Fokustema
Elitloppet 2022
Läs senare

Fem miljoner till Elitloppsvinnaren

Don Fanucci Zet fick tre miljoner kronor när han vann Elitloppet i maj.
Nästa år kammar finalvinnaren på Solvalla hem fem miljoner!
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström stormar fram mot seger i Elitloppet i år och tre miljoner i förstapris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström stormar fram mot seger i Elitloppet i år och tre miljoner i förstapris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla och Svensk Travsport gör en stor satsning på prispengarna i Elitloppet från och med 2022. Förstapriset i finalen höjs från tre till fem miljoner kronor och sammanlagt blir det 11.350.000 kronor att tävla om i försök och final.

– Elitloppet har sportsligt och publikt varit ett av världens största travevenemang, nu får vi ett förstapris som fortsatt kommer ge genomslag internationellt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Från Svensk Travsports sida kommenterar sportchefen Robert Karlsson satsningen:

– Elitloppet är hela trav-Sveriges angelägenhet och ett varumärke av stor betydelse. Ett lyft för Elitloppet är helt enkelt ett lyft för svensk travsport, säger Robert Karlsson.

Men inte bara varmblodssportens flaggskepp för äldre travare får ett lyft. I kallblodens Elitkamp fördubblas (!) förstapriset från 500.000 kronor till en miljon.

Elitloppet och Elitkampen avgörs på Solvalla den 29 maj nästa år.

Prisökning med 53 miljoner