Fokustema
Frankrike
Läs senare

Dopingfall i Frankrike

Tre positiva dopingfall rapporterar det franska travförbundet om för ketamin, triamcinolone acetonide och dexametason.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Guillaume Gillot-tränade Embleme Castelets testades efter en andraplats (€7.000) i Le Croisé-Laroche den 11 april och dopingprovet visade förekomst av ketamin. Tränaren har dömts till 2.000 euro i böter och Embleme Castelets har startförbud till den 18 juli i år.

Efter ett kvalificeringslopp i Caen den 13 april hittades triamcinolone acetonide i Jack the Mecs dopingprov. Tränaren Jean Beloit Lemoine fick en böteslapp på 1.500 euro och Jack the Mecs kvallopp godkändes inte som följd av det positiva dopingprovet.

I Chartres den 17 april tävlade Envie de Fleur med dexametason i kropppen, vilket fick till följd att hästen inte får starta förrän efter den 14 juli och tränaren Anthony Menager ska betala 1.500 euro i böter. Envie de Fleur slutade tvåa i loppet och tappar andrapriset, värderat till 1.500 euro.