Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi inleder med dubbla spikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus A Djuse strödde lovord över King of Everything efter andra raka rikstotosegern. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Magnus A Djuse strödde lovord över King of Everything efter andra raka rikstotosegern. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Halmstad står som värd för veckans jackpotkryddade V75-omgång. Den inleds med en storfavorit i form av Con Crowe (V75-1) som ser ut att ha en väldigt lämplig uppgift i Klass I-försöket, men i övrigt lyser de givna singelstrecken med sin frånvaro.

Vi väljer att gå ut hårt och komplettera med Barabobbitt (V75-2) som spik i Klass II. Han trivs allra bäst när han likt nu står med öppet utgångsläge och har chans att nå ledningen.
Frankie Godiva är säkert en minst lika bra om inte bättre häst, men det tror vi inte spelar någon roll när han inleder från bakspår och kan få göra mer jobb än Barabobbitt.

I Diamantstoet (V75-6) har det skrällt friskt vintern igenom och vi kan se den saken upprepa sig på nytt. Vi betalar för nio av de 15 deltagarna och ser i skrivande stund ut att ha markeringar på såväl en- som tvåprocentare.
Där hoppas vi få skjuts i utdelningen då sjurättspotten förväntas innehålla 44 miljoner kronor denna lördag!

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna i Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter autostart

 • Con Crowe har åtta segrar på elva starter och fler lär stunda som han sett ut på sistone. Intrycket vid spetssegern senast i Halmstad var smått magnifikt då han övertog taktpinnen på första långsidan och klämde i med ett slutvarv på 1.11,3! Segern blev överlägsen och hästen såg oerhört stark ut över målgången. Tidigare har vi haft svårt att riktigt sätta fingret på hur bra den här hästen är, men vi blir mer och mer övertygade om att det här är ”the real deal” och tillmäter honom mycket god segerchans i det här loppet även om han så skulle få vandra utvändigt ledaren.
 • Tearsinheaven presenterade sig för den breda massan vid tredjeplatsen i ett Klass II-försök på Sundbyholm i november. Då galopperade han efter 100 meter, men gick en mycket stark upphämtning till tredjeplatsen via 1.11,7 sista 1.200 meterna. Vid comebacksegern i Kalmar kunde Johan Untersteiner skifta andra utvändigt mot tät efter ett varv utan att spilla alltför mycket kraft och det blev en tacksam genomkörare inför det här loppet. Vi tror att Tearsinheaven möter en bättre häst i Con Crowe, men vår ensamma A-häst får inte ha en dålig dag för då blir det garanterat match.
 • Capriccio d’Amore trodde vi stenhårt på senast i Kalmar och spikade som 13-oddsaren. Han var stor i nederlaget då som fyra efter att varvat på 1.11,3 med en glödhet Boli You S.M. på utsidan. Här är förutsättningarna totalt annorlunda med ett halvvarv längre distans samt spår tolv, men låt oss påminna om vilket övertygande vis han rundade sina konkurrenter på när han fick anfalla bakifrån i debuten för Jerry Riordan i november via 1.10,3 sista 700 meterna.
 • Wings Level såg slagen ut framme i ledningen senast i ett försök till Solvallaserien K350, men kontrade över spurtrakan och höll näbben först. Han stånkar på för jämnan, gör aldrig en dålig insats och älskar långa distanser.
 • Speedy Cash Vicane gillade vi högstanivån på i somras. Han var chanslös att ta något från köposition i en pilsnabb avslutning när han gjorde comeback på Åby, men kan säkert vaknat till rejält av den genomköraren. Går man utanför boxen och inte vill spika Con Crowe så är detta ett roligt streck för hästen är inte alls oäven.

Rank:

A: 2 B: 4-12-9-10-3-5-6 C: 1-8-7

Spetsstriden: Edforever utmanas av Dats So Crazy, Crono Delleselve och Boli You S.M. Oavsett vem av dem som kommer först så lär suget vara stort på att rygg Con Crowe eller Tearsinheaven i skede två.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Barabobbitt är en effektiv spetshäst med drömläge. Han hade samma startspår på Sundbyholm den 13 november och frontade då busenkelt, men blev het på kuppen och varvade på 1.09,9! Hästen har en tendens att elda upp sig, men över sprint höll det hela vägen i Rättvik i den efterföljande starten. Hästen galopperade under anfall 200 meter före mål i sitt senaste Klass II-framträdande och gynnas kraftigt av förutsättningarna här med öppet startspår.
 • Frankie Godiva bedömer vi som fältets bästa häst och det är ingen tillfällighet att han vunnit sex av åtta starter såhär långt. De två senaste är tagna efter forceringen till tät och han har sett totalt obrukad ut i slutskedet i de loppen. Frankie Godiva vann från dödens i Halmstad den 7 november på 1.15,6/2.140 meter och såg även då ut att ha en hel del kvar i reserven, men även om han skulle göra en toppinsats från samma position här och ta ner sig ner på en låg 1.12-tid så är det inte säkert att det räcker till seger.
 • S.G.Mistral är segerlös efter 14 starter, men har knappast varit i bättre form någon gång tidigare än vad som är fallet nu. Hästen sköt till vasst efter sen lucka näst senast och gick i mål med sparade krafter i den efterföljande starten trots att han hängde i tredjespår i 700 meter innan han hittade ner i andra utvändigt. Från det här läget skulle han kunna få rygg på Barabobbitt och med tanke på den form Roger Walmanns häst visar utesluter vi inte att han kan skrälla med fritt.
 • Steady Roger hade vi haft tre i ranken om det inte vore för insatsen näst senast där han förlorade från ledningen. Gången före och gången efter har han sett stark ut från samma position, men dit blir det oavsett vilket svårt att nå nu.
 • Joli’s Hilding avslutade mycket bra vid skrällsegern i Örebro näst senast, men hamnade i en trött rygg och kom bort helt i V75-starten gången efter. Valacken är rask från start och kan hamna långt fram i fältet även om han inte når täten.

Rank:

A: 1-10 B: 2-7-6-11 C: 3-4-5-12-8-9

Spetsstriden: Barabobbitt är kusligt rask bakom bilen och då spelar det ingen roll att såväl Center Bus som Joli’s Hilding kan flytta på sig.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Four Guys Dream gör debut i Gulddivisionen på hemmaplan, men det ska sägas att han testats i elitsammanhang tidigare. Hästen deltog i Copenhagen Cup i maj, men kom inte till positionsmässigt i det loppet den dagen. Efter höstens bländande intryck så var han måhända aningen sämre senast i Silverdivisionens final, men samtidigt blev det väldigt långt fram till Axel Ruda och Behind Bars. Vi vet att Four Guys Dream kan bättre och ger honom alla möjligheter att inleda med seger trots att han går upp i klass då det handlar om en oerhört spurtstark herre när han tävlar på sin högstanivå.
 • Aetos Kronos har inte varit sig lik efter det långa uppehållet. Han fick förvisso jaga sista 700 meterna utan rygg senast i Gulddivisionen i Kalmar, men hade inte kraft nog för att avgöra. Nu utrustas hästen med jänkarvagn för andra gången (galopp i höstens försök) efter uppehållet och återstiftar därtill bekantskapen med Magnus A Djuse som bland annat körde hästen vid segern i Jubileumspokalen år 2020. Den dagen öppnade Aetos Kronos bättre än någonsin bakom bilen, men det känns ändå som det kan bli kämpigt för honom att hålla upp innerspåret med riktiga raska hästar på utsidan.
 • Chapuy tillhör kategorin utmanare på utsidan. Han är rysligt kvick den första biten och gör nästan aldrig en dålig insats nuförtiden även om han var helt utan chans att hota Eddy West i senaste starten. Når Carl Philip Lindblom tät med hästen här så tror vi att han testar och kör i den positionen och utesluter inte att det kan hålla hela vägen.
 • Pacific Face fick se sig upphunnen Ultion Face i Kalmar efter att forcerats till tät 1.300 meter före mål. Han sprang så fort han kunde och höll helt okej. Blir det överpace på det här loppet kommer elvaåringen in i matchen.
 • Dats So Cool maxade från vinnarhålet i näst senaste starten då han startade i Gulddivisionen och orkade inte från tät när man testade i den positionen i samma klass gången efter. Vi har svårt att se honom vinna det här loppet och ser honom mer som en platsaspirant.

Rank:

A: 7-1-6-9 B: 4-10 C: 2-3-5

Spetsstriden: Aetos Kronos bör få svårt att hålla ut Kung Edward, Dats So Cool och framförallt Chapuy. Vi tror att den sistnämnde sitter i ledningen efter 300 meter.

Avd 4 – Flerklasslopp, 2.140 meter voltstart

 • Wish Me Magic blir vårt tipsval i detta ojämna flerklasslopp där det finns flera lågpoängare med i startfältet. Hanna Lähdekorpis häst kommer från seger i ett liknande lopp i Kalmar där det länge och väl såg ut att bli för långt fram till ledaren Dig For Ember, men Magic Tonight-sonen bet i fint och hann fram till knapp vinst via 1.12,2 sista 800 meterna. Gången innan fick han dödens under inledningsvarvet och det kan ha påverkat hans motivation för den dagen gick hästen inte riktigt att känna igen. Lyckas Stefan Persson lotsa fram hästen i rätt ryggar fram tills slutkurvan kan det absolut bli ny seger för Wish Me Magic.
 • Frodo Cash dubblar vi med i A-gruppen. Han var bara en längd efter Wish Me Magic vid starten på Jägersro i december och då fick till skillnad från Wish Me Magic tillbringa slutkurvan i tredjespår. Hästen bet i bra hela vägen hem och att han inte kunde nå ifatt en bra ledarhäst senast på Lunden i form av Every Day tycker vi inte var så mycket att säga något om. Sexåringen är hyggligt tuff och matchar hästar av denna sort.
 • Princess Kloster har vi sett leverera häftiga avslutningar för jämnan hos Olof Thorson. Hon kördes fullt naturligt spårsnålt i comebacken i Kalmar och fullföljde starkt mellan hästar som sexa. Det loppet för rimligtvis henne framåt och vi tycker Classic Photo-dottern är väl värd en varning.
 • Denisa fick lägga speeden för tidigt näst senast på Jägersro, men höll ändå bra som tvåa via 1.14 sista varvet. Hon fick jaga från femte utvändigt gången efter och fullföljde starkt mellan hästar via 1.12 sista 800 meterna. Allt talar för att hon anför fältet som ensamt startande från grunddistansen och vi ser gärna att Markus Waldmüller ger stoet chansen att löpa ut denna gång.
 • Amazing Hazel testades i tät som 64-oddsare på V75 i december. Det blev för tufft, men hästen är inte alls tokig och avslutade 1.12 sista 700 meterna bakom övermakten Con Crowe senast i Halmstad. Med klaff på bitarna kan vi se femåringen slåss om segern.

Rank:

A: 12-8 B: 10-1-3-11-2-4-7 C: 5-6-9-13

Spetsstriden: Denisa är ensam på startvolten och givetvis klar spetsfavorit. Från mellanvolten är Amazing Hazel raskast och ytterligare 20 meter bakom tror vi att Stepping Moneyboy är den som har störst chans att hamna långt fram i fältet direkt.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Gerben har inte haft någon riktig stolpe in i Bronsdivisionen, men står inför intressanta förutsättningar i vad som kan komma att bli hans sista framträdande i denna klass. Sexåringen galopperade oväntat från start när det var voltstart i Kalmar, men gick en stark upphämtning som femma via 1.13,5 sista 2.500 meterna. Gången innan anförde han bronsfinalen i högt tempo på en krävande bana och vi tycker att han föll med flaggan i topp trots att han ”bara” blev sjua. Vinner han starten så kan det vara så enkelt att det är hans tur nu!
 • Woodbury Wine är nog ännu raskare från början, men då det finns raska hästar även mellan Gerben och henne så kan hon bli utsvarad via solfjäderseffekten. Ledningen är dock ingen måsteposition för detta sto som vann comebacken via draghjälp från fjärde utvändigt i tilltalande stil. Hon lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen.
 • Beethoven avvaktade Björn Goop värsta körningen med senast på Färjestad innan smärtfritt kunde kliva fram och ta över ledningen varvet före mål. Segern blev väldigt enkel och det var en positiv Beethoven som nu fungerade som han ska aktionsmässigt. Från rena drömläget är han ett tidigt bud även om inte Peter Zadel vinner V75-lopp varje vecka.
 • Conte Prad spetsade och släppte vid senaste bronsförsöket i Halmstad dagen före julafton. Han höll farten starkt som trea och hade känts än mer tidig här om det inte vore för att han såg helt livlös ut i köposition i senaste starten.
 • Without A Doubt kom aldrig till senast på Solvalla, men såg vettig ut över målgången i skymundan. Vid överpace kan han överraska liksom Exclusive Fire som fullföljde starkt bakom Gulddivisionshästen Emoji senast i Ålborg.

Rank:

A: 1-4 B: 2-3-11-12-9-8-6-7 C: 10-5

Spetsstriden: Här kan det gå undan! Gerben kan med hjälp av solfjäderseffekten hålla ut Conte Prad, Woodbury Wine och Muscle Lane.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Love No Pain blir vårt tipsval i detta öppna Diamantstoförsök. Hon har inte startat sedan hon felade bort sig från start i V75 i Halmstad den 23 december, har dessförinnan övertygat så smått vid flera segerlopp i Tomas Malmqvists regi. Stoet har ett brett register, kan vinna flera olika vägar och Carl Johan Jepson lär åka ut med en god grundkänsla då han vann bakom stoet på Åby i november.
 • In Style slutade tvåa i comebacken tillika debuten hos Joakim Lövgren. Det blev ett underligt kört och ryckigt lopp där In Style stora delar av loppet fick gå utan rygg i andraspår på avstånd. Sista 700 meterna stämde det inte optimalt och hon var utan chans att utmana Olga Utca om segern, men stod för en fullgod insats som tvåa på avstånd. Vi förväntar oss att hon tar steg framåt med loppet i kroppen och tycker hon känns som ett starkt kort på startvolten.
 • Wilma Töll fick svar i spetsjakten senast och backades ner i vinnarhålet efter att öppnat 1.11 första halvvarvet. Hon höll farten bra som trea på avstånd och det vore spännande att se henne i tät denna gång istället.
 • Olga Utca är i sitt livs form. Hon vann överlägset i en överpacad tillställning på Jägersro och fick chansen för sent senast i Kalmar då hon testades mot pojkar i Bronsdivisionen.
 • Silvertail stod stenhårt inne på tillägg senast i Kalmar. Hon spurtade helt okej som sjua från tredje utvändigt och har en betydligt bättre uppgift på pappret denna gång. Skulle Dwight Pieters lyckas hålla upp rygg på Wilma Töll och få vinnarhålet med Ready Cash-dottern så kan vi se henne skrälla med fritt.
 • Feline Burgerheide har slutat trea och femma i sina tidigare försök inom V75. Senast fick hon se sig besegrad från ledningen som favorit, men det var tufft att anföra fältet på Axevalla den dagen så det tar vi inte så hårt på. Skulle Hans Crebas få en pangstart med sitt sto och komma före Wilma Töll direkt så ger han säkert henne en ny möjlighet att få löpa ut i den positionen.

Rank:

A: 12-5-3 B: 13-1-6-14-15-8-11 C: 9-10-2-7-4

Spetsstriden: Vi tror att Wilma Töll tar sig förbi Silvertail och håller ut springspårshästarna.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Unique Creation galopperade i debuten hos Johan Untersteiner, men har därefter tagit två raka segrar. Första gången fick han svar av Romero och blev förpassad till dennes utsida, men det spelade ingen roll. Redan 300 meter före mål hade han loppet i sin hand och när hästarna åter möttes två veckor senare så var det raka vägen fram till tät för Unique Creation som gällde. Johan Untersteiners häst såg totalt okörd ut när han gick ifrån över spurtrakan och även om sjuåringen inte mött de allra värsta hästarna i denna klass så har han verkligen gett rätt intryck. Vi tror att han segerstrider i det här loppet även om han får en tuff resa.
 • Eros Zola fick en tuff väg fram till dödspositionen i Kalmar och höll fullt godkänt som trea. Han har fått tre lopp i kroppen nu efter ett fyra månader långt uppehåll och lyft lite för varje start. Toppformen bör vara nära och skulle Flemming Jensen lyckas hålla ut de värsta konkurrenterna och överta ledningen är mycket vunnet.
 • Digital Summit var storfavorit i samma klass senast i Kalmar efter den övertygande seger i Hästägarkannan. Då var han dock åter spänd bakom bilen och slog på en galopp efter 100 meter. Hästen såg verkligen peppad ut upp i ryggar över målgången så att formen kvarstår tvivlar vi inte ett dugg på, men det gäller att han sköter sig och travar felfritt. Måhända ökar den chansen från spår åtta när han inte är ”mitt i gröten” och slipper häst på utsidan.
 • Behind Bars kördes väldigt passivt i Kalmar och såg föga brukad ut över målgången. Hästen flög fram i spurten gången innan som knappt slagen av Axel Ruda i en silverfinal och är minst en outsider.
 • Hooper des Chasses vann anrika Graf Kalman i Österrike i oktober. Han travade 1.10,8 sista 2.100 meterna efter galopp på Åby i november och har varit lite surrhäst efter det. Senaste insatsen bakom Certainly på Solvalla var god och vid laddning kan han flytta på benen direkt.

Rank:

A: 4-3-8 B: 9-7-6-5-1-11 C: 2-12-10

Spetsstriden: Ovanligt få ”raketer” för att vara näst högsta klassen. Red Mile Brodde har vettig chans att fronta, men lär ta rygg så fort som möjligt. Vi tror att Flemming Jensen försöker vara aktiv med Eros Zola och lyckas han hålla ut Vinci Nice samt Hooper des Chasses är mycket vunnet.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 28 JANUARI

Avd 1: 2 Con Crowe (4,12)
Avd 2: 1 Barabobbitt (10,2)
Avd 3: 1,6,7,9 (4,10)
Avd 4: 1,3,8,11,12 (2,4)
Avd 5: 1,2,3,4,11,12 (9,8)
Avd 6: 1,3,5,8,11,12,13,14,15 (9,10)
Avd 7: 3,4,8,9 (7,6)

4.320 rader / 2.160 kronor