Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

1.10-avslutning till andra segern

En 1.10-avslutning sista 800 meterna och karriärens andra seger var i hamn.
Anders Zackrissons treåring Zuccezz Zack imponerade stort på hemmaplan igår.
Och mödernet går tillbaka till en Hambletonianvinnare!
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Anders Zackrisson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Anders Zackrisson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Anders Zackrisson är mannen bakom treårige hingsten Zuccezz Zack (e. Maharajah), som han fött upp och både tränar och kör. Hästen debuterade med vinst på hemmaplan i mars på 1.19,9. Drygt tre månader har hästen sänkt 4,5 sekunder och gårdagens start var karriärens sjätte.

Zuccezz Zack startade från tillägg i ett försök i E3:s Vårserie med final som spårtrappa i Eskilstuna den 28 maj, där vinnaren får 100.000 kronor. Johan Untersteiner körde till ledningen direkt med Mondo Diablo (e. Googoo Gaagaa), som fick hållas i lågt tempo. Långsamma 1.20,0 visade klockan första kilometern och då hade Anders Zackrisson bytt positionen som nästjumbo till tredje utvändigt.

Fakta

Zuccezz Zack

Hingst 3 år e. Maharajah – Diora Sound e. Ken Warkentin
Resultat: 6 st: 2-1-1
Rekord: 1.15,4m* – 1.15,4am
Intjänat: 105.500 kr
Uppfödare: Anders Zackrisson, Kalmar
Ägare: Stall Zuccezz Asap
Tränare: Anders Zackrisson, Kalmar
Körsven: Anders Zackrisson, Kalmar
Skötare: Victoria Sakariasson

Redan 900 meter från mål gjorde han slag i saken och Zuccezz Zack klev på i tredjespår. Hästen tog sig snabbt fram till ledaren och satte press. In på upploppet var segergreppet kopplat och Zuccezz Zack gick undan till enkel och imponerande seger.
Zuccezz Zack travade 1.11,3 sista kilometern i andra- och tredjespår med ännu vassare 1.10,0 sista 800 meterna när han landade på 1.15,4/2.160 meter.

Segern var karriärens andra på sex starter. Han har även varit tvåa och trea en gång, medan två galopper med diskvalifikation som följd i vintras är smolk i glädjebägaren.

Hambovinnare är mormors mormor

Zuccezz Zack är en son till Maharajah och Diora Sound (e. Ken Warkentin), 1.12,5ak/816.350 kr. Diora Sound hade en lång och framgångsrik karriär i Anders Zackrissons regi. Totalt blev det 86 starter (9-13-14).
Som treåring var hon bland annat tvåa i finalen av Kalmars treåringsserie bakom Treasure Kronos (e. Raja Mirchi) och på vintern som fyraåring var hon tvåa i ett försök till diamantstoet. Diora Sound tävlade även med framgång under sadel. Hon gjorde 18 starter i den disciplinen och vann fem av dessa.

Karriären avslutades i februari 2019 och avelsboxen väntade. Första avkomman kom ett år senare i Zickzack Zack (e. S.J.’s Caviar), 1.13,8ak/166.500 kr, som var tvåa i ett Breeders Course bonuslopp i höstas. Efter Zuccess Zack fick Diora ifjol hingsten Zackarias Zack (e. Readly Express).

Devil Sound och Anders Zackrisson. Foto Lars B Persson

Själv är Diora Sound en dotter till Diva Concrete (e. Pine Chip), 1.13,8ak/386.500 kr, som även lämnat Devil Sound (e. Maharajah), 1.11,0ak*/1.147.550 kr, och Country Sound (e. Quarcio du Chene), 1.11,0ak*/846.300. Faktum är att Diva Concretes samtliga fem avkommor kom till start och vann lopp.

Devil Sound var tidigt igång som tvååring och slutade bland annat femma i Svensk Uppfödningslöpning (Global Welcome vann). Som treåring vann han försök till korta E3 (femma i finalen som andrahandsfavorit där Betting Gangster segrade) och uttagningslopp till Breeders Crown, samt tog andraplatser i Vårfavoriten, Sommarfavoriten och en avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie. Rekordet 1.11,0ak sattes vi seger i genrep till Sprintermästaren.

Duenna och Stanley Dancer inför Elitloppet 1984. Foto Stefan Melander/Stalltz.se

Mödernet går tillbaka till Hambletonian-vinnaren Duenna (e. Green Speed), 1.12,5*/$1.116.403, som är mormors mormor till gårdagens treåringsvinnare Zuccezz Zack. Stanley Dancer tog även Duenna till Europa och testade henne i Elitloppet som fyraåring 1984, där hon dock slog ut i försöket som femma.

Zuccezz Zack. Källa nreedersbible.com