en otrolig speed med rygglopp så det hade varit intressant att se ett sådant upplägg. Han springer så fort de andra springer och det blir barfota runt om samt vanlig vagn på nytt, säger Frode Hamre.
 • 4 Hell Bent For Am (V75-4) har varit läcker i två starter på svensk mark och är ett tänkbart spikbud, men det finns risk för svar i spetsstriden och han blir väl hårt betrodd. Treåringen är anmäld med jänkarvagn.
  – Hell Bent For Am var väldigt bra förberedd när han kom till oss i träning. Han har gjort det fint i båda starterna och speciellt förra gången. Då fanns det mycket krafter kvar i mål. Eventuellt blir det ett sulkybyte till den här starten, annars går han som han gjort tidigare, säger Stefan Melander.
 • 12 Anita Roc (V75-5) har varit läcker i två starter hos Björn Goop. Läget är iskallt, men det är upplagt för överpace och i händerna på Mats E Djuse kan fyraåringen överraska.
  – Hon har inlett strålande hos oss och jag gillar den här hästen, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
 • Det första Elitloppsförsöket är billigare på papperet och favoriten 8 Earl Simon (V75-6) har sämsta läget. Sulkysport garderar den franskfödde topphästen, men vi håller ändå att han har högst segerchans.
  – Earl Simon var jättefin senast och borde normalt sett gå framåt ytterligare. Han åker till Sverige på onsdag, övernattar i Malmö och fortsätter sedan mot Stockholm. Han tävlar normalt barfota runt om och planen är att plasta bakhovarna så att de ska hålla för barfotabalans i både försök och eventuell final. Han går med sin vanliga vagn som han brukar. Han är klart godkänd från start med franska mått mätt, men från det här läget kan det bli lurigt att komma till, säger Jarmo Niskanen.
 • Efter spårlottningen har 1 Elian Web (V75-7) seglat upp som en av favoriterna att stå som slutsegrare. Från innerspår missar han näppeligen ledningen.
  – Elian Web känns fortsatt bra. Jag är helnöjd med förutsättningarna och vi sparar nog barfotabalansen inför en eventuell final. Jag har en bra känsla, säger Katja Mellko.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Fokustema
Solvalla lördag
Läs senare

V75: ”Jag har en bra känsla”

Fredrik B Larsson har en spännande helg framför sig.
Han startar Milliondollarrhyme i Elitloppet och idag har hemmatränaren en intressant häst på V75.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik B Larsson med Elitloppsästen Milliondollarrhyme. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Fredrik B Larsson med Elitloppsästen Milliondollarrhyme. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Axplock av intervjuer från Sulkysports V75-tips:
Velten Limelight (V75-2) har varit duktig i båda starterna i år och det här en häst som går framåt med loppen i kroppen. På Charlottenlund senast fick han sent fritt, men avslutade strålande och han känns stark i träningen. Motståndet är tufft och vi har bricka ett igen, men jag tror att innerspår är bättre på Solvalla och han ska kunna öppna lite snabbare. Inga ändringar, det blir barfota bak igen, säger Jeroen Engwerda.

Sharp Dream (V75-4) har gjort fina insatser en längre tid och som det känns i jobben håller hon formen. Det är en stor häst, men hon är stabil från start och spåret ska inte vara några bekymmer. Sharp Dream står fint inne penningmässigt och det är en fördel att det blev få hästar på startvolten. Inga ändringar är planerade, säger Petri Puro.

Master Blaster (V75-6) slog upp en hovspricka senast, därav galoppen. Vi har fixat den och han gick ett tufft jobb i fredags med en 1.10-avslutning där grejorna höll, jag tycker att hästen kändes finfin. Nu blir det barfota bak, jänkarvagn för första gången hos mig och jag lurar lite på huvudlaget också. Jag har en bra känsla för honom och tror att ändringarna kan ge någon växel till, säger Fredrik B Larsson.

Tengil Face (V75-7) svarade för en bra insats senast. Han tappade segern lite snöpligt, fick lite för mycket försprång in på upploppet och ville då vänta in de andra, vilket ledde till att den som kom utvändigt kopplade grepp. Tengil kontrade, hann inte riktigt ta tillbaka greppet. Efter det har han fortsatt jobba väldigt bra och utvecklingen på den här hästen har varit stark. Nu planerar vi att för första gången rycka skorna runt om. Planen är att försöka köra i ledningen och jag tror han på en snabb Elitloppsbana ska kunna någonstans 1.13,5-1.14 på 
distansen, säger Dante Kolgjini.

Här finner ni Sulkysports V75-tips med startlistor, analyser och intervjuer i sin helhet.
(LÅST – öppen för prenumeranter)

Hålltider

 • Första start, V4-1: 14:30
 • V75 börjar: 16:20
 • Harper Hanovers Lopp och V75-avslutningen: 18:42
 • TV4 – V75 Direkt: 14:00-19:00