Fokustema
Jämtlands Stora Pris
Läs senare

”Volstead och Love Matters bättre hästar”

Volstead och Love Matters fick wildcard i Jämtlands Stora Pris på lördag. Balfour och Queer Fish fick därför maka på sig ur startlistan.
Av
Lars G Dahlgren
Love Matters fick vara med i Jämtlands Stora Pris på Queer Fish bekostnad. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.
Love Matters fick vara med i Jämtlands Stora Pris på Queer Fish bekostnad. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.

Östersundstravet, Svensk Travsport och ATG hade frihet att dela ut två wildcards i Jämtlands Stora Pris, till bra och spännande hästar som inte hade startpoäng att komma med. Den möjligheten använde man sig av.

Två av de som hamnade på reservlistan var Elitlopppshästen Volstead (3.715 startpoäng) och Love Matters (1.010 poäng). Volstead togs in i loppet istället för Balfour (3.838 poäng) medan Love Matters fick ta Queer Fish (4.200 poäng) plats.

Att Elitloppshästen Volstead fick vara med istället för Balfour ifrågasätts inte, men däremot har det föga oväntat blivit diskussion runt att Queer Fish, tränad av Bollnäsamatören Magnus Träff, petades till förmån för Stall Zets och Daniel Redéns USA-import Love Matters – inte minst som Redén även har med Heavy Sound i Jämtlands Stora Pris.

– I Jämtlands Stora Pris har vi möjlighet att ge wild card till två hästar. Vi ansåg att Volstead och Love Matters var bättre hästar än Balfour och Queer Fish. Därmed fick de varsin plats i loppet, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Love Matters var med i Sweden Cup Elitloppshelgen. Han var tvåa i försöket och galopperade i finalen i första kurvan när han katapultstartat till ledningen. Queer Fish och Love Matters möttes i Prins Daniels lopp i Gävle veckan före Elitloppet, där Queer Fish slutade fyra och Love Matters galopperade till följd av positionsproblem i slutkurvan.

Startlista

Jämtlands Stora Pris, 2.140 meter autostart, förstapris 700.000 kronor:

  1. Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
  2. Volstead – Ulf Ohlsson (tränare: Stefan Melander)
  3. Love Matters – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
  4. Trendy O.K. – Alessandro Gocciadoro
  5. Anna Mix – Kim Eriksson (Sofia Aronsson)
  6. Beau Mec – Carl Johan Jepson (Lars Wikström)
  7. Day Or Night In – Johan Untersteiner
  8. Heavy Sound – Kenneth Haugstad (Daniel Redén)
  9. Diamanten – Erik Adielsson (Stig H Johansson)
  10. Readly Express – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

Vainqueur R.P. klar?

Fina tävlingar på Solvalla ikväll där huvudloppet var Victory Tillys lopp som gav en direktbiljett till Jubileumspokalen nästa onsdag.
Av
Cecilia Kristoffersson
Vainqueur R.P. är klar för Jubileumspokalen – om ägarna vill starta där. Foto Tommy Andersson/ALN
Vainqueur R.P. är klar för Jubileumspokalen – om ägarna vill starta där. Foto Tommy Andersson/ALN

Vainqueur R.P. (e. Infinitif) satt i ledningen hela vägen i Tredje Jubileumstestet – Victory Tillys lopp – vilket var direktkvalificerande till Jubileumspokalen. Varvet travades på 1.12,6 och via 11,4 sista 500 meterna landade han på segertiden 1.11,6a/2.140 meter.

– Hästen har blivit bättre och bättre och har behövt loppen innan. Vi får se om ägarna vill starta nästa vecka då de är väldigt försiktiga med honom och vill nog ha honom på topp till vintermeetinget, sa tränaren och kusken Björn Goop efter att Vainqueuer R.P. tagit första segern i hans regi och ha fått en biljett till Jubileumspokalen.

Segermarginalen skrevs till två längder och förstapriset var 100.000 kronor. Tvåa blev Vienvia Font efter en stark avslutning före Speedy Face.

Stefan Melanders Evaluate (e. Andover Hall) kördes lugnt på väntan i tredje par utvändigt medan Maze Runner avverkade varvet på 1.10,0. Melander väntade med attacken till sista sväng och fick en otrolig effekt på rycktussarna över upploppet. Segertiden blev 1.10,7a/1.640 meter och tvåa i mål blev en starkt avslutande Staro Moschino.

I ett treåringslopp imponerade Björn Röcklingers Galileo Am (e. Muscle Hill) stort då han från dödens segrade på 1.13,2a/2.140 meter med Örjan Kihlström i sulkyn.

Fokustema
Jägersro
Läs senare

Readly Express-son kvalade

Readly Express har sin första kull ute på tävlingsbanan i år och idag kvalade hans första tvååring på Jägersro. För Per Nordström travade Revelation 1.21,0 över 2.140 meter.
Av
Claes Freidenvall
Readly Express-sonen Revelation kvalade för Per Nordström. Foto Fredrik Servin
Readly Express-sonen Revelation kvalade för Per Nordström. Foto Fredrik Servin

– Det gjorde Revelation plättlätt och det kan vara något stort i antågande, säger tränaren Per Nordström.

Per Nordström. Foto Hanold/ALN

Revelation (e. Readly Express-Monrovia) är halvbror med storstjärnan On Track Piraten (e. Chocolatier), 1.09,4ak/17.996.788 kr, och han ägs av T & T Project Management Konsulting HB.

– Jag har inte bestämt när Revelation ska debutera. Han är bland annat anmäld till Svampen, berättar Per Nordström.

I Readly Express första svenskfödda kull – född 2017 – ingår 111 hästar.

Fokustema
Jägersro
Läs senare

Lysande banjobb av Campo Bahia

Idag gick Campo Bahia jobb på Jägersro och han drog till med 1.13,2/2.100 meter med 1.10,6 sista varvet med sin tränare Conrad Lugauer i sulkyn.
Av
Claes Freidenvall
Campo Bahia vid dagens jobb idag på Jägersro inför Derbykvalen. Foto Mikael Rosenquist/MiRo Media
Campo Bahia vid dagens jobb idag på Jägersro inför Derbykvalen. Foto Mikael Rosenquist/MiRo Media

Fyraåringen har inte visat sig på tävlingsbanan sedan han vann Konung Gustaf V:s Pokal på topptiden och svenska rekordet 1.10,6a/2.140 meter. Efter träningspasset sade Conrad Lugauer:

– Kan vi vara överens nu om att detta är Sveriges framtidshopp till Prix d’Amerique.

Men först gäller Svenskt Travderby för Campo Bahia och uttagningarna hålls på Jägersro den 21 augusti.

Jobbet kan ses på Jägersro Travs Facebook-sida här.