Fokustema
Tränarintervjuer (uppdaterad)
Läs senare

Gocciadoro: ”Siktar mot ledningen”

Alessandro Gocciadoro bidrar med fem hästar inom lördagens högkvalitativa program på Solvalla och som vanligt kan du ta del av hans tankar här på Sulkysport.
Av
Emil Persson
Alessandro Gocciadoro startar fem hästar på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro startar fem hästar på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla fredag 23 september

Birbone Gual (lopp 2) gillade jag vad jag såg ifrån i senaste starten. Han hade haft lite problem med sin andning innan och varit ifrån så pass mycket att jag inte trodde att han redan skulle vara i så pass bra form som han visade sig vara. Jag förväntar mig att han är ytterligare förbättrad nu, men från spår det här startspåret över sprinterdistans tror jag att det blir för svårt. Jag får försöka mig så långt fram som möjligt från start i alla fall så får vi se hur vi hamnar till. Det blir skor runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Carisma Bi (lopp 4) blir bättre för varje start. Den här gången är hon ute i ett lite tuffare sällskap, men jag vill gärna köra henne själv en gång i lopp vilket jag inte har gjort såhär långt. Vi får se vad jag får för intryck när vi värmt och om jag vill ändra något kring huvudlag, men det blir i alla fall barfota runt om och jänkarvagn som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Shottriptonice (lopp 5) kommer inte ut i något enkelt lopp, men hon är i riktigt bra form och jag tycker kommer försöka starta snabbt och få en bra position. Hon gör alltid bra prestationer, men har tyvärr inte haft någon lycka alls med spårlottningen och därför fått lite sämre utdelning. Det blir helstängt hvuudlag, barfota runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Solvalla lördag 24 september

Bonne Nuit Bi (lopp 1) vill vi testa i monté en gång till. Senaste loppet gav en bitter smak i munnen för hon var ju på väg mot en sannolik vinst när galoppen kom mitt på upploppet. Hästen tränar bra så allt tyder på att hon ska vara redo att göra en ny bra insats. Det kommer att bli ändringar, men jag vill diskutera de med ryttaren och även höra hennes uppfattning hur vi ska göra rörande balansen, säger Alessandro Gocciadoro.

Zeudi Amg (lopp 3) har haft en väldig bra säsong och jag hoppas att det kan avslutas på ett lika bra sätt innan hon reser tillbaka till Italien. Hon gör alltid bra insatser och nu siktar jag ordentligt mot en snabb start och att nå ledningen där hon trivs så bra. Hästen har tränat bra efter senaste starten och kommer att tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och så ändrar jag från vanlig sulky till jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Allegra Gifont (lopp 5) är i väldigt bra form. I senaste loppet hade hon otur som inte kom loss och hon gick i mål med alla krafter sparade. Vi har inte haft någon tur här med startspåret utan här kommer det behövas lite tur för att det ska gå vår väg. Hästen har tränat mycket bra efter senaste starten och kommer som vanligt tävla utan skor, med jänkarvagn samt helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Born To Run (lopp 7) är en fantastisk häst som alltid presterar på en hög nivå. I senaste starten vann han väldigt enkelt, men här möter han många bra konkurrenter. Jag är i alla fall säker på att min häst kommer göra en stark insats igen och jag får fundera lite på hur jag ska lägga upp det här loppet. Hästen kan öppna snabbt bakom bilen om man vill. Hästen har tränat jättebra efter senaste loppet, tävlar med öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota fram, säger Alessandro Gocciadoro.

Zaccaria Bar (lopp 9) kom inte till i loppet senast och gick i mål med sparade krafter. Jag är nöjd med startspåret här och får han en bra position i fältet kan jag se honom ta en bra placering. Hästen har tränat starkt efter det loppet så formen ska vara god. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och förmodligen så fortsätter vi med vanlig vagn som det varit i de två senaste starterna, men jag vill hålla det öppet, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.