Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Adrian Kolgjini hade all anledning att dra på smilbanden. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Adrian Kolgjini hade all anledning att dra på smilbanden. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jägersro har arrangerat en V75-omgång i månaden sedan september och framåt. Fullt naturligt givetvis med tanke på vilken årstid vi pratar om och nu är det dags igen.

Spelarna har sannerligen fått bekanta sig med de sydliga förmågorna en längre period och vi öppnar upp omgången med att spika en hemmahäst i ett annars vidöppet silverförsök.

Som vi läser loppet bara måste det vara dags för Kennedy (V75-1) att få vinna lopp nu efter att stått på tur i hur länge som helst och vi har därtill en teori om hur han kan hitta till tät.

Den positionen är guld värd på Jägersro och vi tror att Zeta Kronos (V75-5) likaså når täten. Därifrån gav hon sig förvisso i senaste starten, men vi uppfattade det som att det blev för täta starter och förväntar oss en normalinsats av henne här igen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Derbyfinalisten från 2019 Kennedy har känts som en nästa gångare under en längre period och nu tycker vi att det verkligen borde vara dags för honom. Hästen såg jättefin ut senast i Kalmar då han sköt till vasst efter sen lucka från tredje invändigt och sånär hann fram till seger. Utifrån hur hästen öppnade ur volten för fem starter sedan så bedömer vi hans startsnabbhet som god och vi har en teori om att han kommer förbi värsta konkurrenten direkt och kan överta ledningen från Felix V.M. Då ska segerchansen vara mycket god.
 • Night Brodde kan komma att bli favorit i loppet och hade han haft ett tydligt utgångsläge som pekade på att han istället skulle vara ledaren av det här loppet så hade vi spikat honom istället. Hästen höll bra senast i silverfinalen på Solvalla från just tät, men nu har han ett besvärligt fjärdespår att hantera. Något som inte är det enklaste för hästarna som kommit upp i hög klass och mest är vana att starta bakom bilen start ut och start in.
 • Toddler är stallkamrat till Night Brodde och har ett mer gynnsamt utgångsläge med innerspåret. Hästen såg positiv ut senast i Gulddivisionen i Halmstad som femma, men då vi är tveksamma till att han kan hålla ut Felix V.M. initialt så kommer det krävas en del tur.
 • Hierro Boko fick för långt fram senast i Kalmar, men avslutade starkt i skymundan. Kommer han ner i ett någorlunda slagläge är han med och slåss om tätplatserna.
 • Fortune Mearas vann silverförsöket från tät i Kalmar. Han var en smula entömd när han vann bakifrån gången innan och vi känner inte att det här utgångsläget känns klockrent för hans del.

Rank:

A: 6 B: 4-1-7-11-12-2-5 C: 10-9-8-3

Spetsstriden: Vi bedömer Felix V.M. som snabbare initialt än vad Toddler är när det handlar om voltstart.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Det kan tyckas helt uppåt väggarna att tippa Behind Bars etta efter den senaste insatsen då han gick sig rejält trött i dödens och därtill har bricka tolv denna gång över 1.640 meter. Vi är dock ”halvfrälsta” i den här hästen och bedömer om till att vara en potentiell klassklättrare och det här motståndet ser inte ut att vara hur tufft som helst. Gången innan gick Behind Bars ett jättebra lopp som tvåa bakom Magnificent Tooma och vi hoppas att han kan komma någorlunda till trots spåret då det är ”stressiga” förutsättningar och flera konkurrenter kan galoppera bort sig under vägen.
 • Lucky Truc kommer från seger på just Jägersro och han gjorde det efter ett rygglopp fram tills slutkurvan. Nu kan det tänkas bli ett än mer offensivt upplägg och det finns rentav en öppning för att han når täten När Lucky Truc började kom avgång på allvar under fjolåret kändes han som helt rätt ämne och nu kan det vara på väg att lyfta ordentligt igen.
 • Classic Gal fick Erik Adielsson bekanta sig med vid spetssegern i Kalmar. Då övertog han taktpinnen efter 300 meter, men nu ska han försöka hålla upp innerspåret om det är så att man vill köra i samma position. Konkurrensen tuffar till sig, men hästen känns så pass hygglig att det kan gå.
 • Jori Boko var trea i klassen senast i Kalmar efter en stark spurt och har helt rätt kurva just nu.
 • Speed Vici gick sig trött utvändigt ledaren i klass II-försöket i Halmstad och galopperade uppgivet i slutkurvan. Det föreligger risk att han får ett tufft lopp på nytt nu när han har spår en bit ut bakom vingen och trots att hästen visat bra fart vid segrarna och har en god segerapitet rankas han ner som femma.

Rank:

A: 12-4-1 B: 2-6-5-10-7 C: 3-9-8-11

Spetsstriden: Oerhört lurig inledning på det här loppet då samtliga hästar med de sex innersta spåren i princip känns jämnsnabba. Är det så enkelt att Classic Gal därmed håller upp innerspåret?

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

 • Nadal Broline har gjort tre starter efter lång frånvaro och tycks ta små steg framåt hela tiden. Senast i guldfinalen hamnade han för långt bak som femma i andraspår, men avslutade starkt via 1.09 sista 800 meterna som fyra. Åttondespår är givetvis ingen barnlek och det är en smula svårbedömt hur det här loppet kommer arta sig taktiskt. För oss handlar det mesta om att Björn Goop ska försöka undvika dödspositionen, men ändå sitta i någorlunda slagläge in mot slutkurvan.
 • Gareth Boko hade vi kanske förväntat oss lite mer av senast i Kalmar med ett lopp i kroppen, men han gick åtminstone okej som trea. Tar han ett steg till framåt formmässigt med det loppet i kroppen har han jämbördig chans med Nadal Broline.
 • Pacific Face tycks ständigt underskattas. Han var en smula svårbedömd efter två mindre lyckade starter på Vincennes, men levererade en stark insats som trea i Sylvesterloppet trots att han stod väldigt tufft inne på pengarna från 60 meters tillägg. Spår sju går att leva med för nioåringen som ändå inte är startsnabb, men som till skillnad från flera av konkurrenterna älskar den långa distansen.
 • Slide So Easy har visat god form hemma i Danmark och kommer från en rejäl seger mot rätt så hyggliga hästar. Han har vunnit fyra av nio starter över lång distans och är loppets troliga ledare, men frågan är hur motiverad han är när upploppet gör entré?
 • Monark Newmen var inte bra i comebacken, men vi vågar inte döma honom för hårt på den insatsen. Studsar han tillbaka och tävlar på den nivå han höll i höstas kan vi se honom överraska här för det finns frågetecken på flera av konkurrenterna också.

Rank:

A: 8-5 B: 7-2-10 C: 4-6-9-11-1-3-12

Spetsstriden: Vi blir överraskade om inte ledaren heter Slide so Easy.

Avd 4 – Januaristayern, 3.140 meter voltstart

 • Nog för att Galantis är ”hela Sveriges nästa-gångare”, men vi kan inte blunda för att han ser ut att stå inför en passande uppgift i detta stayerlopp. Hästen spurtade riktigt bra bakom Love Håleryd senast på Åby och fjolårets Derbyfinalist tycks röra sig framåt rejält nu igen efter en liten dipp. Kliver han iväg och får en rygg att följa sista 800 meterna tror vi att han spurtar till seger.
 • Global Warrior kunde överta ledningen smärtfritt senast i Mantorp och hade inga problem att gå undan före L.L.Royal den dagen. Den här uppgiften ser lite tuffare ut motståndsmässigt, men hästen är bra själv och kan tåla att gå en bit i spåren vid behov.
 • Huis Clos tycks Joakim Lövgren själv ligga ganska lågt kring ,men vi gillar den här hästen. Han höll bra efter ett tufft slutvarv senast och har visat god uppfattning vid segrarna dessförinnan. Skulle han lyckas hitta till tät här vilket vi inte alls utesluter så kan det hålla hela vägen.
 • Ornello lär vara aspirant på att forceras till tät också om han håller sig på benen. Det är just det upplägget man brukar ha med den här fuxen när han står på benen och senaste insatsen var inte alls så tokig som man kan tro av resultatet att döma utan han hamnade helt enkelt för illa till i det loppet.
 • First One In hade säkert varit med i segerstriden senast i klass I-försöket i Kalmar utan glappen 150 meter före mål. Nu har man valt det här loppet före just klass I-försöket och hästen står tufft inne på pengarna, men på visad form vågar vi inte räkna bort honom.

Rank:

A: 10-9 B: 3-4-14-2-8-12-6-13-11-15 C: 7-5-1

Spetsstriden: Det är Persos Otello som är den sannolika ledaren, men frågan är om inte Ornello utmanar tidigt om han trampar iväg felfritt?

Avd 5 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • Zeta Kronos var jättefin vid spetssegern i Mantorp under Uppesittarkvällen och spelades till klar favorit gången efter på Axevalla. Hon nådde samma position den dagen, men blev en smula varm på kuppen och krafterna tröt in mot upploppet. Nu blev det bara åtta dagar mellan de loppen och med facit i hand så var nog det alldeles för lite. Nu blir det istället 16 dagar mellan loppen och det tror vi kan passa henne som hand i handske. I normal författning har hon jättechans att vinna det här loppet.
 • Devs Daffodil hamnade lite fel till på slutrundan i Diamantstofinalen och kom aldrig till i det loppet. Innan det var hon helt okej som trea på Vincennes och visade under hösten att hon närmat sig de bästa stona i landet med stormsteg. Hur hon hamnar till från bricka åtta är dock en smula svårbedömd och vi håller Zeta Kronos som ett hetare kort.
 • Velegance hann förbi Fantasia Sisu i sista steget på Axevalla. Hon är en duktig spurtare som var mer spelad än Zeta Kronos i Mantorp gången innan vilket inte bara var en fullständig tillfällighet. Med ett rygglopp i främre träffen duger hon bra här också.
 • Princess S.W. såg inte som bäst ut senast i Jägersro utan galopperade 800 meter före mål. Hon har haft en tävlingspaus på två månader efter det och vi ser på intet vis negativt på det faktum.
 • Alhambra Mail höll bra som tvåa bakom Kali Smart i Diamantstofinalen och tar steg i sin utveckling hela tiden. Det är lätt att sänka henne i ranken här eftersom hon står hårt inne, men vi tror att hon har chans att hävda sig här också.

Rank:

A: 6 B: 8-3-1-5-10-11-9-12-7 C: 4-2

Spetsstriden:Frances Yoda är effektivast med rygglopp räknar vi med att det är Zeta Kronos som leder det här loppet.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Four Guys Dream skrev de allra flesta upp i sin ”lira nästa gång-bok” efter superspurten senast på Axevalla. Han är väldigt effektiv när han får packas in med ett rygglopp och gå över spurtrakan, men vi kan också konstatera att han inte radat upp segrar under det sista halvåret utan att de kommit när han haft en del flyt på vägen. Han ska gälla som favorit, men för en häst som det är mycket om och men med så vågar vi inte spika.
 • Cargo Door gör debut i Jerry Riordans regi. Även det här är en häst som gärna ska ha det lite på sitt sätt med ett rygglopp så som det var vid segern i Eskilstuna då han spurtade hem loppet på 1.10,1a/1.640 meter. Då var det barfota runt om samt kort distans och nu är det full väg samt skor vilket inte talar till hans fördel, men han måste ändå behandlas med respekt.
 • Emilion är otroligt svårbedömd. Hästen har tagit ganska enkla vinster hemma i Tyskland på senare tid och inte mött de allra främsta hästarna som finns i landet. Av det vi kunnat se är han inte heller någon startblixt utan jobbar mer på styrka, men det faktum att man nu väljer att sända hon norröver för start i Bronsdivisionen tyder på att man verkligen har en bra grundkänsla för att han ska kunna duga här.
 • Payet D.E. spurtar bra gång efter gång efter gång efter gång efter… Nu är det en bakspårshäst struken och det förbättrar hans chanser att hamna lite bättre till trots spår tolv.
 • Love Håleryd släppts till tät senast på Åby och vann väldig tätt. Han var tvåa i klassen gången innan och går inte räkna bort helt trots spår sju.

Rank:

A: 3-6-4 B: 12-7-1-2-10-5 C: 9-8

Spetsstriden: Det ska mycket till för att Betting Rebel ska bli av med ledningen från innerspår även om Cargo Door är riktigt rask iväg.

Avd 7 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Oxidizer visade på Åby näst senast att han kan prestera även med skor på hovarna. Senast i Sylvesterloppet på Axevalla hade han dock problem på det rådande underlaget och var inte riktigt lika vass även om han fick med sig sistapengen i den tuffa omgivningen. Nu flaggas det för helstängt huvudlag samt jänkarvagn på och det ska bli intressant att se om det rentav kan bättra på Oxidizers startsnabbhet ett snäpp till. Om så blir fallet och han vinner starten kan faktiskt loppet vara över.
 • Dream Kåsgård övertygade vid vinsten på Jägersro i september. Han har tävlat hemma i Danmark efter det och gjort två bra insatser varav den senaste var som dödenstrea i en Liga-final som Express A P vann. Flemming Jensens häst får tävla med skor på hovarna nu och det är lite svårbedömt hur det kommer påverka Dream Kåsgård.
 • Leon Zon tappade sin draghjälp in mot slutkurvan senast på Axevalla, men borrade bara ner sig och antog utmaningen. Han avgjorde snyggt över spurtrakan och har alla möjligheter att duga här också om han inte blir fast längs sargen.
 • Romero höll bra bakom Mamba senast på Jägersro och har var därtill riktigt rejäl vid dödenstriumfen i Kalmar i november. Han är van att tävla med skor vilket givetvis talar till hans fördel i det här loppet.
 • Bravo Santana höll bra från ledningen i comebacken i Mantorp. Han skulle ha startat i Kalmar den 2 januari, men ströks på grund av en hovböld. Han är snabbt tillbaka i listan och vi kan se honom laddas trots spåret då han har vunnit fyra av de fem lopp där han hittat till tät.

Rank:

A: 3-11-1 B: 2-8-12-4-6-7-9 C: 5-10

Spetsstriden: Då det aviseras helstängt huvudlag och jänkarvagn på Oxidizer kan i se han bättra på sin startsnabbhet så till den grad att han tar ledningen. Även Cruise lär laddas liksom Bravo Santana, men frågan är om de verkligen kommer förbi.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 JANUARI

Avd 1: 6 Kennedy (4,1)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,10,12 (9,8)
Avd 3: 2,5,7,8,10 (4,6)
Avd 4: 2,3,4,6,8,9,10,11,12,13,14,15 (7,5)
Avd 5: 6 Zeta Kronos (8,3)
Avd 6: 3,4,6 (12,7)
Avd 7: 1,3,11 (2,8)

4.860 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor