Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vinnare redan i lottningen

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Milliondollarrhyme. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Milliondollarrhyme. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Dags för Rättvikstravet att ta hand om V75-tävlingarna på lördag. I år är det lopp som kallats för finalen av ”Sommartravet” bortplockad ur kalendern och det är en högst ordinär omgång som levereras.

Huvudnumret är Ego Boys Minne för gulddivisionshästarna. Det är också här vi hittar ett av våra singelstreck i form av titelförsvararen Milliondollarrhyme (V75-3) som hade tur i spårlottningen och drog bricka ett. Hästen är snabb från start och vi tror på vettig spets- och segerchans.

I inledningen får Robert Bergh chans till revansch. Vi spikade hans L.L.Royal (V75-1) senast de var ute på V75. Då hittade hästen aldrig till spets, utan fick göra en hel del jobb utvändigt och var tapper som fyra.

Bland skrällbuden i omgången vurmar vi lite extra för Heartbeat Julie (V75-6). Vi tänkte länge chansspika Ville Karhulahtis sto i ett annars mycket streckkrävande lopp där vem som helst kan vinna. Vad som till sist fick oss att gardera var spår två i volten som innebär viss galopprisk. Styrkan för att vinna tror vi hästen har.

Här är startlistorna till lördagens V75-omgång i Rättvik.

Avd 1 – bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • L.L.Royal valde vi att spika senast, men hästen missade att ta hand om ledningen som vi hade kalkylerat med. Sedan gjorde han fortsatt ett strongt lopp utvändigt och höll bra som fyra. Skam den som ger sig – Bergh får chansen igen med sexåringen som vann tre raka direkt när han kom till stallet. Vi ser gärna ett löpningsscenario här där något av springspåren kommer till ledningen i första skedet och sedan släpper till L.L.Royal. Då ska segerchansen vara god.
 • Reven Dejavu är den som kan vara med och ”spöka” i hur vi vill ha loppet kört. Om han trampar rätt de första stegen ur volten är han rätt så kvick. Om det är Westholm som kommer till ledningen så blir vägen mot tät och seger inte lika lätt för Robert Bergh. Reven Dejavu trivs nämligen utmärkt i tät där han tagit fem segrar.
 • Zeolit är en ”glänsputte” som har kapacitet att klättra vidare i klasserna om han visar upp lite mer jämnhet. Loppet han vann på Romme näst senast höll inte någon vidare klass, men intrycket från femåringen var fint. Voltstart är ett litet frågetecken, men när han får starta från spår nio borde det gå vägen. Kapacitetsmässigt räds han ingen i det här gänget.
 • Zenato väntar på sin första årsseger och det är inte helt omöjligt att den kommer här. Hästen fick lite dålig draghjälp ut på sista bortre långsidan senast och tvingades ut i fjärdespår där han höll bra. Spår fyra i volt tror vi att han grejar och vid gardering är han ett roligt streck.
 • Don´t Be Weak har ett lite lurigt läge i volten. Det skulle kunna bli perfekt om Reven Dejavu försvarar innerspåret, men det kan även innebära en resa något hack längre ner på innerspår. Hästen håller sin stabila form och är inte borta om det klaffar.

Rank:

A: B: 1,9,4,8,2,5 C: 7,10,12,11

Spetsstriden: Voltstart där vi är inne på att Westholm gör ett allvarligt försök att försvara innerspåret med Reven Dejavu. Jamaica Boko utmanar, men lär släppa om hon kommer först. I så fall är L.L.Royal tidigt aktuell.

Avd 2 – klass II, 1.640 meter autostart

 • Mysterious Lucifer drar vi till med som tipsetta då spelarna verkar tappa bort honom helt på V75-spelet. Han har gjort två formhöjande starter hos Robert Bergh och vi har den största respekt för ”svart kusk” när han sedan plockar ut hästarna i lämplig klass på V75. Den här fyraåringen är dessutom riktigt kvick från start om man laddar iväg med honom och över kort distans tror vi inte ”Robban” sparar på krutet. Roligt drag i jakt på de lite större pengarna.
 • M.T.On Target är given på kupongen. Om Bergh väljer att inte trycka av sin häst, så är det istället Oskar J Anderssons sexåring som är det givna spetsbudet. Han vann överlägset från den positionen senast. I ett enklare gäng visserligen, men det var just den prissumman som hästen ”tålde” för att vara kvar i klassen. Stallformen hos Oskar J är fin och hästen har vunnit 6 av 13 starter i livet.
 • Invader Am är lika given i a-gruppen. Han har vunnit vid båda de tillfällen han tävlat över kort distans och känslan är att hästen är under fin utveckling. Även han är kvick i fötterna den första biten och känns garanterad en bra resa. Tål sedan dessutom att göra en hel del jobb efter vägen.
 • Load Master kvalade in till en E3-final över kort distans, då i Stefan Melanders regi. Sedan har han inte riktigt utvecklats på det sätt man trodde och återfinns numera på Bergsåker hos Håkan Skoglund. Senaste gången hästen tävlade med jänkarvagn var just i den där E3-finalen – nu är det dags igen. Dessutom går han mindre dövad och med rätt resa från bakspår har han en vass speed att tillgå.
 • Voice Of Reason sprattlade till med en riktigt snabb tid över kort distans senast. Den ska man visserligen inte stirra sig blind på, men det var ändå ett fint formbesked och han drog ett perfekt spår bakom bilen här. Det var första gången han tävlade i bike och samma vagn sitter där igen.

Rank:

A: 6,4,5 B: 9,2,10,12,1,7,3,8,11

Spetsstriden: Många snabba och här hänger det mycket på hur kuskarna ”vill ha det”. M.T.On Target spetsade från samma spår senast och Oskar J har deklarerat att han gärna testar i spets igen. Mysterious Lucifer är mycket snabb vid full laddning.

Avd 3 – Ego Boys Minne, gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme har inte glänst av form ännu i år, men den här helgen på Rättvik brukar han gilla. Han vann ett försök i Silverdivisionen motsvarande lördag 2019 och i fjol blev det seger just i det här racet – ”Ego Boys Minne”. Alltid lite lurigt med innerspår såklart, men hästen har vid flera tillfällen öppnat snabbt från samma läge och svarat ut mer startsnabba konkurrenter än de han ställs emot på lördag. Vi räknar med god spetschans och då ska åttaåringen kunna försvara sin titel.
 • Global Badman är rena ungdomen i loppet med sina fem år. Det har blivit tre segrar på sex starter i år och helt klart är Wäjerstens häst fortsatt inne i en bra utvecklingsfas och på väg att ta klivet in i den äldre eliten. Sida vida sida med Milliondollarrhyme kan det bli svårt att ta en längd på denne, men han är snabb nog att köra åt sig en bra position. Där är han sedan aktuell att utmana rejält om segern.
 • Snowstorm Hanover tyckte vi såg fin ut i lördags och känslan är att hans fina form från i våras är på väg tillbaka. Det blev ett snällt upplägg på Bollnäs med tussarna kvar i öronen och han pressades aldrig den sista biten då luckan kom. Nu blev det ett skräpläge bakom bilen och det går såklart åt en hel del tur. Skulle det lösa sig blir vi dock inte förvånade om han är med på målfotot.
 • Inti Boko är svår att räkna på då man aldrig riktigt vet om han varvar upp sig och slösar bort för mycket krafter efter vägen. Så blev det i lördags och över upploppet tröt krafterna. Bakspår nu ökar chanserna till att han håller sig lugn, men i stället behövs en del tur med positionerna. Han ska med om man garderar loppet vidare.
 • Seismic Wave var vi lite tveksamma till redan inför i lördags. Han gjorde ett ok lopp då utan att det glänste av vare sig formen eller aktionen. När han nu startar för tredje gången på 17 dagar blir vi ännu mer skeptiska. Inget snack om att grundkunnandet finns för att vinna ett sådant här lopp från ett bra läge, men vi tycker inte att drygt 20% på V75-spelet känns relevant med tanke på upplägget med täta starter.

Rank:

A: B: 2,8,10,3 C: 7,4,11,9,5,6

Spetsstriden: Här resonerar vi så att Milliondollarrhyme ska ha hög chans att hålla ledningen från sitt innerspår – där är han sedan hästen att slå.

Avd 4 – kallblodsdivisionen, 1.640 meter voltstart

 • Ramstad Balder fick en för tuff resa mot hårda hästar senast och tröttnade (Odd Herakles vann). Det tar vi inte så hart på då han, enligt tränare Opheim, har gjort så någon gång tidigare utan att egentligen vara trött. Uppgiften här ser annars intressant ut med kort distans och startsäker kusk. Vi är helt inne på att Calle Jepson tar hand om ledningen och sedan försöker hålla jämn fart så att tilläggshästarna inte hinner fram.
 • Todin stod lika start med Ramstad Balder senast, nu har han 20 m att hämta in. Det kan han mycket väl göra då han är kvick i benen, men det får inte strula alls från innerspår på tillägg. I den bästa av världar är han så snabb ut att Kim Eriksson direkt kan plocka ut honom i andraspår och sedan sätta in attacken tidigt. I den sämsta av världar ser man inte dagens ljus innan det är för sent …
 • Grude Tilda var tränare Westholm lite tveksam till distansen för innan Bollnässtarten senast. Det frågetecknet kan han nu räta ut då det visade sig att stoet står sig mycket väl även över kort. När luckan kom 100 m från mål sköt hon till vasst och här känns uppgiften intressant. Det skulle mycket väl kunna bli rygg på ledaren och då lär hon vara med och kriga om tätplatserna igen.
 • Ard kommer med två raka spetssegrar och en finfin sommarform. Snabb från start är han och Tom Erik Solberg brukar inte ”lägga några fingrar emellan”. Vi tror på ett offensivt upplägg och blir inte direkt förvånade om segerraden förlängs.
 • Grislefaksen G.L. var bra som trea i Norskt Mästerskap bakom Odd Herakles senast. Att det är kort distans den här gången ser vi inte direkt som något plus och läget är inte helt enkelt heller. Det finns risk för dryga spår efter vägen, men hästen är bra på att hålla sin fart hela vägen till mål – ett outsiderbud.

Rank:

A: 1,9 B: 8,14,15 C: 4,12,13,10,11,7,3,5,2,6

Spetsstriden: Calle Jepson är säker i voltstart, så det mesta tyder på att Ramstad Balder håller ledning från innern. Goop har fått bra snurr på Vestpol Il och trots spår fyra är man värst emot i spetsstriden.

Avd 5 – silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Borups Tornado är bade stark och snabb. Han övertygade vid segern över fyra kilometer senast med en 1.12,5-avslutning sista 700-800 meterna. Nu är han visserligen ny i Silverdivisionen, men vår känsla är att han kommer hävda sig bra där. Ulf Stenströmer skickar upp en häst till Rättvik och lär vara segersugen. Vi tycker det ska vara en bra segerchans oavsett löpningsförlopp.
 • Park View tror vi är loppets ledare och den att slå för vår tipsetta. Även om den norska hästen har vunnit flera lopp över full distans så håller vi honom som allra mest effektiv över kort. Skulle han få bestämma farten en bit i tät så kan det mycket väl bli seger. Skulle han få ”mangling” under slutrundan så kan det istället bli långt till mål.
 • Champ Lane galopperade i första sväng senast på V75. Att det handlar om en grundkapabel häst för klassen är inget att snacka om, men det är samtidigt en skör typ som är svår att räkna på av den anledningen. Rätt vettigt läge med rygg på startsnabba hästar och om han har en bra dag blir han absolut att räkna med den här gången.
 • Quarcia är svår att inte gilla. Galoppen senast ser vi som ett rent olycksfall i arbetet och får hon bara sin smygresa är hon vass till slut. Värt att kolla upp på tävlingsdagen är hennes balans. Hon är anmäld barfota runt om, men tränaren har i veckan pratat om skor runt om i alla intervjuer. Varför anmäler man då inte så från början?
 • Dats So Cool är en riktig ”bankomat” utan att vinna lopp så ofta. Han står perfekt inne i Silverdivisionen och läget är inte så dumt för en smygare. På något sätt har han tjänat ihop till en V75-seger snart och vi tycker han ska nämnas som ett roligt garderingsstreck till väldigt få spelprocent.

Rank:

A: 4,2 B: 10,11,9,3,6,5,8,7 C: 1,12

Spetsstriden: Park View är en effektiv spetshäst som vann från den positionen senast. Här kan Isa nog försvara tät om hon vill, men som uppanmäld över medeldistans känns det upplagt för en smygare från det hållet.

Avd 6 – diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Heartbeat Julie fick mjölksyra till slut över Axevallas långa upplopp senast. Då hade hon gjort grovjobbet utvändigt om ledaren, tryckt sig till spets i sista sväng och provat att rycka. Det var inte utan att man tyckte lite synd om tränare Karhulahti och hans häst. Nu provar Ulf Ohlsson lyckan i sulkyn. Spår två i volt är inte idealiskt – hästen galopperade direkt från femte näst senast. Skulle hon bara kliva iväg är vi inne på att hon är stark och bra nog att vinna ett sådant här lopp till låg spelprocent. Intressant tipsetta i ett mycket öppet stolopp.
 • Filippa B.J. har fått snabba pengar på sig i samband med sina senaste starter, men vår känsla är att hon bär dem väl. Vi rankar henne fortsatt högt, men det finns ett par saker att ta med sig. Dels blir det första gången med voltstart, dels rapporterar tränare Tinter att man sneglar mot Derbystoet och att hon därför har fått en lite tuffare period i träningen. Det kan alltså vara så att hon behöver den här ”urblåsare” för att sedan vara på topp. Här kan det räcka till seger ändå, men värt att ta med sig då hon blir klar favorit.
 • Fluttershy A.F. tror vi är loppets ledare. Hon har varit struken efter senaste starten, men tränare Martinsson låter inte speciellt orolig utan tror att hästen håller samma form som då hon var tvåa på Halmstad senast. Den gången fick hon aldrig fritt från ryggen på en stallkamrat (Parfait A.F.) och gick i mål med krafter kvar. Det kan vara hennes tur att leda runt om den här gången.
 • Cash And Carry har högt kunnande för den här typen av lopp, men det är lite för sällan hon fått till det fullt ut i år. Gick ett rejält slutvarv senast, så formen är det inga fel på. Däremot är läget med innerspår på tillägg chansartat och det krävs en del tur efter vägen.
 • Global Benefit vann från spets med jänkarvagn och barfota runt om senast. Andra förutsättningar här med tillägg, vanlig sulky och bakskor på. Ändå bra nog att blanda sig i striden med passande resa.

Rank:

A: B: 14,6,9,10,4,8,1 C: 3,15,12,11,7,5,13

Spetsstriden: Intressant spetsstrid med två startsäkra kuskar och två snabba hästar från springspår. Även om Lasses Tara skulle vara kvickast i väg så tror vi att Fluttershy A.F. sedan får överta i andraskedet.

Avd 7 – klass I, 2.640 meter autostart

 • Doldis kunde man inte annat än att tycka lite synd om senast då han gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren hela vägen för att sedan få se sig målfotoslagen. Hästen har en ”fellutande” rad med blott två segrar och sju andraplatser. Frågan är om det är en tillfällighet eller inte? Tillsammans med Mats Djuse har han den här gången chansen att rätta till statistiken och han får vår tipsetta då man drog ett perfekt spår bakom bilen. Doldis är inte alls så tokig från början och det finns på kartan att man tar hand om ledningen här. Siktet är sedan inställt mot kval till Derbyt, så hästen ska säkert ha sig en rejäl urblåsare här.
 • Castor The Star verkar spelarna glömma bort – vi rankar upp. Även om han på slutet gått bäst när han tidigt varit med där framme, så tycker vi att han fungerar bra även bakifrån. Särskilt om det skulle köras på i bra fart i täten. Då är Castor The Star stark och rejäl till slut. Intressant också att Westholm meddelar att man ändrat träningsupplägg efter senaste starten, det kan falla väl ut.
 • Ferox Brick blir loppets favorit och det ska han vara sett till kapacitet. Det har dock under hela karriären varit en skör herre som man aldrig riktigt vet var man har. Senast föll han ur aktionen runt sista sväng, men tog sig sedan samman och visade prov på sin fina löpskalle då han kontrade till seger. Lång distans har han vunnit två gånger över i år, så det är inga konstigheter. Given segerchans om han har ”sin” dag.
 • Turenne hade varit ifrån ett tag inför senast, men återkom på bästa sätt. Han gillar långa lopp och är perfekt inmatchad i klassen. Känns garanterad en fin resa från det här läget och ska absolut med om man garderar vidare.
 • Jano Di Quattro är mera stark än snabb så distansen passar. Skulle vara klart gynnad om loppet kördes i jämn fart hela vägen då han fortsatt saknar lite speed. Intressant notering att han är anmäld barfota runt om inför lördagens start. Om det blir så återstår att se, det ska kollas upp närmare inpå start.

Rank:

A: 2,12,7 B: 1,8,11,10,9,3 C: 5,6

Spetsstriden: Lurig spetsstrid att bena ut. Doldis har chans att ta sig förbi Turenne även fast de startar sida vid sida – i så fall kör nog Djuse där. Om någon av hästarna 3 eller 5 tar sig till tät lär de släppa. Då är plötsligt Ferox Brick aktuell att kunna få överta efter några hundra meter.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 6 augusti

Avd 1: 3 L.L.Royal (1,9)
Avd 2: 2,4,5,6,9 (10,12)
Avd 3: 1 Milliondollarrhyme (2,8)
Avd 4: 1,8,9,14,15 (4,12)
Avd 5: 2,4,9,10,11 (3,6)
Avd 6: 1,2,4,6,8,9,10,14 (3,15)
Avd 7: 1,2,7,8,12 (11,10)

5.000 rader / 2.500 kronor