Fokustema
Spelstugan
Läs senare

GS75-tips: I en klass för sig?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Gustav Johansson nyttjas som spikkusk inom GS75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Gustav Johansson nyttjas som spikkusk inom GS75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Axevalla arrangerar topptävlingar under söndagen. Såväl Guldstoet för treåriga, inhemska ston med 350.000 kronor till vinnaren som Kronprinsessan Victorias lopp med 150.000 kronor till vinnaren avgörs inom GS75-spelet som därtill innehåller ett testlopp inför Stochampionatet.

Här kan du ta del av söndagens startlistor.

Vill du spela GS75 tillsammans med Sulkysport finns nedanstående alternativ:

Sulkysport mot nya vinster – 12 andelar á 150 kr/styck

Bästa spikarna

  • Captain As (GS75-2) har blandat och gett under karriärens inledning, men nu tycks det påställt med såväl barfota bak för första gången som jänkarvagn. Vi tror att det kan ge honom den extra kick som krävs för att kunna hålla upp det på Axevalla så gynnsamma innerspåret och tror Captain As spårar från start till mål.
  • Black Fire (GS75-3) var anmäld till Klass II-försöket i Mantorp, men saknade poäng nog för att komma med. Han får ladda om här i mer överkomlig omgivning och vi har verkligen gillat hur den här hästen tagit för sig och utvecklats undan för undan. Vi bedömer den här uppgiften som lämplig och tillmäter honom god segerchans.

Varningen

  • Donna Summer (GS75-4) gick en strålande upphämtning efter galopp i det första testet inför Stochampionatet och kvalade därefter in till Drottning Silvias Pokal. Hon tycks bli väldigt lite spelad i det här loppet vilket överraskas oss och vi höjer ett varningens finger för David Perssos sto.

Betrodd som lever farligt

  • Zanella (GS75-7) har övertygat i Daniel Redéns regi och kan mycket väl vara ett ämne som går hela vägen upp till Stoeliten. Hon har dock ”varma tendenser” i sig, körs av ny kusk och från det stressiga innerspåret bakom bilen är det inte givet att hon trampar rätt.