Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Dansk spik i helkul omgång

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Thomas Uhrberg kör ett av våra två singelstreck på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Thomas Uhrberg kör ett av våra två singelstreck på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Årets första V75-omgång hämtas från Kalmar och det känns som att flera av loppen är luriga. Några av dem känns mer eller mindre vardagsbetonade, men det behöver inte vara negativt ur ett strikt spelhänseende, tvärtom så kan det öppna upp på ett helt annat sätt än i starkare fält.

Vi spelar med två singelstreck. Demon Ima (V75-4) kommer att bli brakfavorit i sitt lopp och det med rätta. Vi tror att han löser sin uppgift oavsett vad han får för typ av löpningsförlopp.

Lorelei Marie (V75-2) däremot blir inte favorit i sitt Diamantstoförsök, men henne är vi supersugna på i det här loppet. Hon hade varit med än längre fram bakom bland annat Devs Daffodil på Jägersro och står nu spännande till för att kunna leda från start till mål.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar i Kalmar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Bravo Santana höll bra i ledningen senast och har visat god form under en längre tid. Han är kvick första biten och trivs i ledningen. Enda försöket över 2.640 meter gav seger från spets.
 • Cruise fick rygg på Bravo Santana senast och spurtade till knapp vinst när luckan kom. Här är distansen ett halvvarv längre, vilket inte är något plus, men hästen har knallform och är dessutom så pass snabb från start att han kan snuva vår tipsetta på spets. Det skulle öppna upp loppet ytterligare.
 • Jaxon V.S. var med i samma lopp som ovan nämnda senast och avslutade bäst av alla från svår position. Han har bara provat voltstart två gånger förut och fjärdespår testas för första gången. Det finns några osäkerhetsfaktorer som gör att han inte hamnar i A-gruppen.
 • First One In har ingen tur när han provar rikstoton. Senast var han väldigt fin efter galopp, på 1.12/1.600 meter efter galopp såg det ut att finnas krafter kvar. Hästen har inget emot distansen och trots läget känns han spännande.
 • Arvid S.H. visat fin form och är kanske den av de mer betrodda som är mest gynnad av distansen. Ulf Ohlsson har kört tidigare och känner hästen som har lite knepig aktion emellanåt och inte tål att gör hastiga temposkiften.

Rank:

A: 1–7 B: 4–12–2–3–10 C: 5–6–11–8–9

Spetsstriden: Bravo Santana är snabb iväg även i voltstart och har möjlighet att hålla ut framförallt Cruise som öppnat raskt från springspår tidigare.

V75-2 Diamantstoet försök, 2.140 meter voltstart

 • Stor klassblandning i det här loppet och endast en med något majestätisk utstrålning. Förvisso var det ett billigt lopp som Minnucci Zon vann från spets senast, men Trixton-dottern ser läcker ut. Hon har minst rutin i sällskapet, men också den med högt utvecklingspotential.
 • Vi väljer dock att gå fullt ut på Lorelei Marie som gjorde ett riktigt bra lopp i november på Jägersro. Hon spetsade från springspår, drog i spets som 54-oddsare men galopperade 600 kvar, alltjämt i ledningen. Efter att ha ställt sig i tredjespår i ingången till slutsvängen höll hon farten bra bakom topphästar som Devs Daffodil och Valetta. Senast var hon tränarkörd och tryckte våldsamt i dödens, tog grepp, men föll på egen taktik. Hon har lite hackig stil och kommer säkerligen dra i jämnt tufft tempo – blir svårfångad!
 • Tilläggshästarna är normalt sett något tuffare, men några av dem har visat knackig form med skor på och/eller står småtufft inne i loppet. Ies Juvel kom med två raka segrar till barfotaförbudet 1 december och galopperade då dubbelt med skorna på.
 • Briljant Sensation har staplat fina insatser i enklare gäng, men bakspår på tillägg gör uppgiften enormt mycket svårare.
 • Spinofhope L.B. har blott vunnit ett lopp (och då från spets), men har intressant läge och skulle kunna profitera på ledarryggen.

Rank:

A: 1 B: 3–7–2–14 C: 4–9–6–5–13–15–10–12–11–8

Spetsstriden: Lorelei Marie öppnade vasst efter att kusken prickat perfekt från sjättespår näst senast. Uhrberg är skicklig och det är inte alls omöjligt att han vänder bort övriga på startvolten direkt.

V75-3 Gulddivsionen 2.140 meter autostart

 • Dragster har verkligen hittat nya växlar på äldre dagar och slog liknande gäng senast efter vass spurt. Erik Adielsson ställs inför ett dilemma; Dragster är kvick iväg, men det kan ta emot om han körs i spets över full distans.
 • Sevilla var toppfin i Danmark där han från vinnarhålet spurtade förbi Cyber Lane och bland annat lämnade Monark Newmen (andra ytter) på behörigt avstånd. Galoppen i finalen var lite oväntad efter att hästen skött sig under en lång period. I Kalmar är hästen obesegrad efter fyra besök.
 • Gareth Boko är en klasshäst med lopp i kroppen. Minnet är kort, men han vann guld den här tävlingsdagen i fjol och följde upp med ytterligare två segrar i högsta klassen under våren innan han tappa stilen på nytt. Skulle han vara tillbaka i fjolårets ”vinterform” räcker det och blir över för att segerstrida. I comebacken var hygglig, och det kan ha varit det formhöjande loppet som krävs och nu åker jänkarvagnen på.
 • Pastore Bob fick ledningen över önskedistansen senast, men orkade inte stå emot. Att han skulle klara det över 2.140 meter känns inte troligt, men vem ska Untersteiner hitta rygg på? Vinstchansen känns inte jättestor.
 • Monark Newmen var duktig vid vinsten, men riktigt blek senast och lade ner rörelsen rejält sista 100 meterna. Han har förvisso fått pusta sex veckor efteråt och har agerat ojämnt tidigare.
 • Det omdömet gäller även Zephyr Kronos som gjorde debut för Adrian Kolgjini senast. Det blev tidig galopp och han släpade långt bakom fältet. När han väl kom ifatt körde Adrian någorlunda snällt, men 1.13,4/1.900 meter löste hästen utan några som helst problem. Travar han bakom bilen är det möjligt att det bara brakar iväg och fartmässigt står han inte efter de bästa, även om han är uppanmäld.

Rank:

A: 1-2-9 B: 3–8–4 C: 6–5–10–7

Spetsstriden: Vi tror nog att Dragster kan hålla ut Pastore Bob vid full laddning, men är det rätt taktik över 2.140 meter? Kalmars upplopp är drygt och det kan bli jobbigt att hålla hela vägen hem. Men det samma gäller för Pastore Bob, skulle rent av Monark Newmen kunna få överta vid full laddning?

V75-4, Klass II, 2.140 meter autostart

 • Demon Ima har tagit lite tid på sig, men verkligen imponerat och var smällfin i comebacken. Han traskade 1.10 sista 800 senast efter att ha tagit sig fram i dödens varvet kvar. Före den långa pausen var han fullständigt överlägsen från spets via 1.13 sista rundan. Visst kan läget ge lite spår på vägen, men det ska han klara. Han står alltjämt billigt inne i klassen och verkar trivas i Kalmar där han har två segrar på två starter.
 • Claw fick långt fram senast på Mantorp, men spurtade bra bakom Cruise via 1.11,6 sista 800 meterna. Han står kvar i klassen och har intressant utgångsläge.
 • Dennis K. har två segrar på tre försök från ledningen och har överraskat tidigare när han dragit på friskt i front. Ulf Ohlsson känns spännande och spetschansen god. På minussidan finns att han inte fungerade som bäst senast aktionsmässigt med skor, har fått en kort paus och det kan fattas något.
 • Jori Boko var oerhört positiv i lördags då han avslutade 1.11 sista 800 från fjärde utvändigt utan att det det minsta plågad ut. Kim Eriksson körde smart, men då ledande favoriten inte hade sin bästa dag blev det krafter kvar i mål.

Rank:

A: 7 B: 2–1–11–10 C: 4–3–6–5–9–12–8

Spetsstriden: Vi har god känsla att Dennis K. håller upp ledningen då det inte är några utvändiga startkanoner. Demon Ima känns som huvudet högre, men är Dennis K. bara i ordning brukar inte Ulf Ohlsson lämna över taktpinnen frivilligt.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Sir Henry P.Hill har tävlat i silverdivisionen i ”all oändlighet” och allt som oftast levererat. Senast galopperade han dock under anfall 250 meter före mål och fick inga pengar med sig hem, men vi tyckte inte att han såg slagen ut i det skedet utan tror att han hade varit bland de tre främsta i felfritt lopp. Turen i oturen är att han står kvar i klassen och hade vi varit trygga vid att han verkligen frontade här från innerspår så hade vi spikat hästen.
 • Fortune Mearas lovade mycket som ung och har nu studsat tillbaka i Johan Untersteiners regi. Han har tagit två raka segrar för Halmstadtränaren och gav framförallt ett plusintryck vid triumfen på hemmaplan näst senast. Hästen har inte vunnit i något av sina två försök över 2.640 meter och vi tror inte att den är något plus, men den får oss inte att dra öronen åt oss.
 • Staro Leonardo slutade oplacerad senast han testade lång distans i silver. Då blev det dock ett tufft lopp utvändigt ledaren och det var inget att säga något om att han gick sig trött. Senast i Halmstad var han tillbaka med besked som tvåa bakom Zio Tom Jet och han finns säkert med i striden åter om han får ett vettigt lopp.
 • Kennedy kastade sig i galopp direkt i STL-finalen i lördags. Han jagar snabb revansch och 2018 års Derbyfinalist tillhör skaran som uppskattar den dryga distansen.
 • Panamera spelar också i den ligan. Han var tvåa bakom Indra’s Secret senast på Åby utan att riktigt hota och känns kanske inte som någon given vinnare i de här sammanhangen, men kommer från ett stall i ruskigt slag.

Rank:

A: 1-3-9 B: 2-4-7-5-6-10-11 C: 8-12

Spetsstriden: Få startblixtar öppnar upp för Sir Henry P.Hill trots det i grunden lömska innerspåret. Doctor Doxey Zenz lägger iväg bra och är den som kan utmana.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • No Limit Queen gick segerlös genom fyraåringssäsongen, men blixtrade till mellan varven. Hon var bland annat sexa i Stochampionatet och visade åter uppryckning i sina decemberstarter. Senast avslutade hon bra som knappt slagen av Valkyria K. och klarar hon ”bara” av att ta sig iväg rån start här så har hon en passande uppgift framför sig för motståndet skämmer verkligen inte.
 • Orlando gillar vi. Hon skrällvann ett uttagningslopp till Derbystoet i sensomras (oplacerad i finalen) och har åter visat positiv form i de senaste starterna. I lördags avslutade hon klart bra som trea i den Diamantstofinal som Kali Smart vann och med ett lopp i draget kommer hon fälla många över spurtrakan.
 • Lyx Håleryd var också med i Diamantstofinalen på Solvalla och placerade sig snäppet bakom Orlando. Hon avslutade helt okej, men det känns som det finns en växel till i henne att plocka fram.
 • Ofelia O.E. fick göra allt jobb själv i Mantorp, men stod på bra in till mål via 1.11 sista 800 meterna. Hon är bortvald av Peter Untersteiner, men väl så het som Beluga West. Den sistnämnda är otroligt jämn och nyttig. Hon blir ofta ”semibetrodd” i loppen, men det slutar inte sällan med en placering som trea, fyra eller femma och det kan givetvis inte vara en ren tillfällighet. I det här loppet tycker vi dock att det inte kryllar av glödheta toppar utan hon ska ha rimlig chans att blanda sig i striden.

Rank:

A: 8-4 B: 10-7-11-15-14-6-5 C: 13-2-12-9-3-1

Spetsstriden: Dolly Dream lär fronta initialt, men kommer få en tilläggshäst över sig per omgående. Kan Lyx Håleryd vara den som är först framme?

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Mamba blir vårt tipsval om än med viss tvekan. Han har lyft sig ett snäpp i slutet av sett får och tagit två raka segrar på tilltalande vis i ganska så hyggliga Jägersromgivningar. Nu är givetvis klassen på loppet ytterligare ett snäpp vassare, men detta känns ändå inte som något supermärkvärdigt bornsförsök utan han ska ha vettig segerchans på visad form.
 • Payet D.E. kommer från en femteplats i just bronssammanhang. Då fick han för långt fram, men avslutade klart bra lite i skymundan. Han var trea i bronsdivisionen även i oktober och skulle han komma igenom någorlunda från start här heller få rygg på Mamba sista 700 meterna så tror vi att han kommer leverera rejält över upploppet.
 • Call Me Brodda tog ledningen senast och gick undan till en säker seger efter att fått bestämma tempot. Hon är relativt färsk i klassen och känns egentligen inte som någon klockren bronsvinnare, men som nämnt är inte det här loppet jättebra för klassen och vi kan se henne hålla hela vägen från tät.
 • Inertial spurtade till inse i bronsdivisionen i Halmstad och var trea i klassen gången innan. Sprinterdistans är inte något plus för hästen (en seger på åtta försök), men funkar och i nuvarande slag måste han räknas tidigt.
 • Global Tailwind har en sjua respektive sexa i resultatraden nu, men vi påstår att han är i bättre form nu än vad han varit vid topplaceringarna dessförinnan. Hade han haft ett hyggligt framspår hade vi tippat honom högre, men nu krävs det en del stöttning med rätt ryggar på slutrundan.

Rank:

A: 2-9-3-6 B: 11-1-5-12-7-4 C: 10-8

Spetsstriden: Klar fördel Call Me Brodda även om Inertials startsnabbhet inte ska underskattas.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 2 JANUARI

Avd 1: 1,2,3,4,7,10,12 (5,6)
Avd 2: 1 Lorelei Marie (3,7)
Avd 3: 1,2,9 (3,8)
Avd 4: 7 Demon Ima (2,1)
Avd 5: 1,2,3,4,7,9 (5,6)
Avd 6: 4,7,8,10,11 (15,14)
Avd 7: 1,2,3,5,6,9,11,12 (7,4)

5.040 rader / 2.520 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor