Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Överlägsen i rekordslakt

Förkrossande överlägsen efter rekordsänkning med närmare två sekunder.
Jessica Sidbäcks Farmpilot (e. Farmbaron) var torsdagens stora utropstecken då han bollade med sina konkurrenter i Bollnäs.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jessika Sidbäck vann dubbelt inom V5. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jessika Sidbäck vann dubbelt inom V5. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Segermarginalen blev närmare 50 meter då femåringen tog hem Svensk Travsports Kallblodsserie i Bollnäs och det handlade verkligen inte om någon turseger…
Farmpilot flög fram när bilen släppte fältet och ångade på i tufft tempo. Efter 1.25,3 första 500 meterna kom Jessica Sidbäck till varvet på 1.27,4 ihop med sin valack som låg på friskt och verkade springa fortare än vad kusken önskade.

Fakta

FARMPILOT

Femårig svart valack e. Farmbaron–Åsalilja e. Åsajerven

St: 16: 4–1–2, 1.27,5am, 189.500 kr

Ägare: Jessica Sidbäck & Cecilia Frank Nordin.
Uppfödare: Arne Hällsten, Malå.

Tränare: Jessika Sidbäck, Bergsåker.

– Jag tror att mina armar är tröttare än vad han är. Han är väl laddad, men det är såhär han är. Han har på sig bomull och gummitutor, men svarar på häst på en gång och gillar att tävla så fort någon kommer nära, sade Jessica Sidbäck i Bollnästravets vinnacirkel.
Det var konkurrenterna bara fram tills 600 meter återstod. Därefter växte avståndet till de övriga hela vägen hem till mållinjen och Farmpilot var förkrossande överlägsen på nya rekordnoteringen 1.27,5a/2.140 meter.
– Det ska bli spännande att se vad vi kan göra med den här hästen, sade Sidbäck.

Främsta avkomman

Bollnäsamatören är Farmpilots fjärde tränare. Efter att Leif Eriksson haft hästen i Skellefteå gick turen vidare till Hanna Olofsson i Boden innan han kom till Elisabeth Lundholm på Dannero.
Därifrån bar det vidare till just Sidbäck som äger och tränar hästen sedan slutet av treåringssäsongen och det är därefter som resultaten kommit för Farmpilot.
Ifjol vann han två lopp på fem starter och detta år har inletts med två övertygande vintertriumfer i Bollnäs där ingen varit nära att besegra honom.
Farmpilot är Farmbaron (e. Slogum Björn) 1.22,7ak/1.030.552 kr främsta avkomma av 38 i startbar ålder. Hingsten vann 23 av 71 starter under sin karriär som bland annat innehöll en andra- och en tredjeplats inom V75.
Han är helbror med Farmfurir 1.22,7ak/1.727.447 kronor som sin tur vann två V75-lopp, men även Svensk Travsports Guldtäcke.
Farmpilots mor Åsalilja (e. Åsajerven) 1.36,6k/41.350 kr tävlade blott som treåring och Farmpilot är hennes förstfödda avkomma följd av Farm Zelda (e. Farmbaron) 1.30,8k/51.700 kr vilken finns hos Skellefteåamatören Stefan Meier-Tomassen.

Farmpilots stamtavla på BreedersBible.com