Fokustema
Kritik (uppdaterad)
Läs senare

Westholm hotar lämna Romme

Jörgen Westholm hotade att lämna Rommetravet i vinnarcirkeln på Rättvik efter ha vunnit med Fenix Brick och blev utskrattad av travbanechefen Sven Eriksson:
– Jag är så jävla förbannad att jag funderar på byta bana!
Av
Claes Freidenvall
Jörgen Westholm räknade hem sin 2.000:e tränarseger på Sundbyholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport
Jörgen Westholm räknade hem sin 2.000:e tränarseger på Sundbyholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport

Efter nionde loppet ikväll och seger bakom Fenix Brick var inte Jörgen Westholm nådig mot Rättviktravets sätt att sköta banunderlaget i vinnarcirkeln.

Dalatravets chef Sven Eriksson till vänster.

– Banan har varit så extremt dålig och jag fick till slut hota banveterinären för att de skulle skicka ut harven för att hästarna ska få ett vettigt underlag att springa på. Det är bedrövligt och det kommer jag ta till veckan. Om inte Dalatravet kommer med en skötselplan för den här anläggningen då tänker jag inte vara Dalatränare längre och det har jag talat om för Sven (Eriksson, reds. anm.) som står här…, sade Jörgen Westholm och fortsatte:

– Nu är jag riktigt jävla förbannad. Plus, att ikväll öppnar vi efter 1,5 års pandemi och inte ett skit har gjorts för att ta hit folk. Jag hade förväntat mig något betydligt bättre. Det sitter 20 personer på restaurangen, men det är väl så här svensk travsport vill ha det. Ska Dalatravet Romme sköta sig på det här viset kan jag söka mig någon annanstans.

Travbanechef Sven Eriksson verkade mest ha roligt åt Westholms salva och banans ledande tränare blev utskrattad i vinnarcirkeln…

***

Idag på morgonen kommenterar Jörgen Westholm sitt utspel i Rättvik ytterligare (se längst ner):