Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spela täthästar på Hagmyren

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Milligan's School ska starta i morgondagens Gulddivisionen på Hagmyren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Milligan's School ska starta i morgondagens Gulddivisionen på Hagmyren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Efter nedslaget på Jägersro förra helgen drar V75-cirkusen åter norrut och landar den här veckan på Hudiksvallsbanan Hagmyren. Upploppet mäter blott 161 meter och bakom bilen är det en fördel att ha spår en bit ut bakom vingen.

Det är viktigt att ha tätkänning när målrakan närmar sig och båda spikbuden kommer att sitta i den främre träffen – och allra helst i ledningen i respektive avdelning.

Startlistor till omgången.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1 – klass I, 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Helios du Quattro håller toppform och startar med intressanta förutsättningar. I förra loppet fick hästen gå tufft i tredjespår och även om det ebbade ut något höll han starkt. Även näst senast fullföljde han bra från svårt läge. Erik Adielsson och springspår är klara plusfaktorer och från ledningen är det toppchans, men sexåringen duger även från andra positioner.
 • Fakta

  RANKING

  6 Helios du Quattro
  2 Naheed
  1 Martin Tooma
  –––
  12 Galileo Am
  5 Västerbo Pokerface
  11 Algot Zonett
  10 Enge Eros
  –––
  4 Aperfectdream
  7 Iceland Falls
  8 Ara 
  3 Big Cactus Zet
  9 Luna Nera Doc

  Expandera
  Naheed är segervan och obesegrad efter två starter hos Oscar Berglund. Det här kan vara en klassklättrare, men är orutinerad och färsk i klassen. Det är inte givet att han får en pangstart från spår två i volten och får stå tillbaka i tipsen.
 • Martin Tooma har haft finfin form i sommar, men senast galopperade han tidigt i Big Noon-Pokalen och det är ett litet frågetecken för formen. Å andra sidan gör Dick Robertsson inte resan från Halmstad om hästen inte är i ordning och här ser hästen ut att få spets eller rygg ledaren.
 • Galileo Am spurtade bra från femte ytter senast och gången innan var han inte stort slagen av Aramis Bar samt Derby-hästarna Power och Galantis.
 • Sexårige Västerbo Pokerface gjorde bara en start förra året, men nu verkar hästen klart på gång. Hästen har bra kunnande och var till exempel favorit i ett Derbyförsök för två år sedan.
 • Algot Zonett bärgade första segern i sjätte försöket hos Daniel Wäjersten senast. Hästen har matchats i ganska snälla omgivningar och går upp i klass.
 • Enge Eros testade i Derbykval senast, men då blev det helt fel. För två starter sedan vann fyraåringen ett klass II-försök över lång distans på rejält sätt.

Spetsstriden: Martin Tooma har god spetschans. Helios du Quattro är värst emot och det är möjligt att den förstnämnde nöjer sig med vinnarhålet. Även Naheed kan tänkas prova mot tätpositionen.

V75-2 – Diamantstoet, 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Marble Arch har Per Lennartsson haft höga tankar om och efter regibyte till Björn Goop har stoet börjat leva upp till sitt kunnande. Hon har segrat i fyra av sex starter hos Färjestadtränaren och kommer närmst från mersmakande tredjepris i uttagningarna till Derbystoet, slagen av topparna Milady Grace och Mahma Lane. Marble Archa har visat bättre startsnabbhet bakom bilen, men hon gynnas av få hästar på startvolten och har toppchans om hon hittar till ledningen.
 • Fakta

  RANKING

  4 Marble Arch
  –––
  14 Unique Juni
  7 Ies Elisabet
  10 Princess S.W.
  5 Anna Mauds Lassie
  11 Callmesally
  1 B.W.T.Devil
  8 Dior Ima
  2 Titania I.S.
  9 Elsa Mearas
  13 Anita Roc
  –––
  3 Lotusathena
  12 Havanna Boko
  6 Lisa S.E.

  Expandera
  Unique Juni presterade finfint under våren och försommaren och senast återkom hon efter paus i stenhård konkurrens. Hästen fick då trava i dödens på Conrads Rödluva i Sto-EM och höll starkt. Unique Juni har styrkan att runda alla, men det är många att runda och det kommer att krävas en toppinsats om hon ska hinna ikapp Marble Arch.
 • Ies Elisabet mötte Marble Arch i Derbystokval senast, men hon orkade inte efter att ha fått öppna tufft för att spetsa och släppa. Nu står hästen 20 meter bakom sin värsta konkurrenter.
 • Peter Untersteiner skickar blott en häst till Hagmyren, Princess S.W. Hon kördes senast till ledningen och var nära att hålla undan för Wild Love.
 • Anna Mauds Lassie håller nyttig form. Näst senast släppte hon spets till Lipstick Tooma och hängde med fint som tvåa. Senast slutade hästen fyra i ett Breeders Crown-lopp från svårt spår.
 • Callmesally gör långresan från Åby och körs av Rikard N Skoglund för första gången. Hästen är på väg upp i form med två lopp i kroppen.
 • B.W.T.Devil har varit uppåt på sistone och står perfekt inne penningmässigt.

Spetsstriden: B.W.T.Devil eller Titania I.S. frontar och släpper till Marble Arch. Möjligen vill även Anna Mauds Lassie ha ett ord med i kampen om ledningen.

V75-3 – klass II, 2.140 meter autostart

Rubrikhästar

 • One Kind Of Art står noterad för tre vinster och ett galoppmisslyckande efter fyra starter hos Timo Nurmos. Hästen kan öppna ganska snabbt och är van att ha dåliga spår. Fyraåringen räds inte offensiva upplägg och är obesegrad efter två försök i ledningen.
 • Fakta

  RANKING

  7 One Kind Of Art
  –––
  3 Bridge Jumper
  5 Mellby Helios
  2 Bo Diddley
  4 Brunello Hall
  1 Ingesson
  9 Global At Work 
  6 Shut Up And Dance
  –––
  11 Merrimac S.G.
  10 La Dama Futura
  12 Barley Sugar
  8 Enjoy’s Wifi

  Expandera
  Bridge Jumper är uppfödd och ägs av sin körsven Daniel Olsson. Hästens samtliga fem vinster har kommit från ledningen och räkna med full laddning mot tätpositionen.
 • Mellby Helios står perfekt inne penningmässigt. Hästen provade i klassen på Solänget och höll godkänt efter tuff inledning till dödens. Han var stort slagen av vinnaren Global Upset. Nu är det ett tuffare klass III-försök, men å andra sidan har fyraåringen betydligt bättre spår.
 • Bo Diddley släppte ledningen senast och hängde med godkänt bakom Romantico. Hästen är snabb ut, har två vinster från spets och det är möjligt att han körs i ledningen med offensive Rikard N Skoglund.
 • Brunello Hall har höjt sig på barfotabalans runt om. Hästen har tre vinster och ett andrapris efter att ha gått skolöst runt om vid fyra tillfällen. Nu blir det lite längre mellan starterna.
  Ingesson riskerar att tappa från början, men han har form för att sluta långt framme.
 • Global At Work tog maxutdelning, slutade trea, från rygg på ledaren i uttagningarna till Derbystoet senast.
 • Shut Up And Dance är inte så tokig för klassen. Senast kom han tillbaka bra efter startgalopp och vid segern gången innan gynnades han av överpace.

Spetsstriden: Bo Diddley har goda möjligheter att vinna starten. Han utmanas främst av Bridge Jumper och utifrån lär One Kind Of Art köras offensivt.

V75-4 – Dubbelcupen (final), 2.140 meter

Rubrikhästar

 • Spikfaks vann lätt efter offensivt upplägg till ledningen och gången innan avgjorde hästen efter fin avslutning. Det kan strula från innerspår och motståndet är tuffare än vid segrarna, men visst ska han på nytt ses med fin segerchans. Sjuåringen har fyra vinster och ett tredjepris efter fem lopp på svensk mark.
 • Fakta

  RANKING

  4 Spikfaks
  6 Nordby Elde
  10 Valle Hugo
  –––
  2 Buska Blyg
  11 Månremus
  12 S.T.C.C.Faksen
  3 Egge Piril
  5 Klack Nova
  15 Bol Brage
  8 Guli Major
  –––
  13 Norrbo Odin
  7 Svärting A.C.
  1 Hibo Bungal
  9 Minessa
  14 Guli Glöd

  Expandera
  Nordby Elde har höjt sig i sommar och kommer från stark spetsseger. Hästen är rejäl och trivs med tidig tätkänning.
 • Valle Hugo har bra fart för klassen, men han var tidigt slagen efter ganska dryg resa senast och det är visst frågetecken för formen. Med bara tre hästar på startvolten kan han få en pangstart från springspår.
 • Buska Blyg är inte helt enkel, men kapabel och nu slipper han framskorna. Per Lennartsson kör för första gången och fyraåringen ska inte nonchaleras.
 • Månremus släppte ledningen till Nordby Elde senast och hängde med fint. Erik Adielsson har inte kört kallblodet tidigare.
 • S.T.C.C.Faksen är bra när han fungerar, men han står ganska tufft inne och har många att runda.
 • Egge Piril inte så snabb ut och det är även galopprisk.
 • Magnus A Djuse har vunnit två av tre lopp bakom Klack Nova.
 • Bol Brage kommer från en sämre insats och står svårt till med dubbla tillägg. Rankas ner.

Spetsstriden: Hibo Bungal spetsar och släpper till Buska Blyg? Valle Hugo kan öppna snabbt från springspår på tillägg och ställa en tidig fråga.

V75-5 – bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Pleasure For Cash hamnade helt fel på det i bronsdebuten senast och höll tappert som fyra. Gången innan imponerade sexåringen storligen i klass I-finalen och han börjar mogna och få utdelning på sin kapacitet. Hästen har tuffa förutsättningar, men tål att göra mycket av jobbet själv och är en rolig tipsetta. Pleasure For Cash står noterad för fem vinster och tre galoppmisslyckanden efter åtta lopp med Magnus A Djuse.
 • Fakta

  RANKING

  12 Pleasure For Cash
  4 Merritt
  –––
  6 Anything For You
  1 Kalashnikov
  2 Valiant Dream
  5 Wingmaster
  7 Global Winner
  8 Zaffiro Roc
  9 Kaptah
  10 Rossi Palema
  –––
  3 Buzzer Beater
  11 Västerbofeelsofine

  Expandera
  Merritt är känslig i munnen och presterar lite ojämnt. Senast löste det sig fint och hästen avgjorde på bra sätt. Full väg är ingen nackdel, men han är ingen blixt bakom bilen utan lever på sin tunga avslutning.
 • Finske Anything For You har varit tapper tvåa två gånger i följd och håller toppform. Han är allra bäst med ryggresa i högt tempo.
 • Kalashnikov avslutade rejält senast och kommer med bra form. Full väg är är ett plus, men kan kan näppeligen försvara ledningen och det gäller att Nicklas Westerholm hittar ut i andraspår.
 • Valiant Dream vann klass I-finalen under Elitloppshelgen och efter den starten lämnade han Mika Forss träning. Nu är han tillbaka på svensk mark och det är frågetecken för formen. Hästen var visserligen tvåa i senaste starten, men han gav ett segt intryck och var utan chans att hota vinnaren. Näst senast tappade Valiant Dream från dödens och var klart slagen av en smygkörd Anything For You.
 • Wingmaster skrällde i klassen senast efter perfekt resa i rygg på ledaren.
 • Global Winner har bara gjort två starter i år och är svårbedömd. Nu återkommer han efter paus och dessutom riskerar femåringen vingel.
 • Zaffiro Roc sprang i ledningen när Wingmaster skrällde. Björn Goops femåringen är bortlottad och har varit struken för hälta efter senast.

Spetsstriden: Valiant Dream är snabb ut och trivs i ledningen. Hästen spetsade hem ett försök i klass I i våras.

V75-6 – gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Rubrikhästar

 • En trio höjer sig och bäst chans torde lägesgynnade Antonio Tabac ha. Åttaåringen sprang banrekord, 1.09,5ak, på Hagmyren i slutet av maj och har efteråt vunnit Norrbottens Stora Pris. Spetsläge och sprinterdistans är plusfaktorer, men han har ett par kvicka konkurrenter på utsidan.
 • Fakta

  RANKING

  2 Antonio Tabac
  6 Missle Hill
  –––
  3 Milligan’s School
  4 Very Kronos
  9 Dreamoko
  –––
  1 Chianti
  12 Diamanten
  8 Ural
  5 From The Mine
  7 Globalsatisfaction
  11 Inti Boko
  10 J.H.Mannerheim

  Expandera
  Missle Hill kan öppna sylvasst och är vass både från ledningen och med ryggresa. Hästen var sexa från ledningen i Elitloppsfinalen i våras och kommer närmast från mersmakande spurttriumf i Jubileumspokalen. Per Lennartsson kör för första gången.
 • Milligan’s School är normalt inte gynnad av sprinterdistans, men hästen vann Årjängs Stora Sprinterlopp i somras och sjuåringen kommer från övertygande spetsseger i Sundsvall Open Trot.
 • Very Kronos håller på att växa in i den äldre eliten och nu handlar det om debut över sprinterdistans.
 • Dreammoko var duktig vid seger i Bollnäsloppet näst senast och ska inte nonchaleras helt om det blir utdragen spetskörning.

Spetsstriden: Det kan gå undan från början. Antonio Tabac är rask ut och utifrån kan From The Mine och Missle Hill öppna kvickt. Även Milligan’s School lär laddas för position, men med tanke på spåren är det fördel Antonio Tabac i spetsstriden.

V75-7 – silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Rubrikhästar

 • Vagabond Bi vann bronsfinal på vassa 1.10,7am näst och följde upp med en stark debut mot den äldre i eliten. Hästen fick ingen drömresa i Sundsvall Open Trot och höll bra som femma. Sexåringen är spurtstark, hanterar längre distanser och går ner i klass. Han är dock inget spetsbud och bara en flera med chans.
 • Fakta

  RANKING

  6 Vagabond Bi
  5 Coogan
  4 Heading Reference
  –––
  7 Sir Henry P.Hill
  10 Alone
  2 Doctor Doxey Zenz
  3 Electrical Storm
  11 Ribaude
  –––
  9 Island Life
  12 My Dream Art
  8 Raja Ribb
  1 Donners Am

  Expandera
  Coogan vann silverförsök över lång distans i april och får Per Lennartsson i sulkyn för första gången. Sexåringen har haft bekymmer med hovarna och är kanske allra bäst barfota runt om. På sistone har han tävlat med framskor.
 • Heading Reference har också vunnit i klassen över 2.640 meter. Hästen har avslutat starkt som trea i de två senaste starterna från svåra spår och nu har sexåringen för första gången på länge bra spår i V75. Även om hästen är allround ökar hans chanser om han hittar till ledningen.
 • Sir Henry P.Hill avgjorde på rejält sätt och verkar ha hittat tillbaka till formen. Däremot riskerar han vingel.
 • Alone slutade trea i Derbyt 2019, men fuxen har inget riktigt hittat stilen som femåring.
 • Doctor Doxey Zenz har styrkan som vapen och trivs med tidig tätkänning.
 • Ribaude är anmäld barfota runt om, vilket är ett klart plus.

Spetsstriden: Electrical Storm har vettig chans att spetsa och släppa. Heading Reference håller Coogan på utsidan och körs till ledningen?

Fakta

V75-förslaget Hagmyren 12 september

V75-1: 1,2,6 (12,5)
V75-2: 4 Marble Arch (14,7)
V75-3: 7 One Kind Of Art (3,5)
V75-4: 2,3,4,5,6,8,10,11,12,15 (13,7)
V75-5: 1,4,6,12 (2,5)
V75-6: 2,3,4,6,9 (1,12)
V75-7: 2,3,4,5,6,7,10,11 (9,12)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Tidiga V75-tankar: Kort upplopp & luriga lopp

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Elephant besegrar Olifant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Steen Juul tränar och kör en av våra spikar inom V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Steen Juul tränar och kör en av våra spikar inom V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Det är Solvalla och Jägersro som delar på kvällens V86-omgång. De mest bekanta hästarna dyker upp i de två avslutande avdelningarna då det körs snabblopp på båda banorna, men vi vågar inte spika i något av de loppen.

Istället går vi fullt ut på Peter Untersteiners Dreamgirl Hall (V86-4) som står på tur för seger och som nu ska vara sannolik ledarinnan i sitt lopp på Solvalla.

På Jägersro spikar vi Elephant (V86-5) som har en lämplig uppgift i lag med Steen Juul. Det jagar några dugliga hästar från tillägg, men vi tror inte att någon av dem är förmögen att nå ifatt.

Här kan du ta del av startlistorna i pdf-format till kvällens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så trycker du på denna länk.

Strykningar

Avd 2: 12 El Gumpert

Troliga och roliga

 • Dreamgirl Hall (V86-4) har gjort två bra lopp efter uppehållet och samlat ihop till en seger. Senast förlorade hon blott mot V75-aktuella Kantens Rose och här bedömer vi motståndet som enklare. Det ska vara god chans att Örjan Kihlström kan gasa till ledningen i första kurvan och därefter kan loppet vara över.
 • Elephant (V86-5) satt fast med rubbet sparat senast i ett stayerlopp på Lunden. De krafterna kan komma väl till hands denna gång då det är god chans att han håller upp ledningen och ska kunna dra på i ett jämnt, tufft tempo. Det är dugliga konkurrenter som jagar från tillägg, men vi tror ingen är bra nog för att hinna ifatt Elephant.
 • Kryptonite Hanover (V86-6) har verkligen lyft i de senaste loppen. Vid segern hann han fram trots en taskig inledning och senast avslutade han under 1.11 sista 800 meterna lite i skymundan utan att få med ett öre hem. Får han vettig draghjälp fram tills upploppet så kommer han ta många över spurtrakan.
 • Alone (V86-8) må möta eliten denna gång, men vi har ingen anledning att tro att han inte ska kunna hävda sig. Han såg jättebra ut då han vann senast på Romme efter en rejäl långspurt och känns hungrigare än flera av sina konkurrenter i detta lopp.

Betrodda som lever farligt

 • På pappret har Armour As (V86-1) en straffspark, men hästen har inte fungerat som allra bäst i de senaste starterna och det föreligger frågetecken för hästens formstatus. Det är möjligt att han bara vänder ut och in på det här motståndet, men just nu är han ingen spikkandidat för oss.
 • M.T.Odakota (V86-3) kommer förvisso från några positiva insatser i tuffare sällskap, men faktum kvarstår att hon är segerlös under 2020. Därtill blir det svårt för henne att nå ledningen i det här loppet och utifrån det känns favoriten sårbar i det här loppet.
 • Pastore Bob (V86-7) tror vi att det kommer bli mycket ”surr” om under dagen då det är sannolikt att han hittar till tät, men vi tror inte att det är så enkelt att han bara springer undan från den positionen. Wild Love är en kanonkonkurrent som ogärna ger sig i första taget och vi tycker att Pastore Bob känns överspelad.
 • Esprit Sisu (V86-8) har galopperat två starter i följd vilket egentligen inte är honom likt, men utifrån det faktum vågar vi inte hålla honom i handen här.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 21 OKTOBER

Avd 1: 1,2,9 (7,8)
Avd 2: 1,2,4,5,7,9,10,11 (8,6)
Avd 3: Samtliga hästar (11,9)
Avd 4: 6 Dreamgirl Hall (10,12)
Avd 5: 1 Elephant (10,7)
Avd 6: 1,3,4,6,10,12 (2,9)
Avd 7: 7,8 (9,10)
Avd 8: 3,4,6 (2,1)

9.504 rader / 2.376 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Favoriter från dåliga spår

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik B Larsson och hans stora stjärna Milliondollarrhyme ska starta i Örebro. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Fredrik B Larsson och hans stora stjärna Milliondollarrhyme ska starta i Örebro. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Tvååringsloppet Svampen är lördagens högst doterade lopp, men trots det har det hamnat utanför V75-spelet.
Flera av hästarna är orutinerade och har bara gjort en eller två starter, men tidigare år har man bortsett från det och likväl placerat hästen inom V75 så valet kan faktiskt tyckas en smula udda.

Av de hästarna som finns med då? Jo, det är bra klass på flera av loppen i Örebro och mycket ser ut att handla om Timo Nurmos som sannolikt har tre favoriter inom det stora streckspelet.

Såväl Cab Lane, Seismic Wave som Västerbo Pokerface lär bli favoriter i respektive lopp, men ingen av dem kommer till dukat bord.

Gulddivisionen är högklassig och riktigt kul då hästarna med starkast meriter lottats till bakspår.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Örebros V75-omgång.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

En riktigt kul inledning då de tre bästa hästarna på pappret lottats till spår tio, elva respektive tolv.  Cab Lane har studsat tillbaka med besked och kommer från två toppinsatser. Strong Pepper tjusade oss vid V75-seger i Årjäng i somras. Han var favorit i norska Derbyfinalen, men gick sig trött utvändigt ledaren den dagen. Senast på Bjerke visade han att han inte tog någon som helst skada av det loppet. Van Gogh Z.S. var tillbaka med besked senast efter en längre downperiod. The Bald Eagle står spännande placerad och kan vara loppets ledare.

Avd 2 – Ungdomslopp, 1.609 meter autostart

Ett lurigt ungdomslopp. Robert Bergh har lyckats kontraktera Kevin Oscarsson bakom Kantens Rose som övertygad stort i hans regi. Hon kommer bli favorit och kan bli svårstoppad. Loes är svårbedömd efter att varit struken efter senaste starten. Hon har chans att nå ledningen här och chanserna stiger då i lag med en skicklig kusk. Valuta E.W. kommer från seger i ett V86-lopp, men står sämre placerad denna gång. Johan Untersteiner har grym stallform och Make More Cider kan avsluta vasst.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Activated har blandat och gett detta år. Efter segern i Kalmar trodde vi att hon var tillbaka med besked. Senast i Svenskt Mästerskap för ston blev hon tempotorsk, men det såg ändå inte ut att riktigt vara det där härliga trycket i stoet som vi frekvent bevittnade under fjolåret. Tessy d’Ete vann Stoeliten i Örebro i maj och har fortsatt gå bra efteråt. Tvåan från EM för ston är en faktor att räkna med även här. Dixie Brick var jättebra vid segern i onsdags, men måste vara riktigt bra för att kunna hålla undan 20 meter för de nämnda. Peter Untersteiners duo Velegance och Beluga West kommer också att dra spel.

Avd 4 – Klass II, 1.609 meter autostart

Prime Lini kommer från en andraplats i just klass II. Då var det stayerdistans, men nu handlar det sprint. Det behöver inte nödvändigtvis vara något minus och hästen blir sannolikt favorit i det här loppet. Alesso är en duktig sprinter som var klart positiv vid Solvallasegern i september. Den dagen tävlade hästen barfota runt om och nu är han anmäld med den balansen på nytt. Global Attention har varit bra vid höstens segrar och står spännande till från andraspår. Opulent Tile har helt klart lyft, men frågan är om han är bra nog för att vinna härifrån.

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.609 meter autostart

Seismic Wave vann direkt i återkomsten i Skellefteå. Han är en jättebra häst för den här klassen, men för att vinna Silverdivisionen från bakspår över sprint krävs det många gånger en extraordinär prestation. Framspår och sprint är drömförutsättningar för Chapuy som var stor i nederlaget på Färjestad i september. Han blir svårfångad om han vinner starten. Ad Hoc har blivit mycket jämnare i sina prestationer. Numera klarar han även av att hålla i ordning på benen när han får gå en bit ut i banan genom kurvorna. Picasso är i knallform, men det känns ändå som ett steg till att han ska vinna ett sådant här lopp.

Avd 6 – Klass I, 3.100 meter autostart

Västerbo Pokerface var riktigt fin vid klass I-segern i Skellefteå och står alltjämt kvar i klassen. Han blir svårslagen här då loppet rent allmänt håller lite sisådär klass. Golden Guard är vi svaga för. Han är startsnabb, lättplacerad och tog sig sånär till final i Derbyt. Den dryga distansen är med andra ord inget hinder för hästen. Beethoven känns segstark och kommer från en mycket bra insats som tvåa på V75. Accolade har tidigare haft lite svårt i STL-sammanhang, men är i dunderform. Frozen Queen gillar distansen, men inte startspåret.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.100 meter autostart

Guldloppet känns extra kul denna vecka då flera av de betrodda hästarna lottats till bakspår. Zarenne Fas var dunderbra då han vann Finlandia Ajo, men sämre gången efter hemma i Hallandsmästaren. I normal författning duger han mycket bra. Milliondollarrhyme visade positiva takter i Svenskt Mästerskap, men har varit väldigt ojämn säsongen igenom och vi vågar inte lita blint på att han kommer leverera här. Milligan’s School satt fast med rubbet sparat i lördags. Heart of Steel är spårvinnaren och inte alls golvad om han når täten.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Kallt drag hett spikalternativ

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Torbjörn Jansson kör en av våra två spikar inom Gävles V75-omgång. Foto Mia Törnberg
Torbjörn Jansson kör en av våra två spikar inom Gävles V75-omgång. Foto Mia Törnberg

Det är en häftig lördagsomgång som stundar i Gävle. Loppen håller jämn och hög klass och i flera av loppen kommer det hästar från ”kors och tvärs” som inte sprungit på varandra tidigare.

Precis så vill man ha det på V75 och de där givna spikalternativen lyser faktiskt med sin frånvaro. Vagabond Bi (V75-7) är en av våra två spiklösningar och den vi tror mest på. Han lyfter hela tiden och var så pass rejäl senast i Walter Lundbergs Memorial att han kan vinna det här loppet även om han får gå den tunga vägen.

Vår andra spik är mer av en chansning, men T.B.’s Tröllgutt (V75-4) står verkligen spännande till i kallblodsloppet. Vi vet sedan tidigare att Torbjörn Jansson är ur urvass på ”de kalla” och från tät blir hästen svårfångad.

Här kan du ta del av startlistorna till Gävles V75-tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så klickar du på denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  11 Gardner Shaw
  12 Speedy Tilly

  4 Dream Creation
  3 Jareth Boko
  8 Global Warrior
  5 Swagger
  9 Royce Rolls
  6 Big Cactus Zet
  10 Dominic Wibb
  2 Faster Than You

  1 Bransbys Juke Box
  7 Issiah

  Expandera
  Ett öppet och bra klass I-försök inleder V75-omgången. Gardner Shaw har övertygat vid segrarna och avslutar sylvasst om han får gå med i draget. Hästen är dock inte helt att lita på och det finns därtill ett antal konkurrenter som vi håller som jämngoda.
 • Speedy Tilly tycks Robert Bergh ha kommit helt rätt på. Hästen avslutade strålande bakom Gazoline Mearas näst senast från just spår tolv och spårade därefter hem ett enklare lopp på Solvalla. Hästen har ett brett register och får han gå med i rygg på Gardner Shaw under slutvarvet får favoriten vara bra för att orka hålla emot.
 • Dream Creation kommer från en dödensseger, men har studsat upp ganska snabbt i klass nu. Det blir en prövning för honom i det här sammanhanget, men vi utesluter inte att han hävdar sig.
 • Jareth Boko fick en tuff väg fram till dödspositionen senast på Solvalla, men det spelade ingen som helst roll. Intrycket var mycket bra och skulle han hitta till tät blir han svår att plocka ner ner.
 • Global Warrior fick gå ett småtufft lopp bakom Dream Kåsgård senast och föll med flaggan i topp. Han har rygg på en mindre startsnabb häst och riskerar att hamna en bit bak och eventuellt även bli instängd.

Spetsjakten: Jareth Boko utmanas främst av Issiah.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  14 Mily
  15 Millie Millionaire
  6 Klara Zonett
  5 Fixi Mearas

  11 Mahjong
  8 Luna Nera Doc
  3 Stiernhööks Siri
  13 Global Allegiance

  12 Quantal Quetzal
  10 Cordelia I.S.
  7 Titania I.S.
  1 Höwings Zora
  2 Madonna Morique
  4 Delilas Magi
  9 Omaha Zenz

  Expandera
  Att i V75-sammanhang tippa en häst etta som kommer från en breddloppsvinst känns underligt, men vi kan inte blunda för att detta ser lämpligt ut för Mily. Hon avslutade 1.09,5 sista 700 meterna vid just breddvinsten och har dessförinnan gått bra i tuffare sällskap än vad hon stöter på här. Med någorlunda klaff på bitarna är hon med i segerstriden.
 • Millie Millionaire var sämre senast på Solvalla och har inte startat på nära nog två månader efter det. Fredrik Wallins stallform har varit lite sisådär även om den blivit bättre, men normalt sett är detta ett passande lopp för hemmastoet.
 • Klara Zonett fick göra jobbet själv senast, men höll bra bakom Valuta E.W. Att hon bara har två segrar på 25 starter ser vi som en ren tillfällighet och upplever henne på intet vis som vek eller särskilt löpningsberoende.
 • Fixi Mearas har lyft efter att Stig H Johansson körde flera snälla lopp med stoet. Innerspår på tillägg är lite chansartat, men kliver hon iväg bra kan vi se Erik Adielsson lägga en tidig speed i jakt på tätpositionen.

Spetsjakten: Stiernhööks Siri tror vi frontar, men frågan är hur sugen Kajsa Frick är på att försvara den positionen om Fixi Mearas eller Klara Zonett kommer fram och utmanar tidigt.

Avd 3 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  3 Nairajah
  4 Global Above All
  10 Don’t Be Weak

  7 Global Agreement
  11 Black and Quick
  8 Leave Your Sox On
  2 Shut Up and Dance
  1 The Trick Vick
  5 Ingesson
  12 Pappajonnys Ilse

  6 Tilda Express
  9 Joyness

  Expandera
  Nairajah har gjort tre starka prestationer i ny regi och framförallt varit en plusvariant vid segrarna. Då har han nått ledningen och vunnit säkert och det ska sägas att hästen är favorit för att nå dit på nytt. Här hårdnar dock konkurrensen och vi tycker att topparna i loppet är så pass bra hästar att vi inte vill spika Nairajah som ganska klar favorit.
 • Global Above All har fått två nyttiga genomkörare i sin nya regi och höll riktigt bra senast efter ett tufft lopp. Någon snabbstart blir det knappast tal om här, men från ett bra utgångsläge kan han åtminstone hamna i en position mitt i fältet.
 • Don’t Be Weak fick för långt fram vid senaste klass II-starten i Solänget i augusti. Han har följt upp med två bra insatser efter det utan att få vinna och kommer troligtvis att tävla barfota runt om denna gång.
 • Global Agreement höll bra från dödens på just Nairajah senast och vi tror inte att Peter Untersteiner sänder hästen till Gävle för att backa sist.
 • Black and Quick satt fast med sparade krafter i Kriteriet och har samlat ihop till sin första seger. Hästen är oväntat lite spelad och ett måstestreck på kupongen.

Spetsjakten: Vi har svårt att tro att The Trick Vick kan svara ut Nairajah och skulle man lyckas så tror vi att de väljer vinnarhålet likväl i skede två.

Avd 4 – Kallblodslopp, 2.140 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  5 T.B.’s Tröllgutt

  15 Spikfaks
  10 S.T.C.C.Faksen
  3 Björn Bork
  2 Tåga Viktor

  14 Kong Henry
  4 G.G.Ojjdo
  11 Nordby Elde
  13 Klack Nova
  1 Neon Tabac
  8 Önnes Grimmer
  6 Bäcklös Tamlin
  12 Felix Tabac
  9 Minna C.G.
  7 Black Blixten

  Expandera
  Vi känner att vi måste ta chansen och gå fullt ut på T.B.’s Tröllgutt i denna final av Dubbelcupen. Han fick en väl dryg inledning senast i Bollnäs för att orka stå emot S.T.C.C.Faksen, men föll verkligen med flaggan i topp. Här tror vi att han har god chans att komma förbi Björn Bork från början vilken egentligen är den enda hästen på startvolten som vi kan se skulle köras i ledningen och därmed är chansen god att T.B.’s Tröllgutt tidigt sitter i ledningen. Därifrån blir han svårfångad.
 • Spikfaks har övertygat stort vid segrarna, men nu står han 20 meter sämre till än S.T.C.C.Faksen, Nordby Elde och Klack Nova i det här loppet. Vi tror dock att han är så pass rejäl att han hanterar det väl och utser honom till värsta motbudet likväl.
 • S.T.C.C.Faksen var jättebra utvändigt ledaren senast i Bollnäs och gick dessförinnan starkt som trea bakom Spikfaks i Hudiksvall. Han är i toppslag, men får svårare att plocka in 20 meter på T.B.’s Tröllgutt över medeldistans.
 • Björn Bork var fin vid segern i Gävle i augusti, men har inte alls fungerat i de senaste tre starterna. Nu ska Göran Antonsen skifta balans på hästen och återgå till den gamla skoningen.
 • Tåga Viktor kördes offensivt senast och den dagen fanns det inte täckning för den taktiken. Med ett rygglopp är han desto vassare och kan tänkas överraska.

Spetsjakten: Vi tror att springspårshästarna gör upp initialt, men att den av Björn Bork och T.B.’s Trollgött som är först framme får ta över i skede två.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  6 Hachiko de Veluwe
  1 Milligan’s School
  2 From the Mine

  11 Heavy Sound
  9 Floris Baldwin
  7 Generaal Bianco
  10 Romanesque
  3 Lionel N.O.
  4 Queer Fish

  5 Ural
  12 Antonio Tabac
  8 Flash Håleryd

  Expandera
  Det var inget märkvärdigt gäng som Hachiko de Veluwe stötte på i comebacken, men hästen såg helt lysande ut då han dundrade fram över upploppet trots att han behövt göra en hel del jobb själv under resans gång. Det föreligger en risk för att han kommer behöva göra jobbet själv på utsidan i det här loppet, men det kan han faktiskt klara av.
 • Milligan’s School höll starkt som femma i STL Open efter att fått göra en hel del jobb själv. Han tog ledningen från samma utgångsläge i Sundsvall Open Trot, men det var inte lika startsnabba hästar med i det loppet som är fallet nu. Oavsett vilket ska han kunna få en vettig position och då är han ett givet bud i ett sådant här lopp.
 • From the Mine var strålande bra vid dödensvinsten i Bollnäs i en omgivning som på intet vis var enkel. Nu steppar han upp ytterligare ett snäpp vad det gäller konkurrens, men som sannolik ledare är han ett givet bud i loppet.
 • Heavy Sound avslutade snabbt i skymundan på Färjestad. Han har sökt efter formen innan dess, men tycks nu vara riktigt på gång igen efter en halvklen period.
 • Floris Baldwin var förvisso trea i Gulddivisionen på Axevalla i somras, men har lyft sig markant under hösten. Nu körs han av Örjan Kihlström för första gången och hästen är i sitt livs form.

Spetsjakten: Milligan’s School får svårt att hålla ut From the Mine. Utifrån lär Peter Untersteiner skicka iväg Generaal Bianco i jakt på en bra position, men att ta sig förbi av egen kraft blir knivigt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  1 Born Unicorn
  6 Global Winner
  3 Indra’s Secret

  9 Manuzio Hanover
  5 Euskara
  4 Hands Down D.E.
  11 Cyrano de B.
  7 Lucky Base
  2 Vien Ici

  10 Rally Hans
  12 Tony Afrika
  8 Pikachu Face

  Expandera
  Born Unicorn fick aldrig riktigt till det på fransk mark, men stod för en mycket fin debut i Daniel Redéns regi. Aktionsmässigt fanns det kanske lite mer att önska, men hästen såg stark ut och nu skiftar man balans till barfota runt om vilket kan vara gynnsamt. Hästen har tidigare visat prov på god startsnabbhet och ska ha vettig spetschans från innerspår bakom bilen.
 • Indra’s Secret fick ett tufft lopp i lördags, men stod pall för det och befäste att hon är tillbaka i toppslag. Täta starter har fungerat bra tidigare och distansen talar till hennes fördel.
 • Global Winner behövde genomköraren innanför västen i Hudiksvall. Nu kan det bli tal om att köra barfota runt om och hästen har tre segrar på fem starter över lång distans.
 • Manuzio Hanover höll starkt utvändigt ledaren senast i V75-finalen. Han har gått jättebra i Kenneth Haugstads regi och ska inte räknas bort.
 • Euskara hamnade illa till senast på Solvalla, men gick en stark insats i skymundan. För en gång skull kan det bli andra hästar än Euskara som kör offensivt i loppet och det kan vara väldigt gynnsamt för hennes del.

Spetsjakten: Born Unicorn är spetsfavorit från innerspår, men Lucky Base är riktigt rask och lär laddas trots sjundespår.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  5 Vagabond Bi

  3 Kick off Classic
  1 Dom Perignon
  9 Coogan
  10 Athos Race
  8 Heading Reference
  2 Sir Henry P.Hill
  4 My Dream Art

  6 Mr Clayton J.F.
  11 Overtimeosåfin
  7 Electrical Storm
  12 Raja Ribb

  Expandera
  Vagabond Bi fick ett riktigt tufft lopp i Walter Lundbergs Memorial, men antog utmaningen och var bara bäst. Den italienskfödde sexåringen är häftig då han bara tycks lyfta mer och mer för varje utmaning han ställs inför. Då värsta motståndaren kan få svar i spetsjakten och riskerar ett tufft lopp så tycker vi att det är fördel Vagabond Bi i avslutningen.
 • Kick off Classic var jättebra då han spurtade ner elithästar i Halmstad från köposition. Den insatsen var svår att se komma för gången innan var han avhängd i tidigt skede i enklare omgivning. På sin bästa dag råder det ingen tvivel om att Kick off Classic är bra för klassen, men nu när han har en startsnabb häst på insidan som kan ”bråka” så kan det bli en kämpig väg fram.
 • Dom Perignon har fått ett lopp i kroppen och gick då helt okej efter att släppt ledningen. Nu tror vi att man är mer sugna på att köra i den positionen och kan se det hålla länge.
 • Coogan har stabiliserat sig och gör starka insatser mest varje gång. Per Lennartsson tyks passa ypperligt ihop med hästen vilket vi också fäster värde vid.
 • Athos Race gör debut i silversammanhang, men har verkligen lyft i Ulf Stenströmers regi och sett fin ut.

Spetsjakten: Här kommer loppet i mångt och mycket avgöras. Dom Perignon tar säkerligen hand om ledningen och vi både hoppas och tror att han tar emot Kick off Classic om frågan ställs i skede två.

Fakta

V75-FÖRSLAGET GÄVLE 17 OKTOBER

Avd 1: 2,3,4,5,6,8,9,10,11,12 (1,7)
Avd 2: 5,6,14,15 (11,8)
Avd 3: 3,4,7,10,11 (8,2)
Avd 4: 5 T.B.’s Tröllgutt (15,10)
Avd 5: 1,2,6 (11,9)
Avd 6: 1,3,4,5,6,9 (11,7)
Avd 7: 5 Vagabond Bi (3,1)

3.600 rader / 1.800 kronor

Expandera
Krönika