Fokustema
Stosprintern
Läs senare

Chebba Mil bara bäst

Segern i Drottning Silvias Pokal var ingen tillfällighet.
I Stosprintern visade italienskan Chebba Mil att hon är en riktig topphäst genom att brotta ner sina konkurrenter den tunga vägen.
– Det här är en speciell häst, sade Robin Bakker i vinnarcirkeln.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Paul Hagoort-tränade Chebba Mil och Robin Bakker vann Stosprintern. Foto Lars B Persson
Paul Hagoort-tränade Chebba Mil och Robin Bakker vann Stosprintern. Foto Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vilket drömår Robin Bakker och Paul Hagoort har tillsammans på svensk mark. Efter segern i Drottning Silvias Pokal med just Chebba Mil (e. Readly Express) slutade duon trea i Elitloppets final med Mister F Daag som dessförinnan hade vunnit sitt försökslopp.
Nu fyllde de på med ännu en stor framgång då Chebba Mil löste Stosprinterns final med 800.000 kronor i segerpremie.

Chebba Mil och Robin Bakker. Foto: Adam Ström/stalltz.se

När Chebba Mil hamnade så pass långt bak som fjärde utvändigt och fick göra allt jobb själv i tredjespår de sista 650 meterna kunde uppgiften blivit för tufft, men Chebba Mil visade ännu en gång att hon har en förstklassig inställning.
Stefan Melander-tränade Imhatra Am (e. Muscle Hill) hade avancerats fram till dödspositionen i lag med Mats E Djuse när 900 meter återstod och var stor i nederlaget, men Chebba Mil var helt enkelt för bra.
– Jag hade ett bra startspår, men hon är inte så snabb bakom bilen. Jag hamnade bakom Imhatra Am och tyckte att det var okej, men sedan avancerades hon fram till dödspositionen. Jag ville gå bakom henne, men fick vänta i 300 meter. Hon är stark och hon kändes väldigt stark genom slutkurvan, sade Robin Bakker efter triumfen på 1.10,7a/1.609 meter.
Bakom Chebba Mil och Imhatra Am tog ledarinnan Global Creation (e. Southwind Frank)  tredjeplatsen från ledningen och var även hon riktigt tapper efter en tuff inledning.

Storkovan i Sverige

Chebba Mil står nu med nio segrar på tolv starter och 2.072.181 kronor i intjänade prispengar. Av dem har 95,3 procent hämtats på svensk mark då stoet blott hade tävlat om ”kaffepengar” hemma på Victoria Park-banan i Wolvega innan man spände bågen och sände upp stoet till Drottning Silvias Pokal-kvalen i april.
– Vi har ett bra år här i Sverige. Jag kan de andra kuskar bättre nu, vi blir alltid väl mottagna och folk gratulerar när vi vunnit, sade Robin Bakker och lovordade hästens tränare Paul Hagoort:
– I november har vi kamperat ihop i tio år. Det är en riktigt bra tränare som jobbar hårt. Vi reser ofta långt, men det är det värt när resultaten kommer, sade Bakker.