Fokustema
Startlistor 2–6 november
Läs senare

2–6 nov: V75, Silverhästen och Uppfödningsloppet

V75-finaler och Silverhästen på lördag, kval till Svensk Uppfödningslöpning på tisdag. Här är startlistorna till alla tolv svenska banor från lördag till onsdag!
Av
Sulkysport
Usain Tilly jagar finalplats i Svensk Uppfödningslöpning. Foto Leif Norberg/ALN
Usain Tilly jagar finalplats i Svensk Uppfödningslöpning. Foto Leif Norberg/ALN

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från lördagens V75-finaler på Solvalla till onsdagens saxade V86-omgång på Solvalla och Åby.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Lördag: Åby (11.10), Solvalla V75 med finaler (14.45), Romme (18.30)

Söndag: Axevalla GS75 (13.45)

Måndag: Halmstad (12.20), Mantorp V64 (18.20)

Tisdag: Bollnäs (12.20), Jägersro V64 (18.20), Boden (18.30)

Onsdag: Solvalla (18.15) och Åby (18.27) med delad V86-omgång

Fokustema
V75 Åby
Läs senare

Jackpot med danske stjärnan

Åby Stora Pris är toppnumret på Mölndalsbanan på lördag.
Men det finns fler godbitar.
STL-finaler, V75-jackpot, en dansk superstjärna – och en snart sexfaldig miljonär i montédebut.
Av
Mathias Hedlund
Nicklas Korfitsen och Seven Nation Army vid seger i Skive. Foto Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Nicklas Korfitsen och Seven Nation Army vid seger i Skive. Foto Kjeld Mikkelsen/KM FOTO

Två år i rad har det krävts världsrekord för att vinna Åby Stora Pris över 3.140 meter med autostart och båda vinnarna – Moni Viking (e. Maharajah) och Milligan’s School (e. Yankee Glide) – finns bland de tolv hästarna i årets upplaga av loppet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Det är förstås höjdaren under lördagens tävlingar, men det bjuds mer grannlåt på Åbytravet.
USA-födde Seven Nation Army (e. Chapter Seven), som tränas av Bo Westergaard, kan bli Danmarks nästa stora stjärna i de internationella storloppen. Fyraåringen har gjort stort avtryck sedan han köptes till Europa och Danmark på Tattersalls Winter Mixed Sales för 80.000 dollar i januari.

Hästen vann senast fyraåringsloppet under Åbergskvällen på Jägersro efter en raketspurt från fjärde utvändigt och har tre segrar, en andraplats och ett tredjepris efter sex starter i Bo Westergårds regi – och fjärdeplatsen mot den äldre eliten i Oslo Grand Prix förstås.
– Hästen har imponerat på oss varje gång, speciellt i Oslo, där han mötte världseliten och inte var långt efter dem. Det var en prestation som visade att han är en häst för de stora loppen, sade kusken Nicklas Korfitsen efter segern på Jägersro.

På lördag kommer ekipaget till Åby för start i fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne över medeldistans, en uppgift som ser klippt och skuren ut för danskamerikanen.

21 miljoner extra på V75

Åby Stora Pris och Ragnar Thorngrens Minne utgör två sjundedelar av lördagens V75-omgång, som kompletteras med fem STL-finaler.
Det är jackpot på V75 med 21,4 miljoner kronor extra i sjurättspotten sedan ingen prickat alla rätt i Rättvik i lördags.

Utanför det stora streckspelet avgörs Åby Stora Montépris, där nioårige Disco Volante (e. Scarlet Knight), 1.09,9ak*/5.888.165 kr, efter 98 starter framför sulky och ett koppel gulddivisionssegrar nu får prova en ny gren. Julia Smedman sitter i sadeln när det blir monté för första gången för Disco.

Här är startlistorna till Åbys tävlingar på lördag. 

Fokustema
Breeders Crown
Läs senare

Tillbaka efter storskrällen i E3

Hon skrällde som 124-oddsare i långa E3-finalen för ston.
På onsdag är Jörgen Westholms sto Sparven tillbaka på banan i Breeders Crown-försök på Mantorp.
Av
Mathias Hedlund
Jörgen Westholm-tränade Sparven visade upp en härlig spurtstyrka över upploppet för Mika Forss i långa E3-finalen för ston. Ikväll startar hon i försök till Breeders Crown. Foto Adam Ström/stalltz.se
Jörgen Westholm-tränade Sparven visade upp en härlig spurtstyrka över upploppet för Mika Forss i långa E3-finalen för ston. Ikväll startar hon i försök till Breeders Crown. Foto Adam Ström/stalltz.se

Det handlar om fjärde omgången av sju i Breeders Crown på Mantorp på onsdag, där de fem främsta är garanterade plats i semifinalerna på Solvalla den 30 oktober.

En som vill säkra plats där är Jörgen Westholm, som plockar ut E3-vinnaren Sparven (e. Bird Parker). Stoet valde absolut rätt tillfälle att spräcka nollan i segerkolumnen när hon som premiechansad plockade hem två miljoner kronor för segern.

Mika Forss körde henne till vinst och sitter i sulkyn även på Mantorptravet. Notabelt är att Sparven efter E3-triumfen har 2.105.500 kronor på priskontot. Hennes elva motståndare på onsdag har tillsammans sprungit in 1.515.050 kronor…

En förklaring till detta är förstås att onsdagens försök krockar med kvällens E3-kval över kort distans i Gävle.

Johan Untersteiner startar obesegrade Game Brodde (e. S.J.’s Caviar), som inlett med tre raka segrar i försöket för treåriga hingstar och valacker. Där ställs han mot tre (!) stallkamrater i Dancer Brodde (e. Bold Eagle), Winner Brodde (e. Raja Mirchi) och Dart Kronos (e. Father Patrick). Tränare Untersteiner kör själv den sistnämnde medan Stefan Persson sitter upp bakom Game Brodde.

Hittills har fyra lopp vardera avgjorts i Örebro, Halmstad och Halmstad med följande vinnare.

 • Treåriga h/v: Bedazzled Sox, Joe Dalton, Night Art
 • Treåriga ston: Carbonfiber, Sommerbrise, Xerava C.D.
 • Fyraåriga h/v: Felix Orlando, Edibear, Power Doc
 • Fyraåriga ston: Glamorous Rain, Nova Mahiron, Lara Boko

Här är startlistorna till Mantorps onsdagstävlingar med Breeders Crown.

Fokustema
V75 Årjäng
Läs senare

Don Fanuccis resultat med bakspår

Bakspår i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Den uppgiften ställs fjolårets Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet inför på lördag.
Så här har det gått när hästen tävlat från bakspår.
Av
Mathias Hedlund
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström vid seger i Elitloppsförsöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström vid seger i Elitloppsförsöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Årjäng laddar upp för årets största tävlingsdag med guldkornet Årjängs Stora Sprinterlopp med 600.000 kronor till vinnaren. Flera starka namn syns i startlistan och det starkaste är fjolårets Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet (e. Hard Livin), som efter startgaloppen i årets Elitloppsfinal snabbt var tillbaka i vinnarspåret genom att plocka hem Norrbottens Stora Pris.

Nu ställs siktet mot Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 26 juli och vägen dit går via lördagens storlopp i Årjäng. Don Fanucci Zet har inte alltid haft spårlottningsgudarna med sig – spår åtta i Elitloppsförsök två år i rad! – och den här gången drogs bakspår för sexåringen.

Av livets 33 starter på svensk mark har Don Fanucci Zet blott startat i andra ledet vid fyra tillfällen. Dessa har slutat med två segrar (klass II-försök och Gösta Nordins lopp) och två andrapris (i Derbykval och Jubileumspokalen). Inget av dessa lopp har körts över sprinterdistans.

Alessandro Gocciadoro-tränade Bubble Effe (e. Nesta Effe) kvalade in till Årjängs storlopp via segern i Bergslagsloppet i Lindesberg förra veckan och även i lördagens lopp ligger en storloppsbiljett i potten. Vinnaren får nämligen en plats i Åbergs på Jägersro.

Startlista Årjängs Stora Sprinterlopp
1.640 meter autostart:

 1. Floris Baldwin (e. Passing Renka) – Kristian Malmin
 2. Beartime (e. Pastor Stephen) – Carl Johan Jepson (Helena Edlund)
 3. Usain Töll (e. Googoo Gaagaa) – Björn Goop (Erik Bondo)
 4. Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) – Fredrik B Larsson
 5. Bubble Effe (e. Nesta Effe) – Jorma Kontio (Alessandro Gocciadoro)
 6. Brother Bill (e. From Above) – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
 7. Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall) – Flemming Jensen
 8. Click Bait (e. Cantab Hall) – Per Lennartsson (Stefan Melander)
 9. Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
 10. Vernissage Grif (e. Varenne) – Alessandro Gocciadoro

Här är startlistorna till lördagens V75-tävlingar i Årjäng.