Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi måste ta chansen!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Ohlsson kör vårt singelstreck på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ulf Ohlsson kör vårt singelstreck på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-omgång på Jägersro känns riktigt öppen på förhand. Vi är väl införstådda med att Kapten Brodde (V75-2) blir jättefavorit i lägsta klassen, men då han går upp i ringen mot en springare som kan vara minst lika kapabel i form av Parker så vågar inte vi spela med singelstreck på Timo Nurmos häst.

Vi tar istället en ”rövare” och går fullt ut på Vien Ici (V75-1) i den inledande avdelningen. Ulf Stenströmers häst har stabiliserat sig i voltstart och har god chans att vinna starten från innerspår om han trampar iväg lika fint som han gjort på sistone. Det här känns på intet vis som det värsta Bronsdivisionsloppet och från tät har han bra chans att hålla hela vägen.

Stoeliten (V75-7) är omgångens sportsliga höjdpunkt. European Championship for Mares-vinnaren Miracle Tile står fint till för att bärga fjärde raka segern, men vi streckar ytterligare en trio och är lite extra nyfikna på om Activated som stod för en strålande comeback i sedvanlig stil maxpresterar med täta starter.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Vien Ici är vår roliga idé inom V75-omgången. Sjuåringen hade ett mycket bra fjolår med knappt 400.000 kronor intjänat, men denna säsong har det inte gått riktigt lika bra. När man kommer upp i klass är det per automatik kämpigare och vi tycker att hästen behövt tid på sig att växa in. Nu känns det som att han ”på plats” och senaste insatsen på Sundbyholm gillade vi verkligen då han öppnade bra från tillägg och tidigt kunde köras till tät. Hästen har rent historiskt inte varit helt enkel med voltstart, men vi bättrat sig markant. Chansen att han håller upp innerspåret tror vi är god och utifrån det chansar vi och spelar med honom som singelstreck.
 • Grandfather Bill har tidigare kunnat agera väldigt ojämnt och stundtals falla ifrån helt i prestationerna. Nu har han levererat flera starter i följd och tagit två raka segrar från ledningen. Man behöver inte vara raketforskare för att lista ut att man siktar dit ånyo från springspår och lyckas man komma förbi vår spik stiger givetvis chansen markant.
 • Mystic Mom fick för långt fram senast på Åby, men spurtade bra som trea i ett lopp som Oracle Tile vann. Från stängt startspår kan man se det som att han är utelämnad, men det kan också bli helt perfekt med rygg på Vien Ici.
 • Uncle Töll spurtade helt okej på Åby förra onsdagen i ett lopp som Global Agreement vann. Då tävlade han med bakskor, men nu är det anmält barfota runt om och det tycker vi gör honom lite vassare.
 • Astronacente Zac har varit som allra vassast när han fått löpa ut i fritt läge och läser vi loppet rätt så når han inte ledningen denna gång.

Rank:

A: 1 B: 6-8-9-2-7-3-10 C: 11-4-5-12

Spetsstriden: Vårt tips bygger på att Vien Ici ska sköta sig lika bra som han gjorde senast i Eskilstuna och öppna lika rappt. Annars får han se sig snuvad av Grandfather Bill.

Avd 2 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • Kapten Brodde var vi inne på kunde förlora comebackloppet senast på Solvalla, men oj vad fel vi hade. Hästen hade inga som helst problem med att anfalla bakifrån och i slutkurvan såg det nästan lite retligt ut gentemot de andra när Erik Adielsson gick ner i rygg och sparade speeden för tveklöst hade han kunnat avgöra det loppet precis när som helst. Nu är hästen anmäld barfota fram samt med jänkarvagn och når han ledningen blir han extra svårslagen för därifrån är han obesegrad efter fyra försök.
 • Parker fick långt fram från sjätte utvändigt i sitt derbyförsök, men gjorde en jätteinsats som trea bakom Chiru och Titan Yoda. Bird Parker-sonen är riktigt tuff och har utöver tredjeplatsen i derbykvalet två segrar på de övriga tre starterna över lång distans. Med all respekt för Kapten Broddes kunnande så vågar vi inte lämna Parker utanför systemet.
 • Protector Tile var favorit i ett Klass II-försök på Åby i förra veckan, men då galopperade han bort sig kort efter start. Då tävlade han barfota runt om och det verkade inte ge den effekt som Christoffer Eriksson hade önskat varpå att nu anmält hästen med bakskor. Vid segrarna har Father Patrick-sonen gett ett tilltalande intryck och han kan få drömloppet bakom duon vi streckar.
 • Call To The Bar släppte ledingen senast på Sundbyholm och kunde inte riktigt haka på Vien Ici den dagen. Det var inte mycket att säga något om med tanke på att hästen inte hade startat på två månader dessförinnan och nu förväntar vi oss en klart vassare insats då han fått lopp i kroppen.
 • Vasco har det kanske inte slagit gnistor om, men han flyttar fram sina positioner lite för varje start och kan vara ett objekt för skrälletarna.

Rank:

A: 3-6 B: 1-2-4-8 C: 11-12-5-10-9

Spetsstriden: Det mesta talar för att Protector Tile frontar och släpper till Kapten Brodde efter 300-400 meter.

Avd 3 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rotate har gjort fyra raka silverstarter vilket resulterat i en seger, en andra, en tredje- och en fjärdeplats. Hästen är otroligt jämn i sina prestationer och tycks hantera de flesta olika typer av upplägg. Senast i finalen på Åby fick han lite för långt fram, men avslutade starkt och visade verkligen att formen är intakt. Det här loppet är lite lurigt att räkna på taktiskt och håller därtill hög grundklass, men lyckas Rotate nå ledningen efter ett halvvarv är han hästen att slå.
 • Emoji håller absolut toppform. Senast på norska Forus sändes han fram till dödens, men löste uppgiften från den positionen i tuff omgivning. Gången innan höll han bra som dödenstvåa bakom Oscar L.A. och detta är verkligen en tuff kille som bara blir bättre och bättre. Blir det lite körning i omgångar första 700-800 meterna kan det kosta mer än det smakar för täthästarna och vi tror att Flemming Jensen försöker kliva in i matchen i god tid och ta dödens inför slutrundan.
 • Rackham lyckades runda hela fältet från fjärde utvändigt i bronsfinalen vilket var strongt gjort. Det är sällan det går vägen på Åby, men han antog utmaningen och var bara bäst. Inget tyder på att Rackham ska få problem att hävda sig i denna klass, men däremot är utgångsläget bekymmersamt.
 • Beartime spurtade bra som tvåa bakom Born Unicorn i silverfinalen och var före Rotate i mål. Han kan tänkas nå ledningen här, men om det kostar att hålla emot Sweetman kan vi se Carl Joahn Jepson släppa i skede två om Rotate kommer fram.
 • Sweetman har varit bortlottad i ett par lopp och de resultaten kan man bara glömma.

Rank:

A: 6-12-8-4 B: 5-10-7-9 C: 11-2-3-1

Spetsstriden: Beartime bör kunna hålla ut Sweetman och lär ha Kung Edward i sin rygg. Vi blir inte helt överraskade om Carl Johan Jepson släpper om Rotate utmanar efter första kurvan.

Avd 4 – Fyraåringslopp, 2.140 meter voltstart

 • Niford des Baux är en tuffing som övertygat. Han är obesegrad i felfritt lopp på svensk mark med tre segrar på fem försök. Näst senast så löste han uppgiften från dödens och senast vann han från tät så vi får säga att hästen verkar vara komplett. däremot brottas han med ett jobbigt utgångsläge denna gång och vi vågar inte hålla honom i handen som favorit.
 • Hannibal Face har fått tre ganska täta starter innanför västen och tycks bara bli bättre och bättre för varje lopp. Senast vann han helt överlägset och övertygade stort efter att körts till tät i tidigt skede. Lyckas man komma före favoriten direkt och gå för ett identiskt upplägg blir Hannibal Face svårfångad.
 • Howdy Quick fick för långt fram senast på Färjestad, men avsluade jättebra som trea via 1.10,2 sista 800 meterna. Han har trampat iväg stabilt ur volten tidigare och vi uppfattar det som att han gör sina bästa lopp när han får anfalla bakifrån.
 • Funny Boy vann Klass II-försöket på Åby i förra veckan efter att det stämt perfekt mest hela vägen. Ken Ecce valde att köra på chans den gången och tycks vara inne på att göra detsamma nu eftersom hästen är inkvalad till finalen på Solvalla i slutet av månaden och inte vill spilla för mycket kraft.
 • Certainly blev störd till galopp i sitt derbyförsök. Gången innan debuterade han för Markus B Svedberg och var riktigt rejäl trots jobb under vägen. Det här är en häst som ska ha mer i sig än vad han fått ut på tävlingsbanan såhär långt och vi kan se Certainly överraska.

Rank:

A: 8-10-5-4 B: 7-9-13-12-1-6 C: 2-3-11

Spetsstriden: Son Hugo Pellini lär fronta i första skedet, men körs knappast i spets efter fyra månaders paus. Versace Broline och Hannibal Face lär vara aktiva från tillägg medan Ken Ecce tycks vara inne på att köra mer avvaktande med Funny Boy.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Yuvaraj kommer från en tredjeplats i derbyförsöken där Henry Flyer Sisu och Readly Lavec var före honom i mål. Maharajah-sonen fick göra jobbet själv sista 700 meterna, men kämpade på storstilat och var verkligen tapper i nederlaget. Nu laddar man om raskt och det är klart att hästen står sig väldigt väl i ett Klass I-försök, men från spår elva är det inte givet att det bara flyter på utan det kan tänkas bli för långt fram.
 • Iwan Boko spurtade väldigt vasst mellan hästar senast i Gävle via underkant 1.11 sista varvet. Han har visat riktigt bra takter när han löpt upp till sin högstanivå och känns klart intressant här om han kan få ett lopp i draget.
 • Axel Wind klarade inte av voltstart senast på Solvalla utan kastade sig i galopp direkt. Gången innan var han fyra i ett Klass I-försök från dödens och höll helt okej den dagen. Vi var riktigt imponerande av honom i de första starterna på svensk mark och tycker att den här uppgiften känns rimlig för honom att lösa om han bara slipper traska utvändigt ledaren hela vägen.
 • Bravo Sabotage är fältets sannolika ledare. Senast fick han se sig nedplockad av Eros Zola från den positionen, men det är en kanonhäst för sådana här sammanhang så det var inte mycket att säga något om. Hästen vann ett Klass II-försök på Jägersro den 10 april, men då handlade det om sprinterdistans och nu är det full väg.
 • Gazza B.R. fick tuff press i ledningen senast på Hagmyren och mattades över spurtrakan. Han duger normalt sett i den här klassen, men från spår åtta krävs mycket tur på vägen.

Rank:

A: 11-10-5 B: 1-8-6-4-7-2 C: 3-9-12

Spetsstriden: Bravo Sabotage utmanas av Alert Vendil och Axel Wind, men vi tror ingen av dem kommer förbi den förstnämnde.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Bon Bini har bara gjort bra insatser i Oskar J Anderssons regi och verkligen utvecklats fint. Efter två raka Diamantstostarter så gick han ner till vardagssammanhang senast i Bollnäs och då ann hon enkelt från ledningen. Intrycket kanske inte var riktigt lika lysande som varit fallet i starterna dessförinnan, men med det loppet i kroppen går hon säkert framåt lite grann. Stoet verkar i det närmaste komplett och blir vårt tipsval.
 • The Primerose har vi jagat mest hela sommaren. Senast var hon ute i ett kval till Derbystoet och räckte inte riktigt till som fyra. Här är det ett lite enklare och jämnare motstånd som hon drabbar samman med och vi påminner om att hon var som tvåa i ett Breeders Crown-lopp näst senast bakom Global Bred To Win.
 • Jeopardy gillar vi skarpt och hade kunnat tänka oss att tippa etta om vi varit säkra på att hon vann starten. Hon ar gjort två lopp efter lång tävlingsfrånaro och spurtat bra båda gångerna. Snävt startspår i volten är givetvis inte optimalt, men det är bara fem hästar där framme och vi blir inte helt överraskade om hon pinnar iväg fint.
 • Minnucci Zon fick för långt fram till Kaatje senast i Årjäng, men avslutade bra som tvåa. Hon vann säkert från tät gången innan och säljer sig säkert dyrt från den positionen.
 • Carry Cash satt fast med sparade krafter i ett tufft Klass I-försök i lördags. Nu står hon med bakspår på tillägg och det kan faktiskt bli henne övermäktigt trots att hon är väldigt rejäl för klassen.

Rank:

A: 9-8 B: 2-1-15-10-3-7-11-14-5-12 C: 6-13-4

Spetsstriden: Vi bedömer att det står mellan Minnucci Zon och Jeopardy.

Avd 7 – Stoeliten, 2.140 meter autostart

 • Hevin Boko startade i Lars Lindbergs Minne i lördags, men straffade ut sig med galopp direkt då det handlade om voltstart. Hon har i princip bara gjort bra insatser i övrigt detta år och är en typ som kan vinna via flera olika vägar. Stoet har bättrat på sin startsnabbhet så pass att hon säkert kan vara med som fjärde-femtehäst i första kurvan och då är det inte helt omöjligt att hon kan forceras till tät efter ett halvvarv.
 • Miracle Tile vann European Championship for Mares i senaste starten via spets, släpp och luckan in mot upploppet. Om Erik Adielsson så önskar så kan hon köras i ledningen i det här loppet, men för att han ska gå på den taktiken så tror vi att han ska känt att öppningen inte alls blivit tuff utan att han fått spara moral i hästen inledningsvis.
 • Wild Love orkade inte från dödens senast på Nadal Broline, men sprang faktiskt under 1.10 sista 800 meterna och var inte ”tvärkass” på något vis. Den där riktiga toppformen som satt i senvåras verkar dock lysa med sin frånvaro, men det är möjligt att hon behövde genomköraren i Vaggeryd efter att hon galopperat bort sig från start i Malmö Stads Pris gången innan och därmed inte haft något riktigt lopp i kroppen på länge.
 • Activated såg urläcker ut vid comebacksegern i lördags. Hon fick förvisso bra drahjälp, men exploderade sådär härligt som hon gjort över upploppen när hon varit som allra bäst. Vi påminner om att hon vunnit Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet och då har det handlat om täta starter; något som med andra ord fallit henne helt i smaken.
 • Kali Smart fick för långt fram i European Championship for Mares, men avslutade helt okej som femma på avstånd. Med det loppet i kroppen ska hon kunna vara vassare nu och hon får spela outsiderrollen i det här loppet.

Rank:

A: 5-1-7-3 B: 9-6-8 C: 4-10-2

Spetsstriden: Miracle Tile frontar och sedan återstår det att se ur Erik Adielsson vill lägga upp det i skede två. Vi påminner om hur raskt Activated kunnat öppna när Jepson tryckt på gaspedalen. Lägger han en speed utan att bli släppt till tät kanske Hevin Boko kan profitera på det och överta i skede två.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 4 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Vien Ici (6,8)
Avd 2: 3,6 (1,2)
Avd 3: 4,6,8,12 (5,10)
Avd 4: 4,5,7,8,9,10 (13,12)
Avd 5: 1,5,10,11 (8,6)
Avd 6: 1,2,8,9 (15,10)
Avd 7: 1,3,5,7 (9,6)

3.072 rader / 1.536 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor