Fokustema
Insänt
Läs senare

Äntligen nytänk av ST och Solvalla, men tyvärr fel upplägg

Av
Patrik Jacobsson

Solvalla med vår nya sportchef Anders Malmrot kommer med förhoppningsvis mycket nya och bra upplägg, vilket välkomnas starkt i vår konservativa sport.

Men ett lopp mellan två hästar på jubileumspokalskvällen med 2,5 miljoner kronor i prispengar, varav två miljoner till vinnaren och en halv miljon till tvåan! The Showdown må vara ett roligt och spännande upplägg, men vi, den stora bredden för svensk travsport har svält i minst fem5 år för att det så kallade pokalåret blir av i år i alla fall!

Ska 2,5 miljon nu tas från våra prispengar? Aldrig, säger jag och jag hoppas att våra föreningar kan vara enade om att stoppa denna cirkus! Testa racet, men låt pengarna komma in från ”nya” sponsorer, travbredden i Sverige har sponsrat tillräckligt med låga prispengar alltför länge…

Solvalla, aktivera Er marknadsavdelning för detta istället och höj prispengarna för bredden och inte bara för eliten, dessa tjänar sina pengar ändå!

Svensk travsport: Värna om bredden istället och ta bort 500-kronorsersättningen för de hästar som tjänar pengar och låt ”matlappen” enbart utgå till de oplacerade hästarna. Med den besparingen kan Ni istället slopa boxhyrorna för alla landets hästägare, det gör skillnad för alla och ett beslut som både är välkommet och visar att Ni förstår att värna om bredden i landet! Spara mera pengar genom att inte decinificera landets alla gästboxar och tömma boxarna från material efter varje tävlingsdag. Gör istället flera oannonserade stickprov på starthästarna efter loppen!

Tänk om och gör rätt ST och Solvalla!

Det måste bli kul igen att såväl vara häst, hästägare, skötare samt tränare och kusk!

En förvånad och förbannad, men hoppfull travvän:

Patrik Jacobsson