Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Dagen är kommen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Örjan Kihlström kan ta karriärens 7.000:e kuskseger på Solvalla denna fredagslunch. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Örjan Kihlström kan ta karriärens 7.000:e kuskseger på Solvalla denna fredagslunch. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Rommetravet arrangerar årsinledningens sista V75-omgång där det råder skotvång. Något som lätt hade kunnat orsaka en markant kvalitetssänkning rent sportigt då man kan tänka sig att många kunde vänta med att starta till STL-loppen som stundar inom de närmsta veckorna, men vi tycker inte omgången känns kall på något vis.

Den där riktiga känslan av att utdelningen kommer skjuta i höjden har vi inte utan det hela känns mer ”medelsvårt”.

Vi väljer att spika B.W.Rune (V75-2) i kallblodsdivisionen som har etablerat sig som en absolut topp inom rasen och nyttjar därtill D.Day Zet (V75-4) som bank i lägsta klassen.

Vi tror att Daniel Redéns häst har mycket utveckling kvar i sig trots att han hunnit bli fem år gammal och tycker lördagens uppgift ser smaskig ut då vi läser in honom som sannolik ledare.

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Ett öppet lopp där vi slutligen föll för Ara som tipsetta, trots att vi inte hade en tanke på att tippa honom i början av veckan. Sexåringen satt fast med sparade krafter i klass I-försöket näst senast och fick inte heller helt fritt i finalen två veckor senare. Nu finns det utrymme för Jörgen Westholm att vara mer offensiv och då Westholm har Rommes startkommado ”i ryggen” bör chansen att han kan hålla upp innerspåret vara ganska god. Från tät ka nAra bli svårluggad.
 • Tullibardine Boe hamnade ”helt åt råttorna” senast på Sundbyholm i deras klass I-försök, men avslutade mycket bra som fyra och hade faktiskt inte helt fritt över målpassagen. Det femåriga stoet har inte riktigt fått utdelning i lopp med sexsiffrigt förstapris, men på intet vis gått dåligt. Hon inleder i rygg på Ara och oavsett om hon följer den eller om Richard L Jansson tar sig ut och kan hamna någorlunda långt fram i andraspår så är hon ett tidigt bud.
 • Cash Cowboy har bärgat två raka segrar i lite enklare sällskap även om det handlat om Solvalla-sammanhang. Här hårdnar konkurrensen och han står småtufft inne i klassen, men då det finns en viss öppning för att han kan ta sig förbi Ara direkt så vågar vi inte sänka honom i ranken.
 • Red Hot Roadster släpptes till tät senast och dansade undan på lätta hovar. Han avslutade jättebra bakifrån gången innan, men visst kan det bli långt fram från bricka elva.
 • Power Blaster tog dödens på Demon Ima mitt i klass II-finalen senast och höll strålande som tvåa. Hästen är under häftig utveckling och ska likt Red Hot Roadster räknas trots det besvärliga utgångsläget.

Rank:

A: 1-8 B: 3-11-12-2-4 C: 7-6-5-9-10

Spetsstriden: Öppnar Ara lika bra ur volten som han gjort tidigare får Cash Cowboy svårt att ta sig förbi honom initialt.

Avd 2 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • B.W.Rune var mycket rejäl vid senaste segern då han tog ner värsta konkurrenten Roli Eld från utsidan. Gången innan stod han för en ruskig upphämtning efter galopp och det är tveklöst så att hästen tagit ytterligare steg i sin utveckling och gått från att vara en riktigt bra häst till en absolut topp bland landets kallblod. Vi säger inte att han kommer till dukat bord, men utifrån hur han presterat i de senaste starterna så tror vi att det går vägen igen.
 • Roli Eld fick som nämnt se sig nerplockad av B.W.Rune i senaste starten, men inledningen blev ganska tuff och det var honom förlåtet. Hästen har bara gjort bra insatser sedan han anslöt till Daniel Redéns stall, men även om hästen är väl så vass med ett rygglopp så tycker vi egentligen att sprinterdistans är mer fördelaktigt för hans del.
 • Eld Rask hade inget bra fjolår, men var väldigt positiv i årsdebuten som femma bakom de tidigare nämnda hästarna. Han såg rentav ut att ha lite sparat i mål och det kan vara så att den här forna unghäststjärnan är på väg att ta fort på allvar nu igen.
 • Bellfaks satt också fast i det tidigare nämnda loppet bakom topparna. Han har stabiliserat sig och går bra varje gång, men det känns inte som att han besegrar B.W.Rune eller Roli Eld när de står på samma startvolt.
 • Guli Rubin hade sänt väldigt positiva vibbar fram tills senaste loppet då han gav sig från ledningen och verkligen var en besvikelse. Den här gången körs han av Erik Adielsson för första gången.

Rank:

A: 13 B: 10-12-11-4-5 C: 7-3-8-9-6-2-1

Spetsstriden: Med bara två hästar på startvolten tror vi Hönn Blesa frontar och släpper till den som kommer först från tillägg. Vi tippar på att det bli Guli Rubin som lyckas med den saken.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Disco Volante får starta tätt trots att han var ute på en väldigt krävande bana i Mantorp i lördags. Med tanke på vad det var för banunderlag den dagen så höll han helt okej efter en rätt så snabb öppning och vi dömer honom inte för att han ”bara” var trea den gången. Häst är väldigt startsnabb och normalt sett effektiv från ledningen och vi utesluter inte att han kan ta sig hela vägen till tät på nytt.
 • Hazard Boko studsade snabbt tillbaka efter den sämre insatsen näst senast. Han såg väldigt fin ut vid segerloppet och oavsett om han når ledningen här eller kan serveras ett rygglopp så blir han att räkna med.
 • Zenit Brick galopperade i första kurvan i lördags, men det var det flera som gjorde på den svårbemästrade bana som var i Mantorp. Han var mycket positiv i starten innan som trea efter att gjort en sämre insats dessförinnan och ska räknas som ett tidigt bud bakom Disco Volante i det här loppet.
 • Västerbo Grosbois är en fin vinterhäst som går över alla distanser och på alla underlag. Han är startsnabb, brukar skickas iväg och kan sitta långt fram i fältet på nytt. Sedan återstår det att se om han kan vinna i klassen eller om han mer ska kategoriseras som en nyttig medhängare.
 • J.H.Mannerheim fick ett perfekt smyglopp senast på Bergsåker och spurtade till knapp seger. Från spår åtta över sprinterdistans blir det mycket tuffare även om hästen tycks vara i riktigt bra slag.
 • Fartfyllde Giveitgasandgo har haft så stora problem i ”vuxen ålder” att vi vill se honom vinna lopp mot eliten innan vi verkligen kan tro helhjärtat på honom.

Rank:

A: 7 B: 5-3-6 C: 8-2-12-11-4-10-1-9

Spetsstriden: Vi har inte uppfattat den forne startraketen Giveitgasandgo som riktigt lika startsnabb efter skadeuppehållet och kan faktiskt se Hazard Boko, Västerbo Grosbois samt Disco Volante utmana.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • D.Day Zet har inte ställts inför några större prövningar i årets två starter vilka båda resulterat i segrar, men han har gjort vad han ska och har sett klart fin ut båda gångerna. Nu hårdnar konkurrensen tveklöst för detta är ett riktigt dugligt klass II-försök, men vi tycker ändå att han ska ha toppchans då det känns sannolikt att han når ledningen på nytt.
 • Global Above All hade vi valt att gardera med om hästen hade haft ett vettigt framspår och kunnat ta dödspositionen utan att det skulle kosta nånting. Nu är det en påtaglig risk att han får arbeta om han ska ta sig fram på ledarens utsida och då kan det bli kämpigare även om han var – som det lät på tränaren – överraskande bra direkt i comebacken då han brottade ner bra hästar trots att det blev långt fram.
 • Again Kronos har höjt sig på finsk mark. Femåringen avlade Maiden i senaste starten via underkant 1.12 sista 700 meterna på en allt annat än snabbsprungen bana, men känns lite sårbar då han inte visat prov på någon större startsnabbhet.
 • Zeolit stod för en stark upphämtning efter galopp i ett V86-lopp nyligen som vanns av Mellby Goofy. Fyraåringen får nu åter proffskusk i vagnen i form av Magnus A Djuse och blickar vi tillbaka till segerloppen så har hästen varit så pass rejäl trots ganska tuffa lopp att han sak kunna duga bra även i klass II-sammanhang.
 • Pacific Kingdom vann förvisso över distansen näst senast samt i november, men nu börjar det gå allt snabbare i loppen och vi ser nioåringen som en mer stark än snabb sort. Hästen är tuff och bra, men det kan bli svårt för honom att hinna med här om det blir tempofattigt med vår spik i ledningen.

Rank:

A: 5 B: 12-4-3-9-1-7 C: 8-6-2-10-11

Spetsstriden: Den startsnabbhet som D.Day Zet visat bör räcka för att kunna få en halv längds övertag om B.G.Arne och Mascaprone Doc och då tror vi att deras respektive kuskar drar sig ur ”bråket” och nöjer sig med ryggen på favoriten.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Algot Zonett kommer med rätta bli favorit i det här silverförsöket. Han vann redan i silverdebuten på Bergsåker om än med knapp marginal från dödens och fick traska i samma position senast på Solvalla i finalloppet. Då fick han se sig nerspeedad av Night Brodde, men det var inte så mycket att säga något om. Konkurrensen har i vilket fall hårdnat i de senaste lopp han gått och faktum är att han antingen vunnit med nos eller fått se sig besegrad. Även om vi tror att han är bäst och starkast här vågar vi inte spika för han lär inte få någonting gratis.
 • Sign Me Up Too var tapper dödesntvåa bakom Zooropa på Bersåker och vann därefter från ledningen i Bollnäs via 1.12,3 sista varvet. Hästen är väldigt effektiv i ledningen och lyckas Emilia Leo – som säkert vässat lite extra när det är STL på hemmaplan – nå täten med sin startsnabba häst så ger han sig ogärna.
 • Global Undecided spurtade starkt senast på Solvalla utan att för den skull vara nära at hota Hazard Boko. Vi tyckte att han såg rappare ut den dagen än vad som varit fallet tidigare och det kan helt enkelt vara så att han börjar komma in i ”zonen” igen.
 • Donners Am tycker vi har varit klart förbättrad i sina senaste silverstarter och det känns verkligen som att han har vuxit in i klassen. Genrepet i Östersund var av det enklare slaget och hästen gjorde helt enkelt vad man kunde förvänta sig. Här är det givetvis tuffare, men från ett bra läge måste han räknas med outsiderchans.
 • Remarkable Feet fick inleda rätt tufft i lördags på den krävande Mantorpbanan. Han fick bara se sig passerad av Beartime sista biten som hade liftat med i rygg, men höll övriga ifrån sig med klar marginal. Efter lördagens öppning kan han må gott av att anfalla bakifrån denna gång.

Rank:

A: 5 B: 2-3-4-9-6-12 C: 7-1-8-11-10

Spetsstriden: Klaus Kern tycks vara spetssugen med Give Me Ten, men frågan är om han står fast vid det om Sign Me Up Too får ett visst övertag direkt. Den sistnämnde är rysligt effektiv i ledningen.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.640 meter voltstart

 • Donna Leonora har imponerat på svensk mark. Efter att hon satt fast i Eskilstuna har hon tagit en seger och ett andrapris på Solvalla efter toppinsatser där hon verkligen stått för häftiga avslutningar. Ny distans, snävt startspår och tätt startande är faktorer som gör att vi väljer att gardera henne, men nej… vi skulle inte bli förvånade om hon vänder ut och in på det här motståndet med ett vettigt rygglopp fram tills slutkurvan.
 • Zooropa fick press i ledningen senast, men hade ändå mod och kraft för att kunna stå emot Sign Me Up Too hela vägen in till mållinjen. Hon kan vara fältets mest distansgynnade häst och känns bäst av de som står på tilläggsvolten.
 • Pappajonnys Ilse hade vi måhända tippat etta om hon bevisat att hon har samma form som var fallet i höstas då hon vann ett klass II-försök mot pojkar över lång distans. I comebacken var hon tränarkörd och insatsen var totalt omöjlig att bedöma då hon i princip inte deltog i loppet, men det är klart att det finns utrymme för att det ska bli något annat här med Örjan Kihlström som tömförare.
 • Lyx Håleryd är otroligt jämn och börjar kännas som Diamantstoets vintervariant av Billie de Montfort. Det har blivit lite långt mellan segrarna på senare tid, men Scarlet Knight-dottern känns verkligen inte oärlig på något vis och vi tror att hon är mer tillfreds med den långa distansen än flera av motståndarna i det här loppet.
 • Valborg Marje sköt till väldigt rappt i återkomsten på Axevalla bakom Caiprinha Razz och hade sannolikt vunnit med fritt lite tidigare.

Rank:

A: 4-14 B: 1-13-11-6-8-5-3-2 C: 15-12-9-10-7

Spetsstriden: Vi tror att Smaragd Norrgård frontar initialt, men kommer Pappajonnys Ilse ut direkt räknar vi kallt med at hon får överta.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Oxidizer fick traska utvändigt ledaren i V75 Champions senast och därtill i hög fart, men det spelare mindre roll. Dream Vacation-sonen antog utmaning och trampade förbi till vinst på ett mycket övertygande vis. Tränare David Persson hade sänt väldigt tydliga signaler om att han bedömde hästen vara bättre inför det loppet än vad han hade varit i någon av de tidigare V75-starterna och det visade sig stämma väldigt väl. Trots att det handlar om bronsdebut här och hästen står småtufft inne så måste vi tippa honom etta för det lopp hästen gjorde på Åby var verkligen av god ”bronskaraktär”.
 • Balotelli Crown står till skillnad från Oxidizer perfekt inne på pengarna. Han var helt okej som fyra vid V75-starten på Bergsåker i december och har sett ut att lyft ytterligare formmässigt i loppen efter det. Senast avslutade han 1.11 sista varvet i det lopp Twinkle Face vann i Gävle och det gjorde han med full fart in till mållinjen. Hanna Forslin vann V75-lopp så nyligen som för en månad sedan och kan göra det igen.
 • Global Winner har precis som Timo Nurmos stall rent allmänt haft en stigande formkurva de sista två månaderna. Sexåringen hade samma utgångsläge senast och tålde då en tuff öppning, men det kan knivigare att inleda loppet på det viset ånyo över halvvarvet längre distans.
 • Mas Capacity har gjort två toppinsatser i följd, men då har han gått med invändigt och det uppfattar vi som gynnsamt för den här hästen som mellan varven inte får till kurvtekniken optimalt.
 • Showtimejackflower släppte man ledningen med senast, men frågan är om det är lika aktuellt att anamma den taktiken ånyo i ett bronslopp som kan uppfattas som öppet.

Rank:

A: 5-2-7 B: 11-1-8-12-4 C: 10-3-6-9

Spetsstriden: Här finns två tydliga spetskandidater i form av Showtimeackflower och Walther På G. Det är öppet de två i mellan, men oavsett vem av dem som frontar så tror vi att de körs i tät även om någon betrodd testar.

Fakta

SYSTEMFÖRSLAG 27 FEBRUARI

Avd 1: 1,2,3,4,8,11,12 (7,6)
Avd 2: 13 B.W.Rune (10,12)
Avd 3: 3,5,6,7 (8,2)
Avd 4: 5 D.Day Zet (12,4)
Avd 5: 2,3,4,5,6,9,12 (7,1)
Avd 6: 1,4,5,6,8,11,13,14 (3,2)
Avd 7: 2,5,7 (11,1)

4.704 rader / 2.352 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Läge för seger

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Gooner och Daniel Wäjersten vid tidigare seger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Gooner och Daniel Wäjersten vid tidigare seger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är finaldags i STL på lördag. Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst (V75-3) är den sportsliga höjdpunkten och det har lockat flera spännande namn då det är ovanligt bra hästar som håller igång såhär sent på säsongen.

Med Esprit Sisu och Milligan’s School förpassade till de två bakspåren öppnas loppet upp och vår spontana känsla är att det kan krävas några streck i det här loppet för att man ska känna sig trygg.

Admiral As (V75-5) brukar vinna sina lopp när han står på benen och kommer bli lördagens största favorit. Silverdivisionen har inte ens samlat fullt fält och Reijo Liljendahls häst tävlar sannolikt bara mot sig själv.

Roligaste spiktanken i första skedet tycker vi att Gooner (V75-6) är. Daniel Wäjerstens femåringen verkar inte kunna göra annat än toppinsatser och från ett fördelaktigt utgångsläge ska chansen till seger i Bronsdivisionsfinalen var mycket god.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Solvalla.

Avd 1 – Stoeliten, Final, 2.140 meter autostart

Blott nio hästar till start i finalen av Stoeliten trots att det är 300.000 kronor till vinnaren. Mellby Free backades ner i kön senast i Stoeliten när hon tävlade på skor och Björn Goop gav mer eller mindre upp det loppet. Avslutningen som fyra var det inget fel på och nu rycks åter skorna när det står stora pengar på spel. Hon har gått strålande en längre period och blir vår spontana förstahäst i loppet. Kali Smart är bara fyra år gammal, men har redan hunnit vinna två lopp i Stoeliten och visat med eftertryck att hon är en faktor i dessa sammanhang. Hevin Boko låg på lite i ledningen senast på Sundbyholm och visade bra uppfattning som höll undan. Svårare förutsättningar nu med bakspår. Miracle Tile avslutade helt okej som fyra i Big Noon Pokalen på Bjerke, men frågan är om hon är i lika bra form just nu som var fallet vid segern i European Championship for Mares i augusti?

Avd 2 – STL Klass II, Final, 2.140 meter autostart

Calmass bara vinner och vinner. Muscle Mass-sonen dundrade till tät i sitt försökslopp på Bjerke och var aldrig nära att förlora det loppet. Kommer han förbi Kilmister Boko direkt vilket vi spontant tror är möjligt så är han hästen att slå för de övriga. Ture L.A. övertygade vid sin försöksvinst på Jägersro, men galopperade därefter under rejäl press i ledningen i slutkurvan i genrepet på Åby. Det var istället utropstecknet Prosecco som vann det loppet från dödens och dessförinnan vann han sitt Klass II-försök efter en ryggresa. Räser Hälge är i sitt livs form. Han vann sitt försök på skor, men nu är det anmält barfota runt om!

Avd 3 – Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, 2.140 meter autostart

Ett roligt lopp där de på förhand hetaste kandidaterna har hamnat på bakspår. Hur till vida Milligan’s School är tillbaka med besked eller ej låter vi vara osagt, men visst var intrycket senast i Triton Sunds lopp positivt. Nu inleder han dock från bakspår och känns sårbar. Esprit Sisu däremot är inte påverkad av utgångsläget och gjorde en mycket bra insats bakom Extreme i C.L.Müllers Memorial. Brother Bill går fram som en ångvält för dagen. Hästen har funnit en hysterisk höstform och missgynnas på intet vis av den halvvarv längre distans som råder denna gång. Milliondollarrhyme avslutade jättebra på Vincennes bakom Rebella Matters och står med spetsläge från spår ett. Gareth Boko är åter på gång och Global Adventure har också rätt kurva. Lömsk och spekulativ guldfinal!

Avd 4 – Diamantstoet, Final, 2.140 meter voltstart

Minnucci Zon är framförallt en effektiv spetshäst, men hon löste sitt senaste Diamantstolopp med en ryggresa och har breddat sin repertoar. Stoet har god chans att hitta till ledningen här och därifrån är hon hästen att slå för de övriga. Svecak Palema felade bort sig senast på Sundbyholm och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon var jättebra vid dödenssegern gången innan och trots att hon står tufft inne i det här loppet så tror vi att hon kommer vara med och göra upp om segern. Unique Juni mattades från dödens senast i Stoeliten. Hon ska inte dömas för hårt på den insatsen utan vi blickar istället tillbaka på de fina insatser det stentuffa stoet stått för dessförinnan. Zante Grif tycker vi står fördelaktigt inne i den här propositionen, men frågan är om formen är lika god nu som den var tidigare under året?

Avd 5 – Silverdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

Blott elva deltagare i denna silverfinal och man behöver inte vara raketforskare för att lista ut att Admiral As närvaro skrämmer bort en och annan konkurrent. Reijo Liljendahls häst vann förvisso ganska knappt i genrepet, men det tar vi inte så hårt på utan han ska vara jättefavorit i det här loppet. Utgångsläget blev dessutom gynnsamt så det handlar sannolikt främst om att det inte ska behöva uppstå någon situationen där hästen svarar med galopp. Emoji gjorde ännu ett topplopp i lördags som trea och har samlat ihop till en seger. Algot Zonett vann silverförsöket i Örnsköldsvik när Admiral As galopperade, men innerspår bakom bilen känns inte som någon succé för hans del.

Avd 6 – Bronsdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

Gooner radar upp femstjärniga prestationer. Han fick långt fram i försöket på Sundbyholm, men avslutade jättebra som tvåa bakom Global Agreement och visade absolut toppform. Som trolig ledare av det här loppet ser han ut att stå inför en riktigt kittlande uppgift och det ska vara bra chans att han håller hela vägen. Moses avslutade strålande bra i Örebro och hann fram till vinst. Då som nu hade han bakspår och är inte negativt påverkad av det. One Kind of Art går likt Gooner bra i varje start. Femåringen tycks inte kunna tappa formen och han presteras ständigt i ett bländade skick. Oracle Tile är bra för den här klassen, men senaste insatsen på Åby tyckte vi bara var ”sådär”. Kanske skulle han ha vunnit det loppet för att kännas riktigt het i det här loppet.

Avd 7 – Klass I, Final, 2.140 meter autostart

Parker pressade sig till tät i sitt försökslopp på Jägersro och vann säkert. Trots spår sju har han ganska god chans att nå dit på nytt då det inte kryllar av glödheta hästar på insidan. Han är hästen att slå för de övriga. Gaylord Am har Anders Eriksson fått en fin kontinuitet på och då har också framgångarna kommit som ett brev på posten. Han är aktuell trots spår tolv. Hipster Am var fin vid segern i Örebro, men ströks på grund av halsinfektion i Kalmar i förra veckan. Frågan är om han hinner bli klar så pass fort att han ska kunna prestera redan i det här loppet. Santos de Castella har sina främsta meriter från tät och chansen reduceras av utgångsläget. Bugatti Miles är ingen startblixt och missgynnas av innerspåret.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Skrällpotential bakom världsstjärnan

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Vintermeetinget är igång och under söndagen är det äntligen dags för det första B-loppet Prix de Bretagne.

De tre bäst placerade hästarna är klara för start i Prix d’Amerique och bakom den givna och korrekta storfavoriten Face Time Bourbon så ser loppet ut att vara öppet.

Jean-Michel Bazire har inte riktigt uppvisat storform på sitt stall såhär långt under vintermeetinget vilket gör att vi flyttar ner hans starkaste kort i loppet Ganay de Banville samt Rebella Matters en liten bit ner i ranken och helt ratar Zacon Gio som det inte verkar särskilt aktuellt med såhär i debuten på fransk mark.

Det finns ett par 50-oddsare som vi absolut kan se plocka hem fjärde- och femteplatserna i det här loppet vilket skulle göra att High Five-utdelningen snabbt skjuter i höjden.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Hemköp City Torget Kungsbacka

Café Brasco

Loppanalys:

Prix de Bretagne (€110.000), 2.700 meter voltstart

 • Face Time Bourbon gör sin första start sedan vinsten i Gran Premio della Lotteria. Han startade drygt två och en halv vecka efter fjolårets Lotteria och vann då Prix Marcel Laurent så täta starter denna period på året har han hanterat väl även tidigare. Hästen kommer ut på racerbalans och det finns egentligen ingenting som talar för att världens bästa travhäst ska förlora det här loppet.
 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  17 Face Time Bourbon

  B-hästar
  6 Fakir du Lorault
  12 Etonnant
  9 Diable de Vauvert
  1 Ganay de Banville
  4 Rebella Matters
  10 Feliciano
  5 Frisbee d’Am
  11 Chica de Joudes

  C-hästar
  13 Feeling Cash
  8 Detroit Castelets
  7 Violetto Jet
  3 Wild Love
  15 Zacon Gio

  D-hästar
  14 Carat Williams
  2 Amon You Sm
  16 Bilibili

  Fakir du Lorault spetsade och släppte till Chica de Joudes i Prix des Cevannes och hakade på till maxutdelning utan att helt övertyga. Avslutade jättebra som fyra i motsvarande lopp i fjol och var framförallt väldigt formstark under inledningen av föregående vintermeeting.
 • Etonnant tog stora steg för såväl sulky som sadel i vintras och våras. Vann Prix de Paris och slutade tvåa i Prix de l’Atlantique bakom Vivid Wise As samt vann Prix des Ducs de Normandie. Har gjort två starter på skor med lite blandad nivå på prestationerna under hösten, men nu rycks alla skorna igen vilket känns väldigt intressant.
 • Diable de Vauvert vann motsvarande lopp i fjol och var sexa i årets Prix d’Amerique. Då som nu har hästen visat väldigt god höstform för han kommer från en seger i Prix Isara där han tog ner Elie de Beaufour från dödens och därtill svarade Feeling Cash utmaning sista biten in mot mål. Är i regel lite medium från start och har inte sällan hamnat lite långt bak i några av de mer penningstinna loppen.
 • Ganay de Banville fick en tuff väg fram till ledningen halvvägs in i Prix Marcel Laurent. Höll helt okej som trea med blott ett preparélopp i kroppen. Vann Prix de l’Etoile i september via häftig långspurt på topptiden 1.09,8/2.200 meter. Drog tåget i Criterum des 5 ans och var en längd efter vinnaren i mål. Jean-Michel Bazires val att köra själv i loppet.
 • Rebella Matters satt sist i fältet vid andraplatsen i Grand Prix du Sud-Ouest den 17 oktober och avslutade jättebra till andraplatsen bakom Cleangame. Växlade ner sina konkurrenter från tredje utvändigt sista 500 meterna i lördags i Prix du Languedoc och höll ifrån sig Milliondollarrhyme med en halv längd.
 • Feliciano kördes extremt passivt i återkomsten i Prix des Cevennes för två veckor sedan och gick i mål med sparade krafter. Var tvåa i motsvarande lopp i fjol, men då hade hästen startat på lite mer kontinuerligt och verkligen visat färsk form i starterna dessförinnan. Smygartyp som inte vunnit lopp sedan 16 juli i fjol.
 • Frisbee d’Am satt i sjätte invändigt i lördags i Prix du Languedoc, körde slalom och fullföljde bra upp i en trött rygg. Var tvåa i Prix du Luxembourg efter att ångat på i överljudsfart i vintras och har en högstanivå som räcker för att hävda sig i dessa lopp. Startsnabb och kan få en bra position direkt. Spännande med Björn Goop även om duon inte har några superresultat tillsammans sedan tidigare.
 • Chica de Joudes ställdes inte inför någon större prövning i Prix des Cevennes utan släpptes till ledningen, fick bestämma och höll undan pliktskyldigt via 1.08,8 sista 500 meterna. Nu ska hon tävla barfota runt om för första gången på fyra starter och stoet var faktiskt åtta i mål i Prix d’Amerique i år lite i skymundan, på just den balansen efter några sömniga framträdande dessförinnan.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästen – vi tar betalt direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jackpotomgångarna har duggat tätt på såväl onsdagar som lördagar sista tiden, men denna vecka är det för ovanlighetens skull inga bonuspengar i potten.

Omgången innehåller en riktig brakfavorit då Tetrick Wania (V75-4) får bära på tungt favoritskap i Svensk Uppfödningslöpning och det tycker vi inte är något konstigt alls. Riina Rekiläs häst ser ut som en riktig undantagstravare och även om man alltid kan spekulera i förlust för orutinerade tvååringar så tycker vi att steget därifrån till att motivera en gardering är för stort.

Vi spikar dessutom Joakim Lövgrens nyförvärv Piemonte (V75-5). Vi bedömer hästen till att vara överkvalificerad för sin klass och vill försöka ta betalt för honom i tid innan ”alla vet” hur bra den här hästen är. Det kan givetvis strula från innerspår, men där i finns det också ett spelvärde som vi tror kan komma att dröja på den här hästen i de nästkommande starterna om han visar sig vara så bra som vi tror att han är!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Indigo såg vi på Jägersro under Åbergskvällen då han spetsvann ett V75-lopp lekande lätt. Hästen startade så nyligen som i fredags och då var det återigen ledningen som gällde och segern blev väldigt enkel trots att han fick öppna snabbt. Även om det här är ett riktigt bra Klass I-försök så tycker vi att Indigo har överkapacitet för klassen och hade han stått med öppet utgångsläge så hade vi spelat med honom ensam på kupong. Nu är det chansartat hur han kommer till och därför väljer vi att dubbelstrecka.
 • Black Mission satt fast med rubbet sparat i Klass I-försöket senast på Jägersro efter att släppt ledningen till Parker. Nu är det 500 meter kortare distans, god spetschans från springspår och segrarna under oktober togs från ledningen på snyggt vis. Vi förväntar oss att han frontar i lag med Thomas Uhrberg och körs i den positionen varpå dubbelstrecket känns intressant.
 • Hannibal Face var strålande bra vid V75-segern på Solvalla under Kriteriehelgen då han spårade varje meter på 1.11,6a/2.140 meter. Gången efter galopperade han i första kurvan när det gick fort, men det bör rimligtvis inte behöva upprepas här från stängt utgångsläge.
 • Wolf of Wallstreet fick viss massage framme i tät senast och höll okej som tvåa. Han vann från samma position gången innan och känns framförallt mest effektiv när han kan gå invändigt vilket han lär få göra här, men vi är tveksamma till om startsnabbheten är tillräcklig för att han ska kunna hålla ut Black Mission från start.
 • Twigs Honor vann från dödens på ett övertygande vis i Sundbyholm. Hästen springer dock och bryter en aning och det känns inte optimalt för honom om han får gå i spåren på slutvarvet.

Rank:

A: 8-6 B: 9-1-11-7-10-3-2 C: 5-12-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger på vår övertygelse om att Black Mission kommer förbi Wolf of Wallstreet direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Georgia Am blir vårt tipsval i ett vidöppet Diamantstoförsök. Hon vann ett enklare lopp senast på Solvalla, men såg bra ut och slutade dessförinnan trea i ett Diamantstoförsök i Örebro bakom Svecak Palema och Darah Bibo. Den här gången kör Björn Goop stoet för första gången vilket givetvis känns intressant och hon har utvecklat sin förmåga att anfalla bakifrån. Ska vi sätta något på minuskontot så strök David Persson två hästar på grund av halsinfektion i tisdags och har bara en tränarseger under oktober och november.
 • In Style såg fin ut vid dödenssegern senast i Berlin och backar vi bandet så vann hon ett lite större lopp för fyra starter sedan då hon växlade ner V75-bekanta Palmyra från vinnarhålet. Det var bra tryck i steget hela vägen in till ”korgen” och klarar hon av det snäva fjärdespåret så har hon bra chans att blanda sig i segerstriden.
 • Afrodite Face har galopperat tre starter i följd vilket gör henne svårbedömd och måhända även bortglömd. Vi påminner dock om hennes toppinsatser dessförinnan som tvåa bakom Seventh Heaven samt Red Lady Express och är övertygade om att hon kapacitetsmässigt hävdar sig väldigt bra i det här loppet.
 • Nocturne Zon fick öppna tufft för ledningen senast och mattades på kuppen. Hon är den troliga ledarinnan här, men frågan är om det senaste loppet kan ha satt sig på psyket?
 • Alhambra Mail gick bra från dubbla tillägg senast på Jägersro. Med högre tempo på det här loppet kan det räcka hela vägen fram nu istället.

Rank:

A: 9-4-6 B: 1-13-5-11-7-10-3 C: 8-15-2-14-12

Spetsstriden: Nocturne Zon har visat prov på så pass god startsnabbhet att hon sk ha bra spetschans från innerspår. Känslan är att hon körs i den positionen.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko stod inför en omöjlig uppgift senast på Sundbyholm när han skulle börja hämta längder från femte utvändigt och det var starkt gjort av honom att hinna fram till fjärdeplatsen. Hästen avslutade 1.08,7 sista 800 meterna och det var bra tryck i steget hela vägen in i mål. I det här loppet är han klar spetsfavorit och från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Upstate Face fick en småtung väg fram till dödspositionen på Extreme i C.L.Müllers Memorial och höll utifrån det starkt som trea. Gången innan gjorde han en topprestation i Svenskt Mästerskap bakom Very Kronos och Adrian Kolgjinis femåring har verkligen samlat ihop till en seger.
 • Mindyourvalue W.F. följde upp segern i Silverörnen med att vinna Prix Reynolds på Jägersro via en ruskigt stark insats. Han slog delar av den franska montéeliten den dagen och det är nog så enkelt att han ska ånga på i hög fart hela vägen för att trivas som bäst. Vi tippar därför på att Robert Bergh inte lämnar något åt slumpen den här gången heller.
 • Gareth Boko höll okej från dödens senast bakom Dear Friend. Vi tycker att hästen är en bit från den form som gjorde honom till en Elitloppstrea i våras, men att kurvan pekar uppåt.
 • Dragster har fått en nyttig ögonöppnare innanför västen. Han tände till å det grövsta vid motsvarande period i fjol och då som nu var det Erik Adielsson som agerade kusk bakom Micro Mesh-sonen.

Rank:

A: 1-7-5 B: 3-6 C: 10-2-9-4-8

Spetsstriden: Vi kan inte se att Dragster ska kunna komma förbi Harran Boko utan räknar kallt med att den sistnämnde frontar.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Tetrick Wania är en riktig undantagshäst som närmar sig miljonen kronor intjänat under tvååringssäsongen. Han har radat upp fyra raka segrar och sett totalt oslagbar ut varje gång. Faktum var att han joggade 1.12,8 i uttagningsloppet och det finns egentligen ingenting som talar för att han ska behöva se sig besegrad i det här loppet. Vi spikar utan att tveka, men för den som möjligen skulle vilja gardera så går det att spekulera i att det kan bli startgalopp vilket var fallet på Solvalla den 8 september.
 • Sommerbrise har också gjort allting rätt gång efter gång. Hon har visat prov på väldigt fin uppfattning som spetsat från just innerspår två starter i följd och vi förväntar oss att hon tar hand om ledningen även här. Sedan återstår att se hur Peter Ingves hanterar situationen  skede två, men kommer Tetrick Wania fram tidigt på utsidan så tror vi att man släpper ledningen och ”säkrar” de 700.000 kronor som Sommerbrise skulle få som tvåa.
 • Hepburn satt fast bakom just Sommerbrise i uttagningsloppet och såg mycket stark ut över målpassagen. Hon var trea i Breeders Course-finalen gången innan och har visat att hon är en faktor i sådana här sammanhang.
 • Urban Africa fick göra jobbet själv i uttagningsloppet, men höll starkt som trea. Det behöver inte vara negativt för honom att inleda i bakre ledet utan här skulle Erik Adielsson kunna vara aktiv och ta dödens i skede två om farten sjunker.
 • Julia Sisu släppte man ledningen med till Tetrick Wania senast. Hon var utan chans att slå följe över spurtrakan och det är mer troligt att hon jagar en platsplacering här än räcker till seger.

Rank:

A: 2 B: 1-3-9-4 C: 11-10-7-6-5-8-12

Spetsstriden: Sommerbrise har fått bekanta sig med innerspår två starter i följd och frontat enkelt båda gånger. Vi tror att samma scenario upprepar sig här, men att man släpper till Tetrick Wania i skede två.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Piemonte är en riktigt läcker fyraåring som faktiskt startade motsvarande tävlingsdag i fjol på Jägersro, men som då galopperade bort sig i Johan Jacobssons Minne. Trixton-sonen vände tillbaka till Tyskland och där har han mer eller mindre radat upp toppinsatser. Vi har blivit imponerade över hur tuff han verkar och lägger inget som helst värde på att han blev utan prispengar senast i Hamburg i Grosser Preis von Deutschland efter ett lopp utvändigt ledaren och därtill ska han ha haft punktering på ett sulkyhjul stora delar av loppet. Trots att det långt ifrån är säkert att han kan hålla upp ledningen här så väljer vi att spela med Piemonte som spik för vi bedömer hans kunnande som klart högre än sina konkurrenters i den här klassen och tror kort och gott att han bara brakvinner om han får fritt i någorlunda tid. Här spelar vi enbart på vad vi bedömer vara ett spelvärde; vi är väl medvetna om att han kan bli fastlåst!
 • Rare Magic satt fast med sparade krafter i ett Klass II-försök senast på Solvalla. Han kördes i ledningen gången innan och höll bra som tvåa bakom Kentucky River över full väg. Nu är det sprinterdistans vilket är mer gynnsamt för hans del och Rare Magic är vår sannolika ledare.
 • Thorondor blandade och gav i somras och vi visste inte riktigt vilka vägar han skulle ta framåt i sin karriär, men nu har han gjort två riktigt starka insatser i följd med segrar som resultat. Nu har han hamnat på spår lite väl långt ut för att det ska kännas optimalt, men femåringen har tuffat till sig och kan inte räknas bort helt.
 • Midnight Special höll bra som dödenstrea i Klass II för tre veckor sedan på en topptid. Han kommer sitta långt fram i fältet igen och tillhör de hetare kandidaterna.
 • Nice and Quick såg smällfin ut då han spetsvann senast på Jägersro. Det finns fart i den här hästen, men från spår sju kan uppgiften vara honom övermäktig.

Rank:

A: 1 B: 5-6-2-7-10-3 C: 9-4-11-8-12

Spetsstriden: Även om Piemonte visat bra startsnabbhet i Tyskland så är den väldigt svår att översätta till svenska förutsättningar. Runaway Day och Havbergs Photo kan också öppna, men vi tror att den duon göra tar rygg på Rare Magic som är väl så rask om inte raskare initialt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Kurri Jari Boko kommer bli en av lördagens stora ”surrhästar” och det tycker vi inte är så mycket att säga något om. Han fick göra allt grovjobb själv under slutvarvet senast i Eskilstuna och höll bra som fyra utan chans på segern. Klockan visade 1.10,5 för hans avslutande kilometer och det var strongt gjort av honom att kämpa på så pass hela vägen hem som han gjorde. Nu är det chans på ledning och därifrån kan han bli svårluggad.
 • Four Guys Dream har tagit sina fyra senaste segrar på Axevalla, men det tror vi är en tillfällighet. Prestationerna på andra banor har det på intet vis varit något fel på och nu är det autostart istället för voltstart vilket var fallet vid senaste bronsframträdandet på Jägersro. Håkan K Perssons häst är i absolut toppform och en ruskigt vass spurtare som därtill gjorde en stark insats i skymundan i just bronsdivisionen över 2.640 meter den 18 september.
 • M.T.Oscar har fått ett höstlopp i kroppen nu och ska åter vara riktigt på gång. Femåringen gick en stark långspurt i återkomsten trots vida spår i slutkurvan och bör rimligtvis inte vara sämre med den genomköraren innanför västen.
 • Global Beware avslutade helt okej som femma i Bronsdivisionen senast på Jägersro. Han var strålande bra vid spetssegern gången innan på en stark tidsnotering och skulle gynnas av att komma till den positionen på nytt, men det kan bli kämpigt med Kurri Jari Boko på insidan.
 • Unico Broline avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Solvalla som tvåa och har rent allmänt lyft under hösten. Han är en av flera bubblare i det här loppet.

Rank:

A: 3-9-5 B: 4-2-10-1-11 C: 6-7-12

Spetsstriden: Fördel för Kurri Jari Boko när han står sida vid sida med Globl Beware. Major Ass har öppnat förhållandevis bra i Tyskland, men att Victor Gentz ska pricka anloppet och fronta från innerspår tycker vi känns en smula långsökt.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham jagar revansch i det här loppet efter att fått en helt omöjlig resa i genrepet på Jägersro i förra veckan. Det blev dryga spår på vägen den gången och det var inte underligt att han var utan chans på segern. Hästen höll dock riktigt starkt och allt tyder på att den goda form som han haft en längre period ska hålla i sig. Vi ställer oss lite tveksamma till värsta konkurrentens distansförmåga i såhär hög klass och det ligger till grund för vårt tipsval.
 • Sweetman är hästen vi tänker på och som besegrade Rackham i senaste starten. Han såg verkligen smällfin ut den dagen då han dundrade från sina konkurrenter på 1.09,8a/1.640 meter tillsynes okörd. Spetschansen i det här loppet är god och visst ska Sweetman ha bra vinstchans, men vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg här då detta är ett riktigt bra silverförsök och han kan bli rätt rejält synad av oöma konkurrenterna.
 • Oscar L.A. fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i silverförsöket på just Jägersro och var stor i nederlaget som knappt slagen av Adde S.H. Hästen är klar för nästa veckas final vilket går att argumentera för talar emot honom, men samtidigt åker man inte till Solvalla och hämtar 250.000 kronor i en handvändning utan de pengar som står på spel i det här loppet bör Joakim Lövgren vara väl så intresserad av att kunna hämta hem. Oscar L.A. är mer gynnad av distansen denna gång kontra sprint som var fallit i senaste silverförsöket.
 • Emoji avslutade starkt i skymundan vid senaste besöket på Jägersro med 1.08 sista 800 meterna. Vi tycker att spelvärdet är så pass högt med honom att han ska med på systemet.
 • Rotate återkommer efter paus. Han är härdad i klassen och har med eftertryck visat att han duger, men givetvis föreligger frågetecken kring hästens dagsform i nuläget.

Rank:

A: 11-1-5 B: 12-7-4-8-3 C: 2-6-10-9

Spetsstriden: Sweetman har jättechans på ledningen när Adde S.H. hamnade så långt ut bakom vingen som på spår åtta. Även Cobbys Olifant kan lägga iväg bra och då han har en mindre startsnabb häst på insidan om sig bör chansen att han får vinnarhålet vara god.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 NOVEMBER

Avd 1: 6,8 (9,1)
Avd 2: 1,3,4,5,6,7,9,10,11,13 (8,15)
Avd 3: 1,3,5,6,7 (10,2)
Avd 4: 2 Tetrick Wania (1,3)
Avd 5: 1 Piemonte (5,6)
Avd 6: 2,3,4,5,9,10 (1,11)
Avd 7: 1,5,7,11,12 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor