Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Miljondans på Åby och Meadowlands

Många miljoner att köra om på Meadowlands och Åby. Det är de dominerande sakerna i världens travsport idag lördag.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Ger Hypnotic Am Stall Courant och Marcus Melander en seger i Hambletonian Oaks? Foto: Adam Ström/Stalltz.se
Ger Hypnotic Am Stall Courant och Marcus Melander en seger i Hambletonian Oaks? Foto: Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

1 ATG.se visar loppen från Meadowlands och ATG arrangerar även (som brukligt är) spel till lördagens storlopp på milebanan i New Jersey, med världens största unghästlopp Hambletonian som huvudnummer.

Klockan 18:00 (svensk tid) körs första loppet på Meadowlands, i vad som är sommarens största amerikanska tävlingsdag, med sammanlagt 3,4 miljoner dollar (!!) i prispotterna. Det första travloppet – Dr John Steele Memorial för äldre ston – krockar olyckligt med Åby Stora Pris. 3.140-metersloppet på Åby ska enligt schemat släppas iväg av startbilen klockan 18:42. På Meadowlands är utsatt starttid för Dr John Steele Memorial, där bland annat världens snabbaste sto Manchego (e. Muscle Hill – Secret Magic) möter svenskfödda Felicity Shagwell (e. Maharajah – Diaz Boko) och Åke Svanstedts nu femåriga världsrekordsto Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass – Dunk The Donato) klockan 18:45.

Kanal75 har engagerat Björn ”Bernie” Norén, som jobbat många år i USA hos bland annat Åke Svanstedt, som expertciceron till sändningen på atg.se.

Här är hålltiderna för de viktigaste loppen på Meadwlands, med reservationen att det brukar kunna bli en del ”drag” – alltså förseningar – innan startbilen rullar.

 • Lopp 3: Kl 18:45; Dr John Steele Memorial – äldre ston, med Manchego.
 • Lopp 6: Kl 19:55: Jim Doherty Memorial (hette tidigare Merrie Annabelle Stakes) – tvååriga ston, med svenskfödda Ixia Maculata (e. Father Patrick – Debora Sund) i startlistan.
 • Lopp 8: Kl 21:00: Peter Haughton Memorial – tvååriga hingstar/valacker, med svenskfödde Moonstone (e. Muscle Hill – Moonlight Kronos) i startlistan.
 • Lopp 9: Kl 21:30: Hambletonian Oaks – treåriga ston, med Stall Courants läckerbit Hypnotic Am (e. Chapter Seven – Daydream As) som favorit.
 • Lopp 10: Kl 22:00: John Cashman Memorial (hette tidigare Nat Ray Trot) – äldre hästar, med svenskmanagerade Gimpanzee (e. Chapter Seven – Steamy Windows), Guardian Angel Ås (e. Archangel – Provide Ås) och Marseillle (e. Muscle Hill – Order By Wish) som möter toppstoet Atlanta (e. Chapter Seven – Hemi Blue Chip).
 • Lopp 11: Kl 22:35: Hambletonian – för treåriga hästar.

I detta tema finns samlat ett knippe initierade artiklar där det går att läsa på inför kvällen.

Lite trist är att utanför ATG.se:s sändning har ett stort passgångarlopp med Nancy Takters treåringskanon Tall Dark Stranger, som travat 1.06,7, hamnat.

***

 

2 Björn Goop har ett koppel kapabla italienska hästar i stallet och en av dem ser ut att bli eftermiddagens mest streckade häst på V75. Det handlar om Unoicsdue Gnafa (e. Goetmals Wood – Minuit), som kom till Goop när conronapandemin fick fäste i Europa tidigt i våras. Hästen fick segerraden bruten i senaste starten, i stayerloppet under Åbergskvällen på Jägersro mot Who’s Who, men nu är förutsättningarna utmärkta i klass I-finalen.

– Unoicsdue Gnafa hade faktiskt stått över lite inför senast, fick två tryckare på vägen och var jättebra. Jag tror ändå att han är bättre nu och nu maxar vi med barfota och jänkarvagn. Förutsättningarna är perfekta och jag har bra känsla, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

Här är Sulkysports tips till V75-omgången på Åby.

***

3 En toppeftermiddag och tidig kväll väntar på Åbytravet (första start 14.45) med huvudnumret Åby Stora Pris. Lägg därtill rikstotofinaler och Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringar och det är hög klass rakt igenom. Sammanlagt tävlas det om cirka åtta miljoner kronor på Åby idag.

Är det dags att se ett nytt världsrekord i huvudlöpningen? Tiden att slå är Propulsions notering från segern i samma lopp förra året, 1.12,8a/3.140 meter.

Norskfödde Moni Viking (e. Maharajah – Jeunesse Doree) har redan världsrekordet över distansen i voltstart från Harper Hanovers lopp tidigare i år och kan skriva in sig på ytterligare en plats i rekordböckerna.

Här är Sulkysports färska intervju med mannen bakom den norske stjärnfuxen.

***

 

4 För de som inte nöjer sig med Meadowlands topplopp finns ytterligare ett alternativ under kvällen: Breddloppstävlingar i Skellefteå (första start 18.30), dock med svalt intresse och många små fält.

Här är startlistorna till lördagens tävlingar i Sverige.

 

***

 

5 Campo Bahia (e. Muscle Hill – Americandream A.T.) kommer inte att starta i Solvallas Jubilemspokal nästa onsdag. Toppfemåringen, som ströks ur Hugo Åbergs Memorial, siktar nu på att vara tillbaka i stridbart skick till vintermeetinget på Vincennes.

– Det blev för tufft för Campo Bahia efter avelssäsongen. Han behövde mer tid på sig att vila efter det och tog det för hårt helt enkelt. Jag måste ta på mig det, jag är orutinerad när det kommer till avelshingstar. Nu har jag förstått att det inte går att träna och avla samtidigt. Och Campo är alldeles för bra för att tävla otränad. Då kan han inte använda sin kropp riktigt, säger Conrad Lugauer till travronden.se.

Den närmaste tiden väntar därför spermasamling för infrysning så att Campo Bahia nästa år kan fokusera på att träna och tävla, och ändå betjäna ston utan att behöva tappas på färsksperma, utan alltså då verka med fryst sperma.

Campo Bahia, 1.10,6am*/4,2 mkr, har i år inte gjort mer än tre starter, varav två i sommar, med en andraplats i ett femåringslopp på 1.10,9a/1.640 som bästa resultat.

 

***

 

6 EM för ston, med 900.000 kronor i förstapris, är ett av huvudnumren under Solvallas Jubileumspokalskväll den 19 augusti. I utgångsläget får ett sto per U.E.T.-land (krav: hästen ska ha rekord bättre än 1.13,9) vara med och det är respektive lands travförbund som väljer ut ”sin” representant bland de som anmäls.

Det brukar dock inte bli hästar med från tolv olika länder, utan varje land med anmöälda hästar kan få med två-tre stycken och fältet fylls i slutändan ut med hästar från värdlandet – alltså Sverige.

Märkligt nog, faktiskt obegripligt, är det mörk anmälan till detta mästerskapslopp och det går därför inte att se vilka ston (redan tio stycken) som satt upp sig anmälningslistan.

De mestvinnande svenskfödda äldre stona, som sammanlagt sprungit in över en miljon kronor och därför är mest aktuella att starta i sto-EM, hittills i år är:

 • Unique Juni (e. Uptown Yankee – Staro Unique) 870.916 kr – tränare: Jörgen Westholm
 • Dear Friend (e. Orlando Vici – Juventas Broline) 717.710 kr – Johan Untersteiner
 • Conrads Rödluva (e. S.J.’s Caviar – Moviestar) 650.500 kr – Daniel Redén
 • Sharp Dream (e. Royal Dream – Sharp Concrete) 573.500 kr – Petri Puro
 • Ultra Bright (e. Zola Boko – Patina) 493.000 kr– Fredrik Persson
 • Wild Love (e. Love You – Twins Vilda) 458.000 kr – Bengt Simberg (a)
 • Racing Brodda (e. Prodigious – Ronda Brick) 433.500 kr– Mattias Djuse
 • Mellby Free (e. Muscle Hill – Mellby Ticket) 375.500 kr – Björn Goop
 • Galactica (e. Super Photo Kosmos – Humla Laday) 362.500 kr – Malin Bergström (a)
 • Hevin Boko (e. Going Kronos – Welat Boko) 320.500 kr – Timo Nurmos

Millie Millionaire (e. Jocose – Mellby Tempo) har idag på Åby, i Diamantstoets final, chansen att svinga sig upp till en position som gör henne aktuell för EM för ston.

Svensk Travsport använder ordinarie seedningsregler för de stora unghästloppen (alltså samlad prissumma i karriären och startpoäng) för att rangordna de anmälda svenska stona i den ordning de kommer in i loppet. ”Gamla rika” hamnar alltså högt upp i seedningen om de också har hyggligt med startpoäng.

Förra året var Mellby Free, In Toto Sund (e. Ken Warkentin – Marsia L.B.) och Dear Friend svenska representanter i Sto-EM. Vann gjorde Danmarks Uza Josselyn (e. Love You – Teza Josselyn).

 

 

 

***

 

7 Danska amatörtränaren Christina Damberg och hennes make Per krockade med en älg på väg hem med från att ha startat två hästar på Åbytravet i torsdags.

– Vi klarade oss tack vare att vi hade en stor fyrhjulsdriven dragbil. I en mindre bil hade vi blivit kvar på platsen. Älgen på 500 kg hamnade på bilens tak, säger en skakad Per Damgård till travservice.dk.

Bilen blev förstörd, men både tränarparet i bilen och de två hästarna i släpet klarade sig oskadade. Per och Christina Damgård kunde ta sig hem efter en sömnlös natt men hästarna Livi Noble och Traffic Lavec är tillfälligt inkvarterade i Sverige.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Trippel till Burke

Två avelshingstar som tidigare tränades av svenskar hade framgångar igår när Ohio Sire Stakes ($50.000) för tvååriga ston avgjordes på Northfield Park.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Ron Burke tog en trippel. Foto: stalltz.se
Ron Burke tog en trippel. Foto: stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Åke Svanstedt tränade Marseille (e. Muscle Hill), 1.09,0/$518.285, och han har sin första årgång ute på tävlingsbanan i år. Igår vann dottern Pretty Lil Penny (u. Pinery e. Angus Hall) för Chris Lems. Från ledningen skrevs segermarginalen till 1,75 längder på 1.14,4/1.609 meter.

Scott Coxs sto avlade maiden i sin andra start efter ha slutat fyra i debuten. Prislappen som ettåring var 11.000 dollar på Ohio Select Yearling Sale. Hon är undan Jimmy Takters Merrie Annabelle-tvåa Pinery (e. Angus Hall), 1.13,2/$129.424, vilken också lämnat Rattling Pine ($239.869) och Spoiler Alert ($190.588).

Dubbel till Long Tom

Det andra försöket gick till en dotter till Long Tom – tränades av Marcus Melander – och Rose Run Allison (u. Rose Run Timeless) utklassade sina motståndare från spets. Chris Page satt i sulkyn bakom det Ron Burke-tränade stoet som vann med drygt sex längder på 1.13,9.

Därmed tog stoet sin första seger efter inlett karriären med en tredjeplats i The Next Generation. Hela 105.000 dollar var priset för Rose Run Allison på Ohio Select Yearling Sale. Ostartade modern Rose Run Timeless (e. Broadway Hall) har en startande avkomma tidigare; Rose Run Yancee (e. Uncle Peter), 1.11,6/$57.467.

Mormor är toppstoet Donven Promise ($757.044), vilken är mor till Whata Donato ($468.652), Rose Run Valor ($450.662), Kajan Kooker ($202.252) och Broadway Promise ($180.316).

Long Tom är också mor till Brink Street (u. Lucky Irish Babe), viken också tränas av Ron Burke och som kördes till seger av Chris Page igår. Brink Street spurtvann med drygt en längd på 1.14,1.

Stoet har inlett med två segrar och i debuten vann hon en division i Pop-Up Series ($10.000). Brink Street klubbades för 30.000 dollar på Lexington Select Yearling Sale. Hennes mor Lucky Irish Babe (e. Cantab Hall), 1.15,0/$5.375, har sin första avkomma i Brink Street.

Själv är hon undan tidigare Staffan Lind-tränade Celebrity Sweedie (e. Yankee Glide), 1.11,6/$431.959, vilken också lämnat Drama Free ($202.811), La Magic ($181.668) och I Know My Rights ($147.315).

Fjärde försöket gick också till duon Chris Page-Ron Burke sedan Mocha Hill (e. What the Hill-Socha Hanover) avgjort med hals i spurten på 1.13,9. Hon följde upp sin debutvinst i Pop-Up Series ($10.000) med en ny triumf och är obesegrad i två starter.

Stoet såldes på Ohio Select Yearling Sale för 47.000 dollar. Modern Socha Hanover (e. Cantab Hall), 1.14,7/$1.394, startade åtta gånger och lyckades bli trea vid ett tillfälle. Hennes syskon har varit desto framgångsrikare; Severus Hanover ($257.192), Simaz ($120.297) och Bella Macchiato ($114.480).

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Alla vinnare på 1.08-tider i Europa

Don Fanucci Zets andra segertid under 1.09 – hela listan. Oscar Ginman jagar EM-guld på gräs. Lähdekorpis segermaskin i SM-kval. Tredje stoet att vinna Derbydubbeln.
Detta och mer i måndagens ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Igår vann Daniel Redéns Don Fanucci Zet för andra gången på en 1.08-tid när han travade 1.08,7a/1.609 meter i S:t Michel Ajo. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Igår vann Daniel Redéns Don Fanucci Zet för andra gången på en 1.08-tid när han travade 1.08,7a/1.609 meter i S:t Michel Ajo. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

1När Daniel Redén-tränade Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) vann S:t Michel Ajo i Mikkeli igår var det 19:e gången en segertid under 1.09,0 noterades på europeisk mark. Don Fanicco Zet hade sedan tidigare en sådan notering, 1.08,9 från Elitloppsfinalen 2021.

Ytterligare två hästar har lyckats med bedriften att vinna på en 1.08-tid i Europa två gånger: Bold Eagle (e. Ready Cash) och Commander Crowe (e. Juliano Star). 

Alla segertider under 1.09,0 i Europa:
Häst (far) – Bana, år – Tid

 • Horsy Dream (e. Scipion du Goutier) – Solvalla 2024 – 1.08,0
 • Vernissage Grif (e. Varenne) – Cagnes-sur-Mer 2024 – 1.08,1
 • Ringostarr Treb (e. Classic Photo) – Jägersro 2017 – 1.08,2
 • Hierro Boko (e. From Above) – Mikkeli 2023 – 1.08,3
 • Bold Eagle (e. Ready Cash) – Solvalla 2017 – 1.08,4
 • Always Ek (e. Filipp Roc) – Solvalla 2024 – 1.08,6
 • Vivid Wise As (e. Yankee Glide) – Cagnes-sur-Mer 2019 – 1.08,6
 • Delicious (e. Cantab Hall) – Bollnäs 2015 – 1.08,6
 • Don Fanucci Zet  (e. Hard Livin) – Mikkeli 2024 – 1.08,7
 • Go On Boy (e. Password) – Solvalla 2024 – 1.08,7
 • Bengurion Jet (e. Maharajah) – Jägersro 2021 – 1.08,8
 • Hohneck (e. Royal Dream) – Solvalla 2023 – 1.08,9
 • Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) – Solvalla 2021 – 1.08,9
 • Next Direction (e. Orlando Vici) – Mikkeli 2020 – 1.08,9
 • Readly Express (e. Ready Cash) – Cagnes-sur-Mer 2019 – 1.08,9
 • Bold Eagle (e. Ready Cash) – Cagnes-sur-Mer 2018 – 1.08,9
 • Panne de Moteur (e. Credit Winner) – Solvalla 2014 – 1.08,9
 • Commander Crowe (e. Juliano Star) – Jägersro 2012 – 1.08,9
 • Commander Crowe (e. Juliano Star) – Cagnes-sur-Mer 2011 – 1.08,9

***

Oscar Ginman representerar Sverige i amatör-EM som avgörs i Belgien. Foto Magnus Blom

2I eftermiddag drar amatör-EM igång i Belgien med de två första av fyra lopp måndag-tisdag och de svenska färgerna försvaras av Kalmars Oscar Ginman.
– Visst ska det bli ett roligt äventyr och Belgien blir ett nytt land för mig att tävla och det ska bli intressant att se vad de håller för standard, berättade den 46-årige byggarbetaren i en intervju med Sulkysport.

Läs hela intervjun här.

Idag i Oostende kör han Harmonie du Sourse (e. Coktail Jet) från innerspår över 2.050 meter samt Itout des Carrieux (e. Roc Meslois) från sjundespår bakom bilen över 2.300 meter. Det sistnämnda loppet avgörs på gräsbana.

Europamästerskapet avslutas i Mons i morgon vid lunchtid. 

***

3Travveckan på svensk mark blir intensiv redan från början. Hela fyra svenska banor är i elden idag och huvudbanan är Halmstad (första start 18.20). Första uttagningsloppet av sex till Dam-SM finns på menyn. De två främsta ekipagen går till finalen på Bergsåker den 24 augusti.

Hemmamatören Hanna Lähdekorpi var femma bland landets kvinnliga körsvenner förra året i sulkyn med 21 vinster – Sandra Eriksson var bäst med 39. Lähdekorpi plockar ut en riktig segermaskin från egna stallet i femårige That’s So Spicy (Maharajah), som vunnit nio av livets 16 starter. Nu gör han comeback efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll.
Däremot saknas regerande mästarinnan Wilma Karlsson med licens Halmstad, som inte har någon uppsittning i loppet.

Så här körs uttagningsloppen till Dam-SM:

 • 15 juli Halmstad (Hd, J, Kr, Vg, Å, Ti)
 • 22 juli Rättvik (Bs, G, H, Ro, Rä)
 • 28 juli Lindesberg (Ax, F, L, Åm, År, Ö)
 • 29 juli Solänget (B, D, Sä, Ös)
 • 1 augusti Solvalla (E, Mp, S, Vi)
 • 5 augusti Boden (Bo, Sk, U)

***

4Skellefteå (start 12.20) inleder dagen med lunchtävlingar och ovan nämnda Sandra Eriksson plockar ut sin topphäst Devils Tongue (e. Zola Boko), som inte fått till det i två vinter- och vårstarter. Nu har hästen framspår i ett sprinterlopp när han är tillbaka efter två månaders uppehåll. Hästen har sprungit in cirka en halv miljon årligen under sina tre första säsonger på tävlingsbanan.

Mantorp (start 15.00) tar hand om eftermiddagen med breddlopp, där Robert Berghs forne E3-trea Mustang Racer (e. The Bank) jagar startpoäng för större uppgifter.

Rättvik (start 18.30) kompletterar kvällen som saxbana. Norrmannen Jan Roar Mjölneröd gästar med fyraårige Mjölner Borken (e. Tangen Trygg), som gör årsdebut. Förra året vann hästen fem av nio starter. Fyra av vinsterna kom på svensk mark.

Här är startlistorna till måndagens tävlingar.

***

5 För tredje gången i historien klarar ett sto av att ta Derbydubbeln i Österrike. Igår följde Mona Lisa Venus (e. Light Kronos-Mon Amie Mic Venus) och Hubert Brandstätter upp segern i Österrikiskt Derby (€50.000) i Wien med att vinna Stoderbyt (€7.000) i Baden.

Utvändiga Mona Lisa Venus slår klorna i Financial Times.

Det krävdes dock viss övertalning för att Mona Linus Venus skulle kunna få fatt i ledande Financial Times (e. Southwind Frank) och precis innan linjen kopplades greppet från dödens på 1.16,3a/2.100 meter. Mona Lisa Venus är en dotter till flerfaldige championhingsten Light Kronos.

Mona Lisa Venus är undan Grosser Badener Zucht-Preis-vinnaren Mon Amie Mic Venus (e. Edu’s Speedy), 1.17,4/€25.730, vilken också är mor till Mon Cherrie Venus (e. Light Kronos), 1.13,2/€84.771. Den senare vann bland annat Frank Stronach Derby för treåringar och Österrikiskt Stoderby.

Förutom Mona Lisa Venus har också Celina (2002) och La Traviata (2006) vunnit Derby-dubbeln i Österrike.

***

6 Tredje försöksvinsten tog Aladin (e. Baltimore As-Ain’t She Sweet) i Dreijährigen Kriterium (€7.000) i Berlin igår och Wolfgang Zimcyks travare vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fyra starter.

Aladin.

Från spets gjorde han jobbet, fick vinnarhålets Seven Seas S (e. Chapter Seven) på utsidan i slutsvängen, men joggade enkelt undan på 1.13,8a/1.900 meter.

Modern Ain’t She Sweet (e. Pablo As), 1.14,5/€19.086, är halvsyster med Prix d’Amérique-vinnaren Abano As (e. Dylan Lobell), 1.10,2/€2.197.479, och i samma syskonskara ingår också Ambassador As (€360.487), Armstrong As (€160.420) och Admiral As (€118.730).

Marciano Hauber och Ronja Bo (e. Love You-Olivera) tog hem stonas försök i Dreijährigen Kriterium (€7.000) efter ha attackerat från jumboplats vid ingången upploppet och plockat ner ledande La Vita (e. Maharajah) kort före mål på 1.15,1a/1.900 meter.

Två segrar på tre starter har stoet som tränas av Marcel Hauber och som ägs av Karin Walter-Momert. Ronja Bo är undan Olivera (e. S.J.’s Photo), 1.14,8/€17.493, vilken har sina främsta avkommor i Indira Bo (e. Revenue), 1.13,0/€92.643, och Karissa Bo (e. Quick Wood), 1.13,5/€38.622.

På Mariendorf-banan avgjordes också andra försöksomgången i Super Trot Cup (€15.000) och från spets vann Robbin Bot bakom Wolfgang Nimzyks åttaårige Purple Rain (e. Fast Photo-Escape) på 1.13,3a/1.900 meter, vilken höll enkelt undan till seger före Uccellone (e. Corleone).

***

7Håkan K Persson sände sin gulddivisionsvinnare Four Guys Dream (e. Dream Vacation) över Öresundsbron för start i Nyköbing Falsters största lopp Harald Lunds Minneslopp med 75.000 danska kronor till vinnaren.

Four Guys Dream serverades en resa i fjärde utvändigt och avslutade bra när han fick göra jobbet i tredjespår utan rygg sista 600 meterna, men han fick nöja sig med andraplatsen och 35.000 kronor på 1.12,1a/1.640 meter.

Vinnaren stod närmast i en klass för sig. Heiner Christiansen-tränade Larsson (e. Repeat Love) flög till spets för Jeppe Juel och efter lugna 1.12,1 första kilometern stack han undan med flera längder över upploppet och vann på 1.11,6a.

Tioårige Larsson har vunnit 34 av 93 starter i karriären och tränare Christiansen, verksam i Tyskland, vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning 1999 med Lutfi Kolgjini-tränade Noir Qualite (e. Spotlite Lobell).

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Skoglund etta i USA

Igår kom första segern för Rikard N Skoglund sedan återkomsten på amerikansk mark och det skedde bakom en passgångare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Rikard N Skoglund vann lopp i USA igår. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport
Rikard N Skoglund vann lopp i USA igår. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Bakom Per Engblom-tränade Legal Attack (e. Bettor’s Delight-Impact Zone) blev det seger med 1,5 längd på 1.10,2/1.609 meter för den treårige hingsten. Förstapriset uppgick till 6.000 dollar och för Legal Attack var det första segern för säsongen i sjätte starten.

Totalt har Rikard N Skoglund kört 44 lopp i USA 2023-2024, vunnit fyra lopp och kört in 44.649 dollar.