Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Cool jackpotlösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Dats So Cool nyttjas som spik inom V75-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Dats So Cool nyttjas som spik inom V75-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Stärkta av onsdagens fina V86-framgång där våra andelsköpare av Stora V86-systemet fick 6.447 kronor tillbaka per satsad andel så laddar vi med gott självförtroende inför lördagens V75-omgång.

Även på Sundbyholm är det jackpot och sjurättspotten kommer enligt prognosen innehålla 45 miljoner kronor.
Spelvärdet blir per automatik högt och vi går ut hårt och spikar Dats So Cool (V75-1) i Gulddivisionen. Vi tycker att hästen sett bättre ut än någonsin tidigare i hans sista två starter och hoppas att han kan fälla det här motståndet i spurten då mycket talar för att öppningen kan bli tuff.

Den kompletterande spiken är Ester degli Dei (V75-6) i Breeders Crown för treåriga ston. Hon har rimlig chans att vinna starten från innerspår och då blir Paul Hagoorts toppsto svårpasserat.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna i Eskilstuna.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Dats So Cool har efter månadslångt uppehåll kommit tillbaka med besked och verkar i princip bättre än någonsin tidigare. Efter dödenstriumfen i Ullbergs Minne hemma på Axevalla fick han vandra i samma position i Big Noon Pokalen på Bjerke och stod utan chans, men höll ändå bra till tredjeplatsen bakom Dear Friend och Missle Hill. Här kryllar det av startraska hästar på insidan och lyckas Magnus A Djuse droppa ner i andraspår och ge hästen ett lopp på väntan så tror vi att Dats So Cool tar många till slut.
 • Phoenix Photo har två raka andraplatser i Gulddivisionen bakom sig varav den senaste kom så nyligen som i lördags. Då fick han jaga omöjliga Great Skills från tredje utvändigt och fullföljde starkt till silverpengen utan att bli hotfull. Här handlar det om sprinterdistans på vilket han blott slutat femma två gånger samt sjua vid ett försök under årets tre sprintförsök och det gäller verkligen att det blir tempo på det här loppet om han ska komma in i matchen.
 • Comes With Age galopperade kort efter start i lördags i vad som såg ut att vara en trång situation. Hästen har kunnat ta till felsteg mellan varven, men från spår ett bakom bilen kan han accelerera rakt fram och behöver inte flyttas i sidled. Gulddivisionsdebutanten hade just spår ett på Sundbyholm i september och då tog hand om ledningen med lätthet.
 • Dark Roadster har varit jättefin i tre raka sprintersegrar, men det har handlat om betydligt enklare sammanhang. Ifjol tog han två raka segrar i slutet av november och början av december via mäktiga insatser och han ser ut att vara tillbaka i det slaget nu.
 • Barbro Kronos höll bra senast efter tuff resa och vi påminner om att hon var trea i Svenskt Mästerskap mot ”pojkar” för tre starter sedan.

Rank:

A: 6-10-1 B: 2-5-3-4-7-9 C: 8

Spetsstriden: Magkänslan är att Comes With Age kan hålla upp innerspåret, men det finns sannerligen värdiga utmanare i form av Dark Roadster, Chapuy och Night Brodde.

Avd 2 – Breeders Crown Treåriga H/V, final, 2.140 meter autostart

 • Fame and Glory inledde karriären med sex raka segrar varav den sjätte togs i Svenskt Travkriterium på urstarka 1.12,5a/2.640 meter. Han var jättebra, men samtidigt blev loppet kört i högt tempo med en rusande Kuiper som anförare och det hela kunde inte ha artat sig så hemskt mycket bättre än vad som var fallet för Fame and Glory. I semifinalen stod han utan chans att plocka ner Boscha Diablo och rapporterna efteråt är att hästen ska ha varit nedsatt den dagen. Då är det inte optimalt att bara är 13 dagar mellan loppen och även om Fame and Glory kommer ut barfota nu så vågar vi inte lägga alla ägg i samma korg.
 • Boscha Diablo galopperade oturligt bort en tredjeplats i finalen av Svenskt Travkriterium, men revanscherade sig fort. Han tog emot Fame and Glory med varma servetter i semifinalen och var faktiskt aldrig nära att släppa grepp om det loppet. Bär det iväg till tät ånyo så blir han inte enkel att besegra den här gången heller även om det växlas upp balansmässigt på Fame and Glory.
 • Holcombe Zet öppnade bra från spår fyra senast i semifinalen och höll stången med säker marginal framme i tät. Han kunde inte svara upp innerspår för tre starter sedan och det är lite osäkert hur han hamnar till i det här loppet, men en Daniel Redén-häst med så påtagligt rätt lutning på kurvan känns ändå intressant.
 • Nouri di Quattro kom inte förbi Holcombe Zet från utsidan i semifinalen, men stretade på bra. Han har etablerat sig som en av de främsta hästarna i kullen och kan gynnas av att få gå med i draget nu.
 • Stens Rubin tyckte vi kändes som en absolut kulltopp i våras efter några övertygande triumfer. Han har fått småklen utdelning under hösten trots starka prestationer och vi ser honom som loppets stora dark horse.

Rank:

A: 5-3-1 B: 9-6-2-12 C: 4-7-10-11-8

Spetsstriden: Även om Caviar From Mine skulle hålla ut Boscha Diablo initialt så tror vi inte att man kör honom i den positionen utan vi säger fördel för den sistnämnde.

Avd 3 – Salatrofén, 3.140 meter voltstart

 • Power Doc har bara vunnit en av sina nio starter under det här året, men allt som oftast presterat på en hög nivå. Han gick jättebra i Lyon Grand Prix bakom Kentucky River i maj och hakade på väl via vinnarhålet till samma placering bakom Magic Tonight senast i silverförsöket i Örebro. Det känns som det saknas några procent innan Power Doc tävlar på sin maxnivå och utifrån det vill vi gardera trots att han står lämpligt inne i det här loppet, men skulle han tävla på sin yttersta nivå så blir han svårstoppad.
 • Rendez Vous fick omöjligt långt fram från sjätte utvändigt i Klass I-finalen senast på Solvalla, men stod likväl för ett bra slutvarv i skymundan. Hade han stått med spår ett i det här loppet och vi hade känt att det var ”spetsgaranti” så hade vi tippat honom etta, men så är trots allt inte fallet utan det föreligger risk för att han får nöta dödsposition.
 • Ferrari Sisu slog det inga gnistor om i comebacken senast, men vi bedömer Djali Boko-sonen som typen som behöver lopp i kroppen för att komma i form och förväntar oss en helt annan prestation här. Låt oss påminna om att han vann Gulddivisionslopp samt Sylvesterloppet motsvarande period ifjol och verkligen inte räds tre varv.
 • Global Collection fick vettig draghjälp från fjärde utvändigt senast på Bjerke och avslutade bra till andraplatsen bakom Dana Ek. Fredrik Wallins sto är tufft, tål att göra jobb själv vid behov och går på intet vis räkna bort.
 • Mercenary har en hög högstanivå och med ett lopp i kroppen efter närmare tre månaders tävlingspaus så kan vi se Jörgen Westholm testa och köra honom i tät. Solvallatränaren är en duktig tempobedömare och hamnar de mer betrodda hästarna lite illa till positionsmässigt så kan han stå hela vägen.

Rank:

A: 12-2-15 B: 11-1-10-3-5-6-8-13 C: 7-9-14-4

Spetsstriden: Vi kan se Jörgen Westholm köra i ledningen med Mercenary då han har god chans att hålla ut Rendez Vous initialt.

Avd 4 – Breeders Crown Fyraåriga Ston, final, 2.140 meter autostart

 • O’Mara Zon fick en tuff inledning till dödens i semifinalen innan hon blev avlöst och efter hand hamnade som tredjehäst i andraspår. Hon fick gnugga på som förstahäst i tredjespår de sista 700 meterna, men antog den utmaningen och satte nosen först i sista steget. Det var en riktig toppinsats och vi ser henne som den häst i loppet som har det bredaste registret och som kan lösa uppgiften via olika vägar samt med visst grovjobb.
 • Aurelia Express har vi inte varit superimponerade av tidigare i år även om hon haft en vettig säsong, men senaste intrycket kan faktiskt varit det finaste vi haft på henne under året. Hon spårade från start till mål och såg sådär härligt spänstig ut över målpassagen. Vinner hon starten och presterar på samma nivå denna gång kan hon bli svårfångad.
 • Decision Maker började säsongen starkt, men fick sedan en dipp för att åter varva upp under senhösten. Hon spårade från start till mål i semifinalen, men kan även vinna ett sådant här lopp med en vettig ryggresa.
 • Queen Belina fick se sig upphunnen av O’Mara Zon stegen före mål i semifinalen. Kanske att vi tycker att hon borde hållit hela vägen, men samtidigt hade hon inte startat på två månader inför det loppet och det är rimligt att tro att hon går framåt rejält med loppet i kroppen.
 • Joy Sisu var formidabel då hon vann Stochampionatet och var bara en längd efter måltvåan Cabaret Artist från sjunde utvändigt i semifinalen. Från spår tio och med rygg på startsnabba samt betrodda hästar kan det lösa sig bra för henne här.

Rank:

A: 3-1-2-4 B: 10-6-5 C: 7-8-9-12-11

Spetsstriden: Mycket raska hästar på de innersta spåren, men vi säger knapp fördel för Aurelia Express trots att innerspår inte är optimalt på Sundbyholm.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Excusez Moi förutspåddes gå en toppsäsong till mötes, men även om han vunnit ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie så får året totalt sett anses utmynnat i medelframgångar. Det känns tveklöst som det ska finnas en växel till i fyraåringen och det ska bli mycket intressant att se om hans nya tränare Daniel Wäjersten lyckas ta fram de resurserna. Vi ger Readly Express-sonen tipsnicken, men vågar inte lägga alla ägg i samma korg och spika innan vi sett vad han gått för under ny flagg.
 • Tearsinheaven kom tillbaka bra efter galopp senast på Jägersro och satt fast med sparade krafter. Han vann från ledningen i Klass I-finalen gången innan på ett mycket övertygande vis och det råder ingen som helst tvivel om att hästen lyfter rejält när han får löpa ut i den positionen.
 • H.C.’s Crazy Horse fick jaga från sjätte utvändigt i Breeders Crown-semifinalen och var bara en längd ifrån att ta sig till final. Nu fick han nöja sig med en femteplats och får ta omtag i det här loppet från svårt utgångsläge. Högstanivån hos S.J.’s Caviar-sonen är dock så pass hög att han duger fint med minsta klaff.
 • Real Scotch kom upp snabbt i klass tidigare under året och vi tror att Johan Untersteiner gjort helt rätt som ”vardagsmatchat” hästen en period. Nu spänner han åter bågen och hittar Real Scotch ner i slagläge eller rentav kan forceras till tät på sin fina startsnabbhet så är han med och slåss om tätplatserna.
 • Farfars Dream har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter paus. Han vann ett Klass II-försök i juni ifjol, men har därefter fått snål utdelning i STL-sammanhang med en sjätteplats som bästa resultat på fyra försök.

Rank:

A: 9-4-8 B: 6-3-2-5-7-11 C: 10-12-1

Spetsstriden: Declan och Real Scotch är så pass raska iväg att de har en rimlig chans att utmana Tearsinheaven om ledningen och vi tror att de båda körs i front om de kommer förbi.

Avd 6 – Breeders Crown Treåriga Ston, final, 2.140 meter autostart

 • Ester degli Dei besegrade några tuffa hingstar i sommarens final av Breeders Course och är nu på jakt efter en ny storseger. Hon hade pausat en stund inför senaste starten och fick jobba bakifrån, men löste den uppgiften på ett mycket övertygande vis via 1.09,5 sista 800 meterna. Innerspår på Sundbyholm kan vara lurigt och vi skulle varken bli helt chockade om någon snuvar henne på tät eller om det blir galopp, men får ändå jobba med grundtänket att hon ska trava. Från ledningen är hon onekligen hästen att slå för de övriga.
 • Adriatica vann Svenskt TravOaks från dödens och var lika fin i semifinalen inför detta lopp. Inget tyder på att det tuffa lopp hon fick i just Oaks har satt några spår och vi inbillar oss att det finns mer startsnabbhet i Bold Eagle-dottern än vad som har plockats fram såhär långt. Skulle Adriatica ta sig förbi Ester degli Dei direkt så blir det onekligen match.
 • Elegance Kronos har tillhört toppskiktet bland stona i landet hela året, men tas ändå inte riktigt på allvar. Muscle Hill-dottern tycks inte kunna göra en dålig insats och ser man till hur hon har sett ut i slutskedet av föregående Grupp I-lopp under året så finns det ingenting som talar för att hon inte ska kunna hävda sig mot de bästa.
 • Ninetta Boko är en trög dam som inte gör mer än vad som begärs. Hon avgjorde väldigt enkelt till slut i semifinalen, men det ska verkligen sägas att det loppet blev rejält överpacat och att täthästarna mer eller mindre stod still där framme i slutskedet. Hon är aktuell om man går utanför A-gruppen, men får stå tillbaka något i vår rank.
 • Willa Explosive fortsätter tävla på en jämn, hög nivå. Det spurtstarka stoet är en faktor om det blir högt tempo och det klaffar någorlunda under vägen.

Rank:

A: 1-3 B: 4-2-11-7 C: 10-9-6-5-12-8

Spetsstriden: Ester degli Dei är spetsfavorit även om vi inte tror att Magnus A Djuse har laddat max med Adriatica såhär långt och kan se henne bjuda på strid liksom raketsnabba Kitty Hawk.

Avd 7 – Breeders Crown Fyraåriga H/V, final, 2.140 meter autostart

 • A Fair Day stod för en sällan skådad öppning i Breeders Crown-semifinalen då han flög till tät trots spår åtta. Sättet som hästen gick undan på i slutskedet var imponerande och även om A Fair Day kanske öppnat som allra snabbast när han stått med spår lite längre ut bakom vingen så håller vi honom som klar spetsfavorit i det här loppet. Hästen tycks ständigt underskattas, men för oss är han den springare i loppet som har störst vinstchans och tippas därav etta.
 • Staro Mack Crowe fick gnugga dödens på Miru Boko i semifinalen, men det var ingenting som kunde hindra Katja Melkkos häst. Den dagen tävlade han därtill med vanlig vagn, men nu växlar man åter upp och kör med jänkarvagn vilket brukar ge ytterligare en nivå på den här Bold Eagle-sonen. Rikard N Skoglund vill säkert inte lämna något åt slumpen utan vi kan se honom ta dödens, försöka låsa loppet och tro sig kunna ta ner A Fair Day på ren styrka och löpskalle.
 • Bedazzled Sox såg frän ut i semifinalen där han fick långt fram och fick ge sig ut i vida spår i slutkurvan, men likväl växlade ner fältet med lätthet och i god tid. Spår ett är inget drömläge på Sundbyholm och vi tror inte att han tar hand om ledningen med A Fair Day på utsidan, men oavsett vilket kommer han sitta bra till långt fram i fältet.
 • Miru Boko fick se sig regelrätt nerplockad av Staro Mack Crowe i semifinalen, men var på intet vis dålig. Nu här hästen anmäld barfota runt om vilket i sådana fall skulle bli första gången och det kittlar. Låt oss påminna om att Miru Boko aldrig slutat sämre än tvåa i något travlopp tio starter in i karriären.
 • It’s Peppertime var knallbra som tvåa bakom Bedazzled Sox i semifinalen. Då tävlade han barfota runt om precis som vid tredjeplatsen i Derbykvalet i augusti och det ger häftig effekt på den här hästen. Han tillhör utmanarskaran som lurar i vassen.

Rank:

A: 3-2-1 B: 4-9-7-5-6 C: 11-12-8-10

Spetsstriden: Bedazzled Sox får svårt att hålla ut startraketen A Fair Day.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 18 NOVEMBER

Avd 1: 6 Dats So Cool (10,1)
Avd 2: 1,3,5 (9,6)
Avd 3: 1,2,10,11,12,15 (3,5)
Avd 4: 1,2,3,4,5,6,10 (7,8)
Avd 5: 2,3,4,5,6,8,9 (7,11)
Avd 6: 1 Ester degli Dei (3,4)
Avd 7: 1,2,3,4,9 (7,5)

4.410 rader / 2.205 kronor