Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Elitloppsvinnaren mot PDA!

Av
Emil Persson

Vi är framme vid det tredje B-loppet inför Prix d’Amerique. Nu handlar det om Prix du Bourgogne (€120.000) och precis som i de övriga B-loppen så belönas topptrion med direktplatser till Prix d’Amerique.

För oss svenskar är loppet av extra stort intresse då Daniel Redén startar Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet i lag med Örjan Kihlström.
Han han har sett jättefin ut i hösten och vinterns sporadiskt starter utan att verka toppad träningsmässigt på något vis utan det är nu i januari som han ska ta det slutligen steget på formtrappan.

Han slipper möta Face Time Bourbon och Etonnant som ägt de tidigare B-loppen och vi tror att det antingen blir Don Fanucci Zet eller Jean-Michel Bazires spännande italienare Zacon Gio som står som vinnare av det här loppet.
Missa inte att det som vanligt på söndagarna är drygt fem miljoner kronor i jackpot på High Five-spelet!

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Bas – 10 andelar á 100 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora original – 7 andelar á 151 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hela Potten – 6 andelar á 297 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora – 4 andelar á 149 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix de Bourgogne (€120.000)

  • Don Fanucci Zet har Daniel Redén låtit ”småputtra” efter Elitloppssegern och det har inte känts som att han på något vis vässat formen i starterna efter den fullträffen. Likväl har Don Fanucci Zet sett jättefin ut och allt tyder på att det är nu i januari som han återigen ska peaka och tävla på sin absolut högsta nivå. Han slipper såväl Face Time Bourbon som Etonnant vilka har dominerat de tidigare B-loppen och från ett lämpligt utgångsläge har Örjan Kihlström alla möjligheter att välja taktik efter tycke och smak. Vi tror att han tar det lite varsamt initialt då det finns en del som talar för att det kan gå undan första biten och istället siktar på att köra ordentligt till slut.
Fakta

RANKING

A-hästar
4  Don Fanucci Zet
8 Zacon Gio

B-hästar
7 Vivid Wise As
2 Cokstile
1 Délia du Pommereux
14 Gu d’Heripre

C-hästar
3 Davidson du Pont
10 Flamme du Goutier
16 Feliciano
5 Bahia Quesnot
15 Violetto Jet
17 Missle Hill
13 Chica de Joudes
6 Feeling Cash
9 Billie de Montfort

D-hästar
18 Frisbee d’Am
11 Détroit Castelets
12 Alcoy

  • Zacon Gio såg rent bedrövlig ut i debuten för Jean-Michel Bazire, men precis som vi förutspådde såg han ut som en helt ny häst i Prix du Bourbonnais blott tre veckor senare. Då tävlade han barfota runt om för första gången och höll verkligen farten väl över en för honom inte helt passande distans. Nu är det 2.100 meter bilstart som gäller istället vilket är de bästa tänkbara förutsättningar som Zacon Gio kan ställas inför på Vincennes och trots spår åtta bakom bilen kan det bära av till ledningen.
  • Vivid Wise As slutade tvåa bakom Don Fanucci Zet i Elitloppet och gör nu sin första start sedan han van Gran Premio delle Nazioni den 23 oktober. Alessandro Gocciadoros häst brukar nästan alltid göra bra insatser på fransk mark och gynnas likt Zacon Gio av att det är 2.100 meter istället för 2.700 meter, men ska vi däremot säga något som talar emot honom så är det att vi inte tycker att Alessandro Gocciadoros hästar visat den absoluta toppformen under de senaste två månaderna.
  • Cokstile stod med 25 meters tillägg i comebackloppet senast på Vincennes och gjorde en vettig insats utan att det för den skull slog gnistor om honom. Vi förväntar oss att han steppar upp rätt rejält med den genomköraren innanför västen och Erik Bondos hästar går som tåget på Vincennes denna vinter. Cokstile är vår stora varning. det här loppet.
  • Délia du Pommereux hamnade bakom en trött ledare i Mindyourvalue W.F. i montédebuten, drogs bakåt och galopperade uppgivet in mot upploppet. Nu är det sulky på åter och hon visade bra form som femma i Prix du Bourbonnais den 12 december. Från innerspår bakom bilen kan hon få en spårsnål löpning vilket borgar för en framskjuten placering.
  • Gu d’Heripre slutade trea i Prix d’Amerique i fjol. Nu gör han sin första start sedan i april efter skada och det kan tyckas tufft att kliva rakt ut i hetluften här, men Fabrice Souloy låter sin häst tävla med racerbalans direkt och hans stallform går sannerligen inte av för hackor.
  • Davidson du Pont ska börja stiga formmässigt nu, men det är alltjämt skor på hovarna som gäller på fjolårets Prix d’Amerique-tvåa.
  • Flamme du Goutier tänker nog många på som en renodlad montéhäst, men det är helt fel. Hon är klart duglig även för sulky och innerspår i bakre ledet bakom bilen bärgar för en fin smyglöpning.
  • Feliciano var med i Prix d’Amerique i fjol och i år tycks Philippe Allaire prickat så formen ska vara mer i stigande under vintermeetingets andra halva. Han kan spurta till sig en av de sista High Five-placeringarna medan Daniel Redéns Missle Hill kan få svårt att lyckas med den saken från bricka 17 bakom bilen. Risken är stor att han blir förlorare i positionskriget och antingen blir kvar i tredjespår eller får backas sist.