Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Ännu bättre nu”

Som vanligt under måndagar publicerar vi intervjuer med Alessandro Gocciadoro rörande veckans starthästar.
Av
Emil Persson
Cinderella Jet och Alessandro Gocciadoro vid seger under Elitloppshelgen. Under onsdagen startar stoet i Vaggeryd. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Cinderella Jet och Alessandro Gocciadoro vid seger under Elitloppshelgen. Under onsdagen startar stoet i Vaggeryd. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.

Vaggeryd onsdag 29 juni

Cinderella Jet (lopp 8/V86-6) har gjort bra insatser sedan hon kom till Sverige och jag förväntar mig att hon kan vara ännu bättre nu. Vi har tagit det lugnt med den här hästen så det ska finnas mer att ta av och det handlar bara om att hon ska vara fräsch och fin i sina ben. Det blir inga ändringar utan vi fortsätter med barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cobra (lopp 9/V86-7) gjorde en bra insats senast precis som i Gävle, men det är en väldigt karaktäristisk häst med speciella drag. Det är klart att det blir mycket svårare från ett sådant här utgångsläge där det krävs mer agerande för att komma till i loppet än om man sitter i ledningen. Björn Goop har i alla fall lärt känna hästen nu och jag tror han klarar av att hantera honom från ett sådant här startspår. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn på nytt, men huvudlaget avgör vi som vanligt efter värmningen beroende på hästens dagshumör, säger Alessandro Gocciadoro.

Åby 30 juni

Bythebook (lopp 7) kan man tycka var dålig om man bara tittar till senaste resultat, men hästen fick en tuff öppning och gick ändå under 1.11. Förmodligen var han inte helt redo för ett sådant upplägg redan för normalt sett är han med och slåss om topplaceringarna i ett sådant lopp. Jag tror att han gör en bra prestation här och vi ändringar inget utan fortsätter med barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cheyenne Selva (lopp 8) tror jag hade kunnat vinna i Tingsryd om hon hade fått chansen tidigare. I kvalet på Solvalla verkade allt normalt; hästen travade bra och Mika forcerade henne inte så tufft. Med sin startsnabbhet så hade det varit att föredra med ett startspår i första ledet, men jag tror att hon kan prestera bra även från ett sådant här utgångsläge. Vi har inte bestämt huvudlag ännu utan tar det beslutet efter värmningen. Jag väljer mellan öppet eller helstängt beroende på hur framåt hon är. Förmodligen blir det barfota fram och så kör vi med jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Eskilstuna lördag 2 juli

Catman di Celle (lopp 2) var inte dålig senast. Han travade bättre än vad han gjort i de tidigare loppen i Sverige. Han stumnade sista 100 meterna, men hästen hade inte fått något riktigt lopp i kroppen på 40 dagar och nu tror jag att han kommer vara i bättre form med det loppet i sig. Den här gången skulle jag vilja köra honom utan framskor, men i övrigt blir det jänkarvagn och öppet huvudlag precis som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Born To Run (lopp 5/V75-1) har allt varit bra med efter segern i Östersund. Han gör alltid vad man begär av honom eller rentav mer så det är en härlig häst att tävla med. Vill man så kan han öppna snabbare än vad han visat, men hästen är så stark så jag har aldrig laddat iväg med honom eftersom han hanterar alla olika typer av upplägg och inte behövt komma först i loppen. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota fram på nytt, säger Alessandro Gocciadoro.

Amornero Roc (lopp 8/V75-4) överraskade mig senast. Jag tror fortsatt att han är långt ifrån att vara i hundraprocentig form för hästen har få lopp i kroppen och är alltjämt lite för rund om magen. Jag tycker inte att spår nio är ett dåligt nummer för honom för det här är inget enkelt lopp och nu behöver han inte offra all kraft från början. Det kommer åtminstone bli barfota fram, men vi ska ta en titt på hovarna nu i början av veckan för att se om de kan vara läge att rentav köra barfota runt om den här gången. Det blir jänkarvagn nu istället för vanlig vagn när det är autostart, men öppet huvudlag precis som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Intervjuer kring veckans övriga starthästar publiceras under tisdagen.

Tipsintervjuer för fri publicering.