Fokustema
Solvalla
Läs senare

”Visade upp en ny sida”

Lite dramatik blev det för Admiral As i årsdebuten när Diamanten fick luckan på upploppet i Dartster F:s lopp och Björn Goop lyfte ut honom 150 kvar, men Reijo Liljendahls häst svarade säkert till slut.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Admiral As, Örjan Kihlström och Solvallas sportchef Anders Malmrot efter kvällens vinst. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Admiral As, Örjan Kihlström och Solvallas sportchef Anders Malmrot efter kvällens vinst. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Jag vet att Diamanten är speedig och det gick fort till slut, men samtidigt hade jag mycket att köra med. Admiral As gick ifrån på ett fint sätt, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Mycket avgjordes i starten när Admiral As kunde snabbt ta hand om ledningen samtidigt som Very Kronos blev störd av galopperande Accord Marjacq innan bilen skulle släppa iväg fältet och tappade värdeful mark.

Admiral As kom enkelt till spets och behövde inte öppna första 500 meterna snabbare än 1.13 och sedan kunde Ready Cash-sonen runda kilomern på 1.14,5.

I samma veva drog Erik Adielsson i högertömmen och vred på i tredjespår för att komma ner utvändigt om Admiral As 800 meter före mål.

Försökte ”packa fältet”

När tempot skärptes i slutsvängen kunde inte Very Kronos haka på samtidigt som Örjan Kihlström försökte ”packa fältet”, men inne på upploppet var det omöjligt att hålla kvar Diamanten i vinnarhålet.

Diamanten utmanade Admiral As, men han svarade säkert till slut och vann med en halv längd på 1.12,8a/2.140 meter efter ha avslutat sista 500 meterna efter drygt 1.10.

– Jättefin och han gav verkligen ett bra besked ikväll, att han tagit vinterträningen på ett bra sätt. Det var också väldigt glädjande att han var så stabil och fin från början och visade upp en startsnabbhet som jag inte sett av honom tidigare, fortsatte Örjan Kihlström.

Tränaren Reijo Liljendahl låg lite lågt efter segern i Dartster F:s lopp – värderad till 100.000 kronor – och ville inte heller prata speciellt mycket om framtiden trots att hästen aldrig varit så bra förberedd som han varit inför en säsong som i år.

– Jag är tacksamt att det blev så lugnt som det blev i årsdebuten. Nu får jag fundera lite hur det blir framöver…, sade Reijo Liljendahl till ATG live.