Fokustema
Startlistor 12–16 oktober
Läs senare

12–16 okt: SM, EM, BC och mycket mer…

En späckad helg med stortrav på Åby, Vermo och i Hamburg. Sista chansen att kvala in till Breeders Crown sker på Axevalla. Här är startlistorna till alla svenska banor från lördag till onsdag plus två toppdagar i Finland och Tyskland med svenska hästar!
Av
Sulkysport
Upplåst för dig som är prenumerant
Sprintermästaren Tae Kwon Deo är en av tolv fyraåriga hingstar och valacker i Breeders Crown-försök på Axevalla på tisdag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Sprintermästaren Tae Kwon Deo är en av tolv fyraåriga hingstar och valacker i Breeders Crown-försök på Axevalla på tisdag. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor – och vissa utländska stordagar – sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från lördagens V75-fest på Åby till onsdagens saxade V86-omgång på Solvalla och Bergsåker.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Lördag: Åby V75 med SM-dagen (14.35), Vermo med Europaderbyt (14.30), Bergsåker (18.30)

Söndag: Hagmyren (11.00), Halmstad (11.10), Hamburg GS75 med Grosser Preis von Deutschland (13.45), Åmål (14.00)

Måndag: Visby (12.20), Färjestad V64 (18.20), Rättvik (18.30)

Tisdag: Mantorp (12.20), Axevalla V64 med Breeders Corown-försök (18.20), Östersund (18.30)

Onsdag: Solvalla (18.15) och Bergsåker (18.27) med delad V86-omgång

Fokustema
Startlistor
Läs senare

Så avgörs semifinalerna till Breeders Crown

Från seger i Europaderbyts final till semifinal i Breeders Crown nio dagar senare.
Så blir upplägget för Robert Berghs stjärnfyraåring Power.
Här är startlistorna till alla tolv semifinaler på Solvalla.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Power och Robert Bergh inledde bland de fyraåriga hingstarna och valackerna. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Power och Robert Bergh inledde bland de fyraåriga hingstarna och valackerna. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Efter sex försök på lika många banor under året väntar semifinaler i Breeders Crown på Solvalla på söndag. Tre lopp i varje klass där de fyra främsta i varje går vidare till de fyra finalerna i Eskilstuna den 8 november med 800.000 kronor i förstapris i varje.

Breeders Crown är sista stora unghästslagen i Sverige och det är många av topphästarna bland tre- och fyraåringar som ska försöka avsluta säsongen med storloppsseger.

Bland treåringarna finns Kriterievinnaren Brambling (e. Bold Eagle) och Oaks-vinnaren Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle), E3-vinnarna Hennessey Am (e. Muscle Hill), Barbro Kronos (e. Trixton) och Globalizer (e. Bold Eagle).

Av årets storloppsvinnare på fyraåringssidan finns svenske Derbyettan Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) och nybakade Europaderbyvinnaren Power (e. Googoo Gaagaa). Däremot saknas Kungapokalsettan Aetos Kronos (e. Bold Eagle), som var fyra i Europaderbyt i fredags, och Sprintermästaren Don Fanucci Zet (e. Hard Livin).

På stosidan är kullens drottning Diana Zet (e. Hard Livin) borta. Hon har plockat hem Stochampionatet, Derbystoet och Drottningpokalen i år och endast lämnat över Stosprintern – Grande Diva Sisu (e. Ready Cash) – till sina kullsystrar. Grande Diva Sisu är med i semifinalerna, liksom Pekka Korpis finska Derbyvinnare Mascate Match (e. Muscle Mass). Stoet tog i lördags tolfte raka segern och har bara en förlust under fyraåringssäsongen, i BC-försöket på Färjestad i april bakom Ganga Bae (e. Muscle Hill). Mascate Match har 27 segrar på 31 starter så här långt!

Här är startlistorna till Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla.

Fokustema
Startlistor
Läs senare

Säsongsavslutning med fina fyraåringar

Vinnarna av Kriteriet och Kriteriestoet i Sverige förra året.
På söndag möts de när Hagmyren slår igen portarna för säsongen.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Bäcklös Uriel. Foto Mathias Hedlund
Bäcklös Uriel. Foto Mathias Hedlund

Det handlar om fyraåringarna Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan) respektive Guli Anna (e. Bork Odin), som startar i ett litet men naggande gott fyraåringslopp på Hagmyren på söndag. Där syns även högkapable Tekno Jerven (e. Åsajerven) som stoppats av dubbla längre skadeuppehåll och avelsarbete, men nu har två lopp i kroppen.

Åtta hästar startar i loppet med 50.000 kronor till vinnaren och bland dessa finns även B.W.Kungen (e. Bork Odin), som är anmäld till den kallblodsauktion som hålls på travera.nu på söndagskvällen. Läs mer om auktionen här!

Du hittar startlistor och resultat till alla svenska tävlingsdagar i Sulkysports spelkalender.

Här är Hagmyrens söndagstävlingar.

Alfa Lina håller stilen i toppen

Bäcklös Uriel och Guli Anna tillhörde landets vinstrikaste treåringar förra året, men har inte nått de höjderna i år även om de kvalade in till Derbyt och Derbystoet, där Bäcklös Uriel lyckades bäst som femma. Vinstrikast i kullen förra året var Lars-Erik Karlssons Alfa Lina (e. Klack Jo) och det amatörtränade stoet håller positionen även som fyraåring.

Vinstrikaste svenskfödda fyraåringar
Häst (far) – Tränare – Intjänat

  1. Alfa Lina (e. Klack Jo) – Lars-Erik Karlsson, Bollnäs – 647.414 kr
  2. Järvsö Elling (e. Horgen Tore) – Jan-Olov Persson, Hagmyren – 535.772 kr
  3. Moddson (e. B.W.Modde) – Joakim Elfving, Romme – 475.500 kr
  4. Gorm (e. Dotterud Teddy) – Svante Båth, Solvalla – 271.914 kr
  5. Ulfsåsen (e. Åsajerven) – Anders Wallin, Bergsåker – 233.900 kr

Statistiken gäller starter i Sverige och Norge under fyraåringssäsongen.

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Start försvann, gristrav och Skalman

Bilibili tvingades ned under sitt eget världsrekord för att fånga in Etonnant som öppnade 1.07,1 första 1.175 meterna i spets! Det är dessutom V75-finaler och jackpot, förvisso ”burst-konfiskerad”, men det är ändå en spännande vecka vi har framför oss med topplopp på Solvalla. Det och mycket mer hittar ni i dagens Sju nyheter vid sju.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant

1 ATG fortsätter konfiskera spelarmedel för en ny ”burst” den 12 april. Femrättspotten innehöll 24,7 miljoner i lördags, av dessa nallas några miljoner (20 procent förutom det som Norge omsatte till omgången) till 12 april. Resten tillförs sjurättspotten på lördag då det är finaler på Solvalla och det även körs första omgången 2020 i Margaretas Tidiga Unghästserie. Fyra klasser med 300.000 kronor i förstapris i varje. Du hittar startlistorna till Solvallas tävlingar här.

2 Gemensam travdatabas för Europa är på gång, men ännu så haltar det rejält mellan länderna. Aura S.L. var senast ute och gjorde bort sig som hårt betrodd på franska Vincennes under PDA-helgen. Men när hon är anmäld till V75 på Solvalla på lördag finns den starten inte med i programraden, varken hos ATG eller ST. Det föreligger alltså strykningsrisk för 2 Aura S.L. i V75-4 och det finns anledning att återkomma i ämnet när Svensk Travsport slår upp portarna denna morgon.

3 Spelad till 1.20 tvingades montémonstret Bilibili (e. Niky) till världsrekord för att fånga in Etonnant (e. Timoko) på Vincennes i Grupp 1-loppet Prix de l´Ile de France (€170.000). Makalösa 1.10,0/2.175 meter innebar en sänkning med fem tiondelar av världsrekordet som Bilibili själv satte i samma lopp 2017. Två tiondelar snabbare noterade ju  Be Mine de Houelle i montéeliten 2018, men då över kort distans och med bilens hjälp. Du kan se loppet här.

4 Kim Eriksson brände med omgångens största favorit Moncler Bo när Kalmar körde GS75, men Kim var ändå en vinnare. Han satte dit debutanten Claw (e. Super Photo Kosmos) som är en av blott fem hästar Eriksson har på sin träningslista. Kim är ju främst känd som en kusk av rang, men driver en liten träningsrörelse tillsammans med sambon Jenny Malmqvist. Claw svarade för en urstark debut och fångade med ett rappt slutvarv in ledaren. Annars var Stefan Persson dagens man i Kalmar med tre segrar.

5 I den avslutande avdelningen av GS75 kom The Real Face in på upploppet i ledningen, men tappade aktionen helt. Kalmars måldomare valde att ”fria” The Real Face och visst är det knivigt att se om det är passgång, galopp eller ”gristrav”. Kanske dags att skriva in ”gristrav” i reglementet över otillåtna gångarter?
Du kan se loppet här.

Ur Svensk Travsports reglemente.

 

6 Eskilstuna är ensam på banan i Sverige under måndagen med tio lopp på programmet. Först ut är framtidsnamnen i form av fyrbenta treåringar, där bland annat Jörgen S Eriksson tar ut Ready Cash-sonen Dollar Doc, vilken inledde karriären på bästa sätt med seger på hemmabanan i början av året. Här är startlistorna till Eskilstuna ikväll.

7 Vintermeetinget rullar vidare på Vincennes. Första start är 13:50 och det är ”svensklopp” direkt där Rebecca Dahlén jagar 16.650 euro i förstapris i Prix de la Chartre Sur le Loir med sin ögonsten Minnestads El Paso.

Du hittar länk till hela tävlingsdagens startlistor här.