Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vår idé flyger lågt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Markus B Svedberg tränar ett av våra singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Markus B Svedberg tränar ett av våra singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Östersund står som värd för veckans V75-omgång som kan bli en aning favoritbetonad. Vi kan inte blunda för det faktum att det finns ett gäng favoriter som känns relativt starka, men vi testar i alla fall att gå emot några av dem.

Månlykke A.M. (V75-2) tror vi dock inte går att rubba. Gunnar Melanders stjärna har sett strålande ut i årets starter och möter ett gäng som han ska besegra trots dubbla tillägg.

Däremot så garderar vi Hail Mary (V75-7) i Jämtlands Stora Pris. Spår åtta innebär att han verkligen inte kommer till dukat bord med topphästar på insidan och i andra led och samtidigt ska man ta i beaktning att hästen sannolikt kommer starta i Norrbottens Stora Pris nästa lördag. Hur påverkar det Robert Berghs taktikval i lördagens lopp?

Vår bästa idé i omgången är tveklöst Eagle Hall (V75-4). Vi är väldigt svaga i den här femåringen som är vacker som en tavla och bara måste testa att gå fullt ut på honom när spelprocenten är så pass låg som den är.

Här kan du ta del av startlistorna till Östersunds tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivision, 2.140 meter autostart

 • Moses står alltjämt kvar i Bronsdivisionen och det känns som att han närmar sig sin första seger i ett sådant här sammanhang med stormsteg. På Bergsåker i april kändes det inte riktigt som att hästen var i bästa form även om han fick ett tufft lopp, men senast i Umeå gick han klart bra som trea efter tokhäx initialt. Lyckas Örjan Kihlström komma ner i ett dugligt slagläge här kan vi se Moses vinna även om han behöver göra en viss mängd arbete av egen kraft.
 • Gooner fick för långt fram till Young King senast på Bergsåker, men gick ett starkt lopp som tvåa. Han har förutsättningar här som talar för att det ska bli svårt, men vill man gå på bästa hästen så är det troligen Gooner som gäller. Trots startspåret kan vi se honom blanda sig i slutstriden.
 • Axel Ruda hade vi troligtvis tippat om vi känt oss trygga på formstatusen, men det är vi inte. Han har galopperat två starter i följd mitt i loppen och det oroar. Nu blir det tre veckor sedan senaste starten och når han ledningen kan han vara hästen att besegra.
 • Cash Cowboy lär dock utmana om den positionen. Han satt fast med rubbet sparat senast i Klass I-finalen på Solvalla, men det ska samtidigt sägas att han kom fram lämpligt längs innerspåret. För oss är Cash Cowboy klart bäst när han når täten och det gäller nog att han kommer förbi Axel Ruda direkt för att han ska ha riktigt bra chans på segern.
 • Moneykeeper har byggts upp i vardagslopp under våren. Han har successivt blivit allt bättre och faktiskt haft lite otur som sprungit på rätt så bra hästar i några av loppen. I grunden håller vi honom för att vara en okej STL-häst.

Rank:

A: 6-12-4-5 B: 2-11-3-10-7-1 C: 8-9

Spetsstriden: Axel Ruda och Cash Cowboy är klart snabbast från början, men vi säger knapp fördel för den förstnämnde i kraft av bättre läge.

Avd 2 – Sjunga Bests Minne, 2.140 meter voltstart

 • Månlykke A.M. har inlett året med fyra segrar och har sett lysande ut varje gång. Näst senast besegrade han självaste Odd Herakles och senast vann hästen överlägset på Åby mot ett – i ärlighetens namn – rätt så ljummet sällskap. Den här uppgiften ser aningen tuffare ut, men vi bedömer det som att Månlykke vinner nio gånger av tio och känner inte att det finns anledning att gardera.
 • Ard skulle måhända kunna vara hästen som kan göra det lite surt för Månlykke A.M. Han var jättebra vid segern på Bergsåker i april där han kom till tät från tillägg och har därefter gjort två starka insatser efter galopp. Chansen för Ard ligger sannolikt i att hitta till tät smärtfritt medan Månlykke A.M. tappar någon meter direkt eller hamnar i dåliga ryggar.
 • Våler Nikolai såg jättefin ut i comebacken senast på Hagmyren, men plötsligt var det bara tomt i tanken in mot upploppet. Hästen tycks inte ha varit sjuk utan det var sannolikt så att han bara behövde loppet i kroppen. Björn Goop har kört hästen med framgång även tidigare och det kan givetvis göra en viss effekt med han som chaufför ånyo.
 • Mo Sjur har gått bra i Joakim Elfvings regi. Senast spurtade han bra som tvåa bakom Tekno Viking och dessförinnan besegrade han ett bra gäng i Dubbelcupens final i Gävle. Den här uppgiften är tuffare, men outsiderrollen är han värd att spela likväl.
 • Nordby Fröy spurtade bra bakom Mo Sjur i Gävle, men även för hans del ser givetvis det här mycket tuffare ut. Vi har svårt att se honom som vinnare.

Rank:

A: 10 B: 4-11-6-7 C: 9-8-12-5-2-3-1-13

Spetsstriden: Räkna med att Ard är snabbt framme och försöker ta över från G.G.Ojjdo som är den sannolika täthästen av de två på startvolten.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • Margareta Tooma blir vårt – och ”alla andras” – tipsval i Wångens Stora Ungdomspris, tillika Diamantstoet. Hon gjorde debut i Daniel Redéns regi i början av maj och övertygade stort efter att forcerats till tät knappa varvet före mål. Hon kom hem på urstarka 1.12,6a/2.140 meter och det råder ingen tvivel om att hon har kapacitet för att vandra en bit upp i klasserna. Även om det dröjer innan hon slår i taket kan det tänkas bli problem här för det är inte helt givet att hon håller upp ledningen.
 • Global Benefit hade många väntat på skulle få vinna lopp igen, men att det skulle ske senast på Solvalla i ett tufft fyraåringslopp för ston hade nog inte lika många räknat ut. Hon fick spara speeden tills utgången av slutkurvan den gången och kan Magnus A Djuse ge henne ett liknande upplägg här så räknar vi md att hon tar många i spurten.
 • Ies Elisabet tog hem 110.000 kronor på ett bräde senast i Gävle efter att lotsats fram fint av Mats E Djuse. Hon var ”bara” tvåa i mål då, men flyttades upp som vinnare efter att målettan Zante Grif diskvalificerats. Här är fortsättningarna utmanande med bricka 15 bakom bilen och det kommer krävas full klaff på nytt för att resultatet ska bli detsamma.
 • Qeen Roc står måhända inte så mycket mer passande till då tolftespår i en spårtrappa är riktigt jobbigt. Kör man inte framåt så hamnar man sist, men samtidigt är risken stor att man blir hängande initialt så här är det lite pest eller kolera som gäller för Kevin Oscarsson. Han sitter i alla fall bakom en häst som i princip bara gjort bra insatser detta år; glöm senaste loppet där resultatet ljuger. Stoet satt fast för länge och var obrukad i mål.
 • Lovely O.O. fick ett fint lopp i draget senast i Kalmar och avgjorde på bra vis. Hon verkar vara tillbaka på den nivå hon visade i slutet av fjolåret och går inte att räkna bort i lag med en rutinerad kusk.

Rank:

A: 1-3-15 B: 12-5-4-13-7-9-6-14-10-2-11

Spetsstriden: Mycket kan avgöras i starten. Margareta Tooma är snabb, men ingen ultrablixt initialt. Det känns dock som det är knapp fördel för henen att hålla ut Turmalin Yankee när de står sida vid sida, men utifrån kan framförallt La Mauresque skickas rejält.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • Eagle Hall är en häst vi gillar skarpt och så gjort sedan länge. Han är godis för ögat, men även en bra springare och det känns som att han steppat upp vad gäller fokus på tävlingsbiten sedan han blev kastrerad och hade ett längre uppehåll. Näst senast på Solvalla avgjord han resolut trots grovjobb och senast på Sundbyholm så spurtade han strålande som tvåa bakom Chestnut Bojje efter att fått för långt fram. För oss är det verkligen ingen garanti att det bär iväg till ledningen från springspår, men vi hänger inte upp oss på det utan kan se hästen vinna via flera olika upplägg. För oss är han totalt felspelad i det här loppet kontra faktisk vinstchans och det gör att vi väljer att ta ställning för honom.
 • Kissinger Boko blir favorit och det kanske inte är så mycket att säga något om. Han har sett jättefin ut i årets två starter även om det handlat om klart enklare sammanhang. Hästen tycks i vilket fall vara rejäl och ha tuffat till sig lite ytterligare, men skulle han bli uppfångad och få gå i dödens är det en svår utmaning han ställs inför.
 • Santos de Castella fick hållas i måttligt tempo framme i tät senast och sprattlade undan på snyggt vis via 1.10,8 sista 800 meterna. Det blir svårare för honom att nå den positionen denna gång, men oavsett vilket så ska han ses som ett tidigt bud.
 • Haitkin Am har vi egentligen ingen aning om hur vi ska ranka. Det känns jättesvårt att säga hur bra den här segermaskinen är och vi tror inte man ska döma honom på förlustloppet på Bergsåker för den dagen var inte hästen i bästa skick. Comebackintrycket var bra, men det var tät i måttlig fart och här blir det sannolikt något annat som krävs rent taktiskt.
 • Loveyouecus är värd en varning. Han gick jättebra i Klass II på Umåker och rundar många trots bakspår med minsta klaff på bitarna.

Rank:

A: 7 B: 6-5-4-10-1-3-9 C: 2-12-8-11

Spetsstriden: Många tycks vara helt inne på att det är Kissinger Boko till tät, men då tror vi att man gör det enkelt för sig. Vi säger knapp födel för Global Attention som utmanas av just Kissinger Boko och vår idé Eagle Hall.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

 • Bitcoin’d Arc inledde sin sejour hos Timo Nurmos med tre raka segrar innan han gick på pumpen i uttagningsloppet till Kungapokalen. Då fick han vandra utvändigt ledaren på slutvarvet och inkom som förstahäst utanför finalplatser. Nu är hästen anmäld med jänkarvagn, han går ner i klass och startspåret blev lämpligt. Normalt sett ska Bitcoin’d Arc ha toppchans, men vi tycker att loppet innehåller flera spännande hästar som vi verkligen inte vill åka på och väljer att gardera.
 • Gogobet Sisu är kanske den häst vi tänker på främst. Han var fyra i Berth Johanssons Memorial den 15 maj, men blev därefter störd till galopp i finalen av Klass II under Elitloppshelgen. Efter galoppen fick han ett på tok för tufft upplägg för att orka och det vi säger inget om att det blev stumma ben till slut. Har han tagit det loppet på rätt sätt så är han en faktor att räkna med här.
 • Don’t Be Weak fick vandra utvändigt ledaren senast på Bergsåker, men avgjorde likväl via urstarka 1.10,5 sista varvet. Det var hästens bästa prestation i karriären och kan han prestera på samma nivå denna gång och få ett lite snällare lopp så är han absolut med och gör upp om tätplatserna.
 • One Kind Of Art var ”bara” femma i Klass I-försäket senast i Gävle, men ha i åtanke att han är ny i klassen och fick ett tufft lopp utvändigt ledaren. Vi tycker att han föll med flaggan i topp och räknar med att även han är med och slåss om de större prischeckarna.
 • Devs Definitif var finalist i Kungapokalen och har rent allmänt lyft sig i år. Frågan är dock hur han hamnar till i loppet från innerspår? Blir det inte ledningen så blir det sannolikt tredje eller rentav fjärde invändigt och då krävs en hel del tur.

Rank:

A: 4-9-5-11 B: 1-8-10-2-6 C: 12-3-7

Spetsstriden: Devs Definitif har utvecklats på alla plan och kan fronta från innerspår. Robert Bergh tar knappast upp utan lär skicka Condior med full kraft trots spår åtta. Kommer Bitcoind’ Arc i nästa fas och försöker överta?

Avd 6 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Upstate Face vann Bronsfinalen under Elitloppshelgen och han gjorde det på ett riktigt snyggt vis. Att hämta längder från de bakre regionerna den helgen brukar vara helt hopplöst, men trots att Upstate Face satt som femtehäst i andraspår lyckades han spurta ner sina motståndare. Nu har han betydligt bättre utgångsläge och motståndet kunde även varit tuffare för att vara ett silverlopp, men då det inte är helt givet att han kommer till tät så vill vi gardera.
 • Beartime kan vara med och bråka initialt. Han felade från start under Elitloppshelgen och fick inte visa vad han kunde den dagen, men har gått jättebra i starterna dessförinnan mot likvärdiga hästar som han nu stöter på. Lyckas han inte hålla upp ledningen kan det bli tredje invändigt och bekymmer, men vi håller honom faktiskt som knapp spetsfavorit.
 • Van Gogh Z.S. fick bestämma första varvet i silverförsöket i Gävle, men behöver inte be om ursäkt för sättet som han gick undan på i spurten. Hästen såg jättefin ut och var bara tre tiondelar från att slå de svenska rekordet. Vi räknar med honom oavsett position i det här loppet.
 • Even’s Cool Boy vann silverförsöket i Umeå, men Robert Dunder valde att stå över finalen då hans häst bara hade två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Det tror vi var klokt och vi räknar med en Even’s Cool Boy som levererar i det här loppet, men det är inte säkert att det räcker ändå när det blev bakspår över sprint. Det kan helt enkelt bli för långt fram.
 • Vikens High Yield riskerar att gå samma öde till mötes. Han är egentligen en riktigt bra silverhäst, men efter två plumpar i följd finns det stora frågetecken kring hästens formstatus.

Rank:

A: 3-1-4 B: 10-11-9-7 C: 6-5-2-8

Spetsstriden: I toppform tar sig Ebony Boko förbi Beartime direkt, men hur står det egentligen till med formen? Lyckas Beartime hålla ut blir det ingen gratisledning för Upstate Face som det absolut kan bli annars.

Avd 7 – Jämtlands Stora Pris, 2.140 meter autostart

 • Hail Mary var snubblande ära att plocka ner Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet i Berth Johanssons Memorial och föll verkligen med flaggan i topp den dagen. Han ställs inför en riktig prövning på nytt med bricka åtta över medeldistans och det ska sägas att hästen med största sannolikhet även kommer att starta i Boden nästa lördag. Det ska vägas in när det kommer till det taktiska, men Robert Bergh brukar låta den här hästen tävla och vi tror inte på någon ”fisåkning” eller att Bergh viker hon hovarna bara för att han fått ett dåligt startspår.
 • Missle Hill har gått bra i årets starter utan att nå upp till den allra högsta nivån jämfört med de loppen han gick i höstas. Nu är det positiva tongångar från Daniel Redén inför det här loppet som tycker att hästen har vaknat till i takt med att värmen kommit och det talar tveklöst för hästen. Når han ledningen från spår tre vilket vi håller som det mest sannolika så är han hästen att slå för de övriga.
 • Vernissage Grif hade stallet stora förhoppningar skulle få plats i Elitloppet, men så blev inte fallet trots att hästen ”stövlades ur” med 1.11/1.600 meter veckan före det stora slaget på Solvalla. Alessandro Gocciadoro tycker att hästen varit lite svår att få maxform på i år, men att det verkligen pekar åt rätt håll nu. Därtill är det aktuellt att låta hästen tävla barfota runt om denna gång vilket i sådana fall blir första gången sedan hästen flyttades till ”gul kusk”. Vi påminner om att Vernissage Grif vann tre Grupp I-lopp i Italien i fjol och verkligen inte är någon bluffhäst!
 • Brother Bill kommer det bli århundradets skrik på denna gång, men vi står över. Han galopperade i striden mot Don Fanucci Zet och Hail Mary senast på Umåker, men för oss är det inte givet att han bara studsar tillbaka och levererar en dunderinsats på nytt. Hästen kändes vässad upp till det loppet och vi tror att han blir väl hårt spelad denna gång för att vara intressant på spelet, väl medvetna om att det är första gången med Björn Goop som chaufför.
 • Bahia Quesnot verkade man inte intresserade av att tävla med över huvudtaget i Elitloppet av upplägget att döma. Nu är Junior Guelpa inne på att låta stoet tävla barfota runt om vilket i sådana fall blir första gången sedan tredjeplatsen i Criterium de Vitesse i mars bakom Vivid Wise As och Delia du Pommereux.

Rank:

A: 8-3-9 B: 4-2-1 C: 6-7-5-10

Spetsstriden: Missle Hill, Dear Friend och Click Bait är samtliga riktigt raska initialt. Då tongångarna låter väldigt positiva kring Missle Hill så tror vi även att det kan smitta av sig från start och att han får den där riktiga skjutsen direkt.

Fakta

V75-SYSTEMET ÖSTERSUND 12 JUNI

Avd 1: 2,4,5,6,11,12 (3,10)
Avd 2: 10 Månlykke A.M. (4,11)
Avd 3: 1,3,4,5,7,12,13,15 (9,6)
Avd 4: 7 Eagle Hall (6,5)
Avd 5: 4,5,9,11 (1,8)
Avd 6: 1,3,4,10,11 (9,7)
Avd 7: 3,8,9 (4,2)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: lämplig uppgift för Cyber Lane

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Cyber Lane och Johan Untersteiner blir favoriter i Sommartravets final. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Cyber Lane och Johan Untersteiner blir favoriter i Sommartravets final. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Rättvik med V75-jackpot denna lördag. Cyber Lane tog en mersmakande andraplats i Hugo Åbergs Memorial senast och slipper sådant motstånd i V75-6. Halmstadhästen kan bli omgångens bästa Dalahäst på lördag.

Cyber Lane startar inte i gulddivisionen (V75-3) så där får vi en annan vinnare. Vi får bland annat se Milliondollarrhyme som för första gången får Erik Adielsson i vagnen. Spännande så klart, men det saknas inte motstånd och Milliondollarrhyme är inte helt att lita på då han kan bli lite väl ivrig i loppen ibland. Nadal Broline, Inti Boko och Makethemark är skarpa konkurrenter.

Vi har även ett par till synes öppna lopp att försöka lösa under veckans gång. Bland annat ett kallblodslopp (V75-4) med fullt fält. Möjligt att det kan vara dags för Järvinn S.K. att vinna. Ledning runt om möjligtvis? Eller är kanske starke Sundbo Nova med Björn Goop i sulkyn för tuff?

Tipsredaktör: Ulf Nilsson.

***

V75-1 – Klass II, 2.640 meter voltstart

Lång distans och flera av deltagarna är oprövade över distansen, vilket gör det hela svårbedömt. No Pressure har visat fin form vid segrarna och senast efter tidig spets. Läget bör betyda en fin resa och kanske spets? Nu är det helt nytt med lång distans och ovisst hur distansen passar. Springspårens Lefty Gun och Matter Håleryd lär båda vara ute efter ledningen och spetsstriden blir viktig att försöka lösa i veckan. Wilson Knight brukar ta ledningen då han har framspår och kan leda runt om. Digital Eye visade inget extra senast, men var duktig i starterna före det.

***

V75-2 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Viking Brodde galopperade innan bilen släppte iväg fältet i lördags och det var inte helt oväntat då Timo Numos bidrag gjort så även tidigare från spår ett bakom bilen. Han kom sedan tillbaka klart bra och nu är läget betydligt lugnare för felfri avgång. Viking Brodde lär spurta ner de flesta och kanske alla. Nu anmäld med bike dessutom. Summit In Sight och Eddy West är två andra mycket kapabla hästar, men båda dras med jobbiga utgångslägen. Van Gogh Z.S. har däremot ett fint startspår och kan öppna bra bakom bilen. Vann för tre starter sedan och då från spets.

***

V75-3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Milliondollarrhyme är en topptravare som ofta är ute i stenhård konkurrens. Nu kör Erik Adielsson för första gången och det kan mycket väl bli spets. Håller hästen sig någorlunda lugn så kan det mycket väl hålla hela vägen och kort distans som nu passar fint. Nadal Broline vinner inte så ofta längre, men han är bra och läget är fint. Inti Boko får starta tätt nu efter sin långa frånvaro. Han höll starkt i comebacken senast och har han tagit loppet på rätt sätt så blir den forne Kriterivinnaren spännande här. Makethemark har sett fin ut på slutet. Bör vinna lopp snart och det kan vara dags här i ett skiktat lopp. Läget är dock jobbigt.

***

V75-4 – STL Kallblodsdivisionen, 1.640 meter voltstart

Järvinn S.K. spetsade senast för att sedan släppa ledningen och sedan gå i mål med sparade krafter. Fint läge här med springspår och åter med Örjan Kihlström i sulkyn. Tidigt bud. Bol Brage har haft flyt med spårlottningen och från bricka ett bör det bli en fin resa och han bör hävda sig fint. Sundbo Nova får Björn Goop upp. Han har kört hästen två gånger tidigare med en seger och en andraplats som följd. Hästen är stark och uppgiften spännande. Moddson har lopp i kroppen. Han har fint kunnande, men också ett svårt startspår. Senast i comebacken  blev det galopp från samma spår som nu. Nordby Fröy löper bra och kan räcka även om det är jobbiga förutsättningar.

***

V75-5 – Klass I, 1.640 meter autostart

Perpetuate vann helt överlägset senast och visade toppform. Reijo Lijlendahl visar mycket fin fom på flertalet av stallets hästar och vann bland annat V75-lopp i lördags. Condior var tvåa från ledningen i V75 näst senast och fick aldrig chansen från rygg ledaren förra gången. Kan leda detta runt om då han öppnar raskt. Illfindmywayhome har bra fart i kroppen och Daniel Redén vann två lopp inom V75-spelet i lördags. Illfindmyayhome har taigt nästan alla segrarna från tidig tätkänning och utgångsläget här känns inget vidare. Kort distans dessutom. Gerris Trix springer snabba tider och bör hävda sig väl om det klaffar med positionerna från bakspåret.

***

V75-6 – Sommartravet final, 2.640 meter voltstart

Cyber Lane kommer från en mersmakande andraplats bakom Who´s Who i Hugo Åbergs Memorial och nu ser uppgiften klart tilltalande ut. Han bör spurta ner de flesta och är ett givet bud. Missle Hill visade inget extra senast, men kan bättre än så. J.J.Stitch kan spåra länge och Pinto Bob är i fin form. Evigt unge On Track Piraten hade sparat i mål senast och gör alltid sitt. Det vore ju onekligen en spektakulär seger om Piraten vann V75 på hemmaplan.

***

V75-7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Frodo S. vann enkelt från ledningen senast och det kan bli samma visa här då läget är så pass fint. Cyrano de B. övertog taktpinnnen i ett tidigt skede senast och sedan var loppet över. Han duger fint på nytt. Cash Cowboy fungerade inte som bäst senast, men är tidigt bud från spets om allt är som det ska. Tale of Jacks är anmäld barfota bak och kan vara intressant från sitt fina läge. Senast blev det för tufft. Vine Vision avslutade fullt bra bakom Cyrano de B. senast och kan spurta rejält.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Kort upplopp – två spetsspikar

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Erv Zet och Örjan Kihlström vid en tidigare triumf. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Erv Zet och Örjan Kihlström vid en tidigare triumf. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Hagmyren utanför Hudiksvall, med jackpot som krydda står som V75-värd och noterbart är att banan har ett mycket kort upplopp. 161 meter är upploppets längd och det är mycket svårt att hämta in längder sista biten. Ledningen är en mycket bra position att ha i trav och inte minst på Hagmyren.

Vi spelar också med två singelstreck som vi tror ska ha goda möjligheter att nå den åtråvärda ledningen. Vi åsyftar Erv Zet i V75-5 som bör vara bra nog för att segerstrida även den tunga vägen samt The Bald Eagle i V75-7, vilken också tål att göra en del grovjobb under resans gång. Spets skulle dock underlätta för båda.

Spets kan nog vara lösningen även i gulddivisionen (V75-3) och den som når spets av From the Mine och Click Bait är favorit till att vinna. Skulle loppet bli konstigt/annorlunda  kört så kommer ytterligare ett par spurtstarka hästar in i loppet och vi kryddar systemet med några till.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Följ den här länken för att spela V75 Tillsammans med Sulkysports andelssystem.

Här är startlistorna till lördagens V75-omgång.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • En bra silverdivision inleder V75-omgången. Morotai Degato är Oskar Kylin Blom snudd på oförskämt nöjd med. Visst är det lättare att sticka ut hakan då man inte kör själv och Oskar Kylin Blom är också en glad och positiv kille. Vi har dock förståelse för hans tro och läget är perfekt. Senast blev Morotai Degato hängande från start och fick backa ner i kön för att slutligen gå i mål med krafter kvar. Intressant med Erik Adielsson upp och tidig spets kan det bli.
 • Born Unicorn är riktigt bra. Senast blev det galopp då hästen utrustades med bike. Örjan Kihlström tror inte att hästen galopperade på grund av vagnbytet, men nu blir det i alla fall vanlig vagn igen och hästen brukar inte galoppera. Däremot brukar han prestera starkt och detta är ett givet bud.
 • Tabasco C.D. är också mycket rejäl och nu blir det Björn Goop upp för första gången och det är helspännande. Hästen krigade berömvärt senast.
 • Even´s Cool Boy avslutar bra men senast kom luckan lite väl sent och han hann aldrig bli helt tömd. Blir farlig med rätt resa i draget.
 • Viking Brodde är kapabel och fick en på tok för jobbig resa senast. Innerspår bakom bilen på Hagmyren är lite kruxigt och Timo Nurmos häst behöver lite flyt. Viking Brodde har startgalopperat ett par gånger från spår ett bakom bilen men även spetsat vid ett tillfälle.

Rank:

A: 2-5-9-4 B: 1-10-7-6 C: 8-11-3-12

Spetsstriden: Vacqueyras är rejält snabb då han är på rätt humör och körs ofta i spets. Tufft emot här och vi får se hur upplägget blir. Morotai Degato kan lägga iväg rätt bra och med Erik Adielsson upp kan det bli tidig spets.

***

Avd 2 – STL  Kallblodsdivisionen, 2.40 meter, voltstart

 • Tekno Viking är ute efter sin femte seger i följd och det är mycket möjligt att Jan-Olov Perssons (han låter nöjd) häst bygger sitt staket här och grejar segern på hemmaplan. Hästen har tidigare visat osäkra tendenser, men har nu alltså uppträtt stabilt och bra och vunnit med sparade krafter. Han har ett bra utgångsläge här och det ser ut att  kunna bli tidig spets och det skulle givetvis underlätta en hel del. Vi litar ändå inte fullt ut på hästen och det saknas inte motstånd.
 • Vi tippar Höstbo Elis som var på väg att snabbstarta senast, men det blev galopp. Hästen svarade sedan för en mycket strong upphämtning och var gått gåendes då det blev ny galopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om och skulle Höstbo Elis kunna köra till sig ledningen så skulle det vara mycket intressant. Han rensar gott och är ett spännande streck.
 • Tangen Frikk och Kalmar hade en fin fight senast där Tangen Frikk kunde sätta nosen först. Detta trots en resa utvändigt Kalmar och Tangen Frikk var mycket rejäl.
 • Kalmar provar lång distans för första gången och det är nog inget plus på det. Har annars fått ett par lopp i kroppen och Kalmar har hög grundkapacitet. Vi har ändå ingen bra känsla för Kalmar över lång distans och står över.

Rank:

A: 3-8-10 B: 6-7-4-1-9-5 C: 2-12-11

Spetsstriden: Klack Nova står ensam på startvolten och spetsar givetvis. En offensivt körd Tekno Viking kan öppna rätt bra från sitt springspår 20 meter bakom och tidigt nå tät. Höstbo Elis kan tänkas vara ute efter spets. Såg ut att öppna bra senast innan galoppen kom. Kalmar är också rask.

***

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter, autostart

 • From the Mine strider som en tiger från spets och här kan det bli ledning runt om över den korta distansen. Vi är ändå inte säkra på att formen är tillräckligt vass i denna konkurrens och dessutom är innerspår kruxigt på Hagmyren. M.T.Insider är ju också grymt snabb från start och kan spetsa för att släppa.
 • Click Bait kan få överta taktpinnen om M.T.Insider spetsar och då är det plötsligt fördel denne. Stefan Melanders häst är ett tidigt streck och spikbud om man tror på det scenariot. Vi håller ändå From the Mine som spetsfavorit.
 • Inti Boko gör comeback och detta är ju en högkapabel häst i grunden som bland annat vunnit Kriteriet. Det är bra träningsrapporter och Timo Nurmos hästar brukar kunna prestera starkt direkt även om det är tuffare att komma ut i hög klass och topprestera.
 • Diamanten är också mycket kapabel och han avslutade bra senast och får ett streck.
 • Esprit Sisu var inte som bäst senast från spets men är normalt vassare än så och Daniel Wäjerstens hästar är farliga att nonchalera. Det kan gå och han är anmäld barfota runt om nu.

Rank:

A: 1-8 B: 10-9-5-7-3-2 C: 6-12-11-4

Spetsstriden: From the Mine brukar spetsa och är vår spetsfavorit. Skulle sylvasse M.T.Insider ta sig förbi så är det troligt att Click Bait får överta. Spetshästen har fördel och dessa två blir våra två A-hästar.

***

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter, voltstart

 • Rapunzel har segrat tre gånger och vinsterna är tagna från spets. Med Erik Adielsson i vagnen och inga bakspårhästar på startvolten så måste spetschansen vara stor. Senast fick hästen sent fritt och hann aldrig springa sig trött. Ledningen på Hagmyren är guld värd och vi tippar. Nu anmäld barfota runt om och det blir i så fall  för första gången.
 • Stallkamraten Alexi Quick är härdad i tuffa gäng och Björn Goop kör henne själv. Kan visa sig bäst och vinna här.
 • Xanthis Fantasy bör få en fin resa från sitt spår. Skötte sig fullt bra i kval till Stochampionatet senast.
 • Digital Class har ingen lätt uppgift med sina tillägg men hon tävlar bra och kan vinna på sin hårdhet.
 • Madame af Djupmyra avslutar rejält och är en outsider.

Rank:

A: 7-9 B: 1-15-10-12-6-13-3 C: 4-11-14-5-2-8

Spetsstriden: Rapunzel med Erik Adielsson och springspår är klara spetsfavoriter. Xanthis Fantasy provar att ta emot.

***

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter, autostart

 • Erv Zet har hunnit med att visa gott kunnande och är fortfarande i låg klass. Övertygade vid segrarna och senast blev det en tuff resa i V75 och hästen höll farten mycket starkt. Örjan Kihlström pratar gott om Erv Zet och man hör på honom att han gillar hästen. Erv Zet kan öppna bra och här ser det ut som tidig spets då ingen lär bråka. Som bonus blir det dessutom barfota runt om denna gång och han var extra fin på den balansen näst senast. Han har vettig chans även den tunga vägen men spets underlättar och vi spikar.
 • Thelma M.M. är en fin häst som nu är uppåt i form och läget är jättebra. Kan speeda vasst och ett farligt skrällbud om favoriten sviker.
 • King Kong är en flott häst med bra kunnande, men alla segrarna är tagna efter tidig tätkänning och han är inte helt bekväm bakifrån så läget är en minusvariant.
 • First Love M.L. är formstark men det blir tuffare nu.
 • Nomo kan en del, men det blir tufft härifrån över kort distans då hästen inte är så snabb i fotarbetet.

Rank:

A: 6 B: 2-9-4-11-7-1 C: 3-8-10-12-5

Spetsstriden: Erv Zet öppnar bra och lär tidigt vara placerad i tät. Vi ser ingen som bråkar invändigt.

***

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Titan Yoda är en flott häst som dessutom kan prestera på hög nivå. Visade återigen sin fina inställning senast och plockade ner favoriten Napoleon Cash till slut. Titan Yoda har tidigare visat en del osäkra tendenser, men har blivit lugnare och verkar lita mer på sig själv efter flytten till Jennifer Persson men femtespåret är ändå inte bra.
 • Gazza B.R. från spets blir farlig då Björn Goop kan hålla igång det mesta till seger från tätposition. Speciellt över det korta upploppet på Hagmyren. Hans häst kan också en hel del, men har kanske inte visat superformen även om den är hygglig.
 • Trumpie har också ett fint läge och var klart posiitv vid segern senast.
 • Borboletta bombade till spets senast och släppte ingen över bron. Nu är det längre distans och framför allt ett snävt fjärdespår att brottas med.
 • Dont Be Weak är stark och bra och Tattoo Avenger farfylld. Dessa får också plats på vår bong.

Rank:

A: 5-6-3 B: 4-2-11-8-9-1-7-12-10

Spetsstriden: Gazza B.R. med Björn Goop från innersta och bästa springspåret är spetsfavoriter. Trumpie försöker utmana.

***

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter, autostart

 • The Bald Eagle heter vår vinnare och avslutande spik i omgången. Tanken är att The Bald Eagle ska sno åt sig ledningen, vilket bör vara loppavgörande. Det finns inte så många startsnabba hästar med i detta stayerlopp och ett par av spetskonkurrenterna bör vara nöjda med rygg på vår spik. The Bald Eagle hade sparat i mål näst senast och vann på rejält sätt förra gången och han är stark och bra. Han biter ifrån sig utmärkt från tät och upploppets längd på Hagmyren har vi ju lärt oss.
 • One Kind of Art kan vara den som utmanar om såväl spets som seger, men han är lite spänd första biten. Höll annars mycket bra efter att ha körts till spets i elak fart senast och är duktig.
 • Barolo Roc höll positivt i V75 senast och blir allt bättre. Svårbedömt var han hamnar från bricka ett. Har krånglat bakom bilen tidigare.
 • Lets Go Ernie kommer in i matchen vid hårt tempo.
 • Otroligosåfin är också kapabel och får Ulf Ohlsson i sulkyn. Läget är dock minus för denna häst och Lars-Göran Söderberg ligger lite lågt.

Rank:

A: 3 B: 2-1-9-10-4-7-11 C: 12-5-6-8

Spetsstriden: Vi tror att The Bald Eagle öppnar snabbast utan att vara jättesnabb och har god spetschans. One Kind of Art kan utmana men denne kan vara lite spänd första stegen.

***

Fakta

V75-Systemet 31 JULI

V75-1: 1,2,4,5,9 (10-7)
V75-2: 3,8,10 (6-7)
V75-3: 1,5,8,9,10 (7-3)
V75-4: 1,7,9,10,12,15 (6-13)
V75-5: 6 Erv Zet (2-9)
V75-6: 2,3,4,5,6,11 (8-9)
V75-7: 3 The Bald Eagle (2-1)

2700 rader/1.350 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spikar som stortrivs i Boden

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Tangen Haap. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86-cirkusen drar rejält norrut denna vecka då Boden är värdbana. Bodenovalens underlag brukar vara rejält hyllat av de aktiva och vi noterar att upploppet är rätt så långt med sina 200 meter.

Att gissa utdelningar brukar vara ett rätt så meningslöst tidsfördriv, men Boden-omgången ser rätt så skiktad ut och vi har ingen jättekänsla att utdelningen ska rusa iväg. Det är dock fortfarande V86 vi pratar om och det behövs inte mycket för att utdelningen ska sticka iväg och vi gör ett allvarligt försök. Med träff på någon (några) skrällar så kan det bli bra.

Då krävs det också att Leave Your Sox On (härdad i betydligt tuffare gäng) och Tangen Haap (också härdad samt stortrivs i Boden) löser sina uppgifter och det räknar vi lugnt med. Där har vi singelstrecken i omgången. Noterbart att tillsammans har våra två singelstreck elva segrar av 14 möjliga på Bodentravet.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Följ den här länken för att spela V86 tillsammans i Sulkysports andelsspel.

Här är startlistorna till kvällens V86-tävlingar.

Troliga och roliga

 • Leave Your Sox On (V86-1) var duktig vid segrarna och fullt godkänd i V75 i sina två senaste starter. Senast efter en strulig löpning.  Nu ser motståndet och uppgiften klart överkomlig ut och över den långa distansen kan Ulf Ohlsson sätta in attacken och avgöra då det passar. Det tror vi.
 • Helix (V86-2) heter vår förstahäst i omgångens kanske mest svårlösta lopp. Vår etta vann trots tung resa näst senast men var inte på samma humör senast. Är lite ojämn av sig men Magnus A Djuse upp samt barfota bak och bike nu borde vara klara humörhöjare. Helix duger fint  i denna omgivning och för den som vill chansspika sig ur ett streckkrävande lopp så kan detta vara en intressant lösning.
 • Tangen Haap (V86-3) står mycket bra till i detta lopp och han brukar besegra sin värste antagonist Don Viking. Tangen Haap är lite speciell av sig i humöret men  trivs utmärkt på Bodentravet där han har fem segrar av sex. Mycket god vinstchans i ett skiktat lopp med få segeraspiranter.
 • Gurra Palema (V86-5) smågillas och Sandra Eriksson vinner lopp mest hela tiden. Hästen går rejält till slut och ska vara ännu bättre nu än senast. Bör duga fint i denna omgivning och vår förstahäst. Det är anmält barfota fram och med bike och det låter mumma.
 • Bowling de Luxe (V86-6) är en skön typ som vi tror har framtiden för sig. Har svårt läge och har varit struken efter senast men Daniel Wäjersten brukar inte slarva med träningen och vi tror att hästen gör en bra insats. Bowling de Luxe har väl saknat lite snabbhet i benen men blir allt kvickare och kan absolut fälla allt över Bodens rätt långa upplopp.
 • Il Duce Boko (V86-8) har svarat för ett par mycket rejäla insatser tidigare och gör nu helintressant debut hos Daniel Wäjersten. Kommer från mycket skicklige Conard Lugauer men den nya regin och miljöombyet är ändå klart spännande och vi tror vi får se en helgjuten insats ikväll. Hästen har varit fin i ett banjobb och det låter bra från stallhåll. Givet bud trots ett par bra hästar emot.

Betrodda som lever farligt

 • Samaras K.M.E. (V86-1) har visat mycket bra form och körs av Sandra Eriksson som brukar vara livsfarlig att nonchalera. Vi tror ändå det blir för att tufft att stå emot vår vinanre i loppet och avstår streck på Samaras K.M.E.
 • Ladybug Lara (V86-2) gör det hyggligt men det slår inga gnistor om henne. Blir rätt så hårt betrodd med Ulf Ohlsson i vagnen men från bakspår är det bara en av flera i ett öppet lopp.
 • Don Viking (V86-2) är ett av våra bättre kallblod och gös sällan en dålig insats. Sandra Eriksson som kusk gillas också och visst bör det bli ett tätplats i ett lopp med ojämn kvalité. Vi tror emellertid att Tangen Haap är för bra och vinner. Om Don Viking vinner bränner vi chansen att få alla rätt,
 • M.T.Oberon (V86-5) blir hårt betrodd i loppet och visst kan det gå vägen då hästen har en bra avslutning. Är dock inget vidare första biten av loppen och brukar få göra en del grovjobb själv under slutvarvet. På en snabb Boden-juli-bana bör det bli svårt att komma in i matchen och hinna avgöra.
Fakta

V86-förslaget Boden 28 juli

V86-1: 8 Leave Your Sox On (7,5)
V86-2: 1,2,5,9,10,11,12,13 (3,7)
V86-3: 9 Tangen Haap (8,3)
V86-4: 1,7 (4,3)
V86-5: 1,2,3,4,5,9,10,11,12 (6,7)
V86-6: 3,4,5,8,10,11 (9,7)
V86-7: 2,5,7 (6,9)
V86-8: 2,5,6,9 (1,12)

10.368 rader / 2.592 kronor