Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Jackpot och vårtecken!

Av
Emil Persson

Söndagens High Five-lopp hämtas från Auteuil-banan utanför Paris. Det handlar om ett häcklopp över 3.600 meter och som vanligt när det är handicap-lopp så känns loppet både svårlöst och spelstimulerande. Det finns alla möjligheter att utdelningen skjuter i höjden.

Som vanligt är det jackpot på söndagens High Five-spel och potten är sockrad med fem miljoner kronor!

Snabbanalys:

1 Kolina Has är tveklöst framtidsnamnet i det här loppet. Hon har varit ifrån tävling i drygt tre månader, men gått bra efter uppehåll tidigare och ska normalt sett bli svår att stå emot för de övriga. 6 Henri Le Farceur avslutade fjolåret med en andra- och en fjärdeplats i just High Five-lopp och ska räknas i lag med toppjockeyn James Reveley. 11 Hupeca de Thaix gör sin första start i High Five-sammanhang. Hästen har till skillnad från de tidigare nämnda tävlat på i vinter och visat färsk form. 10 Hirson tycker vi blev bortriden senast. Nu återfår han Pierre Dubourg på ryggen vilket ligger till grund för att vi utfärdar varning!

Spela High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners:

MyWay Skoghall

Bas – 5 andelar á 60 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora – 4 andelar á 149 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Djupanalys:

Prix Souviens-Toi (€62.000)

  • 1 Kolina Has gör sin första start sedan den 28 november, men har levererat efter uppehåll även tidigare. I sina tre senaste starter på just Auteuil har det blivit en seger och två andraplatser varav en kom i ett Grupp III-lopp över just 3.600 meter häck. Visst går det att spekulera i att avsaknaden av lopp kan fälla Kolina Has, men att detta är framtidsnamnet i det här loppet råder ingen som helst tvekan om.
Fakta

RANKING

A-hästar
1 Kolina Has
6 Henri Le Farceur
11 Hupeca de Thaix

B-hästar
10 Hirson
3 Golden Witch
4 Alex du Pin
2 Pinacle
12 Hart So Big
7 Dinozaure
5 Enjoy Your Life
9 Joly Heritère
8 Prince Quali

C-hästar
14 Henya
13 Haut de Forme
15 Diva Secrète

  • 6 Henri Le Farceur avslutade fjolåret med en andra- och en fjärdeplats i just High Five-lopp. Precis som Kolina Has har han varit ifrån tävlingsbanan sedan i november, men i lag med stjärnjocken James Reveley som sällan misslyckas taktiskt så är Henri le Farceur det givna motbudet.
  • 11 Hupeca de Thaix gör sin första start i High Five-sammanhang. Till skillnad från de tidigare nämnda har han tävlat vintern igenom och tagit två segrar samt en andraplats i Pau. Hästen är inte helt enkel att sätta in i denna handicap och de tidigare nämnda känns som större objekt över tid, men på visad form är Hupeca de Thaix ändå en faktor i detta lopp.
  • 10 Hirson var tvåa, trea och femma i sina tre starter på Auteuil ifjol. I senast starten i Pau blev han dock bara åtta i ett High Five-lopp, men då reds hästen väldigt offensivt. Pierre Dubourg har fungerat ypperligt på hästens rygg tidigare och sparar man krafterna lite längre denna gång så kan Hirson göra upp om en topplacering även om hästen alltjämt är segerlös.
  • 3 Golden Witch vann ett High Five-lopp på Auteuil i senaste starten, men det var så längesen som 14 november. Den fullträffen ligger till grund för viktpåslag och det kan vara så att hon står lite för tufft inne i denna handicap för att räcka till seger.
  • 4 Alex du Pin har tävlat på kontinuerligt i vinter och gått bra, men det känns som det här motståndet är tuffare än det som han sprungit på i Pau.
  • 2 Pinacle är inte alls någon tokig häst i grunden, men tävlingsfrånvaron på närmare elva månader gör honom till en stor gåta för oss tippare och spelare.
  • 12 Hart So Big har fyra raka pallplatser bakom sig utan att vinna lopp och faktiskt aldrig varit sämre än trea i tre häckstarter. Vi vågar inte ta gift på att han står klockrent inne i denna handicap och skickar ner hästen en bit i vår rank.