Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Ny bana, men samma hästar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Kan Evaluate ta sin andra raka Gulddivisionsseger? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Kan Evaluate ta sin andra raka Gulddivisionsseger? Foto Simon Hagen/Sulkysport

Fyra av hästarna från förra veckans Gulddivisionslopp dyker upp även denna lördag där Romme står som värd för V75-spelet och däribland topptrion från det loppet!

Ovanligt värre och kanske lite extra anmärkningsvärt med tanke på att banan i lördags var allt annat än lättsprungen och såg ut att resultera i stumma ben för flera av de aktuella hästar.

Disco Volante (V75-3) får starta från bricka sju den här veckan och med startsnabba hästar på insidan så ställs han verkligen inför en prövning.

Omgångens två största favoriter tror vi oss finna i mellanavdelningarna. Daniel Redéns D.Day Zet (V75-4) och Daniel Wäjerstens Algot Zonett (V75-5) lär båda bli hårt betrodda i klass II respektive silverdivisionen då de står inför lämpliga uppgifter och därtill har vettiga utgångslägen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Romme.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

En häftig inledning där det verkligen är många om budet. Det ska bli hyperintressant att se She’s Ready i det här sammanhanget och det känns glädjande att Marie Hafstad Eriksson väljer att köra sin häst själv även i STL-sammanhang. Det går att argumentera för att han inte mött de värsta gängen vid segrarna, men hästen har sett närmast okörd ut varje gång. Enge Eros har gjort två starter efter uppehåll och kurvan pekar uppåt. Fjärdespår i voltstart kan dock bli ett problem. Red Hot Roadster kommer från spetstriumf, men spurtade starkt bakifrån i starten innan och går från alla positioner. Power Blaster var duktig tvåa bakom Demon Ima i klass II-finalen. Tullibardine Boe stämde det inte alls för positionsmässigt senast, men hon såg fin ut i skymundan. Artful Deimos skrällvann på Åby, men får tuffare här när han studsat upp i klass. Totalt sett ett riktigt öppet lopp.

Avd 2 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

B.W.Rune tog ner Roli Eld från utsidan vid deras senaste möte i Bollnäs och det är självklart att han ska vara favorit i det här loppet utifrån den insatsen. Därtill har han visat toppform i starterna dessförinnan och det är uppenbart att sexåringen är på väg att ta steget och etablera sig som en riktig, riktig topphäst. Alfie fick välförtjänt utdelning i torsdags då hon vann på nytt banrekord i Gävle. Det känns dock tufft för henne att hålla undan 20 meter på topparna som jagar där bakom. Emil Mollyn var trea i Lars Laumbs lopp på Bjerke i lördags vilket likt detta race innehöll flera starka toppar.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Vi har svårt att tro att Evaluate ska kunna upprepa sin skrällseger från i lördags nu när han drog bricka tolv över sprint. I lördags var Disco Volante tung favorit, men han gick sig trött efter en halvsnabb inledning på den svårbemästrade banan. Nu drog han spår sju och har startsnabba hästar på insida så den här uppgiften känns inte helt enkel. Hazard Boko är i toppslag, men det kan bli svårt att komma förbi Giveitsgasandgo om Wilhelm Paal bestämmer sig för att köra den hästen i ledningen. Zenit Brick galopperade i första kurvan i lördags, men gick bra i starten innan. Kan han bli den som avgör om inledningstempot blir högt?

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter autostart

D.Day Zet kan mycket väl bli omgångens största favorit på lördag. Han har inlett året med två spetssegrar och även om det går att argumentera för att de är tagna i rätt så enkla sammanhang och kanske inte sagt så mycket så har hästen gett ett tilltalande intryck. Här är motståndet något annat, men vi köper helt klart honom som favorit. Again Kronos fanns tidigare i just Daniel Redéns regi, men huserar numera hos Jonna Irri och har lyft på finsk mark. Hästen avlade sitt maiden på Vermo i senaste starten efter en snygg 600 metersrepa från andra utvändigt och Muscle Hill-sonen står överkomligt inne i det här loppet. Kapable Global Above All lär inte varit supervässad inför återkomsten, men avgjorde likväl via ett rejält slutvarv. Det kommer han behöva prestera även här för att kunna vinna från spår tolv. Zeolit gick en stark upphämtning efter galopp senast på Solvalla, men kanske riskerar den att sitta i benen nu när det blir tätt startande.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Algot Zonett höll starkt som dödenstvåa i silverfinalen och kommer kunna fortsätta tävla i den här klassen ett bra tag till. Han känns verkligen som den tuffaste hästen i det här sällskapet för dagen och kommer bli svårslagen även om han får svar om Daniel Wäjersten avser att vara offensiv och försöka trycka sig till tät. Sign Me Up Too var tapper dödenstvåa på Bergsåker och följde upp med en enkel spetsvinst i Bollnäs. Han är av rätt sort och står distansen, men Algot Zonett känns formstarkare för dagen. Hedershästen Donners Am gör sällan ett dåligt lopp och vi har inte haft något alls att anmärka på hans senaste silverinsatsen även om det inte räckt hela vägen. Global Undecided såg väl trög ut senast på Solvalla, men gynnas av att det är ett varv längre distans denna gång. Allt blev helt fel för Carat du Goutier senast på Färjestad när han fick svar under anfall, men den här uppgiften känns i vilket fall tuff för hans del.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.640 meter voltstart

Ett relativt svagt Diamantstoförsök och därtill inte helt lättlöst. Donna Leonora har verkligen gått bra i sina Solvallastarter. Senast fick hon alldeles för långt fram, men avslutade jättebra till andraplatsen. Hon klarade av ett snävt startspår i Eskilstuna och bör ha hygglig chans att åtminstone få andra- eller tredje utvändigt initialt. Visste vi att Pappajonnys Ilse var tillbaka i rätt form och kunde hålla upp ledningen från innerspår så hade detta sett spännande ut, men hon var mer än lovligt blek i återkomsten på Romme. Smaragd Norrgård höll okej som spetstrea senast på Solvalla. Kanske väljer man att släppa ledningen denna gång när det handlar om lång distans? Zooropa fortsätter att leverera starka insatser för jämnan och vi vet att hon tål distansen. Av tilläggshästarna är hon den som spontant känns hetast. Vad kan Heavenly May hitta på med ett invändigt smyglopp och luckan in mot upploppet?

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Global Winner fick en tuff inledning senast på Solvalla, men stod pall för den och visade att han är tillbaka i rätt form. Allt tyder på att han är i sådant slag att han ska vara mogen att leverera även inom STL-sammanhang på nytt. Oxidizer vann från dödens på Åby. Hästen såg lysande ut den dagen och trots att han nu gör debut i bronsdivisionen så måste vi tro att han kan hävda sig även här. Balotelli Crown flög fram i spurten i Gävle och kan bli något av lördagens bubblare på spelet från ett perfekt utgångsläge. Mas Capacity har det stämt bra för positionsmässigt i de två senaste starterna och då har han också gjort riktigt starka insatser. För oss känns han gynnad av att gå invändigt och dit blir det svårt att nå från det här utgångsläget. Dark Roadster avslutade förvisso bra senast på Solvalla, men vi tror att han behövt ett bättre utgångsläge för att kunna räcka här.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spring bara spring!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oskar J Andersson kör två segeraktuella hästar inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Oskar J Andersson kör två segeraktuella hästar inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Åbytravet står som värd för lördagens V75 och det märks så smått att våren börjar göra entré även i startlistorna.
Klassen på loppen är strået vassare än vad som var fallet på Romme i lördags även om inte Gulddivisionen riktigt lyfter den hör lördagen heller.

Spelmässigt gillar vi dock loppet eftersom vi tar ställning för en häst som knappast blir favorit. Efter att ”bara” varit femma i sitt lopp under V75 Champions tycks många ha tappat Floris Baldwin (V75-3) till lördagens lopp, men det tycker vi är helt fel.
Passing Renka-sonen fick helt enkelt omöjligt långt fram den dagen, men ska kunna sitta bättre till nu i ett lopp där det är upplagt för en rask inledning. Här gäller det ”bara” för Magnus A Djuse att undvika dödspositionen så tror vi att det ska kunna gå vägen.

Spik nummer två blir Dark Roadster (V75-7) i avslutningen. På barfotabalans och med jänkarvagn tror vi att han bombar till tät och håller hela vägen.
Spring bara spring!

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Beartime vann sitt första försök med framspår i silverdivisionen efter en perfekt styrning signerad Carl Johan Jepson á spets, släpp och perfekt lucka 175 kvar. Trots att han har värsta konkurrenten på  insidan från springspår i det här loppet så tror vi att han kommer förbi direkt och därefter kan Jepson välja om han vill köra i tät eller släppa till en vettig konkurrent.
 • Mr Clayton J.F. är utmanaren från springspår. Örjan Kihlström körde hästen senast i Mantorp och bör rimligtvis bära med sig ett positivt minne från det loppet då Uptown Yankee-sonen gick med full fart över mål efter en invändig smygare. Även om vi tror att Beartime kommer förbi intialt så har Mr Clayton J.F. kom god chans att få ett bra, invändigt smyglopp och det är extremt gynnsamt på Åby.
 • My Dream Art fick jaga i spåren senast i Mantorp och det blev för tufft. Nu ska hästen tävla barfota runt om och då han tycks allmänt mer stabil i Oskar J Anderssons regi kan vi se honom kliva iväg så pass vettigt att han övertar ledningen av någon av de tidigare nämnda i skede två.
 • Zio Tom Jet må vara mer gynnad av att löpa ut i fritt läge med framspår, men det här loppet är inte vassare än att han ska räknas nu när det blir barfota runt om för första gången sedan november.
 • Spickleback Face gick ett bra lopp som trea i Cagnes-sur-Mer den 14 januari och det känns inte som att silverdivisionen i sig är en övermäktig uppgift.

Rank:

A: 7-6-5 B: 9-8-12-2-3 C: 1-10-11-4

Spetsstriden: Här kan det bli tjuv och rackarspel! Carl Johan Jepson är riktigt vass från ett läge som detta på en bana han kör regelbundet på och vi kan se Beartime komma förbi Mr Clayton J.F. direkt, men det är inte givet. Får My Dream Art överta i skede två?

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Vi erkänner att vi kanske inte riktigt sett den där absoluta topp-toppnivån på Georgia Am ännu, men David Persson som mer och mer framstår som en ”Mini-Joe Labero” låter oerhört påställd inför lördagens start. Efter den enkla spetssegern senast på Axevalla så ska hästen nu lättas markant, tävla barfota runt om första gången och därtill har rycktussar testats under veckan med tilltalande effekt. Kommer hon först direkt blir hon svårfångad ihop med den skicklige tempobedömaren Stefan Persson.
 • Lyckans Cash har lyft både en och två klasser i takt med regelbundet startande. Hon är inte beroende av ett speciellt typ av lopp vilket blir extra tydligt senast på Solvalla då hon gick runt fältet bakifrån via 1.11,5 sista 800 meterna.
 • Lorelei Marie vann två raka Diamantstoförsök i januari, men satt därefter fast i finalen. Det kan gjort henne gott och vi tror inte att hon slagit i taket ännu utan kommer kunna bära de 220.000 kronor hon fick på sig ganska snabbt.
 • Archidamia vann ett billigt lopp i debuten för Adrian Kolgjini, men såg stark ut. Hästen står perfekt inne på pengarna, men det känns inte givet att voltstart faller den här Ready Cash-dottern helt i smaken utifrån hur vi tidigare uppfattat henne på italiensk mark.
 • Fighter Lady har inlett spännande på svensk mark. Stoet – som är den enda schweiziska häst som finns i träning i Sverige – står hårt inne här, men hon har tävlat i många lopp med begränsade prispengar och nu aviseras skoryck!

Rank:

A: 2-5-4 B: 8-10-15-9-11-13-12-3 C: 1-6-14-7

Spetsstriden: Vårt tips bygger i mångt och mycket på att Art of Diamond släpper ledningen till Georgia Am som vi tror kan hålla ut Juni Rapid.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Floris Baldwin var det nog många som tyckte var sämre i senaste starten, vi tyckte aldrig att det var en riktig klockren uppgift för honom i det där loppet. Då stod han på tillägg och det var uppenbart att han skulle få jobba ute i spåren. Därtill blev loppet tempofattigt så uppgiften blev mer eller mindre omöjlig. Här är det lika start för alla hästar, upplagt för en duglig startrusning och han möter inte heller lika bra hästar som han gjort i Guldloppen under vintern. Nej, det här ser verkligen spännande ut och vi väljer att ta ställning och chansspika den nederländska nioåringen.
 • Slide so Easy var rejäl vid snabbloppssegern senast på Jägersro. Konkurrensen var dock mer än lovligt blek och det här är en annan typ av utmaning som tolvåringen står inför. Till hans fördel är att det nu blir barfota runt om och spetschansen är god, men vi kan se några hästar utifrån skickas rätt så rejält i jakt på vinnarhålet så vi blir inte överraskad om första 300-400 meterna kostar en del.
 • Pacific Face ska göra debut över sprinterdistans i karriärens 80:e start! Det ska bli väldigt intressant att se hur denna ”bulldozer” hanterar det, men vi blir inte förvånade om han springer med riktigt bra och utmanar om tätplatserna för ofta ser vi starka hästar bli allt raskare med åren. Nioåringen tycks därtill vara i sitt livs form och nu ska han därtill tävla barfota runt om.
 • Baron Gift har – som vanligt – fått ett av de högsta startnumren, men just bricka nio kan nog Rickard Svanstedt leva med såhär i återkomsten efter drygt tre månaders frånvaro. Åttaåringen kan behöva genomköraren, men känns ändå inte helt golvad då detta är en ganska svag guldhistoria.
 • Det är världens långskott, men vi väjer att ha med Zilath i B-gruppen. Hästen är kraftigt gynnad av att tävla barfota och skulle Carl Johan Jepson lyckas få hästen att hålla vinnarhålet på Slide so Easy så skulle Zilath kunna ställa till med en dunder, dunderskräll.

Rank:

A: 6 B: 1-3-9-4-7-5-2 C: 8-10

Spetsstriden: Vi räknar med att Slide so Easy håller upp innerspåret även om vi kan se Robert Bergh göra ett rejält försök med Nobel Amok. Snabbast av alla kan Eldorado B. vara vid laddning, men frågan är om han inte står väl långt ut bakom vingen för att ha en ärlig chans.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • Lucky Truc galopperade troligtvis bort en seger på V75 i näst senaste starten och hade varit ur den här klassen om han stått på benen den dagen. Hästen revanscherade sig snabbt genom enkel seger tolv dagar tidigare i ett vardagslopp och intrycket var det rätta. Hästen såg stabil och fin ut den dagen och det är möjligt att man är ”rätt på det” just nu vad gäller balansen. Faktum kvarstår dock att hästen har fyra galopper på de senaste sju starterna och som klar favorit känner vi oss manade att gardera hästen.
 • Pre Calculated tar steg framåt i sin utveckling hela tiden. Det känns som att Lucky Truc är längre kommen i nuläget, men vi ser verkligen Pre Calculated som en framtidshäst och tror det finns mycket ogjort i fyraåringen. Sättet han avgjorde på senast via rygglopp var tilltalande och kan Jörgen Sjunnesson kopiera något liknande upplägg här så strider fyraåringen.
 • Cassius Ima galopperade in mot upploppet senast i Mantorp i just ett klass II-försök. Det var sannolikt segern som rök där. Nu tar han omtag och han gör det även en än mer passande distans på vilken hästen har två segrar efter tre försök.
 • Lumbermans Kalle är kittlande lite spelad. Många tycks döma honom utifrån insats senast i Mantorp på en gyttje-bana och från hemskt utgångsläge, men det tror vi är riskabelt. Gången innan var hästen dunderbra om än i vardagssammanhang på Axevalla, men vi påstår att insatsen var så pass god att han är en bubblare även i STL-sammanhang.
 • Vision Face var inga mil efter Pre Calculated i senaste starten och nu ska han tävla barfota runt om för första gången.

Rank:

A: 10-5-4 B: 7-6-2-12-8 C: 11-1-9

Spetsstriden: Efter strykningen på Incredible Wine tror vi vägen ligger öppen för att Lumbermans Kalle ska bomba till ledningen. Med tanke på hur rejäl hästen var efter en knalltuff öppning när Magnus Jakobsson körde honom i näst senaste sorten så kan vi se honom testa att köra i den positionen.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Billi Time är segervan värre med 22 segrar på 35 starter. Flemming Jensens häst gör STL-debut i det här loppet, men det finns ingenting som tyder på att han inte ska kunna hävda sig. Hästen har vunnit lopp på alla möjliga tänkbara vis, men just startsnabbheten kanske inte är det som utmärkt honom mest så det föreligger en viss risk att han blir av med taktpinnen initialt.
 • Nouba Mom är obesegrad på svensk mark efter fyra försök. Enda förlusten kom i finalen av Diamantstoet den 6 februari där hon kastade sig i galopp direkt från ett snävt startspår och aldrig fick chansen att visa vad hon kunde i det sammanhanget. Hon revanscherade sig snabbt med en vattentät spetstriumf på Åby och öppnar hon lika bra denna gång är chansen god att hon vinner starten.
 • M.T.Oscar kom aldrig till i klass I-finalen senast på Solvalla utan gick i mål med sparade krafter. Hästen har alltjämt för lite pengar på kontot kontra kapacitet och nu aviseras därtill skoryck.
 • Don Cash har en tendens att ta i mellan varven och slå på galopp. Hästens högstanivå skojar man dock inte bort och i felfritt opp duger han absolut i denna omgivning.
 • Kurri Jari Boko gör årsdebut, men det får inte oss att dra öronen åt oss. Veijo Heiskanens hästar brukar nästan alltid vara bra efter återkomst och vi tar inte så hårt på Åbytränarens antydningar att det inte ska vara ”så vässat” inför årsdebuten…

Rank:

A: 1-2 B: 7-4-9-6-5 C: 8-12-10-11-3

Spetsstriden: Det finns okej raskhet i Billi Time initialt, men vi tror inte hon håller ut Nouba Mom om hon öppnar lika bra som i senaste starten. Vi tror startsnabba Pere Ubu skickas rejält initialt och då kan det gå undan genom första kurvan.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Garca stod inför en liknannde uppgift senast på Åby. Då tog Carl Johan Jepson ledningen med hästen, släppte och valde att utnyttja open stretch-spåret i slutskedet. Det var inga mil ifrån att det gick vägen, men Princess S.W. var helt enkelt för svår. Oavsett om Jepson väljer att köra i ledningen den här gången eller släppa täten så tycker vi att hon ska vara favorit till segern i det här loppet.
 • Diversity Pellini stod för en mycket stark comeback i Mantorp.Hon fick vandra utvändigt ledaren på slutrundan, men antog den utmaningen och övertygade så smått. Vi tror att hon är den bästa hästen av de åtta som står på startvolten, men det är inte det räcker i ett travlopp utan lite flyt på vägen kan behövas här för att hon ska stå som vinnare.
 • Teton Sweet Lindy har lyft flera snäpp i ny regi. Fjärdespår kan bli bekymmersamt att trampa iväg ifrån, men lyckas Markus B Svedberg hålla henne på rätt köl och hamna någorlunda till i loppet så är hon en faktor att räkna med.
 • Ultra Bright gick bra från dubbla i Kalmar näst senast och blev favorit i Stoeliten gången därpå. Då avslutade hon okej som trea utan att det slog ”toppformsgnistor” om henne. Lyfter hon sig ett snäpp till på barfota runt om så kan det gå vägen, men för oss är det fel att hon är favorit i skrivande stund.
 • Velegance hamnade för långt bak senast och såg inte heller ut att trivas riktigt på banunderlaget som rådde den dagen. Hon tappas snabbt på den sämre insatsen, men vi släpper inte henne och i synnerhet inte nu när det blir barfota runt om.

Rank:

A: 1-2-4 B: 14-15-12-6-8-5-7-13 C: 11-9-3-10

Spetsstriden: Vi tror inte att Bazinga Cheri tar sig förbi Garca även om den förstnämnda är rask. Frågan är dock hur Carl Johan Jepson väljer att lägga upp det med Garca i skede två, kör han i tät eller släpper? Och i sådana fall, till vem?

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Dark Roadster startar vecka-vecka vilket måhända inte är optimalt, men det kändes inte som han gick sig helt trött i lördagens lopp. Femåringen är en mycket god sprinter och har inne varit i närheten av att missa ledningen i någon av de tre senaste starterna där han stått med ett av de fem innersta startspåren. Nu blir det dessutom barfota runt om samt jänkarvagn och vi tror att hästen har goda chanser att springa undan framme i ledningen även om det säkert kan kosta en rask öppning de första 300 meterna.
 • Cargo Door profiterade på ett högt utgångstempo vid STL-segern i Eskilstuna den 7 november och det lär krävas samma sak här för att han ska kunna blanda sig i striden. Hästen vann enkelt från ledningen i debuten i Jerry Riordans regi, men var aningen mer stinglös senast i bronsfinalen. Nu är det sprinterdistans samt barfota på nytt; två klara plusfaktorer för hästen.
 • Zaffiro Jet var väldigt bra vid Åbysegern den 14 januari, men det saknades samma tryck i sexåringen i den efterföljande starten. Nu är det upplagt för en god resa längs innerspår och därtill ska hästen tävla barfota runt om. Det ökar sexåringens chanser markant.
 • Exclusive Matter stod för en stark upphämtning efter startgalopp senast i Mantorp. Nu är det bilstart istället som gäller och därtill tycks Johan Untersteiner åter dra alla extraväxlar som finns  att tillgå.
 • Echelon tror vi dock kan komma före Exclusive Matter från start och bärga vinnarhålet. Därifrån och med open stretch-spårets hjälp har han vunnit flera lopp på Åby, men frågan är om toppformen kvarstår? Den senaste insatsen var bara sådär och det kan vara så att hästen är lite på retur.

Rank:

A: 4 B: 8-1-2-3-10-9-6 C: 5-7-11-12

Spetsstriden: Vår bedömning är att Dark Roadster frontar bland många startsnabba och år Echelon i rygg. Även Zlatan Knick och Call Me Brodd är raska, men att de ska komma förbi Dark Roadster tror vi inte.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 6 MARS

Avd 1: 2,3,5,6,7,8,9,12 (1,10)
Avd 2: 2,4,5 (8,15)
Avd 3: 6 Floris Baldwin (1,3)
Avd 4: 4,5,6,7 (2,12)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7,9 (8,12)
Avd 6: 1,2,4,12,14,15 (6,8)
Avd 7: 4 Dark Roadster (8,1)

5.040 rader / 2.520 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Kommer till dukat bord

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Vintermeetinget på Vincennes avslutas under lördagen och nu börjar välbekanta hästar och kuskar röra sig ut mot provinsbanorna.

En sådan är Enzo d’Essarts som vann ett High Five-lopp på Vincennes den 16 februari och som nu finns med i fredagens High Five-lopp från Laval.

Faktum är att sjuåringen inte lyckats särskilt väl på banan tidigare då det som bäst resulterat i en fjärdeplats efter tre försök, men hans form tycks nu vara bättre än någonsin tidigare och den här uppgiften ser ut att vara ytterst överkomlig.

Laval är beläget 28 mil sydväst om Paris, tävlingarna arrangeras på en platt bana där ett varv uppgår till 1.250 meter och man kör precis som Vincennes i vänstervarv.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix Querido II (€32.000), 2.850 meter voltstart

 • Trea, tvåa, etta. Ja, det var verkligen rättvist att 3 Enzo d’Essarts fick full utdelning senast på Vincennes efter två riktigt starka Paris-insatser i följd. Näst senast stod han för en häftig svepning förbi fältet in mot slutkurvan, men fick se sig upphunnen 25 meter före mål. Vid segerloppet fick han också lägga en speed i uppförsbacken, men då tog Francois Lagadeuc det lite lugnare genom slutkurvan vilket stärkte hästen moral och fick Enzo d’Essarts att gå undan till en säker vinst. För oss är det omöjligt att hitta en annan tipsetta i loppet och faktum är att samtliga 21 franska tipsmedier som finns med i Paris-Turfs förteckning över hur de tippar High Five-loppen har just Enzo d’Essarts överst i sin ranking. 
  Fakta

  RANKING

  A-häst
  3 Enzo d’Essarts

  B-hästar
  15 Désir de Bannes
  7 Electra du Vivier
  9 Dexter des Baux
  13 Caviar du Vivier

  C-hästar
  2 Caucasien
  10 Clovis Montaval
  16 Brooklyn Blue
  8 Charmant Fierté
  4 Calino Bello
  11 Carina du Parc

  D-hästar
  1 Da Vinci Bond
  12 Belphégor du Paj
  14 Capella de Vrie
  5 Dréole Verderie
  6 Crack d’Ariane

 • 15 Désir de Bannes fick en blytung väg fram till dödspositionen senast på Vincennes och det var inte konstigt att han var slagen i god tid. Gången innan i Chateaubriant felade hästen bort sig tidigt så formen måste anses vara en smula svårbedömd för dagen, men backar vi bandet till andraplats i Bordeaux den 12 januari så finner vi finfina grejer. Då spurtade hästen sylvasst som tvåa efter att fått jaga från femte utvändigt och en likvärdig prestation här skulle göra honom högaktuell för tätstriden.
 • 7 Electra du Vivier kommer från seger på Vincennes. Då fick hästen långt fram från sjätte utvändigt, men kunde slå följe i vettiga ryggar och spurtade till seger i vida spår. Nu slår man på skorna igen, men hästen vann på den balansen den 11 november på ett övertygande vis och tycks inte lika missgynnad av skor som många andra hästar kan vara.
 • 9 Dexter des Baux hamnade lite i maskin senast på Vincennes och kom aldrig till i loppet trots att han avslutade 1.10,9 sista 1.000 meterna. Gången innan hakade han på bra som femma efter en smygresa och i en sådan här omgivning i Laval ska han absolut stå sig.
 • 13 Caviar du Vivier spurtade helt okej som trea senast i ett försäljningslopp på Vincennes. Även om konkurrensen är tuffare här ska hästen – stärkt av tre raka 1.12-tider på Vincennes – kunna strida om en framskjuten placering här. Denna gång körs hästen av Eric Raffin för allra första gången.
 • 2 Caucasien var sjua på en 1.11-tid senast på Vincennes efter att smugit med invändigt i kön. Hästen tävlade med skor den dagen och tycks inte vara lika sänkt av det som man lätt kan tro om man tittar tillbaka i hans historik.
 • 10 Clovis Montaval gör debut i ny regi efter åtta starter hos Philippe Billard. Hästen var duktig trea i Le Mans den 30 september bakom Vincenes-kändisarna Douxor de Guez och Cectar. Nu körs Clovis Montaval av Yoann Lebourgeois för fösta gången på två och ett halvt år.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: vi spikar emot jättefavoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Onsdagens V86-omgång delas mellan Solvalla och Momarken som tagit över värdskapet från Bjerke på grund av ökad pandemiproblematik i vårt västra grannlands huvustad.

På norsk mark finner vi i vilket fal en högintressant idé som göra oss så pass modiga att vi väljer att spika emot favoriten. Vi är inne på att segerstaplaren Cash D.E. (V86-5) blir snuvad på ledningen av Gone Dancing och att den sistnämnde anför hela vägen hem till mållinjen. Spelmässigt skiljer det alldeles för mycket på strecken duon emellan för att vi ska tycka att det hela känns korrekt bedömt av spelarkåren.

Vår andra spik är däremot en storfavorit. Mellby Illusion (V86-2) galopperade förvisso bort sig i Margaretas tidiga Unghästserie, men vi tror att Jorma Kontio lärt sig att det inte går att skicka iväg hästen i överljudsfart utan tar det mer ”lagom” i startrusningen denna gång. Hästen är dessutom så pass komplett att vi kan se honom lösa uppgiften på flera olika vis.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Mellby Illusion (V86-2) hade bärgat tre raka höst- och vintersegrar innan han slog på en galopp in mot första kurvan senast som favorit i Margaretas tidiga Unghästserie. Vi tror att Jorma Kontio lärt sig vad hästen tål och inte tål av den laddningen att döma, landar i ett mer ”lagom” upplägg denna gång, men kan även se Mellby Illusion vinna den tunga vägen om så skulle krävas.
 • Gone Dancing (V86-5) såg jättefin ut vid segern senast på Sörlandet mot rätt så dugliga konkurrenter. Vid andraplatsen på Sörlandet den 1 november fick han blott stryk av topphästen Canali som vi tror är strået vassare än Cash D.E. Vår tro och tänk är att Gone Dancing kommer före Cash D.E. direkt och kan hålla ut Chuck Yeager. Då ska chansen till seger vara god och vi kan inte låta bli att chansspika till en spännande streckprocent.
 • Ottilia Fri (V86-6) har läge för att hålla upp ledningen i det här loppet och det kittlar. Senaste tillfället hon fick löpa ut i tät var vid Diamantstosegern i Kalmar i början av året och då blev segern överlägsen. Lägger Petter Karlsson upp tempobedömningen korrekt kan vi absolut se att det håller hela vägen.
 • B.W.T.Echo (V86-8) har tjänat dryga miljonen under unghäståren, men vi tycker att hans högstanivå känns så pass hög att han även ska kunna bära dem och hävda sig mot äldre konkurrenter. Hästen har uppvisat lite ojämn startsnabbhet, men vi har ingenting emot om han får Chapuy framför sig direkt och att Everst Sisu får jobba utvändigt om densamme. Kommer luckan i slutskedet vilket känns möjligt i ett litet och ganska ojämnt fält så kan han absolut slå till.

Betrodda som lever farligt

 • Bestbyarsenal (V86-1) är en segervan herre som gör intressant debut i Geir Vegard Gundersens regi, men vi är inte helt säkra på att detta är vinnare av loppet. Vinterns starter har det inte slagit gnistor om och då det finns startsnabbare hästar på utsidan är risken påtaglig att han kan bli kvar längs innerspåret. För oss är han bara ett streck i mängden denna gång.
 • Cash D.E. (V86-5) har övertygat och står nu bara med segrar i resultatraden, men den här uppgiften känns inte helt enkel. Han blev av med ledningen vid senaste tillfället som han hade innerspår bakom bilen, hästen har därtill pausat och startpoängen räcker till gott och väl för att han ska kunna anmälas till klass II-försöket på Momarken den 20 mars utan att behöva vinna det här loppet.
 • Dixie Brick (V86-6) var jättefin då hon vann Stoeliten på Solvalla i februari och besegrade betydligt vassare motstånd den dagen än vad hon stöter på här. Låt oss dock påminna om att de senaste senaste upplagorna av Golden Weddings lopp har sett vinnare som startat från startvolten och det är fullt möjligt att Dixie Brick springer jättefort och gör sitt livs lopp utan att hinna fram från 20 meters tillägg.
 • Chapuy (V86-8) är loppets sannolika ledare, men hästen har inte lyckats vinna i någon av de åtta senaste starterna över full väg. Därtill är det frågetecken kring Åke Lindbloms stallform då han inlett 2021 med 24 starter utan seger. Nej, Chapuy är given för oss att gardera i det här loppet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 MARS

Avd 1: 1,4,5,6 (8,3)
Avd 2: 4 Mellby Illusion (6,3)
Avd 3: 5,8 (6,10)
Avd 4: 1,2,3,5,6,8,11 (10,9)
Avd 5: 2 Gone Dancing (5,1)
Avd 6: Samtliga hästar (7,1)
Avd 7: 1,3,4,6 (7,5)
Avd 8: 1,2,4,7,8,9 (3,6)

10.752 rader / 2.688 kronor