Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spela täthästar på Hagmyren

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Milligan's School ska starta i morgondagens Gulddivisionen på Hagmyren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Milligan's School ska starta i morgondagens Gulddivisionen på Hagmyren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter nedslaget på Jägersro förra helgen drar V75-cirkusen åter norrut och landar den här veckan på Hudiksvallsbanan Hagmyren. Upploppet mäter blott 161 meter och bakom bilen är det en fördel att ha spår en bit ut bakom vingen.

Det är viktigt att ha tätkänning när målrakan närmar sig och båda spikbuden kommer att sitta i den främre träffen – och allra helst i ledningen i respektive avdelning.

Startlistor till omgången.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1 – klass I, 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Helios du Quattro håller toppform och startar med intressanta förutsättningar. I förra loppet fick hästen gå tufft i tredjespår och även om det ebbade ut något höll han starkt. Även näst senast fullföljde han bra från svårt läge. Erik Adielsson och springspår är klara plusfaktorer och från ledningen är det toppchans, men sexåringen duger även från andra positioner.
 • Fakta

  RANKING

  6 Helios du Quattro
  2 Naheed
  1 Martin Tooma
  –––
  12 Galileo Am
  5 Västerbo Pokerface
  11 Algot Zonett
  10 Enge Eros
  –––
  4 Aperfectdream
  7 Iceland Falls
  8 Ara 
  3 Big Cactus Zet
  9 Luna Nera Doc

  Expandera
  Naheed är segervan och obesegrad efter två starter hos Oscar Berglund. Det här kan vara en klassklättrare, men är orutinerad och färsk i klassen. Det är inte givet att han får en pangstart från spår två i volten och får stå tillbaka i tipsen.
 • Martin Tooma har haft finfin form i sommar, men senast galopperade han tidigt i Big Noon-Pokalen och det är ett litet frågetecken för formen. Å andra sidan gör Dick Robertsson inte resan från Halmstad om hästen inte är i ordning och här ser hästen ut att få spets eller rygg ledaren.
 • Galileo Am spurtade bra från femte ytter senast och gången innan var han inte stort slagen av Aramis Bar samt Derby-hästarna Power och Galantis.
 • Sexårige Västerbo Pokerface gjorde bara en start förra året, men nu verkar hästen klart på gång. Hästen har bra kunnande och var till exempel favorit i ett Derbyförsök för två år sedan.
 • Algot Zonett bärgade första segern i sjätte försöket hos Daniel Wäjersten senast. Hästen har matchats i ganska snälla omgivningar och går upp i klass.
 • Enge Eros testade i Derbykval senast, men då blev det helt fel. För två starter sedan vann fyraåringen ett klass II-försök över lång distans på rejält sätt.

Spetsstriden: Martin Tooma har god spetschans. Helios du Quattro är värst emot och det är möjligt att den förstnämnde nöjer sig med vinnarhålet. Även Naheed kan tänkas prova mot tätpositionen.

V75-2 – Diamantstoet, 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Marble Arch har Per Lennartsson haft höga tankar om och efter regibyte till Björn Goop har stoet börjat leva upp till sitt kunnande. Hon har segrat i fyra av sex starter hos Färjestadtränaren och kommer närmst från mersmakande tredjepris i uttagningarna till Derbystoet, slagen av topparna Milady Grace och Mahma Lane. Marble Archa har visat bättre startsnabbhet bakom bilen, men hon gynnas av få hästar på startvolten och har toppchans om hon hittar till ledningen.
 • Fakta

  RANKING

  4 Marble Arch
  –––
  14 Unique Juni
  7 Ies Elisabet
  10 Princess S.W.
  5 Anna Mauds Lassie
  11 Callmesally
  1 B.W.T.Devil
  8 Dior Ima
  2 Titania I.S.
  9 Elsa Mearas
  13 Anita Roc
  –––
  3 Lotusathena
  12 Havanna Boko
  6 Lisa S.E.

  Expandera
  Unique Juni presterade finfint under våren och försommaren och senast återkom hon efter paus i stenhård konkurrens. Hästen fick då trava i dödens på Conrads Rödluva i Sto-EM och höll starkt. Unique Juni har styrkan att runda alla, men det är många att runda och det kommer att krävas en toppinsats om hon ska hinna ikapp Marble Arch.
 • Ies Elisabet mötte Marble Arch i Derbystokval senast, men hon orkade inte efter att ha fått öppna tufft för att spetsa och släppa. Nu står hästen 20 meter bakom sin värsta konkurrenter.
 • Peter Untersteiner skickar blott en häst till Hagmyren, Princess S.W. Hon kördes senast till ledningen och var nära att hålla undan för Wild Love.
 • Anna Mauds Lassie håller nyttig form. Näst senast släppte hon spets till Lipstick Tooma och hängde med fint som tvåa. Senast slutade hästen fyra i ett Breeders Crown-lopp från svårt spår.
 • Callmesally gör långresan från Åby och körs av Rikard N Skoglund för första gången. Hästen är på väg upp i form med två lopp i kroppen.
 • B.W.T.Devil har varit uppåt på sistone och står perfekt inne penningmässigt.

Spetsstriden: B.W.T.Devil eller Titania I.S. frontar och släpper till Marble Arch. Möjligen vill även Anna Mauds Lassie ha ett ord med i kampen om ledningen.

V75-3 – klass II, 2.140 meter autostart

Rubrikhästar

 • One Kind Of Art står noterad för tre vinster och ett galoppmisslyckande efter fyra starter hos Timo Nurmos. Hästen kan öppna ganska snabbt och är van att ha dåliga spår. Fyraåringen räds inte offensiva upplägg och är obesegrad efter två försök i ledningen.
 • Fakta

  RANKING

  7 One Kind Of Art
  –––
  3 Bridge Jumper
  5 Mellby Helios
  2 Bo Diddley
  4 Brunello Hall
  1 Ingesson
  9 Global At Work 
  6 Shut Up And Dance
  –––
  11 Merrimac S.G.
  10 La Dama Futura
  12 Barley Sugar
  8 Enjoy’s Wifi

  Expandera
  Bridge Jumper är uppfödd och ägs av sin körsven Daniel Olsson. Hästens samtliga fem vinster har kommit från ledningen och räkna med full laddning mot tätpositionen.
 • Mellby Helios står perfekt inne penningmässigt. Hästen provade i klassen på Solänget och höll godkänt efter tuff inledning till dödens. Han var stort slagen av vinnaren Global Upset. Nu är det ett tuffare klass III-försök, men å andra sidan har fyraåringen betydligt bättre spår.
 • Bo Diddley släppte ledningen senast och hängde med godkänt bakom Romantico. Hästen är snabb ut, har två vinster från spets och det är möjligt att han körs i ledningen med offensive Rikard N Skoglund.
 • Brunello Hall har höjt sig på barfotabalans runt om. Hästen har tre vinster och ett andrapris efter att ha gått skolöst runt om vid fyra tillfällen. Nu blir det lite längre mellan starterna.
  Ingesson riskerar att tappa från början, men han har form för att sluta långt framme.
 • Global At Work tog maxutdelning, slutade trea, från rygg på ledaren i uttagningarna till Derbystoet senast.
 • Shut Up And Dance är inte så tokig för klassen. Senast kom han tillbaka bra efter startgalopp och vid segern gången innan gynnades han av överpace.

Spetsstriden: Bo Diddley har goda möjligheter att vinna starten. Han utmanas främst av Bridge Jumper och utifrån lär One Kind Of Art köras offensivt.

V75-4 – Dubbelcupen (final), 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Spikfaks vann lätt efter offensivt upplägg till ledningen och gången innan avgjorde hästen efter fin avslutning. Det kan strula från innerspår och motståndet är tuffare än vid segrarna, men visst ska han på nytt ses med fin segerchans. Sjuåringen har fyra vinster och ett tredjepris efter fem lopp på svensk mark.
 • Fakta

  RANKING

  4 Spikfaks
  6 Nordby Elde
  10 Valle Hugo
  –––
  2 Buska Blyg
  11 Månremus
  12 S.T.C.C.Faksen
  3 Egge Piril
  5 Klack Nova
  15 Bol Brage
  8 Guli Major
  –––
  13 Norrbo Odin
  7 Svärting A.C.
  1 Hibo Bungal
  9 Minessa
  14 Guli Glöd

  Expandera
  Nordby Elde har höjt sig i sommar och kommer från stark spetsseger. Hästen är rejäl och trivs med tidig tätkänning.
 • Valle Hugo har bra fart för klassen, men han var tidigt slagen efter ganska dryg resa senast och det är visst frågetecken för formen. Med bara tre hästar på startvolten kan han få en pangstart från springspår.
 • Buska Blyg är inte helt enkel, men kapabel och nu slipper han framskorna. Per Lennartsson kör för första gången och fyraåringen ska inte nonchaleras.
 • Månremus släppte ledningen till Nordby Elde senast och hängde med fint. Erik Adielsson har inte kört kallblodet tidigare.
 • S.T.C.C.Faksen är bra när han fungerar, men han står ganska tufft inne och har många att runda.
 • Egge Piril inte så snabb ut och det är även galopprisk.
 • Magnus A Djuse har vunnit två av tre lopp bakom Klack Nova.
 • Bol Brage kommer från en sämre insats och står svårt till med dubbla tillägg. Rankas ner.

Spetsstriden: Hibo Bungal spetsar och släpper till Buska Blyg? Valle Hugo kan öppna snabbt från springspår på tillägg och ställa en tidig fråga.

V75-5 – bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Pleasure For Cash hamnade helt fel på det i bronsdebuten senast och höll tappert som fyra. Gången innan imponerade sexåringen storligen i klass I-finalen och han börjar mogna och få utdelning på sin kapacitet. Hästen har tuffa förutsättningar, men tål att göra mycket av jobbet själv och är en rolig tipsetta. Pleasure For Cash står noterad för fem vinster och tre galoppmisslyckanden efter åtta lopp med Magnus A Djuse.
 • Fakta

  RANKING

  12 Pleasure For Cash
  4 Merritt
  –––
  6 Anything For You
  1 Kalashnikov
  2 Valiant Dream
  5 Wingmaster
  7 Global Winner
  8 Zaffiro Roc
  9 Kaptah
  10 Rossi Palema
  –––
  3 Buzzer Beater
  11 Västerbofeelsofine

  Expandera
  Merritt är känslig i munnen och presterar lite ojämnt. Senast löste det sig fint och hästen avgjorde på bra sätt. Full väg är ingen nackdel, men han är ingen blixt bakom bilen utan lever på sin tunga avslutning.
 • Finske Anything For You har varit tapper tvåa två gånger i följd och håller toppform. Han är allra bäst med ryggresa i högt tempo.
 • Kalashnikov avslutade rejält senast och kommer med bra form. Full väg är är ett plus, men kan kan näppeligen försvara ledningen och det gäller att Nicklas Westerholm hittar ut i andraspår.
 • Valiant Dream vann klass I-finalen under Elitloppshelgen och efter den starten lämnade han Mika Forss träning. Nu är han tillbaka på svensk mark och det är frågetecken för formen. Hästen var visserligen tvåa i senaste starten, men han gav ett segt intryck och var utan chans att hota vinnaren. Näst senast tappade Valiant Dream från dödens och var klart slagen av en smygkörd Anything For You.
 • Wingmaster skrällde i klassen senast efter perfekt resa i rygg på ledaren.
 • Global Winner har bara gjort två starter i år och är svårbedömd. Nu återkommer han efter paus och dessutom riskerar femåringen vingel.
 • Zaffiro Roc sprang i ledningen när Wingmaster skrällde. Björn Goops femåringen är bortlottad och har varit struken för hälta efter senast.

Spetsstriden: Valiant Dream är snabb ut och trivs i ledningen. Hästen spetsade hem ett försök i klass I i våras.

V75-6 – gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Rubrikhästar

 • En trio höjer sig och bäst chans torde lägesgynnade Antonio Tabac ha. Åttaåringen sprang banrekord, 1.09,5ak, på Hagmyren i slutet av maj och har efteråt vunnit Norrbottens Stora Pris. Spetsläge och sprinterdistans är plusfaktorer, men han har ett par kvicka konkurrenter på utsidan.
 • Fakta

  RANKING

  2 Antonio Tabac
  6 Missle Hill
  –––
  3 Milligan’s School
  4 Very Kronos
  9 Dreamoko
  –––
  1 Chianti
  12 Diamanten
  8 Ural
  5 From The Mine
  7 Globalsatisfaction
  11 Inti Boko
  10 J.H.Mannerheim

  Expandera
  Missle Hill kan öppna sylvasst och är vass både från ledningen och med ryggresa. Hästen var sexa från ledningen i Elitloppsfinalen i våras och kommer närmast från mersmakande spurttriumf i Jubileumspokalen. Per Lennartsson kör för första gången.
 • Milligan’s School är normalt inte gynnad av sprinterdistans, men hästen vann Årjängs Stora Sprinterlopp i somras och sjuåringen kommer från övertygande spetsseger i Sundsvall Open Trot.
 • Very Kronos håller på att växa in i den äldre eliten och nu handlar det om debut över sprinterdistans.
 • Dreammoko var duktig vid seger i Bollnäsloppet näst senast och ska inte nonchaleras helt om det blir utdragen spetskörning.

Spetsstriden: Det kan gå undan från början. Antonio Tabac är rask ut och utifrån kan From The Mine och Missle Hill öppna kvickt. Även Milligan’s School lär laddas för position, men med tanke på spåren är det fördel Antonio Tabac i spetsstriden.

V75-7 – silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Rubrikhästar

 • Vagabond Bi vann bronsfinal på vassa 1.10,7am näst och följde upp med en stark debut mot den äldre i eliten. Hästen fick ingen drömresa i Sundsvall Open Trot och höll bra som femma. Sexåringen är spurtstark, hanterar längre distanser och går ner i klass. Han är dock inget spetsbud och bara en flera med chans.
 • Fakta

  RANKING

  6 Vagabond Bi
  5 Coogan
  4 Heading Reference
  –––
  7 Sir Henry P.Hill
  10 Alone
  2 Doctor Doxey Zenz
  3 Electrical Storm
  11 Ribaude
  –––
  9 Island Life
  12 My Dream Art
  8 Raja Ribb
  1 Donners Am

  Expandera
  Coogan vann silverförsök över lång distans i april och får Per Lennartsson i sulkyn för första gången. Sexåringen har haft bekymmer med hovarna och är kanske allra bäst barfota runt om. På sistone har han tävlat med framskor.
 • Heading Reference har också vunnit i klassen över 2.640 meter. Hästen har avslutat starkt som trea i de två senaste starterna från svåra spår och nu har sexåringen för första gången på länge bra spår i V75. Även om hästen är allround ökar hans chanser om han hittar till ledningen.
 • Sir Henry P.Hill avgjorde på rejält sätt och verkar ha hittat tillbaka till formen. Däremot riskerar han vingel.
 • Alone slutade trea i Derbyt 2019, men fuxen har inget riktigt hittat stilen som femåring.
 • Doctor Doxey Zenz har styrkan som vapen och trivs med tidig tätkänning.
 • Ribaude är anmäld barfota runt om, vilket är ett klart plus.

Spetsstriden: Electrical Storm har vettig chans att spetsa och släppa. Heading Reference håller Coogan på utsidan och körs till ledningen?

Fakta

V75-förslaget Hagmyren 12 september

V75-1: 1,2,6 (12,5)
V75-2: 4 Marble Arch (14,7)
V75-3: 7 One Kind Of Art (3,5)
V75-4: 2,3,4,5,6,8,10,11,12,15 (13,7)
V75-5: 1,4,6,12 (2,5)
V75-6: 2,3,4,6,9 (1,12)
V75-7: 2,3,4,5,6,7,10,11 (9,12)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Tidiga V75-tankar: Kort upplopp & luriga lopp

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor