Fokustema
Sulkysport nummer 3
Läs senare

Drama i Paris och Hästen i mitt liv

Denna vecka har vi tagit rygg på en fysioterapeut, serien ”Hästen i mitt liv” fortsätter, krönika, startlistor och tips, dramatiken i Prix de Belgique och mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Dramatiken i Paris – Blåst på seger för andra gången
 • Hästen i mitt liv
 • Den fula ankungen som ingen vill ha vann lopp
 • Anne Haglund är veckans krönikör
 • Hästhälsa – Med händerna som verktyg
 • Förvandlingsnumret till Elitloppet?
 • De kan bli Årets Häst
 • Prix de Cornulier – Allaire om titelförsvararen
 • Auktionsdyring i Margaretas Tidiga Unghästserie
 • Tips och startlistor till V86 onsdag, V64 på Åby torsdag och Östersund fredag, V75 på Solvalla lördag och GS75 på Örebro söndag
 • Årets lärling rivstartar med en V75-seger?
 • Förra veckans höjdare
 • V75-referat från Jägersro – Långt upp till helbröderna
 • Kuskmästerskap i Sverige
 • De nya svenska rekorden 2018

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
Romme
Läs senare

Urtapper Magic Cash

Fyraårige Magic Cash fick inget gratis i Charlie Mills Race på Romme i eftermiddag.
Över tre varv var Ready Cash-valacken starkast på 1.14,3/3.160 meter.
– Han visade bra inställning, sade Jorma Kontio.
Av
Pär Gustafsson
Magic Cash med Jorma Kontio vann Charlie Mills Race. Foto Micke Gustafsson/ALN
Magic Cash med Jorma Kontio vann Charlie Mills Race. Foto Micke Gustafsson/ALN

Charlie Mills Race över tre varv blev en rivig insats där vinnaren Magic Cash (e. Ready Cash) svarade för en strålande insats. Timo Nurmos fyraåring styrdes fram i dödens drygt 1.500 kvar och hade tidigt grepp ledaren Guillaume Boko. Över upploppet blev Magic Cash rejält utmanad av comebackande Sloppy Joe och båda hästarna förtjänade övertyg. Segertiden blev 1.14,3/3.160 meter.
– Det var lite strul innan loppet, men hästen var jättebra. Magic Cash kontrade sista 50 meterna och visade bra inställning, berömde Jorma Kontio.

Dubbel till Melander

Stefan Melander-tränade Milligan’s School (e. Yankee Glide) släpptes till ledningen in på slutrundan och då såg det bra ut för storfavoriten i gulddivisionen, men sexåringen fick bekänna färg. På sista bortre långsidan fick hästen Elian Webb på utsidan och sista biten utmanade även Exodus Hanover från vinnarhålet, men Milligan’s School sträckte på sig och landade på 1.10,9/1.640 meter.
– Hästen var slagen till 60-70 kvar och visade fantastisk inställning, sade körande Ulf Eriksson.

Solvallatränaren tog ytterligare en seger genom Digital Summit (e. Super Photo Kosmos) i lägsta klassen. Treåringen svarade för en finfin avslutning till lätt seger på 1.12,0a/1.640 meter.
– En jättemysig häst som blivit allt bättre hela tiden, sade Örjan Kihlström.

Macelleria hade inte någon av sina bättre dagar, men kul att han ändå fick vinna

Macelleria (e. Maharajah) fick ingen pangstart från springspår, men Robert Bergh kunde köra sig till ledningen efter 500 meter och därifrån ordnade femåringen andra raka spetssegern i bronsdivisionen. Nämnas bör även Timo Nurmos Win B.Hill (e. Muscle Hill), som gick strålande som trea i karriärens fjärde start.
– Det kändes inte lika spänstigt som i starterna innan. Macelleria hade inte någon av sina bättre dagar, men kul att han ändå fick vinna, sade Åbytränaren.

Två hemmasegrar

Ural (e. Jaded) bärgade årets tredje fullträff i silverdivisionen efter ledning från start till mål. Från innerspår vann sexåringen spetsstriden med Jorma Kontio och hästen noterade 1.12,6a/2.140 meter.
– Efter en snabb inledning blev det lugnare och Ural var jättefin, sade Kontio.

Hemmaseger blev det även klass I-försöket. Jörgen Westholm-tränade Rocky Tilly (e. Ready Cash) hittade till ledningen med Rikard N Skoglund och femåringen höll undan i en stenhård slutstrid på 1.13,6a/2.140 meter.
– Vi fick tryck i omgångar och hästen vann på vilja, sade Skoglund.

Järvsöodin (e. Järvsöfaks) var starkast i lördagens kallblodslopp över lång distans. Jan-Olov Perssons sexåring svepte till spets in i slutsvängen och vann lätt i händerna på Ulf Ohlsson. Segertiden blev 1.25,0/2.660 meter. Såväl Järvsöodin som Rocky Tilly ägs av Stall Slugas.

Fakta

V75-resultat Romme 19 oktober

Rätt rad: 6-8-4-9-5-1-4
Sju rätt: 2.692 kronor
Sex rätt: 36 kronor
Fem rätt: jackpot
Omsättning: 104.432.050 kronor
Publik: 2.165 personer

Expandera
Fokustema
Intervju
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: Spännande vecka för Wäjersten

Han står inför sin mest spännande vecka hittills som proffstränare. På söndag kan Daniel Wäjersten vinna Svampen med Global Badman.
– Men jag har ju kört både Stosprintern och E3-final tidigare, men visst pirrar det lite extra, säger Wäjersten som innan dess har högintressanta hästar ut på V86 på hemmabanan Bergsåker.
Av
Ola Lernå
Daniel Wäjersten står inför en spännande vecka med Global Badman i Svampen, men innan dess är det V86 på hemmaplan där han har flera betrodda, men varnar för en bortglömd. Foto Mia Törnberg
Daniel Wäjersten står inför en spännande vecka med Global Badman i Svampen, men innan dess är det V86 på hemmaplan där han har flera betrodda, men varnar för en bortglömd. Foto Mia Törnberg

Daniel Wäjersten är ung, hårdsatsande och trots kort tid som proffstränare har han gjort sig ett respekterat namn. Han kan vara den som fyller vakumet som uppstått på Bergsåker efter att stortränare som Åke Svanstedt, Robert Bergh och Svante Båth har flyttat ut. Just den sistnämnde var en av Wäjerstens arbetsgivare och det är också på Båths gamla gård i Solum som Wäjersten trimmar framtida vinnare.
På söndag avgörs Svampen med 455.000 kronor till vinnaren och en av förhandsfavoriterna heter Global Badman (e. Yield Boko). Obesegrad efter tre starter och en talang utöver det vanliga.
– Jag tycker att han har gått från valpig tvååring till tävlingshäst. I debuten sprang han och bröt ned, i andra starten bröt han ut. Men senast såg han läcker ut, det håller jag med om.
Hur bra är han?
– Han sprang ju 1.14 näst senast med krafter kvar. Han borde inte vara sämre nu, men det är alltid svårt med tvååringar. Han ska ju dessutom ut på sin första långresa med fem timmar på vägarna. Jag tror och hoppas att han ska klara det utan problem.
Wäjersten tar upp kampen med sin gamle arbetsgivare Båth i tvååringsloppen.
– Går allt bra i Svampen så siktar vi i alla fall mot Uppfödningslöpningen, säger Daniel.

Hemmaplan för V86

Innan dess är det V86 där fyra lopp avgörs på hemmabanan Bergsåker. Och Wäjersten har fyra hästar.
Majet af Djupmyra (V86-1) slog ihop på V75 senast, vilket var lite onödigt. Hon kändes lika bra som tidigare annars. Jag tycker att Mellby Galanga sticker ut lite här, men han har ju inte varit helt att lita på och jag känner mig inte slagen på förhand. Vid segern på Hagmyren gick Majet af Djupmyra med fasta skygglappar, men i de två senaste starterna har hon haft norskt huvudlag och det fortsätter vi med.
Daniel sitter sedan upp bakom amatörtränade Hunkydory Degato (V86-5).
– Det är en häst jag kört och vunnit med tidigare, faktiskt över 1.640 meter. Det är nämligen styrkan som är hennes vapen och jag tycker alltid att hon gör bra insatser. Ju högre tempo desto bättre för vår del och hon kan säkert vara med och slåss om fina pengar här också.
Wäjersten avslutar med två hästar i Diamanstoförsöket där Frida Zonett (V86-7) i skrivande stund är favorit, men Daniel har minst lika stor tro på betydligt mindre streckade Global Well Off.
– Om vi börjar med Frida Zonett så är hon bra igång, men kanske inte i samma form som när hon vann på Dannero i höstas. Dessutom slet Solvallas bana något våldsamt på hovarna senast och jag tvivlar på att hon kan gå barfota någon mer gång i år faktiskt. Det är inget jättenegativt för den här hästen, men likväl vill man ju kunna köra med optimal balans när det handlar om pengarna vi kör om ikväll.
Taktik?
– Hon är ju snabb ut och jag måste prova en bit från början.
Global Well Off är Daniels andra bidrag i loppet.
– Lite trist med bakspår eftersom hon är så otroligt effektiv frontrunner. Jag tycker ändå att hon härdats i tuffa sällskap, bland annat var hon ju med i Stosprintern, och känslan är faktiskt att hon går ner i klass den här gången. Det klart att det inte går att flaxa alltför mycket i spåren, men jag bedömer vinstchansen för mina två som likvärdiga.
Några ändringar?
– Ja, hon kommer gå med vanlig vagn istället för jänkarvagn den här gången då hon lär få attackera bakifrån.
Och om du bedömer kvällen som helhet?
– Det ser ju intressant ut, det håller jag med om. Jag borde i alla fall kunna köra in en del pengar och helt omöjligt är det ju inte att några av dem segerstrider.

Fokustema
Ny utgåva
Läs senare

SM-tecken och fyraåringstoppar

I veckans utgåva får ni allt från SM-helgen och den nya auktionen på Åbytravet. Tips och startlistor till hela helgen. Den obesegrade tvåårige talangen Usain Tilly synas, krönika och så mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Ledare
 • Face Time Bourbon i Finland och Zacon Gio i VM-loppet. Vem är egentligen Europas bästa fyraåring?
 • Daniel Wäjersten mot Svampen med sin obesegrade tvååring
 • Solskenshistoria ”Från död till vinnare”
 • Maria Törnqvist är veckans krönikör
 • Utredning ”ST ska ta över alla banor”
 • Fyra Elitston bakom talangen
 • Milliondollarrhyme tog SM-guld
 • Peter Untersteiner om skrällen i Sto-SM
 • Erik Höglund sköter om två av SM-vinnarna
 • Lagerarbetarens sköna SM-seger
 • Auktionen på Åby – Svanstedt tog dyringen, men…
 • Svenske lärlingen jagar Oaks-segern i Norge
 • Zarenne i Fas efter en storseger per säsong
 • Tips och startlistor till V86 som denna vecka delas mellan Begsåker och Solvalla, V64 från Åby torsdag och Umåker fredag, V75 Romme lördag och GS75 från Örebro söndag
 • V75-bana i fokus; Sonen bakom verket
 • Så spelar vi V75 på Romme
 • Förra veckans höjdare
 • Season leaders
 • … Och så mycket mer!

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Sport