Fokustema
Frankrike
Läs senare

Sesam öppna dig!

Det sjuåriga stoet Farah des Caux (e. Isigny de Montfort) bärgade karriärens största seger när Amiens stod som värd för årets första etapp av Grand National du Trot (€90.000).
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
David Thomain vann årets första etapp av Grand National du Trot. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Vincennes
David Thomain vann årets första etapp av Grand National du Trot. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Vincennes
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

David Thomain satt bakom det av Alexis Garandeau-tränade, sjuåriga stoet och han kunde inte klaga på hur löpningsförloppet artade sig.
Från vinnarhålet fick han fritt spår rakt fram på sista bortre långsidan när ledarinnan De La Cheneviere (e. Ti Punch River) bröt ut och därefter uteblev all dramatik.

Farah des Caux gick ifrån till en klar seger på 1.13,9/2.900 meter och fullträffen värd 40.500 euro är hennes största i karriären.
Under vintermeetinget har stoet härjat på Vincennes och samlat på sig en seger, en andra- och en tredjeplats på fem försök, men ingen av de tidigare framgångarna har alltså varit i nivå med den Grupp III-klassade triumf stoet tog denna onsdag och även för Alexis Garandeau var detta hans första tränarseger i Grupp-sammanhang.

Farah des Caux vann årets första etapp i Grand National du Trot.

Django de Bocage (e. Real de Lou) spurtade in som tvåa på 1.13,5/2.925 meter och Eire d’Helios (e. Ni Ho Ped d’Ombree) slutade trea på samma tidsnotering.

Farah des Cauxs mor Ossiliana (e. Cedre du Vivier) har tre avkommor i startbar ålder bland vilka Farah des Caux tydligt utmärker sig med 13 segrar på 77 starter och 303.140 euro i intjänade prispengar.