Fokustema
Konung Gustaf V:s Pokal
Läs senare

”Tror jag har lösningen”

En tysk, en holländare och en italienska.
Paul Hagoort lastar tre hästar av olika nationaliteter till fredagens pokalkval på Åby vilka samtliga är mer eller mindre osynade på svensk mark.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Invändige Usain Lobell vid en tidigare seger för Robin Bakker. Foto: Kjeld Mikkelsen
Invändige Usain Lobell vid en tidigare seger för Robin Bakker. Foto: Kjeld Mikkelsen
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Fjolårets tyska Derbyfavorit Usain Lobell (e. Bold Eagle) är den häst som är mest känd för den svenska publiken ur hans trio.
Under fjolåret vann hästen Treåringseliten under Copenhagen Cup-dagen, men varvade häftiga toppar med galoppmisslyckande.
Just fel gångart ägnade sig hästen åt i årsdebuten på Victoria Park-banan i Wolvega den 7 april.
– Den kom 50 meter före mål. Han mötte äldre hästar (Zion Font vann, red.anm.) och gjorde ett väldigt starkt lopp. Hästen behövde det loppet i kroppen och ska gå framåt till denna start, säger Paul Hagoort.

Någon större oro för att hästen ska straffa ut sig med galopp tycks han inte känna.
– Nej, jag tror att jag har lösningen. Hästen pullade för mycket när han gick med lång checkrem, nu ska vi ändra på den saken. Jag förväntar mig att hästen levererar en stark prestation.

Fakta

Visste du att...

…Paul Hagoorts Wild West Diamant (e. Muscle Hill) vann ett uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal under fjolåret, men galopperade i finalen.

Holländske Derbyvinnaren Let it Be VP (e. Robert Bi) har inlett karriären starkt med åtta segrar på elva starter, men känns oerhört svår att sätta in i det här sammanhanget.
– Speciellt eftersom han galopperade i Breeders Course-kvalet i Sverige förra året. Jag tycker att det är en stark häst, men han är inte så snabb från start och jag förväntar mig att han hamnar sist i fältet från det här spåret. Vi får hoppas på tempo, det är vår chans att komma in i loppet. Formstatusen ska vara god; hästen kvalade på ett okej vis, men var väl bara 90-procentig i det skedet. Med det kvalloppet i kroppen och två veckors träning förväntar jag mig att han är redo.

”Inte förstå varför”

Italienskfödda stoet Chebba Mil (e. Readly Express) har inte ens 100.000 kronor på kontot trots att det blivit fem segrar på åtta starter. Ja, på tal om svårbedömda hästar!

Paul Hagoort. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

– Men jag tycker att det är en väldigt bra häst. Hon är inte så rutinerad, men har aldrig blivit besegrad i Holland. Hon har tävlat en gång i Sverige en gång och var inte sig lik den dagen. Vi hittade inga fel efteråt och har inte kunnat förstå varför, men det kan vara så att hon inte tog resan på rätt sätt. Nu är det långresa igen så det är ju ett frågetecken, men förhoppningsvis ska det gå bra.

Olyckligtvis har Hagoort fått stryka sin fjärde starthäst i Pokalkvalen. Amerikanskfödde Fly Light (e. Father Patrick) med närmare fem miljoner kronor i insprungna prispengar och ett digert, nordamerikanskt cv skulle ha gjort Europadebut på Åby, men har fått stanna hemma.
– Hästen har en halsinfektion. Det känns surt, men förhoppningsvis ska han snabbt bli frisk. Det är en väldigt trevlig häst, avslappnad och fin som jag ser fram emot att komma igång med, avslutar Paul Hagoort.