Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Adrian Kolgjini hade all anledning att dra på smilbanden efter Upset Faces seger på Vincennes igår. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Adrian Kolgjini hade all anledning att dra på smilbanden efter Upset Faces seger på Vincennes igår. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Jägersro har arrangerat en V75-omgång i månaden sedan september och framåt. Fullt naturligt givetvis med tanke på vilken årstid vi pratar om och nu är det dags igen.

Spelarna har sannerligen fått bekanta sig med de sydliga förmågorna en längre period och vi öppnar upp omgången med att spika en hemmahäst i ett annars vidöppet silverförsök.

Som vi läser loppet bara måste det vara dags för Kennedy (V75-1) att få vinna lopp nu efter att stått på tur i hur länge som helst och vi har därtill en teori om hur han kan hitta till tät.

Den positionen är guld värd på Jägersro och vi tror att Zeta Kronos (V75-5) likaså når täten. Därifrån gav hon sig förvisso i senaste starten, men vi uppfattade det som att det blev för täta starter och förväntar oss en normalinsats av henne här igen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Derbyfinalisten från 2019 Kennedy har känts som en nästa gångare under en längre period och nu tycker vi att det verkligen borde vara dags för honom. Hästen såg jättefin ut senast i Kalmar då han sköt till vasst efter sen lucka från tredje invändigt och sånär hann fram till seger. Utifrån hur hästen öppnade ur volten för fem starter sedan så bedömer vi hans startsnabbhet som god och vi har en teori om att han kommer förbi värsta konkurrenten direkt och kan överta ledningen från Felix V.M. Då ska segerchansen vara mycket god.
 • Night Brodde kan komma att bli favorit i loppet och hade han haft ett tydligt utgångsläge som pekade på att han istället skulle vara ledaren av det här loppet så hade vi spikat honom istället. Hästen höll bra senast i silverfinalen på Solvalla från just tät, men nu har han ett besvärligt fjärdespår att hantera. Något som inte är det enklaste för hästarna som kommit upp i hög klass och mest är vana att starta bakom bilen start ut och start in.
 • Toddler är stallkamrat till Night Brodde och har ett mer gynnsamt utgångsläge med innerspåret. Hästen såg positiv ut senast i Gulddivisionen i Halmstad som femma, men då vi är tveksamma till att han kan hålla ut Felix V.M. initialt så kommer det krävas en del tur.
 • Hierro Boko fick för långt fram senast i Kalmar, men avslutade starkt i skymundan. Kommer han ner i ett någorlunda slagläge är han med och slåss om tätplatserna.
 • Fortune Mearas vann silverförsöket från tät i Kalmar. Han var en smula entömd när han vann bakifrån gången innan och vi känner inte att det här utgångsläget känns klockrent för hans del.

Rank:

A: 6 B: 4-1-7-11-12-2-5 C: 10-9-8-3

Spetsstriden: Vi bedömer Felix V.M. som snabbare initialt än vad Toddler är när det handlar om voltstart.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Det kan tyckas helt uppåt väggarna att tippa Behind Bars etta efter den senaste insatsen då han gick sig rejält trött i dödens och därtill har bricka tolv denna gång över 1.640 meter. Vi är dock ”halvfrälsta” i den här hästen och bedömer om till att vara en potentiell klassklättrare och det här motståndet ser inte ut att vara hur tufft som helst. Gången innan gick Behind Bars ett jättebra lopp som tvåa bakom Magnificent Tooma och vi hoppas att han kan komma någorlunda till trots spåret då det är ”stressiga” förutsättningar och flera konkurrenter kan galoppera bort sig under vägen.
 • Lucky Truc kommer från seger på just Jägersro och han gjorde det efter ett rygglopp fram tills slutkurvan. Nu kan det tänkas bli ett än mer offensivt upplägg och det finns rentav en öppning för att han når täten När Lucky Truc började kom avgång på allvar under fjolåret kändes han som helt rätt ämne och nu kan det vara på väg att lyfta ordentligt igen.
 • Classic Gal fick Erik Adielsson bekanta sig med vid spetssegern i Kalmar. Då övertog han taktpinnen efter 300 meter, men nu ska han försöka hålla upp innerspåret om det är så att man vill köra i samma position. Konkurrensen tuffar till sig, men hästen känns så pass hygglig att det kan gå.
 • Jori Boko var trea i klassen senast i Kalmar efter en stark spurt och har helt rätt kurva just nu.
 • Speed Vici gick sig trött utvändigt ledaren i klass II-försöket i Halmstad och galopperade uppgivet i slutkurvan. Det föreligger risk att han får ett tufft lopp på nytt nu när han har spår en bit ut bakom vingen och trots att hästen visat bra fart vid segrarna och har en god segerapitet rankas han ner som femma.

Rank:

A: 12-4-1 B: 2-6-5-10-7 C: 3-9-8-11

Spetsstriden: Oerhört lurig inledning på det här loppet då samtliga hästar med de sex innersta spåren i princip känns jämnsnabba. Är det så enkelt att Classic Gal därmed håller upp innerspåret?

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

 • Nadal Broline har gjort tre starter efter lång frånvaro och tycks ta små steg framåt hela tiden. Senast i guldfinalen hamnade han för långt bak som femma i andraspår, men avslutade starkt via 1.09 sista 800 meterna som fyra. Åttondespår är givetvis ingen barnlek och det är en smula svårbedömt hur det här loppet kommer arta sig taktiskt. För oss handlar det mesta om att Björn Goop ska försöka undvika dödspositionen, men ändå sitta i någorlunda slagläge in mot slutkurvan.
 • Gareth Boko hade vi kanske förväntat oss lite mer av senast i Kalmar med ett lopp i kroppen, men han gick åtminstone okej som trea. Tar han ett steg till framåt formmässigt med det loppet i kroppen har han jämbördig chans med Nadal Broline.
 • Pacific Face tycks ständigt underskattas. Han var en smula svårbedömd efter två mindre lyckade starter på Vincennes, men levererade en stark insats som trea i Sylvesterloppet trots att han stod väldigt tufft inne på pengarna från 60 meters tillägg. Spår sju går att leva med för nioåringen som ändå inte är startsnabb, men som till skillnad från flera av konkurrenterna älskar den långa distansen.
 • Slide So Easy har visat god form hemma i Danmark och kommer från en rejäl seger mot rätt så hyggliga hästar. Han har vunnit fyra av nio starter över lång distans och är loppets troliga ledare, men frågan är hur motiverad han är när upploppet gör entré?
 • Monark Newmen var inte bra i comebacken, men vi vågar inte döma honom för hårt på den insatsen. Studsar han tillbaka och tävlar på den nivå han höll i höstas kan vi se honom överraska här för det finns frågetecken på flera av konkurrenterna också.

Rank:

A: 8-5 B: 7-2-10 C: 4-6-9-11-1-3-12

Spetsstriden: Vi blir överraskade om inte ledaren heter Slide so Easy.

Avd 4 – Januaristayern, 3.140 meter voltstart

 • Nog för att Galantis är ”hela Sveriges nästa-gångare”, men vi kan inte blunda för att han ser ut att stå inför en passande uppgift i detta stayerlopp. Hästen spurtade riktigt bra bakom Love Håleryd senast på Åby och fjolårets Derbyfinalist tycks röra sig framåt rejält nu igen efter en liten dipp. Kliver han iväg och får en rygg att följa sista 800 meterna tror vi att han spurtar till seger.
 • Global Warrior kunde överta ledningen smärtfritt senast i Mantorp och hade inga problem att gå undan före L.L.Royal den dagen. Den här uppgiften ser lite tuffare ut motståndsmässigt, men hästen är bra själv och kan tåla att gå en bit i spåren vid behov.
 • Huis Clos tycks Joakim Lövgren själv ligga ganska lågt kring ,men vi gillar den här hästen. Han höll bra efter ett tufft slutvarv senast och har visat god uppfattning vid segrarna dessförinnan. Skulle han lyckas hitta till tät här vilket vi inte alls utesluter så kan det hålla hela vägen.
 • Ornello lär vara aspirant på att forceras till tät också om han håller sig på benen. Det är just det upplägget man brukar ha med den här fuxen när han står på benen och senaste insatsen var inte alls så tokig som man kan tro av resultatet att döma utan han hamnade helt enkelt för illa till i det loppet.
 • First One In hade säkert varit med i segerstriden senast i klass I-försöket i Kalmar utan glappen 150 meter före mål. Nu har man valt det här loppet före just klass I-försöket och hästen står tufft inne på pengarna, men på visad form vågar vi inte räkna bort honom.

Rank:

A: 10-9 B: 3-4-14-2-8-12-6-13-11-15 C: 7-5-1

Spetsstriden: Det är Persos Otello som är den sannolika ledaren, men frågan är om inte Ornello utmanar tidigt om han trampar iväg felfritt?

Avd 5 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • Zeta Kronos var jättefin vid spetssegern i Mantorp under Uppesittarkvällen och spelades till klar favorit gången efter på Axevalla. Hon nådde samma position den dagen, men blev en smula varm på kuppen och krafterna tröt in mot upploppet. Nu blev det bara åtta dagar mellan de loppen och med facit i hand så var nog det alldeles för lite. Nu blir det istället 16 dagar mellan loppen och det tror vi kan passa henne som hand i handske. I normal författning har hon jättechans att vinna det här loppet.
 • Devs Daffodil hamnade lite fel till på slutrundan i Diamantstofinalen och kom aldrig till i det loppet. Innan det var hon helt okej som trea på Vincennes och visade under hösten att hon närmat sig de bästa stona i landet med stormsteg. Hur hon hamnar till från bricka åtta är dock en smula svårbedömd och vi håller Zeta Kronos som ett hetare kort.
 • Velegance hann förbi Fantasia Sisu i sista steget på Axevalla. Hon är en duktig spurtare som var mer spelad än Zeta Kronos i Mantorp gången innan vilket inte bara var en fullständig tillfällighet. Med ett rygglopp i främre träffen duger hon bra här också.
 • Princess S.W. såg inte som bäst ut senast i Jägersro utan galopperade 800 meter före mål. Hon har haft en tävlingspaus på två månader efter det och vi ser på intet vis negativt på det faktum.
 • Alhambra Mail höll bra som tvåa bakom Kali Smart i Diamantstofinalen och tar steg i sin utveckling hela tiden. Det är lätt att sänka henne i ranken här eftersom hon står hårt inne, men vi tror att hon har chans att hävda sig här också.

Rank:

A: 6 B: 8-3-1-5-10-11-9-12-7 C: 4-2

Spetsstriden:Frances Yoda är effektivast med rygglopp räknar vi med att det är Zeta Kronos som leder det här loppet.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Four Guys Dream skrev de allra flesta upp i sin ”lira nästa gång-bok” efter superspurten senast på Axevalla. Han är väldigt effektiv när han får packas in med ett rygglopp och gå över spurtrakan, men vi kan också konstatera att han inte radat upp segrar under det sista halvåret utan att de kommit när han haft en del flyt på vägen. Han ska gälla som favorit, men för en häst som det är mycket om och men med så vågar vi inte spika.
 • Cargo Door gör debut i Jerry Riordans regi. Även det här är en häst som gärna ska ha det lite på sitt sätt med ett rygglopp så som det var vid segern i Eskilstuna då han spurtade hem loppet på 1.10,1a/1.640 meter. Då var det barfota runt om samt kort distans och nu är det full väg samt skor vilket inte talar till hans fördel, men han måste ändå behandlas med respekt.
 • Emilion är otroligt svårbedömd. Hästen har tagit ganska enkla vinster hemma i Tyskland på senare tid och inte mött de allra främsta hästarna som finns i landet. Av det vi kunnat se är han inte heller någon startblixt utan jobbar mer på styrka, men det faktum att man nu väljer att sända hon norröver för start i Bronsdivisionen tyder på att man verkligen har en bra grundkänsla för att han ska kunna duga här.
 • Payet D.E. spurtar bra gång efter gång efter gång efter gång efter… Nu är det en bakspårshäst struken och det förbättrar hans chanser att hamna lite bättre till trots spår tolv.
 • Love Håleryd släppts till tät senast på Åby och vann väldig tätt. Han var tvåa i klassen gången innan och går inte räkna bort helt trots spår sju.

Rank:

A: 3-6-4 B: 12-7-1-2-10-5 C: 9-8

Spetsstriden: Det ska mycket till för att Betting Rebel ska bli av med ledningen från innerspår även om Cargo Door är riktigt rask iväg.

Avd 7 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Oxidizer visade på Åby näst senast att han kan prestera även med skor på hovarna. Senast i Sylvesterloppet på Axevalla hade han dock problem på det rådande underlaget och var inte riktigt lika vass även om han fick med sig sistapengen i den tuffa omgivningen. Nu flaggas det för helstängt huvudlag samt jänkarvagn på och det ska bli intressant att se om det rentav kan bättra på Oxidizers startsnabbhet ett snäpp till. Om så blir fallet och han vinner starten kan faktiskt loppet vara över.
 • Dream Kåsgård övertygade vid vinsten på Jägersro i september. Han har tävlat hemma i Danmark efter det och gjort två bra insatser varav den senaste var som dödenstrea i en Liga-final som Express A P vann. Flemming Jensens häst får tävla med skor på hovarna nu och det är lite svårbedömt hur det kommer påverka Dream Kåsgård.
 • Leon Zon tappade sin draghjälp in mot slutkurvan senast på Axevalla, men borrade bara ner sig och antog utmaningen. Han avgjorde snyggt över spurtrakan och har alla möjligheter att duga här också om han inte blir fast längs sargen.
 • Romero höll bra bakom Mamba senast på Jägersro och har var därtill riktigt rejäl vid dödenstriumfen i Kalmar i november. Han är van att tävla med skor vilket givetvis talar till hans fördel i det här loppet.
 • Bravo Santana höll bra från ledningen i comebacken i Mantorp. Han skulle ha startat i Kalmar den 2 januari, men ströks på grund av en hovböld. Han är snabbt tillbaka i listan och vi kan se honom laddas trots spåret då han har vunnit fyra av de fem lopp där han hittat till tät.

Rank:

A: 3-11-1 B: 2-8-12-4-6-7-9 C: 5-10

Spetsstriden: Då det aviseras helstängt huvudlag och jänkarvagn på Oxidizer kan i se han bättra på sin startsnabbhet så till den grad att han tar ledningen. Även Cruise lär laddas liksom Bravo Santana, men frågan är om de verkligen kommer förbi.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 JANUARI

Avd 1: 6 Kennedy (4,1)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,10,12 (9,8)
Avd 3: 2,5,7,8,10 (4,6)
Avd 4: 2,3,4,6,8,9,10,11,12,13,14,15 (7,5)
Avd 5: 6 Zeta Kronos (8,3)
Avd 6: 3,4,6 (12,7)
Avd 7: 1,3,11 (2,8)

4.860 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spring bara spring!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oskar J Andersson kör två segeraktuella hästar inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Oskar J Andersson kör två segeraktuella hästar inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Åbytravet står som värd för lördagens V75 och det märks så smått att våren börjar göra entré även i startlistorna.
Klassen på loppen är strået vassare än vad som var fallet på Romme i lördags även om inte Gulddivisionen riktigt lyfter den hör lördagen heller.

Spelmässigt gillar vi dock loppet eftersom vi tar ställning för en häst som knappast blir favorit. Efter att ”bara” varit femma i sitt lopp under V75 Champions tycks många ha tappat Floris Baldwin (V75-3) till lördagens lopp, men det tycker vi är helt fel.
Passing Renka-sonen fick helt enkelt omöjligt långt fram den dagen, men ska kunna sitta bättre till nu i ett lopp där det är upplagt för en rask inledning. Här gäller det ”bara” för Magnus A Djuse att undvika dödspositionen så tror vi att det ska kunna gå vägen.

Spik nummer två blir Dark Roadster (V75-7) i avslutningen. På barfotabalans och med jänkarvagn tror vi att han bombar till tät och håller hela vägen.
Spring bara spring!

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Beartime vann sitt första försök med framspår i silverdivisionen efter en perfekt styrning signerad Carl Johan Jepson á spets, släpp och perfekt lucka 175 kvar. Trots att han har värsta konkurrenten på  insidan från springspår i det här loppet så tror vi att han kommer förbi direkt och därefter kan Jepson välja om han vill köra i tät eller släppa till en vettig konkurrent.
 • Mr Clayton J.F. är utmanaren från springspår. Örjan Kihlström körde hästen senast i Mantorp och bör rimligtvis bära med sig ett positivt minne från det loppet då Uptown Yankee-sonen gick med full fart över mål efter en invändig smygare. Även om vi tror att Beartime kommer förbi intialt så har Mr Clayton J.F. kom god chans att få ett bra, invändigt smyglopp och det är extremt gynnsamt på Åby.
 • My Dream Art fick jaga i spåren senast i Mantorp och det blev för tufft. Nu ska hästen tävla barfota runt om och då han tycks allmänt mer stabil i Oskar J Anderssons regi kan vi se honom kliva iväg så pass vettigt att han övertar ledningen av någon av de tidigare nämnda i skede två.
 • Zio Tom Jet må vara mer gynnad av att löpa ut i fritt läge med framspår, men det här loppet är inte vassare än att han ska räknas nu när det blir barfota runt om för första gången sedan november.
 • Spickleback Face gick ett bra lopp som trea i Cagnes-sur-Mer den 14 januari och det känns inte som att silverdivisionen i sig är en övermäktig uppgift.

Rank:

A: 7-6-5 B: 9-8-12-2-3 C: 1-10-11-4

Spetsstriden: Här kan det bli tjuv och rackarspel! Carl Johan Jepson är riktigt vass från ett läge som detta på en bana han kör regelbundet på och vi kan se Beartime komma förbi Mr Clayton J.F. direkt, men det är inte givet. Får My Dream Art överta i skede två?

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Vi erkänner att vi kanske inte riktigt sett den där absoluta topp-toppnivån på Georgia Am ännu, men David Persson som mer och mer framstår som en ”Mini-Joe Labero” låter oerhört påställd inför lördagens start. Efter den enkla spetssegern senast på Axevalla så ska hästen nu lättas markant, tävla barfota runt om första gången och därtill har rycktussar testats under veckan med tilltalande effekt. Kommer hon först direkt blir hon svårfångad ihop med den skicklige tempobedömaren Stefan Persson.
 • Lyckans Cash har lyft både en och två klasser i takt med regelbundet startande. Hon är inte beroende av ett speciellt typ av lopp vilket blir extra tydligt senast på Solvalla då hon gick runt fältet bakifrån via 1.11,5 sista 800 meterna.
 • Lorelei Marie vann två raka Diamantstoförsök i januari, men satt därefter fast i finalen. Det kan gjort henne gott och vi tror inte att hon slagit i taket ännu utan kommer kunna bära de 220.000 kronor hon fick på sig ganska snabbt.
 • Archidamia vann ett billigt lopp i debuten för Adrian Kolgjini, men såg stark ut. Hästen står perfekt inne på pengarna, men det känns inte givet att voltstart faller den här Ready Cash-dottern helt i smaken utifrån hur vi tidigare uppfattat henne på italiensk mark.
 • Fighter Lady har inlett spännande på svensk mark. Stoet – som är den enda schweiziska häst som finns i träning i Sverige – står hårt inne här, men hon har tävlat i många lopp med begränsade prispengar och nu aviseras skoryck!

Rank:

A: 2-5-4 B: 8-10-15-9-11-13-12-3 C: 1-6-14-7

Spetsstriden: Vårt tips bygger i mångt och mycket på att Art of Diamond släpper ledningen till Georgia Am som vi tror kan hålla ut Juni Rapid.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Floris Baldwin var det nog många som tyckte var sämre i senaste starten, vi tyckte aldrig att det var en riktig klockren uppgift för honom i det där loppet. Då stod han på tillägg och det var uppenbart att han skulle få jobba ute i spåren. Därtill blev loppet tempofattigt så uppgiften blev mer eller mindre omöjlig. Här är det lika start för alla hästar, upplagt för en duglig startrusning och han möter inte heller lika bra hästar som han gjort i Guldloppen under vintern. Nej, det här ser verkligen spännande ut och vi väljer att ta ställning och chansspika den nederländska nioåringen.
 • Slide so Easy var rejäl vid snabbloppssegern senast på Jägersro. Konkurrensen var dock mer än lovligt blek och det här är en annan typ av utmaning som tolvåringen står inför. Till hans fördel är att det nu blir barfota runt om och spetschansen är god, men vi kan se några hästar utifrån skickas rätt så rejält i jakt på vinnarhålet så vi blir inte överraskad om första 300-400 meterna kostar en del.
 • Pacific Face ska göra debut över sprinterdistans i karriärens 80:e start! Det ska bli väldigt intressant att se hur denna ”bulldozer” hanterar det, men vi blir inte förvånade om han springer med riktigt bra och utmanar om tätplatserna för ofta ser vi starka hästar bli allt raskare med åren. Nioåringen tycks därtill vara i sitt livs form och nu ska han därtill tävla barfota runt om.
 • Baron Gift har – som vanligt – fått ett av de högsta startnumren, men just bricka nio kan nog Rickard Svanstedt leva med såhär i återkomsten efter drygt tre månaders frånvaro. Åttaåringen kan behöva genomköraren, men känns ändå inte helt golvad då detta är en ganska svag guldhistoria.
 • Det är världens långskott, men vi väjer att ha med Zilath i B-gruppen. Hästen är kraftigt gynnad av att tävla barfota och skulle Carl Johan Jepson lyckas få hästen att hålla vinnarhålet på Slide so Easy så skulle Zilath kunna ställa till med en dunder, dunderskräll.

Rank:

A: 6 B: 1-3-9-4-7-5-2 C: 8-10

Spetsstriden: Vi räknar med att Slide so Easy håller upp innerspåret även om vi kan se Robert Bergh göra ett rejält försök med Nobel Amok. Snabbast av alla kan Eldorado B. vara vid laddning, men frågan är om han inte står väl långt ut bakom vingen för att ha en ärlig chans.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • Lucky Truc galopperade troligtvis bort en seger på V75 i näst senaste starten och hade varit ur den här klassen om han stått på benen den dagen. Hästen revanscherade sig snabbt genom enkel seger tolv dagar tidigare i ett vardagslopp och intrycket var det rätta. Hästen såg stabil och fin ut den dagen och det är möjligt att man är ”rätt på det” just nu vad gäller balansen. Faktum kvarstår dock att hästen har fyra galopper på de senaste sju starterna och som klar favorit känner vi oss manade att gardera hästen.
 • Pre Calculated tar steg framåt i sin utveckling hela tiden. Det känns som att Lucky Truc är längre kommen i nuläget, men vi ser verkligen Pre Calculated som en framtidshäst och tror det finns mycket ogjort i fyraåringen. Sättet han avgjorde på senast via rygglopp var tilltalande och kan Jörgen Sjunnesson kopiera något liknande upplägg här så strider fyraåringen.
 • Cassius Ima galopperade in mot upploppet senast i Mantorp i just ett klass II-försök. Det var sannolikt segern som rök där. Nu tar han omtag och han gör det även en än mer passande distans på vilken hästen har två segrar efter tre försök.
 • Lumbermans Kalle är kittlande lite spelad. Många tycks döma honom utifrån insats senast i Mantorp på en gyttje-bana och från hemskt utgångsläge, men det tror vi är riskabelt. Gången innan var hästen dunderbra om än i vardagssammanhang på Axevalla, men vi påstår att insatsen var så pass god att han är en bubblare även i STL-sammanhang.
 • Vision Face var inga mil efter Pre Calculated i senaste starten och nu ska han tävla barfota runt om för första gången.

Rank:

A: 10-5-4 B: 7-6-2-12-8 C: 11-1-9

Spetsstriden: Efter strykningen på Incredible Wine tror vi vägen ligger öppen för att Lumbermans Kalle ska bomba till ledningen. Med tanke på hur rejäl hästen var efter en knalltuff öppning när Magnus Jakobsson körde honom i näst senaste sorten så kan vi se honom testa att köra i den positionen.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Billi Time är segervan värre med 22 segrar på 35 starter. Flemming Jensens häst gör STL-debut i det här loppet, men det finns ingenting som tyder på att han inte ska kunna hävda sig. Hästen har vunnit lopp på alla möjliga tänkbara vis, men just startsnabbheten kanske inte är det som utmärkt honom mest så det föreligger en viss risk att han blir av med taktpinnen initialt.
 • Nouba Mom är obesegrad på svensk mark efter fyra försök. Enda förlusten kom i finalen av Diamantstoet den 6 februari där hon kastade sig i galopp direkt från ett snävt startspår och aldrig fick chansen att visa vad hon kunde i det sammanhanget. Hon revanscherade sig snabbt med en vattentät spetstriumf på Åby och öppnar hon lika bra denna gång är chansen god att hon vinner starten.
 • M.T.Oscar kom aldrig till i klass I-finalen senast på Solvalla utan gick i mål med sparade krafter. Hästen har alltjämt för lite pengar på kontot kontra kapacitet och nu aviseras därtill skoryck.
 • Don Cash har en tendens att ta i mellan varven och slå på galopp. Hästens högstanivå skojar man dock inte bort och i felfritt opp duger han absolut i denna omgivning.
 • Kurri Jari Boko gör årsdebut, men det får inte oss att dra öronen åt oss. Veijo Heiskanens hästar brukar nästan alltid vara bra efter återkomst och vi tar inte så hårt på Åbytränarens antydningar att det inte ska vara ”så vässat” inför årsdebuten…

Rank:

A: 1-2 B: 7-4-9-6-5 C: 8-12-10-11-3

Spetsstriden: Det finns okej raskhet i Billi Time initialt, men vi tror inte hon håller ut Nouba Mom om hon öppnar lika bra som i senaste starten. Vi tror startsnabba Pere Ubu skickas rejält initialt och då kan det gå undan genom första kurvan.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Garca stod inför en liknannde uppgift senast på Åby. Då tog Carl Johan Jepson ledningen med hästen, släppte och valde att utnyttja open stretch-spåret i slutskedet. Det var inga mil ifrån att det gick vägen, men Princess S.W. var helt enkelt för svår. Oavsett om Jepson väljer att köra i ledningen den här gången eller släppa täten så tycker vi att hon ska vara favorit till segern i det här loppet.
 • Diversity Pellini stod för en mycket stark comeback i Mantorp.Hon fick vandra utvändigt ledaren på slutrundan, men antog den utmaningen och övertygade så smått. Vi tror att hon är den bästa hästen av de åtta som står på startvolten, men det är inte det räcker i ett travlopp utan lite flyt på vägen kan behövas här för att hon ska stå som vinnare.
 • Teton Sweet Lindy har lyft flera snäpp i ny regi. Fjärdespår kan bli bekymmersamt att trampa iväg ifrån, men lyckas Markus B Svedberg hålla henne på rätt köl och hamna någorlunda till i loppet så är hon en faktor att räkna med.
 • Ultra Bright gick bra från dubbla i Kalmar näst senast och blev favorit i Stoeliten gången därpå. Då avslutade hon okej som trea utan att det slog ”toppformsgnistor” om henne. Lyfter hon sig ett snäpp till på barfota runt om så kan det gå vägen, men för oss är det fel att hon är favorit i skrivande stund.
 • Velegance hamnade för långt bak senast och såg inte heller ut att trivas riktigt på banunderlaget som rådde den dagen. Hon tappas snabbt på den sämre insatsen, men vi släpper inte henne och i synnerhet inte nu när det blir barfota runt om.

Rank:

A: 1-2-4 B: 14-15-12-6-8-5-7-13 C: 11-9-3-10

Spetsstriden: Vi tror inte att Bazinga Cheri tar sig förbi Garca även om den förstnämnda är rask. Frågan är dock hur Carl Johan Jepson väljer att lägga upp det med Garca i skede två, kör han i tät eller släpper? Och i sådana fall, till vem?

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Dark Roadster startar vecka-vecka vilket måhända inte är optimalt, men det kändes inte som han gick sig helt trött i lördagens lopp. Femåringen är en mycket god sprinter och har inne varit i närheten av att missa ledningen i någon av de tre senaste starterna där han stått med ett av de fem innersta startspåren. Nu blir det dessutom barfota runt om samt jänkarvagn och vi tror att hästen har goda chanser att springa undan framme i ledningen även om det säkert kan kosta en rask öppning de första 300 meterna.
 • Cargo Door profiterade på ett högt utgångstempo vid STL-segern i Eskilstuna den 7 november och det lär krävas samma sak här för att han ska kunna blanda sig i striden. Hästen vann enkelt från ledningen i debuten i Jerry Riordans regi, men var aningen mer stinglös senast i bronsfinalen. Nu är det sprinterdistans samt barfota på nytt; två klara plusfaktorer för hästen.
 • Zaffiro Jet var väldigt bra vid Åbysegern den 14 januari, men det saknades samma tryck i sexåringen i den efterföljande starten. Nu är det upplagt för en god resa längs innerspår och därtill ska hästen tävla barfota runt om. Det ökar sexåringens chanser markant.
 • Exclusive Matter stod för en stark upphämtning efter startgalopp senast i Mantorp. Nu är det bilstart istället som gäller och därtill tycks Johan Untersteiner åter dra alla extraväxlar som finns  att tillgå.
 • Echelon tror vi dock kan komma före Exclusive Matter från start och bärga vinnarhålet. Därifrån och med open stretch-spårets hjälp har han vunnit flera lopp på Åby, men frågan är om toppformen kvarstår? Den senaste insatsen var bara sådär och det kan vara så att hästen är lite på retur.

Rank:

A: 4 B: 8-1-2-3-10-9-6 C: 5-7-11-12

Spetsstriden: Vår bedömning är att Dark Roadster frontar bland många startsnabba och år Echelon i rygg. Även Zlatan Knick och Call Me Brodd är raska, men att de ska komma förbi Dark Roadster tror vi inte.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 6 MARS

Avd 1: 2,3,5,6,7,8,9,12 (1,10)
Avd 2: 2,4,5 (8,15)
Avd 3: 6 Floris Baldwin (1,3)
Avd 4: 4,5,6,7 (2,12)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7,9 (8,12)
Avd 6: 1,2,4,12,14,15 (6,8)
Avd 7: 4 Dark Roadster (8,1)

5.040 rader / 2.520 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Kommer till dukat bord

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Francois Lagadeuc kör fredagens storfavorit High Five-loppet i Laval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Vintermeetinget på Vincennes avslutas under lördagen och nu börjar välbekanta hästar och kuskar röra sig ut mot provinsbanorna.

En sådan är Enzo d’Essarts som vann ett High Five-lopp på Vincennes den 16 februari och som nu finns med i fredagens High Five-lopp från Laval.

Faktum är att sjuåringen inte lyckats särskilt väl på banan tidigare då det som bäst resulterat i en fjärdeplats efter tre försök, men hans form tycks nu vara bättre än någonsin tidigare och den här uppgiften ser ut att vara ytterst överkomlig.

Laval är beläget 28 mil sydväst om Paris, tävlingarna arrangeras på en platt bana där ett varv uppgår till 1.250 meter och man kör precis som Vincennes i vänstervarv.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix Querido II (€32.000), 2.850 meter voltstart

 • Trea, tvåa, etta. Ja, det var verkligen rättvist att 3 Enzo d’Essarts fick full utdelning senast på Vincennes efter två riktigt starka Paris-insatser i följd. Näst senast stod han för en häftig svepning förbi fältet in mot slutkurvan, men fick se sig upphunnen 25 meter före mål. Vid segerloppet fick han också lägga en speed i uppförsbacken, men då tog Francois Lagadeuc det lite lugnare genom slutkurvan vilket stärkte hästen moral och fick Enzo d’Essarts att gå undan till en säker vinst. För oss är det omöjligt att hitta en annan tipsetta i loppet och faktum är att samtliga 21 franska tipsmedier som finns med i Paris-Turfs förteckning över hur de tippar High Five-loppen har just Enzo d’Essarts överst i sin ranking. 
  Fakta

  RANKING

  A-häst
  3 Enzo d’Essarts

  B-hästar
  15 Désir de Bannes
  7 Electra du Vivier
  9 Dexter des Baux
  13 Caviar du Vivier

  C-hästar
  2 Caucasien
  10 Clovis Montaval
  16 Brooklyn Blue
  8 Charmant Fierté
  4 Calino Bello
  11 Carina du Parc

  D-hästar
  1 Da Vinci Bond
  12 Belphégor du Paj
  14 Capella de Vrie
  5 Dréole Verderie
  6 Crack d’Ariane

 • 15 Désir de Bannes fick en blytung väg fram till dödspositionen senast på Vincennes och det var inte konstigt att han var slagen i god tid. Gången innan i Chateaubriant felade hästen bort sig tidigt så formen måste anses vara en smula svårbedömd för dagen, men backar vi bandet till andraplats i Bordeaux den 12 januari så finner vi finfina grejer. Då spurtade hästen sylvasst som tvåa efter att fått jaga från femte utvändigt och en likvärdig prestation här skulle göra honom högaktuell för tätstriden.
 • 7 Electra du Vivier kommer från seger på Vincennes. Då fick hästen långt fram från sjätte utvändigt, men kunde slå följe i vettiga ryggar och spurtade till seger i vida spår. Nu slår man på skorna igen, men hästen vann på den balansen den 11 november på ett övertygande vis och tycks inte lika missgynnad av skor som många andra hästar kan vara.
 • 9 Dexter des Baux hamnade lite i maskin senast på Vincennes och kom aldrig till i loppet trots att han avslutade 1.10,9 sista 1.000 meterna. Gången innan hakade han på bra som femma efter en smygresa och i en sådan här omgivning i Laval ska han absolut stå sig.
 • 13 Caviar du Vivier spurtade helt okej som trea senast i ett försäljningslopp på Vincennes. Även om konkurrensen är tuffare här ska hästen – stärkt av tre raka 1.12-tider på Vincennes – kunna strida om en framskjuten placering här. Denna gång körs hästen av Eric Raffin för allra första gången.
 • 2 Caucasien var sjua på en 1.11-tid senast på Vincennes efter att smugit med invändigt i kön. Hästen tävlade med skor den dagen och tycks inte vara lika sänkt av det som man lätt kan tro om man tittar tillbaka i hans historik.
 • 10 Clovis Montaval gör debut i ny regi efter åtta starter hos Philippe Billard. Hästen var duktig trea i Le Mans den 30 september bakom Vincenes-kändisarna Douxor de Guez och Cectar. Nu körs Clovis Montaval av Yoann Lebourgeois för fösta gången på två och ett halvt år.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: vi spikar emot jättefavoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Onsdagens V86-omgång delas mellan Solvalla och Momarken som tagit över värdskapet från Bjerke på grund av ökad pandemiproblematik i vårt västra grannlands huvustad.

På norsk mark finner vi i vilket fal en högintressant idé som göra oss så pass modiga att vi väljer att spika emot favoriten. Vi är inne på att segerstaplaren Cash D.E. (V86-5) blir snuvad på ledningen av Gone Dancing och att den sistnämnde anför hela vägen hem till mållinjen. Spelmässigt skiljer det alldeles för mycket på strecken duon emellan för att vi ska tycka att det hela känns korrekt bedömt av spelarkåren.

Vår andra spik är däremot en storfavorit. Mellby Illusion (V86-2) galopperade förvisso bort sig i Margaretas tidiga Unghästserie, men vi tror att Jorma Kontio lärt sig att det inte går att skicka iväg hästen i överljudsfart utan tar det mer ”lagom” i startrusningen denna gång. Hästen är dessutom så pass komplett att vi kan se honom lösa uppgiften på flera olika vis.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Mellby Illusion (V86-2) hade bärgat tre raka höst- och vintersegrar innan han slog på en galopp in mot första kurvan senast som favorit i Margaretas tidiga Unghästserie. Vi tror att Jorma Kontio lärt sig vad hästen tål och inte tål av den laddningen att döma, landar i ett mer ”lagom” upplägg denna gång, men kan även se Mellby Illusion vinna den tunga vägen om så skulle krävas.
 • Gone Dancing (V86-5) såg jättefin ut vid segern senast på Sörlandet mot rätt så dugliga konkurrenter. Vid andraplatsen på Sörlandet den 1 november fick han blott stryk av topphästen Canali som vi tror är strået vassare än Cash D.E. Vår tro och tänk är att Gone Dancing kommer före Cash D.E. direkt och kan hålla ut Chuck Yeager. Då ska chansen till seger vara god och vi kan inte låta bli att chansspika till en spännande streckprocent.
 • Ottilia Fri (V86-6) har läge för att hålla upp ledningen i det här loppet och det kittlar. Senaste tillfället hon fick löpa ut i tät var vid Diamantstosegern i Kalmar i början av året och då blev segern överlägsen. Lägger Petter Karlsson upp tempobedömningen korrekt kan vi absolut se att det håller hela vägen.
 • B.W.T.Echo (V86-8) har tjänat dryga miljonen under unghäståren, men vi tycker att hans högstanivå känns så pass hög att han även ska kunna bära dem och hävda sig mot äldre konkurrenter. Hästen har uppvisat lite ojämn startsnabbhet, men vi har ingenting emot om han får Chapuy framför sig direkt och att Everst Sisu får jobba utvändigt om densamme. Kommer luckan i slutskedet vilket känns möjligt i ett litet och ganska ojämnt fält så kan han absolut slå till.

Betrodda som lever farligt

 • Bestbyarsenal (V86-1) är en segervan herre som gör intressant debut i Geir Vegard Gundersens regi, men vi är inte helt säkra på att detta är vinnare av loppet. Vinterns starter har det inte slagit gnistor om och då det finns startsnabbare hästar på utsidan är risken påtaglig att han kan bli kvar längs innerspåret. För oss är han bara ett streck i mängden denna gång.
 • Cash D.E. (V86-5) har övertygat och står nu bara med segrar i resultatraden, men den här uppgiften känns inte helt enkel. Han blev av med ledningen vid senaste tillfället som han hade innerspår bakom bilen, hästen har därtill pausat och startpoängen räcker till gott och väl för att han ska kunna anmälas till klass II-försöket på Momarken den 20 mars utan att behöva vinna det här loppet.
 • Dixie Brick (V86-6) var jättefin då hon vann Stoeliten på Solvalla i februari och besegrade betydligt vassare motstånd den dagen än vad hon stöter på här. Låt oss dock påminna om att de senaste senaste upplagorna av Golden Weddings lopp har sett vinnare som startat från startvolten och det är fullt möjligt att Dixie Brick springer jättefort och gör sitt livs lopp utan att hinna fram från 20 meters tillägg.
 • Chapuy (V86-8) är loppets sannolika ledare, men hästen har inte lyckats vinna i någon av de åtta senaste starterna över full väg. Därtill är det frågetecken kring Åke Lindbloms stallform då han inlett 2021 med 24 starter utan seger. Nej, Chapuy är given för oss att gardera i det här loppet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 MARS

Avd 1: 1,4,5,6 (8,3)
Avd 2: 4 Mellby Illusion (6,3)
Avd 3: 5,8 (6,10)
Avd 4: 1,2,3,5,6,8,11 (10,9)
Avd 5: 2 Gone Dancing (5,1)
Avd 6: Samtliga hästar (7,1)
Avd 7: 1,3,4,6 (7,5)
Avd 8: 1,2,4,7,8,9 (3,6)

10.752 rader / 2.688 kronor