Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Berghs Love You-avkomma fäller allt

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Adde S.H. och Peter Untersteiner och har bra chans i V75-avslutningen. Foto Simon Hagen
Adde S.H. och Peter Untersteiner och har bra chans i V75-avslutningen. Foto Simon Hagen

Halmstadtravet bjuder på en trevlig V75-omgång, men utan publik på platserna på grund av corona-viruset. Sulkysport har två tuffa spikar. En femåring som är obesegrad efter tre starter på hemmaplan och en sexåring som har kunnande att rusa genom klasserna.

Startlistor till V75.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-7: 5 Önas Nougat, 12 Everton

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Rexine har höjt sig hos Bo Westergaard och är obesegrad felfri i de senaste åtta starterna (sex vinster och två galopp). Hon kommer från seger på bra sätt och Björn Goop i sulkyn är ett plus. Hästen blir inte lätta att fånga in om hon får bestämma i täten.
 • Power Vacation fick det serverat från rygg ledaren senast och hon har vunnit tre av fyra felfria lopp. Hästen hade varit struken för halsinfektion inför förra starten.
 • Sunday Sonata har gått starkt i V75 och senast var hon tapper tvåa bakom Il Duce Boko i klass II-finalen. Hon är tuff och gynnas av att bara möta ston.
 • Zacapa Bi är svår att räkna på. Hon har visat fin fart hos Alessandro Gocciadoro, men gör regidebut och första starten på svensk mark efter vila.
 • Wild Love har både fart och styrka och barfota runt om är ett plus, men sexåringen står med dubbla tillägg och hon håller ingen toppform.

>> Spetsstriden: Rexine är klar spetsfavorit och värst emot är Power Vacation.

Fakta

V75-1

3 Rexine
–––
2 Power Vacation
5 Sunday Sonata
7 Zacapa Bi
14 Wild Love
10 Appaloosa
6 Twinkle Face
4 Tour Eiffel
15 Callmesally
–––
9 Prima Italia
11 Olga Utca
13 Bara Min
12 Cheeky Schack
8 Poem In Motion
1 Amandarin R.D.

Expandera
Intervjuer:
Power Vacation (2) har utvecklats fint och jag förväntar mig en bra insats igen. Hästen möter tufft motstånd, men hon är duktig själv också och inga ändringar är planerade. Jag har ingen toppchans i omgången, men flera outsiderbud, säger Peter Untersteiner.
Rexine (3) är en fin häst med hög kapacitet. Hon var duktig senast, känns bra i träningen och håller bra form. Jag tycker att hon är allround och Rexine ska räknas med segerchans. Det blir inga ändringar, säger Bo Westergaard.
Twinkle Face (6) är bra i grunden och senast var hon stark och rejäl och tillbaka i gammalt gott slag. Hon kändes bra i torsdagens träning och vi räds inte motståndet. Hästen är stark och får utnyttja styrkan. Om Twinkle Face är lika bra som senast ska hon kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger tränarsambon Martijn De Haan.
Zacapa Bi (7) har varit hos oss i drygt 1,5 månad. Det känns som en fin och förnuftig travare, men givetvis är hon svårbedömd även för oss. Nu är det första gången med voltstart, men hästen är cool och jag tror att det ska gå bra. Vi får se hur hon presterar på lördag innan vi vågar spänna bågen. Det blir barfota runt om, vanlig sulky och öppet huvudlag, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Wild Love (14) gav inget formbesked senast och jag tycker att uppgiften ser tuff ut. Hästen blir lite bättre utan skor, men hon blir även svårare från start. Jag siktar på en bra peng, säger Kevin Oscarsson.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Cash Crowes lillebror Maestro Crowe har styrka som räcker och blir över för den lägsta klassen. Hästen är obesegrad felfri, men har å andra sidan galopperat i två av de tre senaste loppen. Läget borgar för felfri avgång och 3.140 meter är ett stort plus.
 • Bakom favoriten är det öppet. First One In var måletta senast, men fråntogs segern efter att trängt sig loss. Tre varv borde inte vara någon nackdel och Johan Untersteiner i sulkyn är ett plus.
 • Macro Star har vunnit fyra av sju lopp hos Bo Westergaard, men han är ovan längre distanser och han har tagit segrarna i billigare omgivningar.
 • Keegan Trot tävlar barfota runt om för första gången.

>> Spetsstriden: Öppet, First One In har viss spetschans och han utmanas av S.G.Sherman. Det är möjligt att en felfri Maestro Crowe kan köra sig till spets en bit in i loppet.

Fakta

V75-2

10 Maestro Crowe
–––
1 First One In
5 Macro Star
3 Keegan Trot
4 Springbank
11 Bottnas Fantom
7 Cobbys Nana
9 Skogbys Gallardo
6 S.G.Sherman
8 Elche
–––
2 Cold Cash
12 Balanced Rudder

Expandera
Intervjuer:
Keegan Trot (3) har varit förkyld och haft en downperiod, men han tränar fint och jag tror på en bra insats. Hästen såg fin ut i ett 1.21-jobb på banan förra veckan och tre varv borde vara ett plus. Det blir barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Macro Star (5) är en stor och fin häst. Han är stark och min känsla är att distansen är ett stort plus. Spåret är inte optimalt, men om jag får iväg hästen vettigt ska han ses med outsiderchans. Inga ändringar, säger Bo Westergaard.
Skogbys Gallardo (9) var jag nöjd med i comebacken efter kortare uppehåll. Han hade bara tränat tungt och inte gått något banjobb inför den starten, så han gjorde det bra. Nu siktar jag på att tävla barfota runt om med honom, det känns som det behövs en växel till för att duga på V75. Han har gått så en gång tidigare och galopperade då, men hästen har ändrat sig sedan dess. Han gick snabba intervallen under torsdagen och jag har faktiskt aldrig känt honom bättre, säger Håkan K Persson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Zack’s Zoomer har tagit sex segrar på svensk mark och samtliga har kommit från ledningen. Hästen spurtade bra bakom Disco Volante på Bergsåker senast och räkna med att det blir full laddning mot ledningen från perfekt spår. Björn Goop kör hästen för första gången och såväl barfotakörning runt om som jänkarvagn är plusfaktorer.
 • Disco Volante är med marginal snabbast på svensk mark 2020, men han är flera klasser bättre i spets än bakifrån och härifrån blir det svårt att hitta till ledningen.
 • Night Brodde är uppanmäld och gör debut i högsta klassen, men han vann med lätthet på 1.10,9a/1.640 meter i senaste starten.

>> Spetsstriden: Zack’s Zoomer är snabb ut och vi bygger tipset på att han frontar från perfekt utgångsläge.

Fakta

V75-3

2 Zack’s Zoomer
8 Disco Volante
–––
7 Night Brodde
4 Snowstorm Hanover
–––
3 Giveitgasandgo
10 Zabul Fi
5 Poet Broline
6 Master Crowe
9 Dragster
1 Highspeed Call

Expandera
Intervjuer:
Zack’s Zoomer (2) känns verkligen på gång för dagen och han lär dessutom bli betydligt vassare utan skor – om nu banan är så fin att vi kan köra barfota. Läget passar bra, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (4) var väldigt bra förra gången och bevakade sin andraplats bakom Disco Volante, även om han var stort slagen av honom. Precis som tidigare kommer han tävla med skor och han blir bättre för varje start, säger Stefan Melander.
Poet Broline (5) är pigg och fin och allt känns bra i träningen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn. Det känns som satt vi får smyga med till en slant, säger Peter Untersteiner.
Disco Volante (8) var mycket vid segern senast, men den här gången kan läget ställa till det. Han är fortsatt fin i träningen. På lördag är det tänkt att ta av honom framskorna och han bör vara betydligt vassare då, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield var finalist i Kungapokalen 2018, men inte fått någon utdelning på sin kapacitet och Robert Bergh kan som bekant få fart på Love You-avkommor. Den numera sexårige valacken gjorde en start hos Åbytränaren i december och slutade femma. Därefter blev det vinterträning och senast svarade han för en finfin comeback från ledningen. Vikens High Yield är minst lika bra bakifrån och vi tar ställning i ett annars öppet lopp.
 • Tyson Dimanche har vunnit två av nio starter hos Magnus Dahlén. Hästen har ett lopp i kroppen efter uppehåll och gynnas av att tävla barfota runt om.
 • Barista Oak gav sig från ledningen senast. Inför den starten var hästen obesegrad efter två försök i spets.
 • Bossy Alley var inte som bäst senast, men han ska vara bättre med loppet i kroppen och han är obesegrad efter tre starter barfota runt om.

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att Zlatan Knick spetsar och släpper till Barista Oak.

Fakta

V75-4

14 Vikens High Yield
–––
9 Tyson Dimanche
7 Barista Oak
12 Bossy Alley
13 Racing Ribb
6 Zlatan Knick
5 Global Woodstock
4 Hector Greenwood
2 Hasty Helene
–––
1 Tresexton
15 Wingait Erik
8 Judge Memphis
10 Valour Kronos
3 Yukon Bay
11 Asland D.K.

Expandera
Intervjuer:
Hasty Helene (2) är en jättefin häst som blir allt bättre. Jag har ingen förklaring till galoppen senast. Hon kändes smällfin och jag tror att barfota runt om kommer att vara en fördel. Hon är medelsnabb från start och med snällt upplägg är jag inte främmande för att Hasty Helene ska dyka upp långt framme, säger Kevin Oscarsson.
Hector Greenwood (4) hade spår åtta av över sprinterdistans senast. Det blev fel, men jag tycker att insatsen var godkänd. Det är en fin häst som är startsnabb, men han ska inte göra så mycket själv i loppen. Vi kör på chans och med klaff dyker han upp långt framme. Nu blir det barfota fram, säger tränarsambon Martijn De Haan.
Global Woodstock (5) har varit förkyld och återkommer efter paus. Hästen ser bra ut i träningen och jag förväntar mig en fin insats direkt. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
Tyson Dimanche (9) var bra i comebacken. Det var inga fel, men han var lite seg och behövde genomköraren i kroppen. Hästen har tränat bra i veckan och läget blev passande. Det blev hög klass på loppet, men med klaff ska han inte göra bort sig. Nu blir det barfota runt om och eventuellt jänkarvagn. Jag skulle tro att vi åter kör med öppet huvudlag, säger William Ekberg.
Wingait Erik (15) gick riktigt bra in i mål efter kortare uppehåll och gjorde det bättre än jag kunde begära. Det svåra läget visste jag om när jag anmälde, men jag hoppas på en bra insats. Han tävlar barfota bak, vilket är hans optimala balans, säger Håkan K Persson.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Four Guys Dream fastnade med mycket krafter kvar i Margaretas Tidiga Unghästserie för tre starter sedan och har sedan tagit två vinster på mycket bra sätt. Speciellt senast där han visade prov på finfina fartresurser efter att ha lämnat rygg på ledaren på sista bortre långsidan. Hästen är obesegrad efter två försök i ledningen.
 • Carlos Ken är ny i klassen, men han har helt klart kapacitet att duga väldigt bra även här och barfotakörning samt norskt huvudlag är intressanta ändringar. Tränarsonen Johan Untersteiner kör för första gången.
 • Peter Untersteiner sitter själv bakom Look Håleryd, som har ett lopp i kroppen efter halsoperation. Nu blir det barfota och ”bike”.

>> Spetsstriden: Roofparty ska ha ett snällt upplägg, vilket borgar för Four Guys Dream tidigt i ledningen.

Fakta

V75-5

5 Four Guys Dream
4 Carlos Ken
9 Look Håleryd
–––
1 Quick Vald
2 Image Rapida
12 Tengil Face
–––
3 Roofparty
8 Solkattens Chiron
6 Gullabo Däck Bling
7 Bellmondo
11 Dream Of Successs
10 Ecupos Ahla

Expandera
Intervjuer:
Roofparty (3) galopperade senast, men vi hittade inga fel och vi har trimmat hästen i tryckvagn under uppehållet. Han var fin i torsdagens träning och jag bedömer att formen är 70-procentig. Det blir ett snällt upplägg och jag är nöjd om han travar bra och går fint till slut. Inga ändringar, säger Kevin Oscarsson.
Carlos Ken (4) har presterat helt okej, men saknat det lilla extra och därför blir det barfota runt om samt norskt huvudlag den här gången. Jag hoppas att det ger en positiv kick, säger Peter Untersteiner.
Four Guys Dream (5) gör bra prestationer varje gång och i senaste starten visade han verkliga fartresurser (travade i 1.05-tempo på sista bortre långsidan, reds. anm.). Trots den urblåsningen höll han uppe spänsten hela vägen in i mål och det var imponerande att se. Han gick lite snabbare intervaller i torsdags och allt var bra. Det finns ingen anledning att inte tro på min häst och han har inga svagheter. Det blir samma balans som senast, säger Håkan K Persson.
Look Håleryd (9) har fått ett lopp i kroppen efter halsoperation. Hästen var fin i comebacken och nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Läget känns helt okej för hans del, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Grainfield Aiden har två raka segrar från dödens i klassen och är hästen att slå. Han trivs utmärkt med tidig tätkänning, men motståndet är tuffare än vid fullträffen på Bergsåker senast.
 • Sevilla har vunnit årets tre starter och han har god chans på ledningen. Hästen slutade tvåa bakom Martin de Bos i klassen i november, men då hade Joakim Lövgrens häst bakspår. Sevilla står noterad för fyra vinster på sju försök i tätpositionen.
 • Martin de Bos har haft innerspår en gång innan, vilket var 2018 och då kunde hästen inte försvara ledningen. Sexåringen får troligen svårt att fronta, men han är även vass med lopp på rulle och formen är på topp.
 • Pastor Power har presterat bra varje gång och kan vara farlig att glömma bort. Det kan bli tuff körning mellan favoriterna i täten och då kommer hemmahästen in i matchen.

>> Spetsstriden: Det troliga är att Sevilla tar ledningen med Martin de Bos i rygg och Grainfield Aiden i dödens.

Fakta

V75-6

3 Grainfield Aiden
2 Sevilla
1 Martin de Bos
–––
10 Pastor Power
7 Niky Flax
6 Zoko Lane
4 Roofie
9 Smevikens Crusier
–––
11 Secret Mission
5 Hierro Boko
12 Global Takeover
8 Kung Edward

Expandera
Intervjuer:
Pastor Power (10) gör bra insatser varje gång och jag var nöjd med honom även senast. Hästen har tävlat med skor hela vintern och jag hoppas att han får en kick på barfotabalans runt om, säger Peter Untersteiner.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Adde S.H. vann försök i Sprintermästaren förra sommaren och han ska hävda sig väldigt bra i bronsdivisionen över sprinterdistans. Han segrade från dödens senast och nu blir det optimal utrustning; barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.
 • Taiga Woodland är blixtsnabb bakom bilen och gillar förutsättningarna. Sjuåringen kommer troligen spetsa och leda länge. Karriärens elva vinster har kommit från ledningen. Men…
 • Jefferson Dotcom slog av Taiga Woodland från rygg ledaren (via open stretch) i förra starten och förmodligen spetsar och släpper den norske gästen igen. Han får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Hector Boko är osäker och färsk i klassen, men fart finns utan tvekan för att vinna.
 • Eldorado Mearas har startsnabb rygg från början och kan får perfekt smygresa i draget.

>> Spetsstriden: Jefferson Dotcom spetsar och förmodligen släpper han till Taiga Woodland. Båda hästarna är mycket rappa bakom bilen.

Fakta

V75-7

4 Adde S.H.
3 Taiga Woodland
2 Jefferson Dotcom
–––
1 Hector Boko
9 Eldorado Mearas
8 Ingo
6 Smokey Herman
11 Vikings Preacher
–––
10 Dats So Cool
7 Usain Cup

Expandera
Intervjuer:
Hector Boko (1) är spänd från start och innerspår är inte optimalt. Vi kör utan skor bak, vilket är en fördel för att han ska gå felfritt och det gäller att hästen får sköta sig själv i inledningen. Hector går inte så tufft i jobben, men han är piggare än inför förra starten och det är en duktig häst. Han blir ännu bättre om vi får honom att slappna av lite mer från start, säger tränarsambon Martijn De Haan.
Adde S.H. (4) var stark och fin senast och allt ser bra ut i träningen. Jag tycker att han är en bra häst för klassen, men i det här loppet är hästen ingen spetskandidat. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn den här gången, säger Peter Untersteiner.
Eldorado Mearas (9) har gått bra i vinter, men senast var han lite seg. Hästen har haft lite dåliga blodvärden och stått över. Adde är hetast av mina tvåa i det här loppet, säger Peter Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 14 mars

V75-1: 2,3,4,5,6,7,10,14,15 (9,11)
V75-2: 10 Maestro Crowe (1,5)
V75-3: 2,4,7,8 (3,10)
V75-4: 14 Vikens High Yield (9,7)
V75-5: 4,5,9 (1,2)
V75-6: 1,2,3,7,10 (6,4)
V75-7: 1,2,3,4,5,6,8,9,11 (10,7)

4.860 rader – 2.430 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Halmstad den 14 mars

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Sergie Phefirst
V86-2
: 8 Vikens Brummer
V86-5: 6 Mr Perfection, 7 Copimade
V86-7: 12 Sunday Sonata

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

Framgång föder framgång

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Sport