Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Hoppar på innan tåget går

Av
Emil Persson
Invändige Månlykke A.M. och Gunnar Melander beger sig till Gävle för start i Kallblodsdivisionen. Foto: stalltz.se
Invändige Månlykke A.M. och Gunnar Melander beger sig till Gävle för start i Kallblodsdivisionen. Foto: stalltz.se

Det är V75-spel i dagarna fyra som gäller med start denna skärtorsdag. Gävle travar traditionsenligt denna kväll och vi har ingen känsla för att utdelningen ska bli ”hur hög som helst” då det sannolikt bara är sex lopp som spelarna behöver lösa.

Som Månlykke A.M. (V75-2) såg ut i årsdebuten ska det nog mycket till för att han ska förlora särskilt många travlopp detta år och i dagens lopp möter han ingen konkurrent som han normalt sett ska behöva förlora mot.

Vårt andra singelstreck är desto roligare. Bubble Effe (V75-7) hade ett fint avslut på sin Sverigesejour i somras och var faktiskt finalist i Lotterian i början av oktober, trots att han bara var fyra år gammal där och då.
Av vinterprestationerna i Frankrike att döma så är han inte en millimeter sämre nu och då han i skrivande stund är mer än hälften så hårt spelad som loppets favoritduo så vill vi hoppa på tåget och nyttja det spelvärde som finns innan det är försent!

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Gävle.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Henessi Walk (V75-1) var i princip på linje med Mellby Jinx och Indy Rock i fjolårets Kriteriefinal där han inkom som femma. Nu är årsdebuten avklarad och skorna ska åter ryckas av när det står större pengar på spel. Vi tycker att han är undervärderad i det här loppet och utfärdar varning frö denan fyraåring som visat att han står distansen.
  • Månlykke A.M. (V75-2) kunde inte ha sett bättre ut i årsdebuten än vad som var fallet. Visst förlorar även denna häst lopp mellan varven precis som alla andra, men som han såg ut på Bergsåker så lär tillfällena bli få denna säsong. Gunnar Melander har två och ett halvt varv på sig att lösa det taktiska för att vara först i mål och det förväntar vi oss att han fixar.
  • Husar Norrgård (V75-4) höjer vi ett varningens finger för i ett riktigt svagt sprinterlopp där hästarna fördelas på två volter. Det finns faktiskt en viss möjlighet att sexåringen kan nå ledningen trots snävt startspår och från den positionen är han obesegrad efter tre försök.
  • Bubble Effe (V75-7) lyfte under senhösten på svensk mark ifjol och var faktiskt finalist i Gran Premio della Lotteria senare under hösten. Han fick inga prispengar med sig den dagen, en har krigat på berömvärt på Vincennes över opassande lång distans under vintern. Med ett rejält banjobb innanför västen där han sparrade Elitloppsaktuelle Vernissage Grif så tror vi att hästen kan leverera en topprestation. Spelvärdet känns skyhögt i skrivande stund!

Betrodda som lever farligt

  • Franklin Zet (V75-1) blandade och gav under sin debutsäsong på tävlingsbanan. Han har blivit kastrerad under vintern, står perfekt inne i loppet och ser ut att ha en smaskig uppgift på pappret för att kunna anföra hela vägen, men vi vill gärna se honom leverera först innan vi lägger alla ägg i samma korg.
  • Bank Blow (V75-3) har Claes Sjöström gjort ett toppjobb med. Hennes utvecklingskurva är riktigt häftig och vi påminner om att hon var måltvåa i en Klass II-final senast, men att hon blev diskvalificerad för trängning. Här finns det startsnabba hästar på utsidan i form av Cape Town, men framförallt Artico Zack och de inleder därtill från startspår som är mer gynnsamma bakom startbilsvingen på Gävletravet än vad spår ett är. Bank Blow kan bli fastlåst längs innerspår och är därmed en favorit i fara.
  • Ivar Pace (V75-4) bet ifrån sig jättefint från tät i ett 100.000 kronorslopp under Gävles V75-dag i januari. Här är det dock ingen garanti alls för att han lyckas nå samma position på nytt och från andra positioner än tät tycker vi inte att han har större vinstchans än någon annan i loppet. För oss är han väl hårt spelad.
  • Iceland Falls (V75-6) har inte vunnit sina segrar i Frankrike på tur och samtliga är därtill tagna över just lång distans. Den här uppgiften är dock inte helt enkel då han står 20 meter bakom hästar som hon relativt nyligen stod lika start med och det finns därtill ett riktigt starkt kort på startvolten. För oss är hon bara ett av flera streck och hon tillhör inte den skara hästar som vi tror allra mest på i loppet.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 14 APRIL

Avd 1: 1,6,7,10,11 (8,9)
Avd 2: 9 Månlykke A.M. (10,8)
Avd 3: 1,3,6,7,11 (10,2)
Avd 4: 1,2,3,4,5,7,8,9 (6,10)
Avd 5: 8,9 (5,10)
Avd 6: 6,9,10,11,12,13,15 (8,1)
Avd 7: 9 Bubble Effe (3,4)

2.800 rader / 1.400 kronor