Fokustema
Yonkers Raceway
Läs senare

Regerande mästaren ute efter att försvara titeln

Fjolårets världsmästare Cruzado Dela Noche har fått en inbjudan och tackat ja till att vara med International Trot 2019.
Av
Simon Hagen
Upplåst för dig som är prenumerant
Cruzado Dela Noche efter förra årets seger i International Trot. 
Foto Gerard Forni
Cruzado Dela Noche efter förra årets seger i International Trot. Foto Gerard Forni

Efter förra årets seger i International Trot har målet för för den här säsongen varit att försöka försvara VM-titeln som är det mest penningstina ($1.000.000) loppet för äldre travhästar i USA.

Under eftermiddagen tackade Marcus Melander och Stall Courant ja till inbjudan och därmed är det två hästar klara för storloppet som avgörs den första oktober på Yonkers Raceway.

– Han fick en träningsperiod under vintern och det gjorde honom väl. Han har utvecklats ännu mer i år och har varit riktigt bra i dom senaste starterna, säger Marcus Melander.

Hur ser matchningen ut inför VM-loppet? 

– Planen är att starta i John Cashman Memorial nästa lördag och sen siktar vi på VM-loppet efter det om allt är som det ska, avslutar Marcus.

Sedan tidigare idag är förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta klar för loppet.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Lorentzon tillbaka som vinnare

I natt slog Scioto Downs upp portarna och Anette Lorentzon tillhörde en av vinnarna även om hennes sexårige valack Eye ofa Tiger Ås fick dela segern med Peggy Sue.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Anette Lorentzon var i farten igår med seger på Scioto Downs. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anette Lorentzon var i farten igår med seger på Scioto Downs. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Eye ofa Tiger Ås (e. Chapter Seven-Cascade Ås) och Elliott Deaton hann fram till delad seger med Peggy Sue (e. Donato Hanover-Motivational) på 1.11,6/1.609 meter i Open Trot ($18.000) på Scioto Downs efter ha attackerat från andra utvändigt vid utgången av sista sväng.

Utvändige Eye ofa Tiger Ås spurtar till delad seger. Foto: Conrad Photo

ACL Stuteri och Kjell Johansson äger den sexårige valacken och gårdagens delade förstapris uppgick till 6.750 dollar.

Anette Lorentzon hade ytterligare en häst till start på Scioto Downs och Black Mamba Ås (e. Lionhunter) fick nöja sig med en delad fjärdeplats på 1.11,8 i ett lopp som Signal Hill (e. Muscle Hill-Special Appeal) och Aaron Merriman spetsvann på 1.11,3.

Fokustema
Läs senare

Topptid på Dover

I Europa föga kände Tight LInes (e. Yankee Glide) smällde till med en topprestation på Dover Downs tusenmetersbana igår kväll, när han vann på 1.09,8a/1.609 meter på småjobbigt underlag.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant

Corey Callahan satt i sulkyn bakom Tight Lines som lämnade fjärde invändigt på sista bortre långsidan och kämpade ned ledaren utan större problem. Jeff Gregory såväl deläger som tränar den här sjuårige valacken som vid några tillfällen ifjol provade mot de bästa utan att riktigt räcka till.
Tight Lines har som slagen noterat 1.09,1, men det här var valackens bästa segertid. Tight Lines har 24 segrar på 81 starter och har tjänat 563.776 dollar.
Tight Lines är storebror till Marcus Melanders topphäst Long Tom (e. Muscle Hill) som bland annat vann Stanley Dancer Memorial och var tvåa i Beal Memorial som treåring. Long Tom gick till avel 2018 och hans första kull, född 2019, innehåller 59 avkommor i USA. Long Tom är uppstallad i Ohio.

Fakta

Snabbast i USA 2020

  1. J.L.Cruze (e. Crazed) 1.09,2
  2. Home’N Dry (e. Credit Winner) 1.09,8
  3. Tight LInes (e. Yankee Glide) 1.09,8
  4. Pappy Go Go (e. Tad the Stud) 1.09,8
  5. Lindy the Great (e. Crazed) Q1.10,0
Expandera

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Reservkusk blev champion

Snurriga namn. Svensk uppfödare bakom Årets Häst-titel. Svenskfött i Italien och Frankrike idag. USA-travare vann på ny topptid. Det är några av Sulkysports ”sju nyheter vid sju”.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant

1 Tre starter och tre segrar. Pappy Go Go (e. Tag the Stud-Paging Willy) har inlett året storstilat på Meadowlands och i natt kom tredje raka triumfen från spets på 1.10,0 för Corey Callahan i ett lopp med 18.750 dollar i förstapris. Tidigare i år har den sexårige valacken vunnit på 1.10,0 och 1.09,8.

***

Pappy Go Go (mitten) vinner på Meadowlands. Foto: Lisa Photo

2 Det tävlas på många håll idag och i Florens bjuds det på två storlopp. I den 74:e upplagan av Gran Premio Ponte Vecchio (€40.040) startar svenskfödde Deimos Racing med Roberto Andreghetti i sulkyn. På samma bana avgörs också Gran Premio Firenze (€40.040) för fyraåringar. Startlistorna hittar ni här!

***

3 Kanadas ”Årets Häst-gala” hölls igår och Hambletonian-vinnaren Forbidden Trade (e. Kadabra-Pure Ivory), 1.09,0*/1.077.685, tog hem den tyngsta titeln ”Horse of the Year”. Stefan Balazis uppfödning Atlanta utsågs till ”Årets Äldre Sto”. Här hittar ni hela listan över vinnarna i O’Brien Award.

Stefan Balazsi (till höger) har fött upp Hambletonian-vinnaren Atlanta. Foto: Adam Ström/stalltz.se

***

4 V75 Champions och inte STL Champions? Det är obegripligt att förstå varför Svensk Travsport övergick till att kalla V75 för STL (Svenska Travligan) samtidigt som de segerrikaste kuskarna i STL gör upp i en kusktävling vid namn V75 Champions. Snurrigt? Bara förnamnet. Vann gjorde Jörgen Westholm, som fick hoppa in som reserv för Björn Goop.

***

5 Björn Goop valde bort V75 Champions för Vincennes igår och lurade skjortan av sina konkurrenter i Prix Paul Viel (€100.000) med Luc Roelens-tränade Heartbreaker One (e. Alto de Viette-Reine Normande) från spets på 1.14,9/2.175 meter.

Björn Goop. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

***

6 Vincennes bjuder på topptävlingar idag och där ska Björn Goop bland annat köra Robert Berghs Mindyourvalue W.F. i Prix de la Marne (€90.000) och bland motståndarna finns Jarmo Niskanens Earl Simon. Loppet avgörs klockan 15.50 och första start på franska huvudstadsbanan är 13.25.

***

7 Idag är det Kalmartravet som står värd för G75-tävlingarna och här finns startlistan till loppen. Första start klockan 14.45.