Fokustema
Spelstugan
Läs senare

GS75-tips: ”Läge och distans är klara plusfaktorer”

Av
Redaktionen
Robert Bergh-tränade Angle of Attack kommer från plusbetonad insats och startar med passande förutsättningar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh-tränade Angle of Attack kommer från plusbetonad insats och startar med passande förutsättningar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

På grund av sen startanmälning till söndagens GS75-tävlingar på Axevalla fick Sulkysport inte med startlistor och tips i papperstidningen, men här bjuder på väl genomarbetade tipsvinklar och ett spelförslag med två starka spikar.

GS75-1

5 Wild Love fick ”riktig” jänkarvagn bakom sig senast och slängde sig i galopp. Formen sitter där och hon har alltid ett vasst slutvarv. Wild Love blir näppeligen favorit, men vi sätter henne först i rankingen.
6 Stonewashed Diamant avslutade 1.10 sista 600 senast bakom fantomstoet Une Etoile Gar. Insatsen var fullt godkänd och hon räknas förstås tidigt.
8 Miss Sober skickades till ledningen i ett trevarvslopp senast och efter 1.12 sista rundan klev hon undan säkert. Hon fortsätter att utvecklas.
Sista strecket till 3 Argbiggan som bör vara ledarhästen och har två segrar på två försök från spets. Hon har dock varit struken för halsinfektion inför detta.
Utanför kupongen hamnar 7 Waffle Cone som förvisso gör intressant regidebut Björn Goop, men normalt sett tävlar i jänkarvagn och med snävt spår och voltstart lär det vara nedrustning på gång.

GS75-2

Ett svårläst montélopp där 3 Fairplay Pellini ändå sticker ut. Han har gjort tre starter hos Mercedes Balogh och vann senast efter attack varvet kvar och försvann ifrån sina konkurrenter. Han är ingen raket från start, men tål göra jobb och har bästa ryttarinnan.
Två intressanta norska hästar dyker upp. Fredrik ”B.B.S.Sugarlight” Solberg har 5 Match Queen som står hopplöst hårt inne, men har visat kunnande för att segerstrida. Vid båda segrarna har hon avgjort trots tuffa resor halvvarvet före mål. 9 L.A.’s Mr Brown har fyra raka spetssegrar under sadel. Senast spetsade hästen (bland galopperande konkurrenter) in i första sväng från 40 meters tillägg! Båda ryttarinnorna är rutinerade (Match Queens ryttarinna Kolle har 26 montésegrar på 87 starter i år!).
4 Dalforno vann Montéryttar-SM i senaste starten, men bjöds då invändig resa i stenhårt tempo. Hästen har fyra segrar på sex starter i monté och ska inte glömmas. 1 Robin Hood spetsade från åttondespår senast, släppte och tappade lite till slut (just där Dalforno vann). Robin Hood är kvick bakom bilen och har nio segrar på 21 starter under sadel.

GS75-3

Ibland får man gå på känsla och så är fallet här. 9 Alhambra Mail är förstås svårbedömd, men av det som går att tyda från hennes starter i Italien så ska det vara vettig segerchans! Senast var hon ute på Follonicas 1.400-metersbana och spurtade fullt godkänt ur tredje invändigt. Vinnaren då, Antony Gar, kvalade i starten efter in till italienskt Derby. Gången före sköt hon till bra utan chans från sjätte invändigt. Känslan är att hon står väldigt billigt inne i klassen i förhållande till kapacitet och Magnus Dahléns hästar brukar prestera bra direkt. I ett öppet lopp går vi rakt ut på Alhambra Mail som varit hos Dahlén sedan augusti. Ett litet frågetecken är förstås att hästen var struken för en tilltänkt Sverige-debut den 9 september. Då var dock Dahlén optimistisk på förhand och gav omdömet ”Det är en häst som verkligen kan springa och jag tycker att hon står billigt inne på pengar i förhållande till sin kapacitet och rutin”.
Peter Untersteiners duo 3 Express Lime och 5 Poesi Kloster har inte imponerat på oss ännu, men ska förstås räknas om man garderar vår tipsetta. Gällande Express Lime återkommer han efter halsoperation och uppges träna förbättrat.
7 Gooner har två raka i enklare sällskap, men provar startbilen för första gången och har spår långt ut på vingen.
Ledningen tar 4 Sixten R.P., men denne brukar släppa och har dessutom varit struken för hosta efter senaste starten.

GS75-4

1 Amusing inledde karriären med tre raka segrar från spets, men har varit borta i ett år. Hon debuterade bakom bilen och spetsade från femtespår. Hon är givetvis svårbedömd, men i rätt så klent sällskap måste hon räknas med vettig segerchans trots frånvaron.
Hon har varit borta länge då vi opererat framknäna. Hästen är väl förberedd, men självklart kan det fattas lite. Hon var ute i ett provlopp för tre veckor sedan och travade 1,18,5 på bra sätt. Hon är i alla fall minst lika väl förberedd som hon var inför sin debut”, säger Bo Falsig.
7 Chilli Lane hakade på godkänt från ledarryggen senast i tuffare gäng än detta. Hon har tagit tre av sina fyra segrar från ledningen, men kan få tufft att hitta dit härifrån.
4 Never Stop galopperade i spetskörning senast, men visade sedan 1.14,5/1.300 meter och avslutade fint. Gången före höll hon godkänt i spets och är nog värst emot Amusing första biten.
10 Icloud har aldrig vunnit lopp, men verkar ha fin styrka och kan vara streckvärd som bortglömd. Även 11 Fleur Mearas måste avgöra på styrka och skulle gynnas av överpace.

GS75-5

Ready Cash-valacken 2 Accolade har en intressant uppgift på förhand. Fyraåringen har gjort elva starter (2-4-1) hos Eric Martinsson och visat bra form i de två senaste loppen. Hästen har gått fint från dåliga spår och han känns alltmer stabil (totalt har han galopperat i tio av 18 starter). Här sitter Accolade direkt i andraspår och tre försök över 2.640 meter har gett två vinster och ett andrapris med galopp. Hästen räds inte grovjobb och har bra chans felfri.
Värst emot är troligen 7 Jockes Abbot. Hästen räckte inte från rygg ledaren i uttagningsloppet till Kriteriet, men studsade snabbt tillbaka och vann senast efter att ha fått fritt från andra ytter 75 kvar.
1 Evangeline Face var smått överlägsen från ledningen senast och femåringen är obesegrad efter att ha sprungit i spets vid tre tillfällen, men innerspår kan bli en fälla. Hästen är inte så rapp de första stegen.
4 Walther på G. och 5 Aperfectmate gör troligen upp om ledningen. Den förstnämnde gör debut hos André Eklundh och Aperfectmate körs knappast i spets över lång distans. Det kan bädda för Accolade i spets efter första sväng.

GS75-6

Mycket kommer att avgöras i starten och det är klar fördel 5 Angle of Attack. Hästen var positiv tvåa bakom Velvet Gio i C.L. Müllers Memorial förra helgen och både läge och distans är klara plusfaktorer. Sjuåringen är mycket rapp bakom bilen och höjer sig flera snäpp i ledningen.
4 Carabinieri var nyttig i Frankrike förra vintern och gör första starten sedan i januari. Hästen är ingen blixt bakom bilen och allra bäst över längre distanser. Åttaåringen är knappast på topp direkt, men han har tidigare gått bra direkt efter paus och Peter Untersteiner brukar ha hästarna bra i ordning.
6 Star Advisor Joli var godkänd trea från rygg ledaren i Monté-SM senast och har presterat fint under sadel på sistone. Fuxen fungerar även bra i sulky och precis som Angle of Attack växer hästen flera klasser i ledningen. Här vankas som sagt invändigt svar och då är Star Advisor Joli sårbar.
En tänkbar skräll är 7 Seven And Seven. Hästen fick inte chansen från rygg ledaren senast och gör tredje starten hos Björn Goop.

GS75-7

7 Mellby Guard inledde i dödens senast, blev avlöst in på slutrundan och skrällde efter stark avslutning. Fyraåringen tävlade då för första gången med norskt huvudlag och motståndet känns inte tuffare den här gången. Bra chans utan strul.
8 Global Traveler har varit uppåt i två starter hos Tommy Karlstedt och det är möjligt att han släpps till ledningen efter en bit av 4 Cyborg. Global Traveler var urtapper efter att ha fått tredjespår till dödens senast och gången innan spurtade han rejält från tredje ytter. Tre av hans fem vinster har kommit från ledningen.
3 Erik K. blev lite hindrad i första sväng i klass II-försöket senast och fullföljde sedan fullgott från tredje inner. Hästen har segrat över både lång- och medeldistans och att det är full väg är inget negativt.
13 Kasper Trot höll godkänt från dödens i förra loppet och han är inte ofarligt med lopp på rulle.
14 Vikens Dome spurtade bra efter spårsnål resa senast. Hästen är entaktad och behöver överpace för att komma till, men han har form för att överraska.

2–6 nov: V75, Silverhästen och Uppfödningsloppet

Fakta

GS75 söndag den 3 november

GS75-1: 3,5,6,8 (7,4)
GS75-2: 3,4,5,9 (1,7)
GS75-3: 9 Alhambra Mail (3,7)
GS75-4: 1,4,7,10,11 (3,2)
GS75-5: 1,2,7 (4,9)
GS75-6: 5 Angle of Attack (4,6)
GS75-7: 3,7,8,11,13,14 (9,1)

Totalt: 1.440 rader/kronor

Expandera

Av OLA LERNÅ och PÄR GUSTAFSSON

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: ”Duktigt bortglömd”

Av
Pär Gustafsson
On Track Piraten var sjuk i förra starten och återkommer efter lite paus. Elvaåringen är ett av tre heta bud i kvällens snabblopp på Solvalla.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
On Track Piraten var sjuk i förra starten och återkommer efter lite paus. Elvaåringen är ett av tre heta bud i kvällens snabblopp på Solvalla. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Förra veckan vann det stora draget Dom Perignon till åtta gångerna pengarna, men tyvärr blev det bara tre sexor på systemet. Jag sprack på spiken Vine Vision och ingen av mina tre utgångshästar fick nosen först. Spelförslaget kostade 1.848 kronor och gav 786 riksdaler tillbaka.

Ikväll saxas tävlingarna mellan Solvalla och Bergsåker. Jag spelar med tre utgångshästar och kräver att en av Caipirinha Razz (V86-5), Joseph Boko (V86-6) eller Veritas Grif (V86-8) måste vinna.

Troliga och roliga

 • Heading Reference (V86-1) ser ut att bli duktigt bortglömd. Hästen har avslutat bra två starter i rad (diskvalificerad för trängning näst senast) och distansen är den rätta. Jag tycker att det känns spännande med Daniel Wäjersten i sulkyn för första gången och femåringen kan få utdelning på sin fina form.
 • Arabesque (V86-3) har visat bra fart och senast hade Magnus Träff gjort ett par ändringar som slog väl ut. Visserligen var hästen för pigg, men för den här låga klassen var insatsen strålande. Fyraåringen fick svar i spetsstriden i en 1.09-öppning första 500 meterna och han var överlägsen på 1.13,5a/1.640 meter. Givetvis var avslutning inte lika snabb, men jag tycker att Arabesque hade bra spänst över mål. Jag skulle bli förvånad om han får svar i spetsstriden och i den här låga klassen ska full väg inte vara några bekymmer.
 • Musique d’Inverne (V86-4) inledde tävlingskarriären som treåring med fem raka segrar och vann en avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie. Under hösten var hon finalist i Svenskt Trav-Oaks efter andrapris i försöket bakom Staro Miami, men som fyraåring har stoet haft det tuffare. Nu känns hon dock på gång och med tanke på att hennes värsta konkurrenter har sämre lägen ligger vägen till spets öppen. Musique d’Inverne har sprungit i ledningen sex gånger, vilket resulterat i fem segrar.
 • Joseph Boko (V86-6) har bara gjort en start på svensk mark, men då räckte han inte mot Global Adventure, Ubiquarian Face och Aetos Kronos i kval till långa E3-finalen. Hästen har imponerat så smått vid segrarna på Vermo på sistone, inte minst vid dödenstriumfen näst senast, och är fortfarande i en låg klass. Treåringen har inga bekymmer med att attackera bakifrån och han är mitt drag i ett öppet lopp.
 • Cesar F.C. (V86-7) var tapper i dödens senast och det blir intressant att se honom i debuten över kort distans. Hästen är startsnabb och möter passande motstånd. På minussidan är att han riskerar svar i spetsstriden av Power Broline, men jag tror att Cesar F.C. är tillräckligt tuff för att slå denne från dödens och spikar.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Global Unlimited (V86-1) tillhör loppet bästa hästar och kan vinna, men han ser ut att bli väl hårt betrodd och känns inte spishet. Senast var han bara okej från rygg ledaren och det är risk för vingel. Nämnde Heading Reference och Coal Trader är det högre spelvärde på. Den sistnämnde har knallform och ska eventuellt gå med jänkarvagn.
 • Bon Ego (V86-4) vann försök och final i Diamantstoet i september och tjänade 375.00 kronor i dessa två lopp. Hästen visade fortsatt form via 1.12,5 sista varvet från sjätte ytter senast, men hon har gått snabbt upp i klass och missgynnas av bakspår. Som klar favorit är det givet att försöka fälla Bon Ego. Pass upp för Lady Youline som slog snabblopparna på Visby från just spår tolv i förra loppet och har toppform.
 • V86-6 är ett vidöppet lopp och favoriten Kinky Boots är en av många med segerchans. Hästen vann lätt från andra ytter senast, men har galopperat i två av sex lopp och är inte att lita på.
 • Power Broline (V86-7) har spetsläge och är gynnad av kort distans, men jag ser honom inte som något hett vinstbud. Speciellt inte som favorit. Sjuåringen står noterad för fyra vinster på 14 försök i ledningen.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Bergsåker.

Fakta

V86-förslaget 20 november

Kupong 1
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: Caipirinha Razz (13,11)
V86-6: Samtliga tolv hästar (11,2)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 2,3,4,6,7,8,10 (12,1)
756 kronor

Kupong 2
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: 5,6,7,11,13,14,15 (9,8)
V86-6: 11 Joseph Boko (2,3)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 2,3,4,6,7,8,10 (12,1)
441 kronor

Kupong 3
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: 5,6,7,11,13,14,15 (9,8)
V86-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12 (11,2)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 4 Veritas Grif (10,7)
693 kronor

Totalt: 7.560 rader/1.890 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: Välsmakande avslutning

Av
Pär Gustafsson
Dom Perignon och Örjan Kihlström. Ikväll körs hästen för första gången av Torbjörn Jansson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Dom Perignon och Örjan Kihlström. Ikväll körs hästen för första gången av Torbjörn Jansson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Förra onsdagen lyckades ingen spelare pricka alla åtta vinnare och kvällens åttarättspott är förstärkt med 6.362.363 kronor. Solvalla och Jägersro bjuder på en öppen omgång och skickliga V86-spelare kan belönas rikligt. Jag gör ett tv-system, avslutar med två singelstreck, och kvällens stora spelidé kommer i V86-avslutningen.

Troliga och roliga

 • Vine Vision (V86-2) var finfin senast och springer på ett klart överkomligt gäng. Femåringen är inte beroende av någon speciell resa för att vinna och tål även en del grovjobb själv. Jag spikar.
 • V86-3 är ett håller inte speciellt hög nivå. Mabel’s Dream är van tuffare motstånd och har perfekt spår. Hon har inte visat någon toppform på sistone, men gynnas av tätare starter och jag spelar utgång. Bakom henne är det öppet och det kan mycket väl ligga en skräll på lut.
 • Angel From Above (V86-4) blev störd senast och galopperade med krafter kvar. Gången innan räckte hon inte från dåligt i läge i Breeders Crown-semifinalen och för tre starter var hon tvåa i klass II. Nu droppar hästen ner i rätt omgivning och såväl läge som kort distans är plusfaktorer. Hon frontade från innerspår i ett E3-försök i somras och var godkänd tvåa, men i finalen blev det galopp. Nu är det inte givet att Angel From Above frontar, men hon är garanterad fin resa i främre träffen och den låga streckprocenten lockar. Utgångshäst nummer två.
 • Peter Highness (V86-6) var överlägsen från ledningen senast och laddas rejält mot tät på nytt. Hästen hade inga bekymmer med lång distans senast och sexåringen är obesegrad efter två försök i spets. I en öppen avdelning bedömer jag att Peter Highness startar med bäst segerchans och han är min tredje utgångshäst.
 • Franklin Face (V86-7) har sina värsta konkurrenter från bakspår och uppgiften ser mycket tilltalande ut. Fyraåringen lär knappast få någon svar i spetsstriden och ledningen på Jägersro är som bekant extra bra.
 • Dom Perignon (V86-8) var med i en snabb öppning i bronsfinalen senast och höll farten godkänt från rygg ledaren. Hästen kämpade starkt från dödens i bronsförsök på Romme och lite oväntat ser han ut att få slå ur underläge ikväll. Nu är det såklart enklare motstånd än senast och framför allt har Dom Perignon spetsläge. Femåringen står noterad för fyra vinster på fem försök i ledningen och jag spikar.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Strangerinthenight (V86-1) har fått lite hårdhet i årgångslopp, inte minst genom tredjepris i både försök till Svenskt Travoaks och Oaksrevanschen. Nu gör treåringen distansdebut mot äldre konkurrenter och möter även hingstar och valacker. Loppet är vidöppet, jag streckar samtliga tolv hästar matematiskt, och hoppas såklart på en rejäl överraskning.
 • Ribaude (V86-2) har ingen seger på 13 försök i år. Hästen har pausat inför den här uppgiften och det troliga är att han blir överflyglad. Även om motståndet är billigt är Ribaude spelmässigt inte så kul.
 • Monet Augustinu (V86–6) har tjänat rätt så snabba pengar och står dessutom småtufft inne penningmässigt. Det stora frågetecknet är dock voltstart och femtespår. Hästen lär knappast få någon snabbstart och galopprisken finns där. Det finns roligare vinstbud i det här loppet.
 • Det är möjligt att jag står med dumstruten på vid 22-tiden ikväll, men jag anser att Longcat Hanover (V86-8) blir överspelad. Hästen gör debut hos Timo Nurmos och sjuåringen kommer att dra mycket spel. Han ägs av Looking Superb-ägaren Selmer Kolbjörn och det är möjligt att Longcat Hanover blir ett nytt förvandlingsnummer, men han är ingen blixt bakom bilen och jag vill se honom prestera i lopp innan jag tror på hästen fullt ut. Jag vill inte kliva på det här tåget redan ikväll. Hästen är även anmäld till lopp på Solvalla kommande tisdag.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Jägersro.

Fakta

V86-förslaget 13 november

Kupong 1
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 2 Mabel’s Dream (5,8)
V86-4: 1,3,4,5,6,7,8,10 (2,11)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 1,2,3,4,7,9,10,13 (11,12)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
768 kronor

Kupong 2
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 1,3,4,5,8,9 (7,12)
V86-4: 1 Angel From Above (7,4)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 1,2,3,4,7,9,10,13 (11,12)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
576 kronor

Kupong 3
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 1,3,4,5,8,9 (7,12)
V86-4: 3,4,5,6,7,8,10 (2,11)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 4 Peter Highness (9,11)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
504 kronor

Totalt: 7.392 rader/1.848 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: När kommer smällen?

Av
Ola Lernå
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg

Sent på säsongen och skrällvarning i BC-loppen?
Jodå, Sulkysports djupdykning i statistiken visar att det har skrällt i minst en BC-final de senaste sju åren – frågan är förstås var det smäller i år?

Mest frekvent antal skrällar har det faktiskt varit bland de fyraåriga hingstarna. Manalapan, Västerbo Fantast, Target Kronos och Selmer I.H. har varit singelprocentare i den klassen under vår mätperiod.

Vi är förstås på plats på Sundbyholm för att insupa atmosfären och den sista informationen. Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så hittar hittar du länken här.

Genomgången

 • Cactus (V75-1) är fullständigt hopplös att räkna på. Senast föll hon ur aktionen i spets, men hon har vilat och lär vara tillfixad efter det. Förutsättningarna är perfekta och hon höll spets från innerspår i senaste starten. Det finns några snabba utvändigt och med tanke på hur hästen såg ut senast är hon självklar att gardera – rejält.
 • Vem är egentligen bäst i kullen av Power (V75-2) och Aetos Kronos? Duon har delat på titlarna hittills i år där Aetos Kronos vunnit båda E3-finalerna, medan Power tog hem Kriteriet. Båda hästarna har det där lilla extra och matchen blir spännande att se. Power har det bättre utgångsläget och har visat härlig utveckling under hösten. Ett streck även för Brother Bill och loppet känns stängt.

Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk

 • Intrycket på Wreckless M.M. (V75-3) i klass I-finalen i lördags var av bästa märke. Han tömdes inte helt, men avslutade väldigt kvickt bakom Giant Shadow. Täta starter kan förstås vara ett minus, men Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk. Hästen är riktigt rask bakom startbilen och ledde från start till mål näst senast. Vi tror att Anders Eriksson nynnar samma visa igen, även om motståndet är tufft för att vara lärlingslopp.
 • Ganga Bae (V75-4) har alltid sett fin ut, men sedan hon fick ett par ”pärmar” på sig har hon fullständigt exploderat i utveckling. Det vore förstås spännande om hon lyckas hålla ut favoriten Mascate Match, men oavsett får hon fin resa. Glöm heller inte Milady Grace som haft en tolva på vojlocken tre starter i rad och som höll urstarkt efter avancemang utvändigt om ovan nämnde Mascate Match i kvalet. Given är även Alexi Quick som stod för en makalös insats i kvalet från dödens och är den häst i fältet som visat brantast utvecklingskurva.
Fakta

V75-förslaget

V75-1: 1,2,3,6,7,10,12,13,14,15 (9,11)
V75-2:  2,3,9 (1,11)
V75-3:  2 Wreckless M.M. (5,9)
V75-4:  1,2,3,9,10 (6,8)
V75-5:  8 Seismic Wave (1,10)
V75-6:  2,3,4,9 (6,1)
V75-7:  2,3,5,9 (4,8)

2.400 rader  – 1.200 kronor

Expandera
 • Seismic Wave (V75-5) har väl inte presenterat sig ännu för den bredare publiken. Fyraåringen tangerade världsrekordet i regi René Allard när han vann på The Red Mile för ett år sedan på 1.08,5 (delar det med Crystal Fashion). Seismic Wave vann från spets i Sverigedebuten, senast fick han som favorit från spår 13 dödens i Grosser Preis von Deutschland. Han står alltjämt löjligt billigt inne gällande pengar kontra kapacitet.
 • Dixie Brick (V75-6) hade trist spår i sin semifinal, men halkade ned i fjärde utvändigt, i rygg på Conrads Rödluva. Hon fick draghjälp av denne 700 meter före mål och avslutade ettrigt, endast slagen med nos. Klockan visade strax under 1.10 sista varvet på Dixie Brick som för första gången gick ”fullt påställd”, med jänkarvagn, barfota och helstängt huvudlag. Hennes fartresurser kan bli en obehaglig överraskning för den topprankade trion bland de fyraåriga stona.
 • Kriterievinnaren Inti Boko (V75-7) har haft en stökig säsong med blott fem starter. Han imponerade stort i Derbykvalet, men försvann direkt i finalen. Hästen såg finfin ut i kvalet och vem ska lura honom på ledningen här? Deep Pockets är förvisso rykande snabb, men sjundespår…Tae Kwon Deo tog ned Betting Gangster från dödens i kvalet och är lika klar andra häst. ”Betting” hade haft lite småproblem inför den starten och Jerry Riordan berättade att han lagt om lite rutiner och trodde på en bättre insats i finalen. Halmstadhästen åker med på systemet. Viking Brodde har däremot uppträtt korkat bakom bilen två gånger på raken och har inte råd att ge bort meter i det här sällskapet.
Fakta

BC-knallar 2012-2018

2018 (söndag)
7 rätt: 18.572 kronor
BC-skräll: Selmer I.H. (9,34, åtta procent)

2017 (söndag)
7 rätt: 171.534 kronor
BC-skrällar: Unrestricted (13,70, fem procent), Lucifer Lane (10,88, tio procent)

2016 (söndag)
7 rätt: 859.851 kronor
BC-skräll: Rhyme Broline (28,81, tre procent), Target Kronos (31,56, två procent)

2015 (söndag)
7 rätt: 7.913 kronor
BC-skräll: Pacific Broline (10,89, sex procent)

2014 (söndag)
7 rätt: 307.4695 kronor
BC-skrällar: Västerbo Fantast (7,93, fyra procent), Backfire (9,35, sex procent), Olympia Tilly (15,18, fem procent)

2013 (söndag)
7 rätt: 567.364 kronor
BC-skrällar: Youana (7,72, fem procent), Jonesy (53,04, noll procent)

2012 (lördag)
7 rätt: 2.442.260 kronor
BC-skrällar: Barracuda River (20,38, två procent), Miss Beniss (21,14, tre procent), Manalapan (34,86, två procent)

Expandera

6–10 nov: Dubbla V75 med Breeders-finaler