Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spiken gör ingen tavla

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Per Lennartsson kör ett av våra singelstreck i Gävle. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Per Lennartsson kör ett av våra singelstreck i Gävle. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Gävletravet står traditionsenligt som värd för V75-omgången veckan innan Elitloppet. Klassen på loppen är lite blandad, men givetvis har vi en stor höjdpunkt i H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6) från vilket vinnaren belönas med en inbjudan till Elitloppet.

På pappret ser det passande ut för Disco Volante och vi väljer att anlita honom som singelstreck. Från innerspår bakom bilen ska spetschansen vara god och hästen tycks trivas på Gävlebanan.
Där har det blivit tre segrar på fyra försök. Vid enda förlusten hade hästen spår tolv och det slipper han ju onekligen brottas med denna gång.

Tävlingsdagens näst högst doterade lopp är finalen av Dubbelcupen. Segerchecken på 200.000 kronor tror spelarna kommer att gå till Ulvsåsen (V75-4), men för hans del handlar det verkligen om elddop denna gång och vi väljer att gardera Anders Wallins fina femåring.

Observera att det är jackpot denna lördag och att prognosen säger att ensam vinnare kan ta hem 61 miljoner kronor!

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Van Gogh Z.S. ser ut att ha en vettig uppgift framför sig i Silverdivisionsförsöket. För ovanlighetens skull i denna klass handlar det om voltstart; en startmetod som Von Gogh Z.S. upplevde i senaste starten. Då inledde han lite travande, men tidigare har han öppnat bra ur volten och från springspår bör spetschansen normalt sett vara god. Hästen redde ut det där senaste loppet i Gävle och med två lopp i kroppen bör formen vara nära maxnivån. För oss är han hästen att slå och från tät tror vi att han vinner.
 • Exodus Brick mötte femåringstopparna i lördags och gick helt okej som sexa. Det kändes inte som Jörgen Westholm pressade hästen mer än nödvändigt heller och det ska bli intressant att se vad han kan få för effekt på täta starter.
 • Royal Navy Neo fick aldrig riktigt vara i fred i silverförsöket senast på Åby och tvingades ge vika sista 100 meterna. Sammantaget var dock insatsen god och vi håller honom som en helt okej silverklass som ska kunna duga bra i ett sådant här lopp.
 • Red Bar fick pressa tufft utvändigt ledaren senast och höll tills mitt på upploppet. Nu finns det indikationer på att det kan bli tal om att låta hästen tävla barfota runt om för första gången någonsin vilket givetvis kittlar.
 • Sandsjöns Enzo övertygade på oss i debuten hos Conrad Lugauer där han faktiskt pressade en så bra häst som Oscar L.A. till galopp i slutskedet. Voltstart känner vi dock inte är den här hästens melodi och från spår två tror vi att galopprisken är stor.

Rank:

A: 6 B: 7-8-10-2 C: 4-5-3-1-9

Spetsstriden: Från det innersta springspåret räknar vi med att Van Gogh Z.S. håller ut Exodus Brick.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Maggiore avslutade fjolåret med att vara finalist i Breeders Crown, men fick ingenting med sig av priskakan i det loppet. Nu har hon fått två lopp innanför västen i år varav det senaste resulterade i en snygg dödenstriumf. Från den positionen tror vi kanske inte att hon vinner det här loppet, men från springspår bör spetschansen vara relativt god och når hon täten är hon hästen att besegra för de övriga.
 • Ies Elisabet blev störd till galopp vid utgången av slutkurvan senast på Solvalla. Vi tror att hon hade varit med i striden på allvar utan det och påminner även om det starka slutvarv stoet gick på Färjestad gången innan där slutkilometern gick i 1.11-fart. Mats E Djuse är en dunderkusk för sammanhanget och Ies Elisabet är ett givet bud.
 • Xanthis Delicious var jättebra vid segern den 16 april, men sämre senast på V75. Det är möjligt att det lite speciella banunderlaget i Örebro påverkade henne negativt för hon brukar annars vara jämn, nyttig och leveranssäker. Studsar hon tillbaka snabbt så kommer hon fälla många i spurten.
 • Teton Sweet Lindy vann såväl försök som final av Diamantstoet i mars och har tagit sig upp i klass rätt så snabbt. Vi tror förvisso att hon kommer kunna bära sina pengar rätt så bra, men visst får hon slå lite ur underläge här efter sju veckors tävlingsuppehåll.
 • Zante Grif gick sig trött utvändigt ledaren senast i Örebro. Med ett mer vilsamt upplägg här tar hon många i spurten.

Rank:

A: 7-10-9 B: 14-11-3-5-6 C: 2-1-8-13-4-12-15

Spetsstriden: Bazinga Cheri får skynda sig om hon ska kunna hålla ut Nina Gento, men utifrån kommer även Maggiore. Vi säger knapp fördel för den sistnämnda.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Mr Brilliant fick dämpa farten framme i ledningen senast på Jägersro och hade inga problem att gå undan till en säker seger. Han verkar framförallt väldigt effektiv från den positionen för även segern i april togs från tät på ett övertygande vis. Han bör kunna springa en 1.11-tid utan problem på Gävlebanan och är hästen att slå om han vinner starten.
 • Call To The Bar fick bestämma i ledningen senast och då lyckades han hålla Bala You S.M. från sig med ganska knapp marginal. Gången innan avslutade hästen snyggt bakifrån och vi är inne på att han är väl så vass med ett rygglopp. Ulf Ohlsson bekantade sig med hästen på Färjestad den 30 november i fjol och då blev det seger.
 • Rio Alta Wine galopperade i utgången av slutkurvan senast i ett försök till Kungapokalen och gjorde faktiskt samma sak i loppet dessförinnan på Solvalla. Det faktum lämnar givetvis en del övrigt att önska, men normalt sett ska inte detta vara en osäker häst så vi måste tro att detta kan vara tillfälligheter. Han har rygg på två lämpliga, startsnabba konkurrenter och bör kunna hamna hyggligt till fältet. Levererar han på samma sätt i spurten som han gjorde vid segern på Solvalla i november så strider han om segern.
 • Illfindmywayhome galopperade dubbelt senast i Rättvik och hade inte alls sin bästa dag. Den här hästen är väldigt svår att räkna på och även om han var trea i ett Klass II-försök i Mantorp i början av mars så känner vi oss inte helt övertygade om att han är en klockren lördagshäst. Nej, här blir det lite grann av upp till bevis.
 • Zenato försvann direkt i starten senast på Åby och fick aldrig visa vad han kunde den dagen. Här gör femåringen sprinterdebut, men vi tycker han känns rätt så rask i benen och tror att det ska kunna fungera för honom.

Rank:

A: 5-6-10 B: 3-2-7-4-11 C: 1-8-9-12

Spetsstriden: Det är möjligt att Aurora Borealis kan hålla ut Mr Brilliant i första skedet, men vi är tveksamma till om man försöker sig på taktiken att köra i ledningen.

Avd 4 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Ulvsåsen är obesegrad i felfritt lopp detta år efter fyra försök. Tre av dem har resulterat i seger och femåringen har övertygat så smått mest varje gång. Vid förlusten så felade han under press i ledningen på sista bortre långsidan, men någon tydlig känsla av att han gjorde det på grund av trötthet fick vi egentligen inte. Den här uppgiften är hästens klart tuffaste såhär långt i karriären och det lär krävas att han rekordsänker ner mot en 1.24-tid denna gång för att kunna avgå med segern.
 • Ard är en mycket tuff utmanare. Sexåringen galopperade på sista bortre långsidan senast i Bollnäs, men kom tillbaka strålande via 1.21,5 sista 600 meterna och var dessförinnan överlägsen vid spetsvinst på Bergsåker. Att trampa runt fält från dubbla tillägg har han inte haft något problem med tidigare och han är en given utmanare till den sannolika favoriten Ulvsåsen.
 • Mo Sjur blir den tredje hästen som vi placerar i A-gruppen. Han var trea i Rättvik i senaste starten från dödspositionen i ett lopp som Nordby Fröy vann och vi tycker att han höll bra med tanke på att det blev en småtuff väg fram utvändigt ledaren. Lyckas Ulf Eriksson packa in honom lite mer i fältet denna gång och spara speeden kan Mo Sjur avsluta vasst.
 • Björlifanner var före Mo Sjur senast och gjorde ett jättebra lopp som tvåa, men det ska tilläggas att de stod på samma volt den gången. Vi räknar inte bort Björlifanner för det, men visst ser det tuffare ut från 40 meters tillägg. Det är en matematisk självklarhet.
 • Nordby Fröy besegrade Mo Sjur och Björlifanner efter ett smygglopp senast. Lyckas Per Ludvig Nilsen spara speeden med nioåringen är det inte helt omöjligt att han slåss om segern.

Rank:

A: 2-15-8 B: 14-12-4-7-11-13-5-1 C: 6-9-3

Spetsstriden: Flera jämnsnabba på startvolten, men vi tror främst att det står mellan Bara Snygg och Ulvsåsen. Det mest sannolika är att den sistnämnde sitter i tät när halvvarvspasseringen är gjord.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Zeolit såg jättefin ut vid spetssegern senast på Solvalla. Den dagen var hästen utrustad med jänkarvagn, rycktussar och tävlade därtill barfota runt om. Samtliga de faktorerna bidrog till det positiva intryck hästen gav och mycket tyder på att han blir svårslagen även här. Make it Happen-sonen är nämligen vår spetsfavorit och blir inte den initiala körningen för tuff har han god chans att hålla undan.
 • Powerbank har goda minnen från Gävletravet för där avslutade han fjolårets säsong med att vinna E3 Revanschen. Lars-Åke Söderholms häst hamnade lite tokigt till i Klass I-försöket senast i Örebro, men gick starkt i skymundan via 1.10,5 sista 600 meterna. Att hästen är i mycket bättre form än vad årets två resultat antyder är vi bergsäkra på och den här uppgiften ser klart intressant ut fin ett bra läge även om det knappast blir någon ledning.
 • Kate Baldwin var jättebra som tvåa bakom Zante Grif i Påskägget den 1 april och har gjort väl så bra insatser efter det utan att få utdelning.
  Går hon bra här och samlar på sig poäng är tanken att hon ska starta i Fyraåringseliten för ston nästa söndag. Ägaren körde själv sista jobbet och var nöjd. Nu ska vi testa henne barfota fram, med jänkarvagn och kanske även med något nytt huvudlag, säger Sybille Tinter.
 • Hombre D. fick för långt fram i Kungapokalen, men avslutade bra i skymundan som sexa. Hästen är verkligen jättebra för sin klass och kan öppna snabbt, men frågan är vad det kostar om Oskar Kylin Blom skickar med full kraft från det här utgångsläget?
 • One Kind Of Art har tagit två raka segrar i vardagssammanhang och sett fin ut. Här blir det en annan typ av prövning, men han vann Klass II-försök redan i höstas och bör kunna duga rätt så gott.

Rank:

A: 5-2-10-8 B: 6-1-9-3-12 C: 11-4-7

Spetsstriden: Fördel för Zeolit om han öppnar lika fint som han gjorde senast på Solvalla. Vid full laddning är Hombre D. riktigt rask och vi har svårt att tänka oss att Oskar Kylin Blom börjar backa på racerbanan i Gävle.

Avd 6 – H.K.H. Prins Daniels lopp, 1.609 meter autostart

 • Disco Volante står inför en mycket lämplig uppgift i detta uttagningslopp till Elitloppet. Hästen såg fin ut vid triumfen senast i Rättvik där han höll undan från ledningen utan minsta problem på en låg 1.10-tid. Spetschansen från innerspår över 1.609 meter är mycket god och normalt sett ska ha Disco Volante ha mycket god chans att hålla undan.
 • Gareth Boko gjorde en bejublad debut i Jerry Riordans regi. Trots att hästen fick tredjespår fram till dödens och loppet gick i högt tempo så dundrade han bara ifrån sina konkurrenter via 1.08 sista 800 meterna. Här är förutsättningarna annorlunda med bricka nio och frågan är hur Magnus A Djuse ska värdera det hela taktiskt. Väljer han rygg på Disco Volante så riskerar han att bli kvar invändigt och aldrig få chansen, men sätter han sig i andraspår kan det bli för långt fram.
 • Harran Boko avslutade mycket starkt som trea i Örebro via 1.09,5 sista varvet och var även superfin vid sprintsegern i Halmstad gången innan. Lyckas Conrad Lugauer bara undvika dödens och kan sitta okej till i mitten av slutkurvan så har Harran Boko alla möjligheter att blanda sig i slutstriden.
 • Diana Zet ska steppa upp och möta hingstarna denna gång, men det finns egentligen ingenting som säger att hon inte ska klara av det. Hon såg lite märkt ut i slutkurvan senast i Stoeliten i Örebro, men över upploppet var det åter rätt klipp i steget och segern blev säker. Den spontana känslan är att Örjan Kihlström inte vill vara alltför offensiv såhär i första starten mot ”pojkar”.
 • Racing Mange satt fast med sparade krafter i Paralaympiatravet och såg fin ut. Från spår tio får dock titelförsvaren slå ur underläge och det känns som han får svårt att räcka hela vägen till seger.

Rank:

A: 1 B: 9-4-3-10-2 C: 5-7-8-6

Spetsstriden: Disco Volante är klar spetsfavorit då innerspår är väldigt gynnsamt över just 1.609 meter.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Admiral As är en häst som kapacitetsmässigt känns utflugen ur denna klass sedan länge, men sporadiskt tävlande har gjort att han alltjämt är en bronsdivisionare. Fyraåringssäsongen avslutades med ett ”ägg” i Breeders Crown-finalen, men hästen var på intet vis dålig. Tvärtom gjorde han ett topplopp utvändigt om Hail Mary och var bara slagen med fyra längder. Reijo Liljendahl tycks ha förberett sin häst ordentligt inför årsdebuten och även om spår sju givetvis inte är ett drömläge så tror vi att Örjan Kihlström dundrar framåt och försöker köra sig till en bra position direkt. Tävlar Admiral As i närheten av sin högstanivå blir han mycket svårslagen.
 • Morotai Degato fick gå utan rygg i tredjespår de sista 800 meterna senast i Rättvik och höll starkt efter att avslutat samma sträcka efter 1.10,5. Nu ska hästen tävla barfota runt om för blott andra gången (oplacerad i första försöket 2019) i karriären och får Oskar Kylin Blom ut önskad effekt på det är Morotai Degato en värdig utmanare.
 • Oxidizer avgjorde från dödens i bronsförsöket på Jägersro den 10 april. Nu stundar finalen nästa lördag på Solvalla, men David Persson tycks vara inställd på att försöka sig på en gammal hederlig ”klassdubbel” och för att det ska lyckas behöver Oxidizer sannolikt vara minst tvåa i det här loppet. David Persson tog en tränartrippel på Axevalla förra veckan så stallformen tycks det inte vara något fel på.
 • Oracle Tile fick ett tufft lopp senast på Åby och hade problem med aktionen redan innan felstegen kom 600 meter före mål. Det Ready Cash-sonen tidigare visat på svensk mark både räcker till och blir över så visst ska han räknas som ett tidigt bud i detta lopp.
 • Indy Lane har studsat tillbaka på ett övertygande vis och gjort tre starka segerlopp i följd. Från spår tolv mot dessa hästar får han dock slå ur underläge.

Rank:

A: 7 B: 1-9-10-12-11-5 C: 6-2-3-4

Spetsstriden: Trampar Morotai Degato iväg som han kan göra i sina ljusaste stunder kan han bli svår att snuva på täten. Utifrån provar Twinkle Face, Axel Ruda och vi tror även att Admiral As är med och söker position. Skulle det bli kubbning mellan de förstnämnda tror vi att Örjan Kihlström är väldigt resolut i skede två och kör mot tät.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 22 MAJ

Avd 1: 6 Van Gogh Z.S. (7,8)
Avd 2: 3,5,7,9,10,11,14 (6,2)
Avd 3: 2,3,5,6,10 (7,4)
Avd 4: 2,8,12,14,15 (4,7)
Avd 5: 2,5,8,10 (6,1)
Avd 6: 1 Disco Volante (9,4)
Avd 7: 1,7,9,10 (11,5)

2.800 rader / 1.400 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Italienskt för hela slanten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Amornero Roc står kvar i Bronsdivisionen och kommer bli storfavorit. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Amornero Roc står kvar i Bronsdivisionen och kommer bli storfavorit. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

De italienskfödda hästarnas framfart på svenska travbanor har inte gått någon obemärkt förbi. Under lördagens tävlingar på Axevalla står de i centrum i flera av loppen och det är också en italiensk häst vi nyttjar som ett av våra två singelstreck.

Alessandro Gocciadoros Amornero Roc (V75-6) står nämligen kvar i Bronsdivisionen och med god chans på ledningen så tycker vi inte att han ska behöva bli besegrad i det här loppet.

Vårt andra singelstreck har inte italienskt ursprung, men däremot ett delvis italienskt namn. Versace Broline (V75-2) – måhända döpt efter det italienska modehuset Versace – kördes rätt så avvaktande i sitt senaste försök i Klass II. Nu finns det utrymme för att vara mer offensiv och den chansen tror vi att Peter Ingves tar till vara på.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Axevalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Ingo blir vårt chanstips i ett mycket lurigt silverlopp. Han hade en omöjlig uppgift framför sig senast i Halmstad och kördes klokt nog defensivt av Christoffer Eriksson. Ingo fick aldrig se dagens ljus och gick i mål med sparade krafter. I vintras vann han lopp på Vincennes och den där hårdheten som hästarna samlat på sig nere på kolstybben brukar kunna göra susen när de är tillbaka på svensk mark och tävlar på platta banor. Från andraspår bakom bilen kan Christoffer Eriksson välja och vraka om han vill chansa invändigt eller gå i andraspår. Oavsett vilket tror vi att Ingo har god chans bara han sitter i fritt läge in mot upploppet.
 • Final Dream satt fast med rubbet sparat senast på Solvalla. Nu står han med spetsläge och vi kan inte tänka oss att Linda Sedström släpper om hon får åttaåringen att hålla upp innerspåret vilket vi bedömer som det mest sannolika även om det finns raska hästar på utsidan.
 • Gustafson drog stenhårt vid andraplatsen i Mons näst senast och såg ut att vara på väg mot klar seger innan mjölksyran slog in och han gick in i väggen totalt sista 50 meterna. Därefter fick hästen en tävlingspaus på två och en halv månad innan han kördes avvaktande från tillägg i ett långlopp i Wolvega. Det slog inte gnistor om honom i spurten, men den ögonöppnaren kan säkert fört fram hästen. I fjol vann han ett silverförsök i Halmstad över just sprinterdistans via ledning hela vägen, men vi ställer oss frågande till om han är i samma slag just nu.
 • Alcide Roc stod för en mycket bra insats vid Sverigedebuten i maj, men har inte alls löpt upp till den nivån i de två efterföljande starterna. Nu är det mer gynnsam distans ånyo och därtill är hästen anmäld med jänkarvagn vilket vi ser som ett plus. Hade vi känt oss trygga vid att han verkligen var i form hade han fått plats i A-gruppen.
 • Deede Star har sett jättefin ut vid sommarens två segrar, men det ska sägas att de är tagna i enklare sällskap. Om han tvingas gå ute i spåren genom slutkurvan när farten är uppskruvad kan det tänkas bli kämpigt att hålla ihop aktionen och vi väljer att ranka ner honom ett bit.

Rank:

A: 2-1-3 B: 6-9-7-11-8-4-12 C: 5-10

Spetsstriden: Även om Gustafson och Toddler är riktigt raska initialt så bör de få svårt att lugga Final Dream som står med det på Axevalla fördelaktiga innerspåret.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • Versace Broline kördes invändigt i Klass II-försöket i Halmstad och fick först fritt spurtutrymme in mot upploppet. Han avslutade starkt som fyra, men hade för långt fram för att kunna utmana om segern. Det här loppet ser enklare ut på pappret och med tanke på vilken stark insats hästen gjorde från dödspositionen på Jägersro den 15 juni så kan vi se Peter Ingves styra fram på ledarens utsida om farten bedarar.
 • Havbergs Classic fick även han chansen för sent i sin senaste start i Halmstad vilket var i ett ramlopp under Sprintermästarkvällen. Han sköt till bra som trea och såg inte ut att vara trött över målgången. Hästen har bara gått i ledningen vid ett tillfälle och då löpte han ut väldigt fint och var inte nära att förlora loppet så lyckas han hålla upp innerspåret bedömer vi segerchansen öka markant.
 • Generator galopperade kort efter start i Stochampionatskvalen i fredags och får ladda om här istället. Hon var bra vid segrarna i maj där hon avgjorde trots ganska så tuffa resor och bör kunna duga i Klass II-sammanhang även om vi bedömer de två tidigare nämnda hästarna som strået vassare.
 • Majestic Up ser lite klumpig ut, men har bra styrka och får upp snabbheten allt mer. Han rekordsänkte rejält senast bakom Calgary Games och känns som urtypen som verkligen gynnas av det långa upploppet på Axevalla där han kan ”klampa på” rejält hela vägen in till linjen.
 • Victor C. riskerar att hamna lite på vingel från springspår då han hittills inte visat den där absoluta kvickheten ur volten. Hästen är dock mycket bättre än vad gemene man tycks tro och vi plussade verkligen för det rejäla slutvarv han gjorde senast på Färjestad klockat till 1.11,3.

Rank:

A: 10 B: 1-9-11-6-5-12-2-7 C: 8-4-3

Spetsstriden: Vi bedömer Havbergs Classic ha en rimlig chans att hålla ut Staro Merlin i ett lopp där det inte kryllar av startkatapulter.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Nymke Brigadoon har tagit två raka onsdagstriumfer i V86-lopp och svarat för rejäla insatser även om det handlat om enklare omgivningar. Senast löste hon loppet från positionen utvändigt ledaren, men nu är det mycket som talar för att hon släpps till tät om hon nu inte skulle fronta av egen kraft. Täta starter och det faktum att man nu lär behöva ändra från jänkarvagn till vanlig vagn när det är voltstart är faktorer som kan tala emot henne, men är hon i närheten av att tävla på samma nivå som hon gjort i de senaste starterna blir hon svårslagen.
 • Break Trough hakade på helt okej bakom Stochampionatsfinalisten Helluva Am näst senast i Itaka Sunds lopp. Gången efter i Mantorp fick hon en svettig löpning, men tog verkligen striden och var med in till linjen även om hon ”bara” blev fyra. För oss var den insatsen ett riktigt utropstecken och vi tycker hon är mycket tidig bakom storfavoriten.
 • T.Wall’s Joplin fick inte tag i en duglig ledarhäst senast i spurten, men avslutade helt okej som tvåa. Hon är rask från start och har god chans att fronta i lag med en duktig startkusk. Får man rygg på Nymke Brigadoon är det inte omöjligt att hon kan utmana.
 • Morell spetsade man och släppte med senast i Halmstad. Hon gjorde ett bra lopp som trea och blir per automatik tidig här då hon har god chans att spara meter längs innerspåret.
 • Lovely O.O. hade inte sin bästa dag i Halmstad. Hon är inte helt att lita på, men brukar trivas bra när hon får löpa ut fritt och vi tror att Per Lennartsson kommer vara offensiv med Robert Berghs sto.

Rank:

A: 3 B: 8-6-2-10-4-12-13-15-11-14 C: 5-1-9-7

Spetsstriden: Vi bedömer T.Wall’s Joplin som snabbast iväg, men bedömer det som sannolikt att man därefter överlåter ledningen till Nymke Brigadoon.

Avd 4 – Stayerlopp, 3.140 meter voltstart

 • Reddington fick en förhållandevis tuff resa i stayerloppet under Sprintermästarkvällen. Han var trea i mål, men tilldömdes andraplatsen efter att målettan M.T.Oscar blivit diskvalificerad för trängning. Reddington gjorde en mycket bra insats och det känns som att Robert Bergh börjar få ut den kapacitet ur hästen som From Above-sonen vibbat om att han bär på. Det finns några dugliga toppar bland konkurrenterna i det här loppet, men utifrån hur kurvan pekar för femåringen så väljer vi placera honom först i ranken.
 • Maestro Crowe gick sig trött i Smålandsstayern och det kändes som att det loppet kom för tätt inpå Harper Hanovers lopp. Sexåringen kan ha mått gott av att inte startat på sju veckor och vi tycker nästan att han sett som allra bäst ut i Johan Untersteiners regi när han just återkommit efter en stunds paus.
 • Zurich As satt fast med rubbet sparat i Rättvik och fick därefter full utdelning från tät i Rättvik. Med blott en häst på startvolten och en tillsynes chanslös sådan är möjligheten god för Björn Goop att köra till ledningen per omgående.
 • Uncle Töll är vi svaga för, men tycker samtidigt inte att det slog gnistor om honom vid segerloppet senast på Axevalla trots att det blev seger. Vi är övertygade om att han kan mer och förväntar oss en vassare insats denna gång.
 • Let’s Go Ernie har gjort fyra någorlunda täta starter nu under senvåren och sommaren. Han blir lite vassare för varje start och gynnas av de förutsättningar som råder med lång distans och voltstart.

Rank:

A: 11-13-2 B: 10-8-7-4-5-14-12 C: 9-15-3-1-6

Spetsstriden: Mr Kindic frontar givetvis initialt, men vi räknar med att Zurich As övertar per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Zion Font har respektingivande 17 segrar på 20 starter, men vi måste ändå säga att det är väldigt svårt att taxera hur bra hästen är. Han har i alla fall krupit under 1.14-tider över 2.300 meter i belgiska Mons under den gångna vintern och det får anses vara rätt så respektingivande för denna klass. Därtill har hästen en god startsnabbhet och skulle han få överta ledningen av Condior vilket vi tror kan bli fallet är han hästen att slå för de övriga
 • Benedetto O.P. gjorde en toppinsats senast i Kalmar även om han inte var måletta utan tilldömdes segern efter att ”vinnaren” diskvalificerats för felaktig gångart över mållinjen. Tidigare har han haft problem i lopp över full väg på nordisk mark, men då har det dels handlat om en stressande långresa till Vermo samt en start där han inte alls hade fräschören med sig på grund av hovproblem. Nu ska allt vara fortsatt till belåtenhet efter Kalmarsegern och det här loppet tycks komma helt rätt i tiden inför stundande Klass I-final. Alessandro Gocciadoros hästar brukar inte få preparélopp och körande Mika Forss är därtill en gasglad general så vi räknar med full fart framåt.
 • Halo Am ströks i slutet av juni på grund av feber och har därmed inte startat sedan Elitloppshelgen. Då fick han se sig regelrätt besegrad av en för dagen bättre häst i form av Venture Capital, men gjorde på intet vis ett dåligt lopp. Lyser inte ringrosten igenom ska Halo Am segerstrida trots elftespår.
 • Axel Wind har varit ett stort utropstecken i Fredrik B Larssons regi. Senast gjorde hästen ett topplopp trots tuff löpning, men ska det räcka hela vägen till vinst här lär det krävas mer ”stolpe in” under vägen.
 • Bravo Santana ska normalt sett vara lite kort i rocken mot de tidigare nämnda, men det kittlar att han är anmäld barfota runt om för blott andra gången i karriären. Första gången gjorde han ett stark insats som fyra i ett Klass II-försök.

Rank:

A: 5-7 B: 11-8-6-4-10-9-12 C: 1-2-3

Spetsstriden: Hästarna med de innersta startspåren gör upp i första skedet och bland dem är det fördel för Condior. Vi tror dock att man släpper med honom denna gång då det inte höll hela vägen i ett enklare sällskap i senaste starten. Zion Font är rask och bör kunna hålla ut Benedetto O.P.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Amornero Roc gjorde en toppinsats i finalen av Bronsdivisionen på Färjestad och att han fick släppa Admiral As förbi sig sista 25 meterna var inget att säga något om. Hästen öppnade trots allt i mycket högt tempo och förlorade kort och gott mot en riktig topphäst. Läser vi loppet rätt så är det sannolikt att han antingen frontar av egen kraft eller kan överta i tidigt skede och då blir Amornero Roc väldigt svårslagen. Eventuellt blir det skor på denna gång, men med tanke på hur han tävlat på den balansen tidigare så ska inte den saken vara hela världen.
 • Golden Guard vann Mantorploppet från dödens i senaste starten. Den här femåringen underskattas ofta, men för oss är det ingen tvivel om att han står sig i klassen. Innerspår kan bli en fälla även om han är rask iväg, men ledningen är inget måste på något vis för Brad de Veluwe-sonen.
 • Velten Versailles släppte ledningen halvvägs in i loppet senast på Enghien. Han skar ihop i aktionen på upploppet och även om han höll sig i trav så bedömde domarna det som orent dito. Hästen har blandat och gett detta år och då han verkar vara en bit från 2019 års nivå så tror vi att man släpper ledningen om man når den positionen.
 • Go West Young Man fick vandra utvändigt om Amornero Roc senast och höll bra som femma utan chans att blanda sig i striden. Han sitter fint till direkt och är med i matchen om han får ett rygglopp nu istället.
 • Phoenix Photo vann Sylvesterloppet på Axevalla på Nyårsafton och bar de pengarna helt okej även under senvintern och våren. Han har fått ett lopp i kroppen och tillhör den tänkbara skaran vid gardering.

Rank:

A: 5 B: 1-3-2-6-12-10-7 C: 9-11-4-8

Spetsstriden: Vi tror att Velten Versailles tar sig förbi Golden Guard, håller ut Vitro Diablo och släpper till Amornero Roc.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

 • Handsome Brad är titelförsvarare i Axevallalöpning, men årets upplaga håller högre klass och man kan räkna med att det kommer krävas något mer än de 1.13,3a/2.640 meter som kan vann på under fjolåret. Den form hästen kommer med till årets start har i vilket fall visat sig vara bästa tänkbara och lyckas han hålla upp ledningen – vilket vi tror han gör – så blir han svår att plocka ner.
 • Milligan’s School hamnade hopplöst till Färjestads Jubileumslopp och fick därtill en vid slutkurva. Han kämpade på bra hela vägen hem och nu när det är fritt läge så räknar vi med att Ulf Eriksson kan tänka sig att ta dödens med glädje.
 • Short in Cash fick just en sådan löpning senast i Halmstad och stod på starkt hela vägen hem även om Cyber Lane var för svår att lugga. Hästen har tagit ett steg i sin utveckling efter vinterns tävlande på fransk mark och är numera så pass bra att han ska placeras i en A-grupp från ett lämpligt utgångsläge.
 • Ble du Gers vann Oslo Grand Prix för andra året i följd, men 2021 års upplaga var inte den vassaste som körts… Hästen är i vilket fall spurtstark om det blir lite drön på loppet och klarar av distansen även om han inte är gynnad av den på samma sätt som han var förr om åren när hästen tävlade på sin högsta nivå.
 • Milliondollarrhyme gjorde ett mycket bra lopp på Färjestad och studsade tillbaka efter en möjligen aningen sämre insats i Boden. Frågan är bara hur han ska komma till i det här loppet från spår åtta?

Rank:

A: 1-5-3 B: 4-8-12-6-9-11 C: 7-2-10

Spetsstriden: Handsome Brad ska ha jättebra chans att hålla ut Ragazzo da Sopra när de står sida vid sida.

Fakta

V75-SYSTEMET 24 JULI

Avd 1: 1,2,3,4,6,7,8,9,11,12 (10,5)
Avd 2: 10 Versace Broline (1,9)
Avd 3: 2,3,6,8,10 (4,12)
Avd 4: 2,8,10,11,13 (7,4)
Avd 5: 5,7,8,11 (6,4)
Avd 6: 5 Amornero Roc (1,3)
Avd 7: 1,3,5 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Proppen ur – dags för ny seger

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jorma Kontio. kör ett av våra två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jorma Kontio. kör ett av våra två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Eskilstunas Fyraåringstest brukar vara en av många höjdare under juli månad och årets upplaga håller helt okej klass med tanke på att man sänkt förstapriset till 200.000 kronor.

Det blir ett genrep inför stundade Derbykval för några svenska hästar, men även för finskfödde Sahara Jaeburn (V86-7) som i fjol vann Finskt Travkriterium.

Vi streckar fyra hästar och lämnar Sprintermästartrean Maesteraemon utanför kupongen med tro om att han kanske ”räknar steg” och inte riktigt är så morsk över lång distans.

Efter att gått segerlös genom karriärens första 16 starter var det äntligen dags för Black and Quick (V86-4) att få vinna lopp i senaste starten. Hästen övertygade därtill stort och att fjolårets Kriteriefinalist har en lämplig uppgift framför sig här råder ingen tvekan om.

Det är jackpot på kvällens V86-spel. Av de 6.130.768 kronor som blev innestående när utdelningen på sex rätt uteblev i Visby förra veckan, går 4,9 miljoner kronor in i kvällens sexrättspott, medan resterande del läggs till den tänka multijackpot som ska delas ut i den mellan Solvalla och Åby delade omgången den 1 september.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Sundbyholm.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Dorob (V86-2) väljer vi att ta ställning för i ett lopp som kan bli jämnspelat. Han fick för långt fram till urläckra Great Skills senast på Solvalla, men avslutade raskt och gick som allra fortast över mållinjen. Vi ser ett scenario framför oss där flera av de värsta konkurrenterna kamperar – för tufft – om taktpinnen och det skulle gynna Dorob rejält. Att Örjan Kihlström fått lämna återbud och ersätts av Torbjörn Jansson ser vi inte som något negativt alls eftersom Jansson kört hästen i tidigare starter och kan honom bäst av alla.
 • Black and Quick (V86-4) är inte världens roligaste häst att spika som megalampa, men vi kan inte blunda för hur bra hästen ser ut för dagen. Han har gått två raka 1.11-tider i Timo Nurmos regi och var riktigt läcker senast på Solvalla i ett lopp där han inte fick något gratis. Såtillvida att inte det loppt sätter sig på fel ställe så ska han ha toppchans att vinna på nytt.
 • Hocus Pocus (V86-5) tycker vi är för lite spelad i ett öppet ungdomslopp. Han körs av en vass kusk, har varit ute i tuffa lopp på sistone där vinnarna hetat Born Winner, Arch Lane samt Dream Creation. Det här loppet ser ut att vara aningen mer överkomligt på pappret och för oss är han klart intressant på spelet.
 • Selected News (V86-7) såg stark ut som fastlåst i Prix Readly Express. Nu kan vägen till ledningen ligga öppen och från den positionen säljer han sig dyrt om Hans-Owe Sundberg väljer att fullfölja och köra där.

Läs även: ”Bra känsla inför Derbykvalen”

Betrodda som lever farligt

 • Heavy Sound (V86-1) må vara loppets sannolika ledare och rent historiskt har hästen gått bra efter längre uppehåll. Nu har han dock kommit upp i ålder och för oss är det inte givet att han ska fortsätta leverera som i fornstora dagar. Det är sannolikt att han får Hachiko de Veluwe på utsidan och därtill kan ett par formstarka kort gå med i draget där bakom…
 • Teton Sweet Lindy (V86-3) har haft en toppsäsong och tycks kunna bära de pengar hon dragit på sig, men vi vill ändå gardera henne som storfavorit. Stoet har stundtals problem med aktionen och när hon riskerar att få en vid slutkurva från tillägg är det inte alls säkert att hon håller ordning på benen.
 • Natorp Bo (V86-6) har varit ute i mer kvalificerade sällskap under sommaren, men gick sig samtidigt rätt så trött senast i Lindesberg. Tränaren Sybille Tinter hade en fantastisk inledning på året med 25 segrar på 89 starter, men i juni och juli har det bara blivit två segrar på 33 starter. Hästarna har på intet vis gått dåligt, men den där dunderformen tycker vi saknas och nu ska Natorp Bo dessutom tävla med skor runt om istället för barfota fram. Han kan vinna, men är för hårt spelad i våra ögon.
 • Varför är Haitkin Am (V86-8) favorit i Klass II-försöket? Fyraåringen har inte startat sporadiskt under året och stått för ett par riktiga magplask när han underpresterat. Högstanivå är hög, men för oss är han bara en av i mängden denna gång när formstatusen är så svårbedömd.
Fakta

V86-SYSTEMET 21 JULI

Avd 1: 3,5,6,8 (4,1)
Avd 2: 3 Dorob (5,1)
Avd 3: 5,6,9,10 (8,12)
Avd 4: 4 Black and Quick (7,1)
Avd 5: 4,7,8,10,12 (14,1)
Avd 6: 2,9,11,12 (1,7)
Avd 7: 2,3,5,6 (7,4)
Avd 8: 1,4,5,6,7,8,9,10 (2,11)

10.240 rader / 2.560 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Italienska segermaskiner i duell

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Rick Ebbinge kör segermaskinen Zion Font i Klass I-försöket. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Rick Ebbinge kör segermaskinen Zion Font i Klass I-försöket. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Axevallas trippeltrav avslutas precis som vanligt med två V75-omgångar. Lördagens meny är klart trevlig både ur sport- som spelmässigt perspektiv och bortsett från Nymke Brigadoon (V75-3) så ser det ut som att de där klara favoriterna lyser med sin frånvaro.

Vi finner två lopp som sticker ut lite extra. Klass I-försöket (V75-4) innehåller Jeroen Engwerda och Rick Ebbinges italienskfödde segermaskin Zion Font som vunnit 17 av 20 starter och han möter Alessandro Gocciadoros Benedetto O.P. vars segeraptit inte heller går att anmärka på.
Fyraåringen som kommer från just en Klass I-triumf har vunnit elva av 17 starter i karriären och visat att han tål att gå den tunga vägen vid behov.

Axevallalöpning (V75-7) ser sannolikt hemmastjärnan Handsome Brad i favoritposition, men konkurrens saknas på intet vis. Där kan inledningen på loppet bli avgörande, men visst ska Handsome Brad gälla som spetsfavorit från ett på Axevalla fördelaktigt innerspår.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Axevalla.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Näst högsta klassen är lömsk denna vecka. Final Dream såg vädligt fin ut som fastlåst senast på Solvalla. Nu är det ”raka spåret” och lyckas Linda Sedström hålla upp innerspåret med hästen vilket känns rimligt att tro så kan det tveklöst hålla hela vägen hem. Alcide Roc har blandat och gett i sina prestationer sedan han kom till Sverige. Just de här förutsättningarna med sprinterdistans och bil tycker vi är fördelaktiga för hans del. Deede Star var rejält på gång i våras och nu har han tagit ett steg till. Hästen har sett väldigt fräsch och fin ut vid segrarna i sommar och är ett givet bud. Gustafson är tillbaka på svensk mark och han är det med en svårbedömd formstatus, men faktum är att han mötte ganska tuffa hästar senast på Wolvega.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Ett förhållandevis klent Klass II-försök där det är svårt att peka ut chanslösa hästar. Majestic Up var tvåa bakom Timo Nurmos topphäst Calgary Games senast. Han tog verkligen max den dagen, men det var som sagt bakom en riktigt bra häst och gången innan övertygade han vid seger trots tufft lopp. Versace Broline kom aldrig riktigt till i loppet senast i Halmstad, men gick bra till slut som fyra och visade att han duger i Klass II-sammanhang.  Havbergs Classic var ute i ett tufft lopp senast i Halmstad och gjorde på intet vis bort sig. Skulle Johan Untersteiner lyckas hålla upp ledningen med hästen från innerspår i volten kan det hålla hela vägen. Yankee Dee fick för långt fram i Lindesberg, man avslutade bra i skymundan som trea. Hur klarar han av det snäva startspåret?

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Nymke Brigadoon kan mycket väl bli lördagens största favorit och det tycker vi inte är så mycket att säga något om ifall så blir fallet. Hon vann den tunga vägen på Gotland och det enda orosmoln vi kan hitta är det faktum att hon nu gör sin tredje start inom loppet av 17 dagar. Hur hanterar hon den saken? För den som säker garderingsstreck så vimlar det av tänkbara hästar. Hans Crebas springare gör nästan aldrig ett dåligt lopp och såväl Dream Of MoneyD.E. som Keely Queen Er är intressanta objekt för den som vill gardera. Notera att den sistnämnda körs av Örjan Kihlström för första gången. Your Dreamlove är i dunderform och levererar slutvarv kring 1.11 gång efter gång. Ska man stå med bakspår på tillägg på någon bana så är det väl på Axevalla?

Avd 4 – Stayerlopp, 3.140 meter voltstart

Sannolikt blir Björn Goop favorit även här. Zurich As satt fast med rubbet sparat i finalloppet i Rättvik och vann därefter enkelt från ledningen i Lindesberg. Han ser jättefin ut för dagen och blir svårslagen om Goop kan forcera sin häst till tät på nytt. Reddington fick lägga flera speeder senast i Halmstad och var stor i nederlaget som tvåa (förvisso trea i mål) bakom Zarenne Fas. Maestro Crowe var ”skrikhästen” i Harpers, men gick sig trött i ledningen den dagen. Han startade tätt inpå det loppet och det blev helt enkelt för tufft för hans del för att han skulle orka stå emot i Vaggeryd. Uncle Töll vann utan att imponera senast på Axevalla, men kan mycket i grunden.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Zion Font är en mycket spännande häst som vunnit 17 av 20 starter i karriären. En av förlusterna kom på Jägersro för två år sedan då han slutade fyra och det är faktiskt det enda lopp han har gjort på svensk mark. Det är väldigt svårt att bedöma hur bra den här hästen är av filmerna från Nederländerna och Belgien, men att han är startsnabb och tycks ha rätt ”keps” har vi i alla fall kunnat lista ut. Öppnar han i samma fart som han gjorde från spår fem vid segern i Mons den 15 januari (det står felaktigt i de svenska listorna att loppet kördes i Wolvega) är han sannolikt den som anför fältet. Benedetto O.P. gjorde ett topplopp i Kalmar trots en tuff resa. Han har inte fått utdelning över full väg innan det, men då har han haft problem med resan till Finland samt en krånglande hov. Vi räknar med att han levererar på nytt. Axel Wind är ett tredje italienskt ämne av spännande karaktär. Fredrik B Larssons häst har har inlett spännande på svensk mark. Halo Am har inte startat sedan andraplatsen bakom Venture Capital i Klass II-finalen under Elitloppshelgen och är svårbedömd.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Amornero Roc höll strålande från ledningen i bronsfinalen. Han fick se sig besegrad av Admiral As, men det var ingenting att säga något om. Vi tror att Vitro Diablo tar sig förbi Golden Guard direkt och då bör Mika Forss kunde trycka sig till tät i skede två med Amornero Roc. Blir så fallet är det givetvis hästen att slå för de övriga. Velten Versailles var inte alls sig lik i de tre sista starterna på svensk mark under fjolåret. Han har studsat tillbaka någorlunda i år, men vi är alltjämt tveksamma till om han är den ”gamle Velten” på nytt. För den som söker en riktig kantboll kan Starbec’s A. to Z. vara ett kul bud. Han är ny i klassen, men gynnas bara av att möta bra hästar och starta i lopp där det kan bli tempo. Hästen levererar på en helt annan nivå när han tävlar barfota och vi kan inte tänka oss annat än att han kan kommer leverera ett jättebra upplopp här.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

En mycket spännande upplaga av Axevallalöpning. Hemmafavoriten Handsome Brad ska försöka hålla upp innerspåret och det kan faktiskt gå. Han var tapper som trea i Färjestads Jubileumslopp efter tufft lopp och ska gälla som favorit. Milligan’s School fick hopplöst långt fram senast i samma lopp och därtill en vid slutkurva precis som Milliondollarrhyme. Båda hästarna höll bra och visade att de har formen i helt rätt läge. Av de två tror vi klart mest på den förstnämnde då Milliondollarrhyme riskerar att hamna ”åt råttorna” från spår åtta. Short In Cash var stor i nederlaget på utsidan om Cyber Lane i Halmstad, Ble du Gers gynnas inte av distansen på det sätt han gjorde förr om åren, men hanterar den väl på en platt tusenmetersbana. Antonio Trot har gått bra hela året, men hinner han verkligen fram från spår tolv på en snabb sommarbana?