Fokustema
Italien
Läs senare

Zacon Gio mot Criterium de Vitesse

Avelsplanerna är avblåsta.
Nu skriver italienska Corriere dello Sport att Prix de France-trean Zacon Gio siktas mot ny start i Criterium de Vitesse och han gör det under Holger Ehlerts beskydd.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roberto Vecchione får återstifta bekantskapen med Zacon Gio. Foto Gerard Forni
Roberto Vecchione får återstifta bekantskapen med Zacon Gio. Foto Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Zacon Gios (e. Ruty Grif) vara eller inte vara i Elitloppet har under flera år varit en följetong då Solvallas sportchef Anders Malmrot tydligt uttryckt att hästar tränade av Holger Ehlert inte bjuds in till Solvallas stora sprinterlopp. Detta på grund av den historik Ehlert har med ett positivt dopingprov från 2006 års Elitlopp där måltvåan Let’s Go blev fråntagen sin placering på grund av att tävlat med otillåtet medel i kroppen.

I höstas valde hästens ägare Giuseppe Franco att flytta Zacon Gio till Jean-Michel Bazire med en tydlig önskan om att det skulle kunna bära hela vägen till Solvalla, men efter tredjeplatsen i Prix de France återfinns alltså hästen i Holger Ehlerts stall.
Corriere dello Sport skriver att planerna att Zacon Gio skulle få en paus för att kunna tömmas på sperma nu blåsts av och att hästen kommer att starta i det Grupp I-klassade sprinterloppet Criterium de Vitesse (€200.000) i Cagnes-sur-Mer söndag den 13 mars. Då med Holger Ehlert som tränare och med hästens tidigare kusk Roberto Vecchione bakom sig.

Tidningen skriver – utan att citera varken ägaren Giuseppe Franco eller Ehlert – att man efter Criterium de Vitesse ska specificera vårens program för hästen med ”destination Sverige och Elitloppet som mål”.

Här kan du läsa Sulkysports intervju med Solvallas sportchef tillika Elitloppsgeneral Anders Malmrot vilken publicerades för två veckor sedan rörande hans inställning till en eventuell medverkan av Zacon Gio i 2022 års Elitlopp.