Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Raffin inleder GNT?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eric Raffin vann med Izoard Vedaquais igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Eric Raffin vann med Izoard Vedaquais igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Onsdagens High Five-lopp hämtas från från Reims, drygt 14 mil nordöst om Paris och det är inte vilket lopp som helst.
I och med detta lopp så inleds det rikstäckande löpningsserien Grand National du Trot vilket avgörs över 14 etapper samt med en final på Vincennes i början av december.

I Reims tävlar man i högervarv, bankroppen mäter 1.156 meter och upploppet är 250 meter långt.

För den som som hängt med någorlunda under vintermeetinget på Vincennes så kryllar det av bekanta namn i startlistan.
Vår tipsetta Elvis de Vallon har bland annat varit trea i två Grupp III-lopp i Paris denna vinter och har nu varvat upp med två fina insatser i just högervarv.
Sitter han dugligt till vid utgången av slutkurvan tror vi att hästarna på startvolten får svårt att hålla undan för sjuåringen.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Grand National du Trot (€85.000), 2.550 meter voltstart

 • 14 Elvis de Vallon har bärgat två tredjeplatser i Grupp III-lopp på Vincennes denna vinter och var bland annat bara en dryg längd ifrån Dorgos du Guez i Prix de Brest (€90.000) i slutet av januari. Därefter har han matchats på provinsbanor i två starter där man – precis som nu kört i högervarv – och det passar på intet vis hästen sämre. Näst senast i Bordeaux flög han fram i spurten från djup köposition bakom Crusoe d’Anama och senast i Agen gick han likaså fullt bra som femma, men såg ut att bli tempotorsk den dagen. Elvis de Vallon ska helst packas in med ett rygglopp fram tills upploppet för att vara som effektivast och då krävs det givetvis en del tempohjälp därtill. Det känns dock som att det finns ett gäng hästar på startvolten som kan vara offensiva och vi tror tempot kommer hållas uppe.
  Fakta

  RANKING

  A-hästar
  14 Elvis de Vallon
  15 Be One des Thirons
  2 Donuts Deladou

  B-hästar
  8 Carioca
  5 Deganawidah
  7 Docteur d’Erable
  12 Cyriel d’Atom
  3 Cristal du Perche

  C-hästar
  10 Douceur du Chene
  4 Braquo
  1 Darlington Park
  6 Baccarat de Niro
  16 Belle Louise Mabon
  11 Crêpe de Satin

  D-hästar
  9 Be Cool d’Eb
  13 Elvis Madrik

 • 15 Be One des Thirons skulle också gynnas av om tempot blir högt då han likaså jagar från 25 meter tillägg. Philippe Daugeard kom helt fel i det taktiska spelet senast och tvingade hästen till en tuff väg fram till dödspositionen. Det var inte konstigt att hästen försvarade sig med galopp 250 meter före mål när det började ta emot. Gången innan var han dödensfyra på skor och vi påminner om att den här hästen var tvåa i Grand National du Trot-finalen i december bakom Elie de Beaufour så det finns verkligen kunnande i hästen.
 • 2 Donuts Deladou tävlade på fyra skor senast så den insatsen kan man glömma. Vid den senaste fjärdeplatsen för tre starter sedan avslutade han jättebra i tuff konkurrens och för oss är han hetast på startvolten nu när man åter aviserar skoryck.
 • 8 Carioca blir sannolikt andrahandsfavorit i loppet, men vi plockar ner honom några snäpp i vår rank. Han sköt förvisso till bra som fyra senast efter sen lucka, men vi tycker att han borde varit närmare Comte des Tithais gången innan efter ett bra smyglopp. Hästen har sprungit på sig en del pengar och det kan vara så att det börjar ta emot lite lätt nu.
 • 5 Deganawidah tävlade så tätt en period i vintras att vi började fundera på om det fanns flera upplagor av samma häst. Nu har han man varit lite mer sparsamma med tävlandet de sista två månaderna, men hans resultatrad är sannerligen ingenting som övertygar. Betänk dock att hästen tävlade på skor i senaste starten och nu blir det barfota runt om. På den balansen har han tagit tre andraplatser på Vincennes under vintern.
 • 7 Docteur d’Erable har gjort tre misslyckade starter i vinter och är svårbedömd. Hästen hanterar i alla fall högervarv utan problem och nu när det aviseras skoryck måste han vara med i B-gruppen.
 • 12 Cyriel d’Atom tycker vi är loppets mest svårrankade häst. Han maxade som femma via spets och släpp på Vincennes den 5 januari, men har därefter varit i Belgien och tagit fem raka segrar. Senast på Mons kom han ner i rygg på V75-bekante Gustafson mitt i loppet och plockade ner densamme hur enkelt som helst över upploppet. Hur kaxig är han här om han får ge sig ut i spåren och får lite svar på vägen?
 • 3 Cristal du Perche var duktig dödenstrea näst senast, men tappade mycket på Crusue d’Anama senast efter att överlåtit ledningen 1.500 meter före mål. Den insatsen gör oss en smula tveksamma och det kan vara så att hästen är aningen på retur.