Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Kallt drag hett spikalternativ

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Torbjörn Jansson kör en av våra två spikar inom Gävles V75-omgång. Foto Mia Törnberg
Torbjörn Jansson kör en av våra två spikar inom Gävles V75-omgång. Foto Mia Törnberg

Det är en häftig lördagsomgång som stundar i Gävle. Loppen håller jämn och hög klass och i flera av loppen kommer det hästar från ”kors och tvärs” som inte sprungit på varandra tidigare.

Precis så vill man ha det på V75 och de där givna spikalternativen lyser faktiskt med sin frånvaro. Vagabond Bi (V75-7) är en av våra två spiklösningar och den vi tror mest på. Han lyfter hela tiden och var så pass rejäl senast i Walter Lundbergs Memorial att han kan vinna det här loppet även om han får gå den tunga vägen.

Vår andra spik är mer av en chansning, men T.B.’s Tröllgutt (V75-4) står verkligen spännande till i kallblodsloppet. Vi vet sedan tidigare att Torbjörn Jansson är ur urvass på ”de kalla” och från tät blir hästen svårfångad.

Här kan du ta del av startlistorna till Gävles V75-tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så klickar du på denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  11 Gardner Shaw
  12 Speedy Tilly

  4 Dream Creation
  3 Jareth Boko
  8 Global Warrior
  5 Swagger
  9 Royce Rolls
  6 Big Cactus Zet
  10 Dominic Wibb
  2 Faster Than You

  1 Bransbys Juke Box
  7 Issiah

  Expandera
  Ett öppet och bra klass I-försök inleder V75-omgången. Gardner Shaw har övertygat vid segrarna och avslutar sylvasst om han får gå med i draget. Hästen är dock inte helt att lita på och det finns därtill ett antal konkurrenter som vi håller som jämngoda.
 • Speedy Tilly tycks Robert Bergh ha kommit helt rätt på. Hästen avslutade strålande bakom Gazoline Mearas näst senast från just spår tolv och spårade därefter hem ett enklare lopp på Solvalla. Hästen har ett brett register och får han gå med i rygg på Gardner Shaw under slutvarvet får favoriten vara bra för att orka hålla emot.
 • Dream Creation kommer från en dödensseger, men har studsat upp ganska snabbt i klass nu. Det blir en prövning för honom i det här sammanhanget, men vi utesluter inte att han hävdar sig.
 • Jareth Boko fick en tuff väg fram till dödspositionen senast på Solvalla, men det spelade ingen som helst roll. Intrycket var mycket bra och skulle han hitta till tät blir han svår att plocka ner ner.
 • Global Warrior fick gå ett småtufft lopp bakom Dream Kåsgård senast och föll med flaggan i topp. Han har rygg på en mindre startsnabb häst och riskerar att hamna en bit bak och eventuellt även bli instängd.

Spetsjakten: Jareth Boko utmanas främst av Issiah.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  14 Mily
  15 Millie Millionaire
  6 Klara Zonett
  5 Fixi Mearas

  11 Mahjong
  8 Luna Nera Doc
  3 Stiernhööks Siri
  13 Global Allegiance

  12 Quantal Quetzal
  10 Cordelia I.S.
  7 Titania I.S.
  1 Höwings Zora
  2 Madonna Morique
  4 Delilas Magi
  9 Omaha Zenz

  Expandera
  Att i V75-sammanhang tippa en häst etta som kommer från en breddloppsvinst känns underligt, men vi kan inte blunda för att detta ser lämpligt ut för Mily. Hon avslutade 1.09,5 sista 700 meterna vid just breddvinsten och har dessförinnan gått bra i tuffare sällskap än vad hon stöter på här. Med någorlunda klaff på bitarna är hon med i segerstriden.
 • Millie Millionaire var sämre senast på Solvalla och har inte startat på nära nog två månader efter det. Fredrik Wallins stallform har varit lite sisådär även om den blivit bättre, men normalt sett är detta ett passande lopp för hemmastoet.
 • Klara Zonett fick göra jobbet själv senast, men höll bra bakom Valuta E.W. Att hon bara har två segrar på 25 starter ser vi som en ren tillfällighet och upplever henne på intet vis som vek eller särskilt löpningsberoende.
 • Fixi Mearas har lyft efter att Stig H Johansson körde flera snälla lopp med stoet. Innerspår på tillägg är lite chansartat, men kliver hon iväg bra kan vi se Erik Adielsson lägga en tidig speed i jakt på tätpositionen.

Spetsjakten: Stiernhööks Siri tror vi frontar, men frågan är hur sugen Kajsa Frick är på att försvara den positionen om Fixi Mearas eller Klara Zonett kommer fram och utmanar tidigt.

Avd 3 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  3 Nairajah
  4 Global Above All
  10 Don’t Be Weak

  7 Global Agreement
  11 Black and Quick
  8 Leave Your Sox On
  2 Shut Up and Dance
  1 The Trick Vick
  5 Ingesson
  12 Pappajonnys Ilse

  6 Tilda Express
  9 Joyness

  Expandera
  Nairajah har gjort tre starka prestationer i ny regi och framförallt varit en plusvariant vid segrarna. Då har han nått ledningen och vunnit säkert och det ska sägas att hästen är favorit för att nå dit på nytt. Här hårdnar dock konkurrensen och vi tycker att topparna i loppet är så pass bra hästar att vi inte vill spika Nairajah som ganska klar favorit.
 • Global Above All har fått två nyttiga genomkörare i sin nya regi och höll riktigt bra senast efter ett tufft lopp. Någon snabbstart blir det knappast tal om här, men från ett bra utgångsläge kan han åtminstone hamna i en position mitt i fältet.
 • Don’t Be Weak fick för långt fram vid senaste klass II-starten i Solänget i augusti. Han har följt upp med två bra insatser efter det utan att få vinna och kommer troligtvis att tävla barfota runt om denna gång.
 • Global Agreement höll bra från dödens på just Nairajah senast och vi tror inte att Peter Untersteiner sänder hästen till Gävle för att backa sist.
 • Black and Quick satt fast med sparade krafter i Kriteriet och har samlat ihop till sin första seger. Hästen är oväntat lite spelad och ett måstestreck på kupongen.

Spetsjakten: Vi har svårt att tro att The Trick Vick kan svara ut Nairajah och skulle man lyckas så tror vi att de väljer vinnarhålet likväl i skede två.

Avd 4 – Kallblodslopp, 2.140 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  5 T.B.’s Tröllgutt

  15 Spikfaks
  10 S.T.C.C.Faksen
  3 Björn Bork
  2 Tåga Viktor

  14 Kong Henry
  4 G.G.Ojjdo
  11 Nordby Elde
  13 Klack Nova
  1 Neon Tabac
  8 Önnes Grimmer
  6 Bäcklös Tamlin
  12 Felix Tabac
  9 Minna C.G.
  7 Black Blixten

  Expandera
  Vi känner att vi måste ta chansen och gå fullt ut på T.B.’s Tröllgutt i denna final av Dubbelcupen. Han fick en väl dryg inledning senast i Bollnäs för att orka stå emot S.T.C.C.Faksen, men föll verkligen med flaggan i topp. Här tror vi att han har god chans att komma förbi Björn Bork från början vilken egentligen är den enda hästen på startvolten som vi kan se skulle köras i ledningen och därmed är chansen god att T.B.’s Tröllgutt tidigt sitter i ledningen. Därifrån blir han svårfångad.
 • Spikfaks har övertygat stort vid segrarna, men nu står han 20 meter sämre till än S.T.C.C.Faksen, Nordby Elde och Klack Nova i det här loppet. Vi tror dock att han är så pass rejäl att han hanterar det väl och utser honom till värsta motbudet likväl.
 • S.T.C.C.Faksen var jättebra utvändigt ledaren senast i Bollnäs och gick dessförinnan starkt som trea bakom Spikfaks i Hudiksvall. Han är i toppslag, men får svårare att plocka in 20 meter på T.B.’s Tröllgutt över medeldistans.
 • Björn Bork var fin vid segern i Gävle i augusti, men har inte alls fungerat i de senaste tre starterna. Nu ska Göran Antonsen skifta balans på hästen och återgå till den gamla skoningen.
 • Tåga Viktor kördes offensivt senast och den dagen fanns det inte täckning för den taktiken. Med ett rygglopp är han desto vassare och kan tänkas överraska.

Spetsjakten: Vi tror att springspårshästarna gör upp initialt, men att den av Björn Bork och T.B.’s Trollgött som är först framme får ta över i skede två.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  6 Hachiko de Veluwe
  1 Milligan’s School
  2 From the Mine

  11 Heavy Sound
  9 Floris Baldwin
  7 Generaal Bianco
  10 Romanesque
  3 Lionel N.O.
  4 Queer Fish

  5 Ural
  12 Antonio Tabac
  8 Flash Håleryd

  Expandera
  Det var inget märkvärdigt gäng som Hachiko de Veluwe stötte på i comebacken, men hästen såg helt lysande ut då han dundrade fram över upploppet trots att han behövt göra en hel del jobb själv under resans gång. Det föreligger en risk för att han kommer behöva göra jobbet själv på utsidan i det här loppet, men det kan han faktiskt klara av.
 • Milligan’s School höll starkt som femma i STL Open efter att fått göra en hel del jobb själv. Han tog ledningen från samma utgångsläge i Sundsvall Open Trot, men det var inte lika startsnabba hästar med i det loppet som är fallet nu. Oavsett vilket ska han kunna få en vettig position och då är han ett givet bud i ett sådant här lopp.
 • From the Mine var strålande bra vid dödensvinsten i Bollnäs i en omgivning som på intet vis var enkel. Nu steppar han upp ytterligare ett snäpp vad det gäller konkurrens, men som sannolik ledare är han ett givet bud i loppet.
 • Heavy Sound avslutade snabbt i skymundan på Färjestad. Han har sökt efter formen innan dess, men tycks nu vara riktigt på gång igen efter en halvklen period.
 • Floris Baldwin var förvisso trea i Gulddivisionen på Axevalla i somras, men har lyft sig markant under hösten. Nu körs han av Örjan Kihlström för första gången och hästen är i sitt livs form.

Spetsjakten: Milligan’s School får svårt att hålla ut From the Mine. Utifrån lär Peter Untersteiner skicka iväg Generaal Bianco i jakt på en bra position, men att ta sig förbi av egen kraft blir knivigt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  1 Born Unicorn
  6 Global Winner
  3 Indra’s Secret

  9 Manuzio Hanover
  5 Euskara
  4 Hands Down D.E.
  11 Cyrano de B.
  7 Lucky Base
  2 Vien Ici

  10 Rally Hans
  12 Tony Afrika
  8 Pikachu Face

  Expandera
  Born Unicorn fick aldrig riktigt till det på fransk mark, men stod för en mycket fin debut i Daniel Redéns regi. Aktionsmässigt fanns det kanske lite mer att önska, men hästen såg stark ut och nu skiftar man balans till barfota runt om vilket kan vara gynnsamt. Hästen har tidigare visat prov på god startsnabbhet och ska ha vettig spetschans från innerspår bakom bilen.
 • Indra’s Secret fick ett tufft lopp i lördags, men stod pall för det och befäste att hon är tillbaka i toppslag. Täta starter har fungerat bra tidigare och distansen talar till hennes fördel.
 • Global Winner behövde genomköraren innanför västen i Hudiksvall. Nu kan det bli tal om att köra barfota runt om och hästen har tre segrar på fem starter över lång distans.
 • Manuzio Hanover höll starkt utvändigt ledaren senast i V75-finalen. Han har gått jättebra i Kenneth Haugstads regi och ska inte räknas bort.
 • Euskara hamnade illa till senast på Solvalla, men gick en stark insats i skymundan. För en gång skull kan det bli andra hästar än Euskara som kör offensivt i loppet och det kan vara väldigt gynnsamt för hennes del.

Spetsjakten: Born Unicorn är spetsfavorit från innerspår, men Lucky Base är riktigt rask och lär laddas trots sjundespår.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  5 Vagabond Bi

  3 Kick off Classic
  1 Dom Perignon
  9 Coogan
  10 Athos Race
  8 Heading Reference
  2 Sir Henry P.Hill
  4 My Dream Art

  6 Mr Clayton J.F.
  11 Overtimeosåfin
  7 Electrical Storm
  12 Raja Ribb

  Expandera
  Vagabond Bi fick ett riktigt tufft lopp i Walter Lundbergs Memorial, men antog utmaningen och var bara bäst. Den italienskfödde sexåringen är häftig då han bara tycks lyfta mer och mer för varje utmaning han ställs inför. Då värsta motståndaren kan få svar i spetsjakten och riskerar ett tufft lopp så tycker vi att det är fördel Vagabond Bi i avslutningen.
 • Kick off Classic var jättebra då han spurtade ner elithästar i Halmstad från köposition. Den insatsen var svår att se komma för gången innan var han avhängd i tidigt skede i enklare omgivning. På sin bästa dag råder det ingen tvivel om att Kick off Classic är bra för klassen, men nu när han har en startsnabb häst på insidan som kan ”bråka” så kan det bli en kämpig väg fram.
 • Dom Perignon har fått ett lopp i kroppen och gick då helt okej efter att släppt ledningen. Nu tror vi att man är mer sugna på att köra i den positionen och kan se det hålla länge.
 • Coogan har stabiliserat sig och gör starka insatser mest varje gång. Per Lennartsson tyks passa ypperligt ihop med hästen vilket vi också fäster värde vid.
 • Athos Race gör debut i silversammanhang, men har verkligen lyft i Ulf Stenströmers regi och sett fin ut.

Spetsjakten: Här kommer loppet i mångt och mycket avgöras. Dom Perignon tar säkerligen hand om ledningen och vi både hoppas och tror att han tar emot Kick off Classic om frågan ställs i skede två.

Fakta

V75-FÖRSLAGET GÄVLE 17 OKTOBER

Avd 1: 2,3,4,5,6,8,9,10,11,12 (1,7)
Avd 2: 5,6,14,15 (11,8)
Avd 3: 3,4,7,10,11 (8,2)
Avd 4: 5 T.B.’s Tröllgutt (15,10)
Avd 5: 1,2,6 (11,9)
Avd 6: 1,3,4,5,6,9 (11,7)
Avd 7: 5 Vagabond Bi (3,1)

3.600 rader / 1.800 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Svårt för världsrekordhållaren?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Som så ofta tidigare innehåller startfältet i C.L.Müllers Memorial flera starka kort. Titelförsvaren Velvet Gio (V75-7) kommer knappast ha särskilt många anhängare då den tvåfaldige världsrekordhållaren Moni Viking, SM-vinnaren Very Kronos och pånyttfödde Cyber Lane finns bland motståndarna.

Omgången ser inte helt enkel ut vid en första anblick och de givna spikförslagen lyser med sin frånvaro. Det är givetvis extra glädjande efter förra veckans favoritkavalkad som nu utmynnat i en smaskig jackpot.

Mest spännande vid en första anblick? Kanske Dortmund (V75-6) vars högstanivå vi blivit väldigt imponerad av sedan tidigare. Lyckas han skaffa sig ett försprång direkt gentemot Indra’s Secret i Oktoberstayern kan han bli väldigt svår att jaga ikapp…

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter autostart

Oj vad roligt det här loppet blev då Oscar L.A. hamnade på spår tolv. Den färska vinnaren av Grosser Preis von Deutschland är jättebra för klassen, men från det här utgångsläget över sprint är han givetvis mycket sårbar och samma sak gäller Gaya de Prevenche från spår sju. Nej, det här loppet öppnades verkligen upp och känns ovisst. Royce Rolls gillar förutsättningarna och har tidigare vunnit på en 1.10-tid över distansen. Gazoline Mearas är bra, men frågan är han verkligen har snabbheten som krävs för att hinna med här.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett smålurigt Diamantstoförsök. Brenda Grif har övertygat i Björn Goops regi och har vettig chans bara hon trampar iväg från andraspåret. Africa Bi övertygade under Åbergs-kvällen vid seger, men har inte alls lyckats följa upp på samma lysande vis efter det. Åttondespår kan passa henne väl som orutinerad i svensk voltstart. På tillägg finns flera starka kort. Peter Untersteiner har fyra varav två sticker ut i form av Don’t be Shy och Darah Bibo. Aura S.L. blir ofta hårt betrodd, men tappar för ofta från start och hamnar illa till i loppen för att rada segrar.

Avd 3 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Ett småljummet silverförsök. Zap di Girifalco har inte sett lika bra ut i de två senaste starterna som han gjort tidigare, men kan vara på väg att lyfta nu igen efter en paus. Hästen är extremt härdad i klassen och brukar tåla tuffa lopp. Dragster har ett perfekt utgångsläge och kan vinna starten. Hästen är tillbaka i toppform efter en sämre period och kan sälja sig dyrt i tät. Här finns dock fler formstarka bud. Night Brodde, ständigt underskattade Zio Tom Jet samt Mily kommer också vilja ha ett ord med i laget.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Att ett treårigt sto ska vara favorit i ett klass II-försök känns i grunden fel, men Go Peppergirl har verkligen övertygat på oss. Lyckas Victor Rosleff pricka från springspår blir hon svårslagen. På sin insida har hon Kurri Jari Boko som testat i flera tuffare årgångslopp utan att riktigt få rätt utdelning. Hästen är bra och går åtminstone en låg 1.14-tid. M.T.Oscar har startat relativt sporadiskt som tre- och fyraåring, men visat talang i sina bästa stunder. Femtespår känns dock inte optimalt för hans del. Barnacle är bra, men får slå lite ur underläge från bakspår.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Med tanke på hur Farlander Am går i start efter start just nu så ska han vara favorit i det här loppet. Hästen ser fortsatt väldigt fräsch och stark ut och blir svårstoppad. Ingo står kvar i klassen efter lördagens femteplats i Örebro och gynnas av att ha öppet utgångsläge. Unoicsdue Gnafa’ har inte riktigt varit sig lik efter debaclet i klass I-finalen under Åby Stora Pris-dagen och känns bara svårbedömd just nu. Buzzer Beater har verkligen lyft under hösten och kommer från seger. Nu gör han debut i ny regi och det känns svårbedömt hur han kommer hävda sig i de tuffare loppen som körs söderöver.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

Indra’s Secret kommer från seger respektive andraplats i bronsdivisionen. Nu har hon bakspår på 40 meters tillägg och det är sannerligen inget drömläge. Dortmund är vi svaga för! Vi glömmer inte den insats han gjorde på Åby i början av augusti och gillade sättet hästen studsade tillbaka på senast i Århus. Guillaume Boko är jämnheten själv. Han gör väldigt sällan en dålig insats och står pall i de här långa loppen. Kennedy tävlade med skor senast på Åby. Kommer skorycket här istället så känns han klart intressant.

Avd 7 – C.L.Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

SM-vinnaren Very Kronos lottades till spår sju i det här loppet och det öppnar helt klart upp det hela en aning även om han alltid känns lite sårbar på sin lynnighet. Cyber Lane gick bra i SM från svårt spår och lyckas han nu komma före från start vilket absolut känns rimligt kan han sälja sig dyrt. Den dubble världsrekordhållaren Moni Viking har varit hemma hos ägaren Jan Lyng i Norge och vilken form han håller i återkomsten är givetvis väldigt svårt att bedöma. Titelförsvararen Velvet Gio var vi en smula besvikna på senast på Vincennes i ett motstånd som var klart enklare än vad detta är på pappret.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi spikar stallkamraterna

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vi tror att Jerry Riordan når stora framgångar i Örebro under lördagen. Foto Mia Törnberg
Vi tror att Jerry Riordan når stora framgångar i Örebro under lördagen. Foto Mia Törnberg

Örebro står som värd för veckans V75-omgång och som vanligt när de arrangerar riksspelet är klassen på loppen tilltalande.

Banans geografiska position gör att det kommer hästar från många olika håll och kanter vilket livar upp.

En som gör resan till Närke är Jerry Riordan och det är ingen dålig duo han laddar. Två av stallets stjärnhästar finns nämligen med norröver i form av Tessy d’Ete (V75-3) och Zarenne Fas (V75-7). Vi tror att båda har toppchans i sina respektive lopp och väljer att spika stallkamraterna.

Seismic Wave (V75-5) ser ut att bli omgångens största favorit, men honom vill vi gardera. Att hinna ikapp hemmahoppet Chapuy blir ingen enkel uppgift då den sistnämnde sannolikt sitter i ledningen.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Cab Lane står alltjämt kvar i klassen efter andraplatsen i Skellefteå. Han gick en rejäl långspurt den dagen och var inte långt efter Rossi Palema. Gången innan besegrade han bland annat Vae Victis Club och det råder ingen tvekan om att Cab Lane ska vara favorit i det här loppet.
  Fakta

  RANKING

  10 Cab Lane
  11 Strong Pepper
  1 The Bald Eagle

  12 Van Gogh Z.S.
  6 Cargo Door
  8 Ingo
  7 Victory Lee
  2 Payet D.E.
  9 Bear Hope
  5 Get Ready On Tour

  3 Vincent Chase
  4 Tournado Dream

  Expandera
 • Strong Pepper fick vandra utvändigt ledaren i den norska derbyfinalen som favorit; ett upplägg som var honom övermäktigt. Han tog revansch senast på Bjerke då hästen såg fin ut vid en lätt spetsseger och allt tyder på att han har samma form som när han vann klass I-försök i Årjäng i juli.
 • The Bald Eagle får också plats i vår A-grupp. Han fick ett bra lopp i draget senast på Solvalla och hade inga problem att avgöra i spurten. Hästen är härdad i sådana här sammanhang och årgångslopp och lyckas Ulf Ohlsson få hästen att hålla upp innerspåret blir The Bald Eagle väldigt svårslagen.
 • Van Gogh Z.S. fick en tuff väg till ledningen senast och varvade på 1.12,5, men det spelade ingen roll. Det var glädjande att se honom vara sig lik på nytt, men från spår tolv får han ”bara” gälla som en outsider.
 • Cargo Door hakade på bra senast som fyra i ett lopp som vanns av Admiral As. Om han skulle hitta till tät och få ett liknande lopp igen är han skrällduglig.

Spetsbud: En så pass duktig startkusk som Ulf Ohlsson bör kunna få The Bald Eagle att hålla ut Vincent Chase initialt.

Avd 2 – Ungdomslopp, 1.609 meter autostart

 • Kantens Rose har övertygat stort i Robert Berghs regi och tycks klara av alla möjliga olika typer av upplägg. Senast vann stoet från utvändigt ledaren i ett likvärdigt sällskap som hon stöter på nu och övertygade verkligen. Enda anledningen till att vi garderar henne här är risken att det lopp kan sitta en aning i benen nu när det blir täta starter.
  Fakta

  RANKING

  7 Kantens Rose
  5 Loes
  11 Make More Cider

  3 Pastorns Lady
  8 Bianca Sisa
  2 Mission Beach
  9 Valuta E.W.
  6 Frequency Am
  1 Valkyria K.

  4 G.K.Trixy
  10 Metoria
  12 Easy Pace

  Expandera
 • Loes har varit struken efter senaste starten, men är snabbt tillbaka i selen. När hon kördes i ledningen på Jägersro i ett Diamantstolopp så höll det hela vägen och vi kan absolut se ett sådant scenario upprepa sig här.
 • Make More Cider är jämn och nyttig. Hon har varit trea och femma i sina två senaste starter i 100.000 kronorslopp och känns klart intressant här om det blir en rask inledning och favoriten därtill kan hamna utvändigt ledaren.
 • Pastorns Lady är tillbaka efter fem månaders tävlingspaus. Hon hade haft en liknande paus inför V75-starten på Jägersro den 4 april och gick helt okej som trea den dagen. Oavsett om hon frontar eller skulle få rygg på Loes är hon småintressant.
 • Bianca Sisa ska tävla barfota runt om denna gång vilket känns klart intressant. Stoet har verkligen lyft på sistone och ger den här balansen ytterligare ett lyft kan hon bli livsfarlig.

Spetsbud: Bianca Sisa är riktigt rask iväg, men det blir inte enkelt för henne att fronta från spår åtta. Vi säger fördel för Pastorns Lady i strid med Loes.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Tessy d’Ete vann Stoeliten vid sitt senaste besök i Örebro och ett stayerlopp under Oslo Grand Prix-dagen. Sedan dess har hon faktiskt inte vunnit något lopp, men det har på intet vis varit något fel på insatserna. I European Championship for Mares slutade stoet tvåa bakom Conrads Rödluva medan hon bara sprang och tvekade i slutkurvan senast då det norska huvudlaget hamnade på sniskan. Det ska knappast behöva upprepas denna gång och vi tycker hon dyker upp i en omgivning där hon ska ha toppchans att plocka in dubbla tillägg.
  Fakta

  RANKING

  15 Tessy d’Ete
  14 Activated
  12 Dixie Brick

  8 Quarcia
  10 Beluga West
  11 I’m A Believer
  9 Velegance
  4 Cordelia I.S.

  7 Aper Mede S.M.
  1 Bearicecream
  5 Leia Palema
  6 Dolly Dream
  2 Pippi Pagadi
  13 Cikoria Frazer
  3 Princess Carmody

  Expandera
 • Activated avslutade 1.10 sista varvet i Sto-SM så det kan tyckas tufft att anmärka på den insatsen, men vi tycker alltjämt att det saknas lite tryck i stoet på det sätt vi kunde se under fjolåret. Hon vann på snyggt vis i Kalmar innan det mot jämnåriga ston och bredden på det här motståndet är inte tillnärmelsevis lika stark som den varit i de senaste starterna.
 • Dixie Brick var åter sig lik senast på Solvalla då hon klämde i med ett 1.10-varv till slut och besegrade favoriten Twinkle Face. I voltstart riskerar det att bli en viss tappstart och är då de meriterade hästarna som står 20 meter bakom i princip ikapp kan det bli tufft att stå emot.
 • Quarcia avslutade jättebra senast som tvåa bakom Alone. Lyckas hon skaffa sig ett försprång kontra de tidigare nämnda hästarna direkt kan det bli svårt att jaga ikapp Quarcia.
 • Beluga West gick en mycket bra långspurt senast i Kalmar som tvåa bakom Wild Love och vi tänker inte hålla på och underskatta henne något mer.

Spetsbud: Fördel Leia Palema som vi tror körs där om ingen av tilläggshästarna kommer väldigt tidigt.

Avd 4 – Klass II, 1.609 meter autostart

 • Prime Lini står alltjämt kvar i klassen efter slutat tvåa senast i Skellefteå. Han fick förvisso ge sig från ledningen då, men det var mot One Kind of Art som är en bra häst för det här sammanhanget. Det kan också vara så att kort distans passar Prime Lini bättre och vi tycker att han ska gälla som favorit i det här – inte alltför tuffa – klass II-försöket.
  Fakta

  RANKING

  6 Prime Lini
  2 Global Attention
  5 Alesso

  11 Opulent Tile
  4 Cash Cowboy
  3 Livi Oboy
  7 Stepping Moneyboy
  10 C.M.T.Queen Bee
  9 Valnes Isidor

  1 Enjoy’s Top Gun
  8 Rocking Flax
  12 Olle Då

  Expandera
 • Global Attention avslutade 1.12,5 sista varvet senast i Rättvik när han trampade runt fältet via en rejäl långspurt. Vi har inte fått V75-vibbar av honom tidigare, men de tre senaste insatserna har verkligen varit plusbetonade. Vid segern i september avgjorde hästen efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren på 1.12,6a/1.640 meter och en likvärdig insats här gör honom högaktuell för att segerstrida.
 • Alesso var riktigt fin vid segern på Solvalla från ledningen på 1.12,0a/1.640 meter. Gången efter kördes han i tät på nytt, men galopperade som tillsynes slagen vid utgången av slutkurvan. Nu är hästen anmäld barfota runt om på nytt och vinner han starten kan han lyfta och sälja sig dyrt.
 • Opulent Tile har matchats i vardagssammanhang såhär långt i karriären med blandade resultat. Senast fick han gå på i tufft tempo framme i ledningen och gick sig trött på kuppen. Även om hästen har tagit alla sina segrar från ledningen ska det bli spännande att se honom anfalla bakifrån i det här loppet.
 • Cash Cowboy fick göra jobbet själv sista 700 meterna senast och höll starkt. Nu sänds det vibbar om att han ska tävla med stängt huvudlag vilket känns klart intressant.

Spetsbud: Alesso trivs bäst när han får gå i ledningen och här får Erik Adielsson verkligen jobba för att kunna hålla ut Prime Lini. Det kan gå!

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.609 meter autostart

 • Seismic Wave studsade snabbt tillbaka efter sjätteplatsen i Jubileumspokalen. Segerloppet i Skellefteå blev förvisso ett prov utan värde då han aldrig ställdes inför någon större prövning framme i tät, men intrycket var verkligen det rätta. Seismic Wave är en riktigt bra silverdivisionshäst och en springare som kommer hävda sig även på nästa nivå och enda anledningen att vi garderar honom är att det kan bli svårt att hinna förbi ledaren.
  Fakta

  RANKING

  10 Seismic Wave
  4 Chapuy

  2 Picasso
  1 Macelleria
  7 Adde S.H.
  11 Dragster
  5 Mr Clayton J.F.
  12 Maze Runner

  9 Exclamation Mark
  3 Overtimeosåfin
  8 Smevikens Cruiser

  Expandera
 • Chapuy är just hästen som vi tror kommer anföra loppet. Det gjorde han senast på Färjestad och då höll han strålande som tvåa på 1.09,6a/1.640 meter efter att inlett i 1.06-tempo. Hemma i Örebro trivs hästen förträffligt och den här uppgiften ser intressant ut.
 • Picasso är i sitt livs form. Han såg lysande ut senast på Solvalla då vann på topptid om än efter en mycket passande löpning. Att slå de bästa kan bli svårt, men på visad form kan vi faktiskt inte räkna bort honom helt.
 • Macelleria stod för en stark upphämtning senast efter galoppen i Skellefteå och avslutade 1.10,5 sista varvet. Han har god chans att få vinnarhålet denna gång och strider om tätplatserna med klaff.
 • Adde S.H. gör jämna bra insatser för jämnan på denna nivå, men får svårt att vinna det här loppet även om han är nerstruken ett spår.

Spetsbud: Hur snabbt kurvan än må komma när det är 1.609 meter så får Macelleria väldigt svårt att hålla ut Chapuy.

Avd 6 – Klass I, 3.100 meter autostart

 • Västerbo Pokerface är vår tredje tipsetta inom V75-omgången som hämtas från Timo Nurmos stall. Precis som de övriga två som vi placerat överst i ranken står denna häst bra inne i loppet och han gillar därtill de förutsättningar som råder med tre varv. Senast i Skellefteå avgjorde han från dödens i vad vi uppfattade som ett sämre gäng än vad han möter denna gång, men det är inte alls omöjligt att han kan upprepa det även här.
  Fakta

  RANKING

  6 Västerbo Pokerface
  10 Hurricane Silas
  2 Golden Guard

  12 Algot Zonett
  3 Accolade
  1 Frozen Queen
  11 Upper Face
  9 Beethoven
  4 Estelle Nordique

  7 Jackpot Band
  5 Mr Rapide

  Expandera
 • Hurricane Silas kunde inte besegra Pacific Face senast, men det är det få som gör över tre och ett halvt varv. Fredrik Perssons häst älskar den dryga distansen och är ett seriöst motbud till den sannolika storfavoriten.
 • Golden Guard hamnade långt bak senast på Solvalla, men avslutade jättebra i skymundan även om han blev oplacerad. Hästen är startsnabb, lättplacerad och visade i derbykvalet som trea att han klarar av långa distanser utan problem.
 • Algot Zonett har verkligen lyft hos Daniel Wäjersten. Vi var tveksamma till om hästen verkligen skulle räcka senast i Stig Lindmarks Styrkeprov, men han kämpade på strålande på ledarens utsida som trea.
 • Accolade har inte riktigt räckt i de här sammanhangen tidigare. Nu har han stärkt upp formen i vardagssammanhang och vi ger honom en chans till.

Spetsbud: Vi tror att Golden Guard frontar och släpper till Västerbo Pokerface.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.100 meter autostart

 • Zarenne Fas var häftig att skåda då han vann Finlandia Ajo från positionen utvändigt ledaren och tog ner självaste Double Exposure. Senast i Hallandsmästaren fick han ånyo ett tufft lopp och den dagen blev det helt enkelt för svårt. Vi ser det loppet som en nyttig ögonöppnare inför detta och tycker att Zarenne Fas känns riktigt spännande här från ett bakspår då det är god chans att han får gå med i draget och spela ut sin speed över upploppet.
  Fakta

  RANKING

  9 Zarenne Fas
  3 Heart Of Steel
  10 Milligan’s School

  12 Milliondollarrhyme
  7 Disco Volante
  4 Romanesque
  2 Dear Friend

  10 Global Welcome
  6 Lucifer Lane
  8 Rajesh Face
  1 Flash Håleryd
  5 Catherine’s Chevy

  Expandera
 • Heart Of Steel drog tåget i Hallandsmästaren och höll utifrån det perspektivet helt okej som trea. Får han överta ledningen av Dear Friend och lyckas hålla ut Disco Volante utan att det kostar allt för mycket kan han bli svårslagen.
 • Milligan’s School fick ett vettigt lopp i lördags, men var faktiskt en smula seg i spurten. Det är möjligt att han lyfter på täta starter, men vi vill se det innan vi sväljer det med hull och hår.
 • Milliondollarrhyme spurtade bra som tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap efter att suttit perfekt till vinnarhålet. Nu drog han nitlotten i spårtombolan och i de tre senaste starter då han haft bakspår har han slutat sexa, oplacerad samt oplacerad.
 • Disco Volante har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter tre månaders uppehåll. Han fick se sig nerplockad av From the Mine den dagen, men det tar vi inte så hårt på med tanke på det uppehåll hästen hade haft och utifrån From the Mines utvecklingskurva. Lyckas Ulf Ohlsson kuppa sig förbi Heart of Steel kan det möjligen gå vägen.

Spetsbud: Här kan det bli körning. Dear Friend lär vara snabbast till plankan, men mot hingstar tror vi att Johan Untersteiner vill köra hästen i rygg. Heart of Steel får arbeta om han ska kunna hålla ut en Disco Volante som laddas med full kraft.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 OKTOBER

Avd 1: 1,10,11 (12,6)
Avd 2: 1,2,3,5,6,7,8,9,11 (4,10)
Avd 3: 15 Tessy d’Ete (14,12)
Avd 4: 2,3,4,5,6,7,9,10,11 (1,8)
Avd 5: 4,10 (2,1)
Avd 6: 1,2,3,6,9,10,11,12 (4,7)
Avd 7: 9 Zarenne Fas (3,10)

3.888 rader / 1.944 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Elephant besegrar Olifant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Steen Juul vann storlopp idag i Danmark. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Steen Juul vann storlopp idag i Danmark. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Det är Solvalla och Jägersro som delar på kvällens V86-omgång. De mest bekanta hästarna dyker upp i de två avslutande avdelningarna då det körs snabblopp på båda banorna, men vi vågar inte spika i något av de loppen.

Istället går vi fullt ut på Peter Untersteiners Dreamgirl Hall (V86-4) som står på tur för seger och som nu ska vara sannolik ledarinnan i sitt lopp på Solvalla.

På Jägersro spikar vi Elephant (V86-5) som har en lämplig uppgift i lag med Steen Juul. Det jagar några dugliga hästar från tillägg, men vi tror inte att någon av dem är förmögen att nå ifatt.

Här kan du ta del av startlistorna i pdf-format till kvällens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så trycker du på denna länk.

Strykningar

Avd 2: 12 El Gumpert

Troliga och roliga

 • Dreamgirl Hall (V86-4) har gjort två bra lopp efter uppehållet och samlat ihop till en seger. Senast förlorade hon blott mot V75-aktuella Kantens Rose och här bedömer vi motståndet som enklare. Det ska vara god chans att Örjan Kihlström kan gasa till ledningen i första kurvan och därefter kan loppet vara över.
 • Elephant (V86-5) satt fast med rubbet sparat senast i ett stayerlopp på Lunden. De krafterna kan komma väl till hands denna gång då det är god chans att han håller upp ledningen och ska kunna dra på i ett jämnt, tufft tempo. Det är dugliga konkurrenter som jagar från tillägg, men vi tror ingen är bra nog för att hinna ifatt Elephant.
 • Kryptonite Hanover (V86-6) har verkligen lyft i de senaste loppen. Vid segern hann han fram trots en taskig inledning och senast avslutade han under 1.11 sista 800 meterna lite i skymundan utan att få med ett öre hem. Får han vettig draghjälp fram tills upploppet så kommer han ta många över spurtrakan.
 • Alone (V86-8) må möta eliten denna gång, men vi har ingen anledning att tro att han inte ska kunna hävda sig. Han såg jättebra ut då han vann senast på Romme efter en rejäl långspurt och känns hungrigare än flera av sina konkurrenter i detta lopp.

Betrodda som lever farligt

 • På pappret har Armour As (V86-1) en straffspark, men hästen har inte fungerat som allra bäst i de senaste starterna och det föreligger frågetecken för hästens formstatus. Det är möjligt att han bara vänder ut och in på det här motståndet, men just nu är han ingen spikkandidat för oss.
 • M.T.Odakota (V86-3) kommer förvisso från några positiva insatser i tuffare sällskap, men faktum kvarstår att hon är segerlös under 2020. Därtill blir det svårt för henne att nå ledningen i det här loppet och utifrån det känns favoriten sårbar i det här loppet.
 • Pastore Bob (V86-7) tror vi att det kommer bli mycket ”surr” om under dagen då det är sannolikt att han hittar till tät, men vi tror inte att det är så enkelt att han bara springer undan från den positionen. Wild Love är en kanonkonkurrent som ogärna ger sig i första taget och vi tycker att Pastore Bob känns överspelad.
 • Esprit Sisu (V86-8) har galopperat två starter i följd vilket egentligen inte är honom likt, men utifrån det faktum vågar vi inte hålla honom i handen här.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 21 OKTOBER

Avd 1: 1,2,9 (7,8)
Avd 2: 1,2,4,5,7,9,10,11 (8,6)
Avd 3: Samtliga hästar (11,9)
Avd 4: 6 Dreamgirl Hall (10,12)
Avd 5: 1 Elephant (10,7)
Avd 6: 1,3,4,6,10,12 (2,9)
Avd 7: 7,8 (9,10)
Avd 8: 3,4,6 (2,1)

9.504 rader / 2.376 kronor

Expandera
Krönika