Fokustema
Sulkysport nummer 2
Läs senare

Korpis och ”The Jug”

Denna vecka kan ni läsa om när Sulkysport var på The Little Brown Jug, vi har även hälsat på hos Marko Korpi som tränar Journeys hästar, startlistor och tips, gästkrönika och så mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Ledare
 • Krönikor av Anders Ström och gästkrönikören Ken Karlsson
 • Hästägarna som storsatsar i Sverige
 • Nyheter – Bara ett spelbolag har skrivit på
 • ATG:s svar om nya spelen i april
 • Readly Express nästa steg mot Prix d’Amérique
 • Little Brown Jug – Tävlingsdagen har blivit röd
 • Juridiskt – Personligt betalningsansvar
 • Skötarligan – Isabell Eriksson vs Susanne Lilja
 • Startlistor och tips till V86 onsdag som delas mellan Solvalla och Åby, V64 på Örebrotravet torsdag och Romme fredag, V75 på Jägersro och GS75 från Mantorp på söndag
 • Förra veckans höjdare
 • Utblick – ”Nollan” som tjänat 11 miljoner

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Fokustema
V75
Läs senare

V75: 200.000 per start

Policy of Truth (e. Explosive Matter) har äntligen haft lite klaff i de senaste starterna och kom billigt till andra ytter i Birger Bengtssons Minne.
Av
Ola Lernå
Policy of Truth har blott gjort 28 starter i karriären. Andra raka guldsegern kom i Birger Bengtssons Minne på Jägersro. Foto: Simon Hagen
Policy of Truth har blott gjort 28 starter i karriären. Andra raka guldsegern kom i Birger Bengtssons Minne på Jägersro. Foto: Simon Hagen

När Erik Adielsson vred på exploderade verkligen hästen till att ta snabbt grepp på ledande Pastore Bob för att försvinna till lätt seger via 1.07,6 sista 600 i tredjespår! Segertiden var 1.10,4a/1.609 meter. Reijo Liljendahl tränar Policy of Truth som blott gjorde sin 28:e start i karriären, men snittar 200.000 kronor varje gång han visar sig på tävlingsbanan!

Jägersro har omdöme att vara en spetsbana och för Zlatan Knick (e. Going Kronos) och Christoffer Eriksson var det räddningen. Efter en tuff öppning i lägsta klassen (1.10,2 på varvet) var det på stället marsch över upploppet. Mållinjen kom i rättan tid för Zlatan som landade på 1.11,6 efter att ha avslutat sista 300 efter 1.20…

Evoque (e. Scarlet Knight) hade gjort 28 starter utan seger, men valde rätt tillfälle att sticka nosen först. Fyraåringen, tränad av Niklas Robertsson, gavs alltigenom perfekt resa av Christoffer. När luckan kom växlade hästen tempo rappt och nosade ut ledande Ussara Mail.
– Hon har gått bra och lite orättvist är det att hon inte vunnit tidigare. Idag stämde å andra sidan allt, konstaterade dubbelvinnande Christoffer Eriksson.

Hygglig vikarie

Björn Goop befann sig i Paris för att bland annat köra Face Time Bourbon på Vincennes, men hade en ”hygglig” ersättare bakom Royal Navy Neo (e. From Above) i Örjan Kihlström.
Från springspår prickade Örjan perfekt, men fick en rejäl tryckare första 500 som öppnades efter 1.11,2 i ett långlopp med voltstart. Royal Neo stod pall för den köraren och klev undan utan större problem på 1.13,8/2.640 meter.

Även Örjan Kihlström dubblade. Timo Nurmos-tränade Global Winner (e. S.J.’s Caviar) hamnade helt i maskin i ett Derbykval, men fick liten revansch då han trots bakspår på tillägg fick rätt så behaglig resa, även om slutvarvet tillbringades i tredjespår. Genom slutsvängen klev Global Winner över sina konkurrenter och avgjorde i småläcker stil.

Fakta

V75-resultat

Rätt V75-rad
6–5–6–1–11–13–4
Utdelning:
Sju rätt: 42.567 kronor
Sex rätt: 221 kronor
Fem rätt: 21 kronor
Omsättning: 88.09823 kronor
Publik: 3.446

Expandera

Partizan Face (e. Raja Mirchi) satt i femte utvändigt i ett sprinterlopp och uppgiften tycktes hopplös. Med 1.07,2 första 500 och 1.10,2 på varvet, samt draghjälp en bit i tredjespår förvandlade förutsättningarna. När Adrian Kolgjini vek på i eget angrepp syntes det direkt att Partizan Face skulle bli svårstoppad. Partizan Face kom hem på 1.11,0a/1.640 meter.
– Han är inte startsnabb, han är inte den mest högst kapacitet, men när han har sin dag kan han nästan slå vem som helst, sade Adrian Kolgjini.

Världsmästarkusken Rick Ebbinge har härlig träffprocent när han besöker Sverige. Andraplatsen med Gina Schermer byttes till en etta bakom Ike Schermer (e. Varenne) som är härligt flegmatisk, men verkligen biter i när det gäller. Från andra ytter gjorde Ike Schermer processen kort och svarade säkert anfallande Tony Afrika.

Fokustema
Sulkysport 35
Läs senare

Derbyhelg och ATG-chef i blåsväder

Till helgen avgörs Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro och vi har hälsat på både hos den sydligaste och den nordligaste deltagaren, ATG-chef anmäld för trakasserier, statistik, tips och startlistor och mycket mer.
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Fredrik ”Frasse” Fransson är veckans krönikör
 • ATG-chef anmäld för trakasserier
 • Camp Lugauer hyser höga förhoppningar
 • Svenskt Travderby – Se upp för vinnarskallen
 • Planen för storloppsvinnaren
 • Maharajah ensam att veta hur det känns…
 • Det snackas om Svenskt Travderby med Ola Lernå
 • Attraversiamo höjer insatsen i Derbyt
 • Timo Nurmos nosar på segern
 • S.J.’s Caviars championkull
 • Det snackas om Derbystoet med Emil Persson
 • V75-bana i fokus – Hemmaamatör på V75
 • Förra veckans höjdare
 • Tips och startlistor till V86 som nu saxas igen och Åby och Solvalla delar på denna omgång, V64 Boden torsdag och Bollnäs fredag och den dubbla V75 omgången på Jägersro lördag och söndag.
 • Utblick
 • Season leaders
 • …Och så mycket mer!

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Sundsvall Open Trot
Läs senare

Enkelt för Ringostarr Treb

SUNDSVALL. 2017 vann Ringostarr Treb Sundsvall Open Trot.
Idag var nioåringen tillbaka i miljonloppet på Bergsåker och han var omutlig från ledningen.
Av
Pär Gustafsson
Ringostarr Treb och Wim Paal hade en behaglig resa i ledningen. Foto Simon Hagen
Ringostarr Treb och Wim Paal hade en behaglig resa i ledningen. Foto Simon Hagen

Italienfödde Ringostarr Treb (e. Classic Photo) har kommit tillbaka starkt efter sjukdomsbekymmer. I slutet juli imponerade Jerry Riordans häst stort när han vann Hugo Åbergs Memorial på 1.09,4a/1.609 meter och han var klar favorit i Sundsvall Open Trot, men det var vissa frågetecken för läge och distans.

Med Wilhelm Paal i sulkyn hade hästen ingen bekymmer att fronta från innerspår och det blev heller inte någon utdragen spetskörning. Första 500 meterna travades efter 1.11,4 och första varvet avverkades i underkant av 1.13. Över upploppet bevakade Ringostarr Treb konkurrenterna och utan att gå i botten höll han undan på 1.11,2a/2.140 meter.
– Jag kan inte säga nog om den här hästen. Det är en otrolig kämpe som kan komma tillbaka efter alla problem, sade Jerry Riordan efter hans tredje tränarseger i Sundsvall Open Trot. Ringostarr Treb har som sagt vunnit två gånger och 2010 toppade Varenne-dottern Lisa America.

Har tjänat över 16 miljoner

Förstapriset var en miljon kronor. Totalt har Ringostarr Treb startat 93 gånger (33-11-18) och tjänat över 16 miljoner kronor.
– Jag behövde inte ladda speciellt hårt för att spetsa och tempot var inte högt för klassen. För mig gällde det bara att hålla hästen på bra humör, sade Wim Paal.

RIngostarr Treb tog hem miljonloppet på Bergsåker för andra gången. Foto Simon Hagen

Från rygg ledaren slutade Daniel Redén-tränade Sorbet (e. Super Photo Kosmos) tvåa. Örjan Kihlström körde åttaåringen, som blev tvåa i Sundsvall Open Trot för andra året i följd. Från femte par utvändigt spurtade Nadal Broline (e. Yankee Glide) och Björn Goop in som trea.

All Star gynnades av högt tempo

All Star (e. Triton Sund) gynnades av högt tempo i bronsförsöket och svarade för en rejäl avslutning. Segertiden, 1.10,9a/1.640 meter, var en kraftig rekordsänkning.
– Hästen fick bra ett lopp och avgjorde enkelt, en femstjärnig prestation. Jag var lite osäker på distansen innan loppet, sade Peter G Norman.

Jag visste att han var bra i ordning och det blev optimalt för min del

Omgångens klass I-försök gick till Gulillaume Boko (e. Prodigious) och Björn Goop. Hästen fick fin resa i tredje ytter och blev perfekt framdragen av favoriten Caligula. Fuxen, som är sex år gammal och född i Nederländerna, landade på 1.12,6/2.140 meter.
– Jag visste att han var bra i ordning och det blev optimalt för min del, sade Färjestadtränaren.

Ural (e. Jaded) dundrade till ledningen efter 500 meterna i silverdivisionen och från tätpositionen gick sexåringen inte att slå. Susanne Richter tränar hästen som kom hem på 1.11,7a/2.140 meter i händerna på Jorma Kontio.

Sexårige Highspeed Dynamite (e. Maharajah) svarade för en svettig insats i lägsta klassen. Robert Bergh styrde på direkt från bakspår och placerade hästen i dödens. Fuxen hade tidigt slagit klorna i ledaren och ingen av konkurrenterna kom i farlig närhet på 1.13,6a/2.640 meter.

Överraskning i Kallblods-SM

Dahlén i Lars Lindbergs

Fakta

V75-resultat 24 augusti

Rätt rad: 8-8-8-8-12-5-1
Sju rätt: 1.864892 kronor
Sex rätt: 3.441 kronor
Fem rätt: 207 kronor
Omsättning: 164.513.716 kronor
Publik: 11.132 personer

Expandera