Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Det här kan du inte förlora”

En flygmaskin som flög lågt.
Så kan man sammanfatta den insats som Palmyra stod för vid tisdagskvällens tävlingsdebut i Joakim Lövgrens regi.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren tränar Lorens Flevo. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren tränar Lorens Flevo. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jägersrotränaren har fem hästar i träning åt den tyska storhästägaren Günter Herz och det är sannerligen inga dussinhästar.
Nästa lördag ska Oscar L.A. (e. Ready Cash) starta i Silverdivisionens final, Piemonte (e. Trixton) luftas i Harper Hanovers lopp med ett staket i ryggen och i kväll syns Piccadilly (e. Father Patrick) inom V86-spelet på Solvalla.
Ja, och så har vi då Palmyra (e. Cantab Hall) som dundrade runt på 1.11,4a/1.640 meter vid tisdagskvällens tävlingsdebut för Joakim Lövgren.

Fakta

Palmyra

Femårigt brunt sto e. Cantab Hall–Apecs e. Muscles Yankee

St: 13: 5–6–0, 1.11,6ak, 161.439 kr

Ägare & uppfödare: Günter Herz, Tyskland.

Tränare: Joakim Lövgren, Jägersro.

Från innerspår bakom bilen var hon aldrig nära att släppa loppet trots att hon öppnade halvvarvet på 1.09,5 och varvet på 1.11,6.
Konkurrenterna var med fram tills mitten av slutkurvan, men fick se sig frånsprungna med sex längder när allt var klart.
– Jag har inte riktig koll på hennes bakgrund, men jag vet att hon var här och tävlade i december på Jägersro. Då var de ganska optimistiska med henne. Jag hade en häst till start åt samma ägare och då rankades hästarna internt i stallet som att Palmyra var bättre än Ovation L.A. som vann det loppet. Jag har förstått att det fanns förhoppningar på henne, men samtidigt har hon kanske inte fått till det den här säsongen, sade Joakim Lövgren i Jägersros vinnarcirkel.

”Han sade grattis”

Det fick hon däremot nu och med blott 161.439 kronor på kontot råder det ingen tvivel om att detta är en häst som har mycket pengar att hämta på svensk mark. Det dröjer innan hon slår i taket, var så säker!
– Jag har haft henne i en månad. Hennes skötare Johan Kjellman körde sista jobbet, jag satt bredvid och när vi gick i mål så nickade han bara och sade ”grattis”. Han menade på att det här kan du inte förlora på tisdag och det gjorde hon inte heller. Hon var väldigt fin, sade Joakim Lövgren.

Palmyra ingår i en riktigt spännande syskonskara och det är påtagligt att hennes mor Apecs (e. Muscles Yankee) 1.10,7aak/1.124.005 kr producerar avkommor som kan springa fort. Först ut var USA-födda Cantab Abs (e. Cantab Hall) 1.11,9ak/$186.931, men därefter är avkommorna svenskregistrerade.
Startkanonen tillika open stretch-specialisten Echelon (e. Brioni) 1.11,0ak/902.450 kr är den som tjänat mest pengar av dem, men han skuggas av Per Nordströms fina, treåriga sto Sommerbrise (e. Maharajah) 1.13,8ak/672.000 kr som vann såväl Sweden International Yearling Sales Auktionslopp som ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning under fjolåret för att därefter sluta sexa i finalen.
Bland Apecs tre segrar under karriären på 17 försök noteras fullträffar i Lexington Select Sale ($86.633) samt Hanover Stake ($28.000).

Palmyras stamtavla på BreedersBible.com.