Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Kommer till dukat bord

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Vintermeetinget på Vincennes avslutas under lördagen och nu börjar välbekanta hästar och kuskar röra sig ut mot provinsbanorna.

En sådan är Enzo d’Essarts som vann ett High Five-lopp på Vincennes den 16 februari och som nu finns med i fredagens High Five-lopp från Laval.

Faktum är att sjuåringen inte lyckats särskilt väl på banan tidigare då det som bäst resulterat i en fjärdeplats efter tre försök, men hans form tycks nu vara bättre än någonsin tidigare och den här uppgiften ser ut att vara ytterst överkomlig.

Laval är beläget 28 mil sydväst om Paris, tävlingarna arrangeras på en platt bana där ett varv uppgår till 1.250 meter och man kör precis som Vincennes i vänstervarv.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix Querido II (€32.000), 2.850 meter voltstart

 • Trea, tvåa, etta. Ja, det var verkligen rättvist att 3 Enzo d’Essarts fick full utdelning senast på Vincennes efter två riktigt starka Paris-insatser i följd. Näst senast stod han för en häftig svepning förbi fältet in mot slutkurvan, men fick se sig upphunnen 25 meter före mål. Vid segerloppet fick han också lägga en speed i uppförsbacken, men då tog Francois Lagadeuc det lite lugnare genom slutkurvan vilket stärkte hästen moral och fick Enzo d’Essarts att gå undan till en säker vinst. För oss är det omöjligt att hitta en annan tipsetta i loppet och faktum är att samtliga 21 franska tipsmedier som finns med i Paris-Turfs förteckning över hur de tippar High Five-loppen har just Enzo d’Essarts överst i sin ranking. 
  Fakta

  RANKING

  A-häst
  3 Enzo d’Essarts

  B-hästar
  15 Désir de Bannes
  7 Electra du Vivier
  9 Dexter des Baux
  13 Caviar du Vivier

  C-hästar
  2 Caucasien
  10 Clovis Montaval
  16 Brooklyn Blue
  8 Charmant Fierté
  4 Calino Bello
  11 Carina du Parc

  D-hästar
  1 Da Vinci Bond
  12 Belphégor du Paj
  14 Capella de Vrie
  5 Dréole Verderie
  6 Crack d’Ariane

 • 15 Désir de Bannes fick en blytung väg fram till dödspositionen senast på Vincennes och det var inte konstigt att han var slagen i god tid. Gången innan i Chateaubriant felade hästen bort sig tidigt så formen måste anses vara en smula svårbedömd för dagen, men backar vi bandet till andraplats i Bordeaux den 12 januari så finner vi finfina grejer. Då spurtade hästen sylvasst som tvåa efter att fått jaga från femte utvändigt och en likvärdig prestation här skulle göra honom högaktuell för tätstriden.
 • 7 Electra du Vivier kommer från seger på Vincennes. Då fick hästen långt fram från sjätte utvändigt, men kunde slå följe i vettiga ryggar och spurtade till seger i vida spår. Nu slår man på skorna igen, men hästen vann på den balansen den 11 november på ett övertygande vis och tycks inte lika missgynnad av skor som många andra hästar kan vara.
 • 9 Dexter des Baux hamnade lite i maskin senast på Vincennes och kom aldrig till i loppet trots att han avslutade 1.10,9 sista 1.000 meterna. Gången innan hakade han på bra som femma efter en smygresa och i en sådan här omgivning i Laval ska han absolut stå sig.
 • 13 Caviar du Vivier spurtade helt okej som trea senast i ett försäljningslopp på Vincennes. Även om konkurrensen är tuffare här ska hästen – stärkt av tre raka 1.12-tider på Vincennes – kunna strida om en framskjuten placering här. Denna gång körs hästen av Eric Raffin för allra första gången.
 • 2 Caucasien var sjua på en 1.11-tid senast på Vincennes efter att smugit med invändigt i kön. Hästen tävlade med skor den dagen och tycks inte vara lika sänkt av det som man lätt kan tro om man tittar tillbaka i hans historik.
 • 10 Clovis Montaval gör debut i ny regi efter åtta starter hos Philippe Billard. Hästen var duktig trea i Le Mans den 30 september bakom Vincenes-kändisarna Douxor de Guez och Cectar. Nu körs Clovis Montaval av Yoann Lebourgeois för fösta gången på två och ett halvt år.